tiistai 24. marraskuuta 2015

Lavrov: Länsimaat alkavat nähdä Syyriassa Isisin päävihollisena Assadin sijaan


 Teheran, 20.11. (FNA) -- Länsimaat ovat alkaneet ymmärtää Syyrian presidentti Bashar al-Asadiin kohdistuvien vaatimustensa hyödyttömyyden, sanoi Venäjän ulkoministeri torstaina ja totesi, että kansallisen sovinnon aikaansaaminen Syyriassa on mahdotonta ilman Assadia. 

 Pariisin terrori-iskujen jälkeen läntiset poliitikot ovat alkaneet ymmärtää Isisin vastaisen taistelun olevan ensisijaista presidentti Assadin asemaan liittyviin vaatimuksiin nähden ja he ovat myös laajalti myöntäneet, että on hyödytöntä jatkaa Assadin kaatamiseen tähtäävää politiikkaa ja kuvitella, että kaikki ongelmat ratkeaisivat hänen valtansa päättymisen myötä, sanoi Lavrov. 

Ranskan presidentti Francois Hollande ja  Venäjän presidentti Vladimir Putinin sopivat  Pariisissa tapahtuneiden  terrori-iskujen jälkeen  maidensa  välisen terrorismin vastaisen yhteistyön koordinoimisesta,  totesi Lavrov ja sanoi tämän osoittavan, että järkevät poliitikot siirtävät sivuun pienemmät ongelmat ja keskittyvät tärkeimpään prioriteettiin eli tässä tapauksessa Isis-terroristien pesäkkeiden tuhoamiseen kaikkialla maailmassa. 

 Bashar al-Assadin kohtalo on ollut kompastuskivenä Syyrian rauhanneuvotteluissa, joissa Yhdysvallat liittolaisineen on vaatinut hänen eroaan, mutta Iranin ja Venäjän kanta on ollut, että vain Syyrian kansa voi päättää Assadin asemasta. 

 Syyrian aseellisen konfliktin ratkaiseminen ja rauhan saavuttaminen on mahdotonta ilman Assadin osallistumista tähän prosessiin, sanoi Venäjän ulkoministeri. 

 Länsimaat sanovat, että Assadin päivät ovat luetut, mutta tosiasiassa hänen odotetaan jatkavan virassaan seuravat viisi vuotta ja länsimaiden esittämät väitteet, joiden mukaan Syyrian kansa nousee barrikadeille ja kaataa hänet, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, sanoi Lavrov. 

 Tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa: Assad heijastaa syyrialaisen yhteiskunnan merkittäviä etuja ja siksi rauhanomaista ratkaisua ilman hänen osallistumistaan ei löydy. 

 Fars New Agency / RIA Novosti / KOMINFORM 

 http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940828000921 

KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti