maanantai 24. lokakuuta 2016

Yhdysvaltain propagandassa demonisoidaan Syyriaa ja Venäjää


Yhdysvallat on turvautunut demonisointitaktiikkaan Syyriaa ja Venäjää vastaan niiden asevoimien edetessä taistelussa Syyriassa riehuvia terroristijoukkioita vastaan ja terroristien hallussa olevien alueiden vapauttamiseksi, sanoo tunnettu yhdysvaltalainen mediatoimittaja. 

"Yhdysvallat soveltaa propagandassaan tyypillistä demonisointitaktiikkaa Syyrian ja Venäjän ilmavoimien mustamaalaamiseksi väittämällä, että ne suuntaavat iskuja sairaaloihin ja muihin siviilikohteisiin", sanoi Veterans Today -verkkolehden päätoimittaja Jim W. Dean iranilaiselle Press TV-kanavalle perjantaina. 

Tällaiset syytökset voidaan sivuuttaa pelkkinä tarkoitushakuisina valheina, hän sanoi ja lisäsi, että Yhdysvallat menettelee tällä tavoin siksi, että Washington valmistelee maaperää tuleville sodilleen. 

Tämä tilanne johtuu siitä, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat joutuneet myöntämään, että heidän tukemiensa kapinallisjoukkioiden ja palkkasotilaiden taistelu Alepposta on tuomittu epäonnistumaan, lisäsi Dean. 

Hän viittasi myös muihin toimijoihin, jotka ajavat Washingtonia suoraan vastakkainasetteluun ja totesi, että Yhdysvaltain Persianlahden alueen liittolaiset eivät anna Syyrian hallituksen joukkojen menestymisen Aleppossa tuottavan myönteisiä tuloksia. 

Dean sanoi, että Yhdysvaltojen eri puolilla Syyriaa kärsimien tappioiden seurauksena Washington päätyi ilmaiskun tekemiseen Syyrian armeijan tukikohtaa vastaan. 

Yhdysvaltain ilmavoimien 17.9.2016 tekemässä ilmaiskussa Syyrian armeijan tukikohtaan lähellä Dayr al-Zawria kuoli 83 syyrialaista sotilasta. Moskova ja Damaskos eivät usko väitteeseen iskun "tahattomuudesta". 

Dean lisäsi, että Yhdysvaltain viranomaiset yrittävät estää Itä-Aleppon  vapauttamisen, koska se sinetöisi alueella taistelevien heille mieluisten ryhmittymien ja palkkasotilaiden kohtalon. 

Press TV / KOMINFORM 


Huom: 

Yhdysvaltojen näkemyksiä myötäilevä läntinen mediakoneisto on luonut Syyriasta mielikuvia, jotka haittaavat nyt meneillään olevien tuhoisien prosessien rehellistä analysointia. Media tarjoaa järkyttäviä kuvia ja kuvauksia sota-alueelta ja kun konfliktista kerrotaan, unohdetaan tapahtumien taustat ja lähtökohdat, joissa Yhdysvaltojen terroristijärjestöille antamalla sotilaskoulutuksella, aseistamisella ja rahoittamisella on keskeinen merkitys. 

Yhdysvallat on propagandassaan usein turvautunut valheisiin ja väärennettyihin todisteisiin oikeuttaessaan omia tarkoitusperiään palvelevia sotilaallisia aggressioita. 

Tähän tapaan: 

- Yhdysvaltain johtama, Naton YK:n peruskirjaa ja kansainvälistä oikeutta räikeästi loukkaava hyökkäys Jugoslaviaan vuonna 1999 oikeutettiin massiivisella silloisen Jugoslavian valtion ja sen vaaleilla valitun presidentti Slobodan Milosevicin demonisoimisella. Haagin sotarikostuomioistuimessa esitetyt syytteet Milosevicia kohtaan osoittautuivat jälkeenpäin kyseenalaisiksi tai jopa perusteettomiksi. 

- Yhdysvaltain laitonta hyökkäystä Irakiin vuonna 2003 edelsi niin ikään maan laillisen presidentti Saddam Husseinin demonisointi samalla kun Irakia syytettiin laittomien joukkotuhoaseiden ylläpitämisestä. Sittemmin kävi ilmi, ettei Irakilla ollut joukkotuhoaseita. 

"Kun valhe on oikein suuri, se uskotaan" (Göbbels) 

KOMINFORM 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti