sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Chossudovsky: Yhdysvallat rummuttaa sotaa Venäjää vastaan Syyrian vuoksi
Yhdysvaltain johtama Nato aikoo lähettää noin 4000 sotilasta Baltiaan ja Itä-Puolaan. Venäjä on todennut tämän joukkojen siirron olevan mittavin sotilaallinen toimi länsirajansa tuntumassa sitten kylmän sodan.
Kanadalaisen globalisaationtutkimuskeskuksen (Center for Research on Globalization) johtaja professori Michel Chossudovsky sanoi iranilaiselle Press TV -kanavalle perjantaina, että Yhdysvaltojen ja sen Nato-liittolaisten työntyminen Itä-Eurooppaan on Venäjään nähden sapelinkalistelua, josta on hyötyä vain Syyriassa riehuville terroristeille.
Yhdysvallat ja sen liittolaiset rummuttavat sotaa, jonka syyt ovat pitkälti Syyriassa, missä nämä maat ovat vuodesta 2011 lähtien osallistuneet välillisesti maata runtelevaan sisällissotaan, hän sanoi.
Venäjän osallistuminen sotaan Syyriassa ulkomailta käsin tuettuja militantteja vastaan on tehnyt tyhjiksi Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten juonet, totesi Chossudovsky.
Hän sanoi, että Syyriassa operoivat länsimaat ovat rekrytoineet Saudi-Arabian ja Turkin tuella terroristeja ja lähettäneet heidät Syyriaan tehtävänään Syyrian laillisen hallituksen kaataminen.
Hän sanoi, että samalla kun Venäjä yrittää käyttää diplomaattisia keinoja jännitteiden vähentämiseksi, Yhdysvaltain taholta on tullut lähinnä vain typeriä lausuntoja ja vaarallisia toimenpiteitä.
Yhdysvallat on varannut itselleen ydinaseilla tehtävän ensi-iskun mahdollisuuden, hän totesi ja lisäsi, että amerikkalaiset eivät edes väitä, että taktiset ydinaseet olisivat vaarattomia siviiliväestölle ja sanovat, että ensi-iskua voidaan käyttää samalta pohjalta kuin mitä tahansa pommeja rauhaanpakottamistilanteessa.
Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton on vastaavasti sanonut, että hän saattaa käyttää ydinaseita Venäjää vastaan, sanoi Chossudovsky.
Foreign Policy on Focus -julkaisussa kirjoittava tutkija Ian Williams on kehottanut Yhdysvaltoja ja Venäjää ottamaan askeleen taaksepäin ja välttämään provokaatioita, jotka voivat johtaa kolmanteen maailmansotaan.
"Tämä asetelma erittäin vaarallinen eikä ole liikaa sanottu, että se on lähellä vuoden 1914 tilannetta", hän sanoi.
28.10.2016
Press TV / KOMINFORM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti