sunnuntai 29. marraskuuta 2015



"Tilanne Donetskin Kansantavallassa on pysynyt jännittyneenä. Ukrainan sotarikolliset ovat rikkoneet tulitaukoa 6 kertaa kuluneen päivän aikana", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin sunnuntaina. ”Yksikkömme suorittavat ennalta suunniteltuja sotilaallisia harjoituksia ja ovat taisteluvalmiudessa. Olemme valmiita torjumaan aggressiot ja suojaamaan oikeuksiamme sekä vapauttamme”, Basurin sanoi.
”Asutusalueet Zhabunki, Zaitsevo, Golmovskoy, Sahanka, Spartak ja lentokentän alue joutuivat kranaatinheitimien, taisteluajoneuvojen, panssaroitujen miehistönkuljetusvaunujen ja kevyiden jalkaväkiaseiden tulituksen kohteeksi. Yli 10 kranaattia ammuttiin tasavallan alueelle.
Donetskin tiedustelu jatkaa Ukrainan joukkojen ja sotilasvarustusten lisäkeskityksiä alueelle. Esimerkiksi seuraavilla asutusalueilla havaittiin seuraavaa:
- Novobahmutovkaan (10 kilometriä etulinjasta) saapui 3 taisteluvaunua
- Golmovskoyssa (1 kilometri etulinjasta) havaittiin 2 taisteluvaunua, yksi panssaroitu miehistönkuljetusvaunu ja 60 miestä ”Oikeistosektorin” joukoista
- Zhelannoe Pervoessa (14 kilometriä etulinjasta) havaittiin 30 jalkaväen taisteluajoneuvon ja panssaroidun miehistönkuljetusvaunun saapuminen.
Krasnoermeyskin, Dmitrovin ja Selidovon alueelta saimme lähteistämme tietoa, että sinne on keskitetty 4 raketinheitinjärjestelmää ”Uragan” sekä 24 ”Ural” ajoneuvoa mukanaan ammuksia ja nämä ovat matkalla Donetskin suuntaan.
Sotilas-poliittinen johto Ukrainassa jatkaa Minskin sopimusten rikkomista aiheuttaen siviilirakkenusten tuhoutumisia. Vahvistettu fakta on kahden talon tuhoutuminen Chekhoslovatskaya kadulla Kuibyshevkyn asuinalueella Donetskissa.
Donetskin Kansantasvalta on toteuttanut kaikkia Minskin sopimuksen ehtoja ja tukee diplomaattisia pyrkimyksiä sekä kansainvälistä tarkkailua, joilla yritetään saavuttaa rauha Donbasiin. Me kykenemme palaamaan väliaikaisesti miehitetyille alueille ainoastaan neuvottelupöydän kautta.
Yksikkömme suorittavat ennalta suunniteltuja sotilaallisia harjoituksia ja ovat taisteluvalmiudessa. Olemme valmiita torjumaan aggressiot ja suojaamaan oikeuksiamme sekä vapauttamme”, Basurin sanoi.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallinen käännös DONi Uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti