torstai 27. lokakuuta 2016

Kaikki 70 vuotta totuuden Stalin piti tarkasti varjeltu salaisuus
Kaikki 70 vuotta totuuden Stalin piti tarkasti varjeltu salaisuus

Miten vartioitu "Big Three" at Jaltan konferenssissa vuonna 1945?
"Pudotin viinilasin ja kaatui Sitten ovi avautui ja tuli Stalinin Hän sanoo, että mursi kunnossa, se on hyvä, se on häät ..?" - Muistuttaa Magdalene Isin, helmikuussa 1945 -. tarjoilija Jaltan konferenssissa

oli vain vuotta myöhemmin, 17-vuotias Magdalena oppia muuttaa maailmaa ovat Jaltan ruokailu, jossa hän antoi muutos ruokia Stalinille, Roosevelt ja Churchill.

Kaikki tarjoilijat pitää paukutti kengät parketti pohjat naulattu villa.Arkkitehtuuri tulevaisuuden maailman johtajat ovat keksiä hiljaisuudessa. Toimenpiteet - ennennäkemätön. Sotalaivoja - maanteillä, kolmesataa taistelijat - suojelemiseksi ilmatilan lähestymistapoja Livadia Palace tukossa 800 operatives.
Niiden joukossa NKVD Major Peter Grishchenko. "Tällä 30 kilometrin päähän palatsista häädettiin kaikki asukkaat ketään, paitsi joukot ja paikalliset asukkaat eivät me saa käyttää aseita tappaa ..", - sanoi Grishchenko.

Valmistele konferenssin muutaman kuukauden. Churchill ja Roosevelt tarjosi hänelle Pohjois-Skotlannissa, mutta Stalin sanoi, että hän ei pidä miesten hameet ja huono sumua. Myöhemmin luovuttiin, ja ajatus Rooman kokouksessa, Maltalla ja Kyproksella.Lopuksi, 23 joulukuu 1944, kirjeessä Churchill, Roosevelt kirjoitti: "Jos Stalin ei voinut tavata meitä Välimeren alueella, olen valmis menemään Krimillä kokoukseen Jaltalla." Churchill ehdotti kutsua operaation "Argonaut". Johtajat lähetetään Mustanmeren rannikolla Golden Fleece maailmassa.

"Jaltan henki, joka mahdollisti hyvin eri maissa, jotta vältetään vaara suursodan lähitulevaisuudessa, auttaa saavuttamaan tavoitteen Stalin sanoi. Mielestämme on seuraavan 50 vuoden aikana ja 50 vuotta on kulunut ilman suursodan suurten. valtuudet YK: n välityksellä ja sen turvallisuusneuvosto ", - sanoi Vyacheslav Nikonov, politiikan tutkija, valtion duuman sijainen, pääjohtaja hallituksen Fund" Venäjän maailma ".

muodollista kokousta johdon - Roosevelt. Hän johtaa konferenssiin.Mutta puna-armeija - 50 kilometrin päässä Berliinistä.Menestyksestä liittoutuneiden vaatimaton, ja Stalinin asemaa neuvotteluissa on vahvin.
Yhdessä toimistojen piti salaisen kokouksen Stalin ja Roosevelt Neuvostoliiton tuloa sotaan Japanin. Jälleen yksi ikonin rakennukset konferenssin - stalinistisen salaisuus pommisuoja. Poistettu vaiheet johtavat monitasoinen luolastoja, joka ei ole koskaan esitetty televisiossa.

Personal Stalinin bunkkeri. Syvyys - 10 metriä. Tässä paksut betoniseinät, jotka parantavat luonnon kiven ja väkevä rautapalkit.Tämä paikka on yksityinen toimisto, ruokasali ja ohjauskeskuksen.Silti se oli sodan aikana ja siten Generalissimo voisi valvoa armeijan ja koko maassa. Mutta täällä, Stalin harvoin. Yö ylös makuuhuoneessa on Jusupovin palatsi.

Mutta niinä päivinä nukkui vähän - rakennettu järjestelmä, monia elementtejä, jotka ovat nyt. Maamme on saanut 56 Kuriilit ja Etelä Sahalinin. Tällä hetkellä osa Itä-Preussin, Kaliningradin alue luotiin.Neuvostoliitto varmisti Lions ja joidenkin muiden alueiden Länsi-Ukrainassa ja Valko-Venäjällä. Länsirajalla Puolan hallussa "Curzon Line", asettaa vuonna 1920. Edelleen on rajalla Eurooppa tekemisestä Jugoslavian. Puola itse - kuten Varsovassa tänään halua muistaa - on kasvanut huomattavasti, sillä entisen Saksan alueella.Virallisti YK: n ja sen pääasiallinen työkalu - turvallisuusneuvostossa veto voima. . Tämä on voima, joka on järjestetty yhtenäinen sodanjälkeisen maailman kaaos

"Tämä on yksi selvimpiä esimerkkejä siitä, miten maat, näennäisesti erilaisia ideologioita, erilaiset poliittiset järjestelmät ovat löytäneet mahdollisuuden sopia ja yhdistää taistelussa maailman pahoja Joten nyt -. . kun täytyy avaintoimijat yhdistyvät osittain ja tämä on välttämätöntä mahdollisimman pian kriisin ratkaisemiseksi Ukrainan ", - sanoi Vitaly Churkin, Venäjän pysyvä edustaja YK.
tieteellinen konferenssi Livadia Palace, jossa menneisyys keskustellaan yhteydessä nykyajan konfliktit, keräsi politiikan tutkijat ja toimittajia Venäjältä ja ympäri maailmaa. Denial Jaltan perintö on tuotettu turbulenssia maailmassa, sovitun osallistujat foorumin, etujen mukaista kapea maissa.

"Vastainen menettely Jaltan ja Potsdamin sopimukset johti jako maailman. On seurauksia, että muutaman vuoden välein, vapina maailmassa. Katso mitä tehdään arabimaailmaan, mitä tapahtuu on tyytymätön Ukrainan jotka kanssa arkistointi Yhdysvaltojen tuhoaa itsensä. "- sanoi Natalia Narochnitskaya, TkT, puheenjohtaja historiallisen perspektiivin

Pian Jaltan tapahtui Fulton ja kylmä sota. Ja se, että se ei tullut kuuma, ehkä se oli merkittävä poliittinen saavutus hallitsijat Jaltan konferenssissa ja sen historiallinen opetus. Muisti näistä tapahtumista on Livadia Palace avasi muistomerkki, toistuu pronssi koostumuksessa Photo johtajat "Big Three".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti