perjantai 28. lokakuuta 2016

Britannia ja Yhdysvallat aikovat jatkaa sotilaskoulutuksen antamista Syyrian militanteille



Britannian puolustusministeri Michael Fallon sanoi tiistaina, että Britannian erikoisjoukot aloittavat pian "maltillisten" militanttien kouluttamisen taisteluun Daesh-terroristeja vastaan Syyriassa. 

Fallon kertoi asiasta ennen tapaamistaan Yhdysvaltain johtaman liittouman puolustusministereiden kanssa. Liittouma aloitti väitetyt sotatoimet Daesh-terroristeja vastaan Syyriassa vuonna 2014. 

Britannian ja Yhdysvaltain asevoimat ovat yhdessä suunnitelleet niin sanottujen maltillisten militanttien kouluttamisen taistelemaan Syyrian laillisen hallituksen kaatamiseksi, ei sotimaan Daesh-ISIS-terroristiryhmittymiä vastaan, sanoi yhdysvaltalainen kirjailija ja tutkiva journalisti Dave Lindorff tässä yhteydessä.

Dave Lindorff   on Counter Punch -lehden kolumnisti ja sekä Business Week -lehden että eräiden uutistoimistojen vakituinen avustaja. 

Ei ole epäilystäkään siitä, että Yhdysvallat ja Britannia antavat sotilaskoulutusta Syyrian militanteille, sanoi Lindorff ja jatkoi: 

- Samaan aikaan olemme saaneet kuulla, että Yhdysvallat on jäädyttänyt suunnittelemansa raskaiden aseiden toimittamisen tukemilleen "luotettaville ja maltillisille" militanteille. Washington on kaikesta päätellen huolissaan siitä, että nämä niin sanotut maltilliset ryhmittymät eivät itse asiassa ole sen enempää luotettavia kuin maltillisiakaan, koska heille toimitettuja raskaita aseita on päätynyt myös aseiden toimittajien kannalta vaarallisina pidettyihin käsiin. 

- Olemme nähneet monia raportteja, joissa kerrotaan Syyrian "maltillisten" militanttien osoittautuneen  niiksi terroristeiksi, joita on kuvattu mestaamassa ihmisiä heidän perheidensä silmien edessä. 

Britannia ei mitenkään voi olla tietämätön siitä, millaisia henkilöitä  he aikovat kouluttaa, korosti Lindorff ja sanoi pitävänsä päätöstä terroristien kouluttamisesta käsittämättömänä. 

Aikomuksesta antaa koulutustukea Syyrian militanteille kerrottiin samaan aikaan kun länsimaat, lähinnä Yhdysvallat ja Britannia, ovat joutuneet myöntämään julkisesti, että niiden tavoitteena on presidentti Bashar al-Assadin hallituksen kaataminen. 

Venäjä, joka käy sotaa Daesh-terroristeja vastaan eri puolilla Syyriaa Damaskoksen hallituksen pyynnöstä, sanoo, että länsimaiden kouluttamien militanttien toiminnan ainoa tarkoitus on al-Assadin syrjäyttäminen. 

Maaliskuussa 2011 alkanut Syyrian konflikti on vaatinut yli 400 000 ihmishenkeä, arvioi YK:n Syyrian erityislähettiläs Staffan de Mistura. 

25.10.2016 

Paina TV / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti