keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Nato

Montenegro ei ole unohtanut Naton aggressiota

© AFP 2015/ Paul J. Richards
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
 0393183

Sputnik Serbialle antamassaan haastattelussa Montenegron entinen presidentti Momir Bulatovich sanoi, että Montenegron nykyinen hallitus valehtelee siitä, kuinka kansalaiset suhtautuvat Nato-jäsenyyteen.

Momir Bulatovicin mukaan julkisessa keskustelussa Nato-jäsenyydestä kuuluu vain hyvin tienaavien viranomaisten ääni.
— Suurin osa montenegrolaisista pitää Natoa rikollisjärjestönä, joka murhaa ihmisiä ympäri maailmaa ilman minkäänlaisia perusteita.
Bulatovich muistutti, että Naton hyökätessä vuonna 1999 Jugoslaviaan Montenegrossa oli yli 30 tuhatta Jugoslavian sotilasta.
— He ovat nyt Montenegron kansalaisia. He muistavat vieläkin, että Nato murhasi siviilejä, jopa lapsia. Montenegrolaiset rakastavat vapautta. Nato ei ole meidän ystävä, vaan järjestö, jonkä kädet ovat meidän veressämme. Nato ei ole tervetullut täällä.
Bulatovich sanoi ylläpitävänsä yhteyttä moneen pommituksista selviytyneen ihmisen kanssa. He eivät ole unohtaneet mitään, hän sanoi.
Montenegron pommitukset olivat vähemmän intensiiviset kuin Serbian, Kosovon ja Metohijan. Paikalliset muistavat hyvin Murinon pommitusta, jossa oli iskun aikana vain siviilejä. Naton pommit tappoivat 6 ihmistä, mukaan lukien kolme lasta.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20151016/484933/montenegro-nato-pommitus.html#ixzz3qZRh2SPq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti