sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Al-Assad: Venäjä on saavuttanut Syyriassa 2 kuukaudessa enemän kuin USA vuodessa 
Moskova, 22.11. (Sputnik) -Venäjän asevoimat ovat saaneet aikaan Syyriassa kahdessa kuukkaudessa enemmän kuin Yhdysvaltain liittouma vuodessa. Näin sanoi Syyrian presidentti Bashar al-Assad kiinalaisen Phoenix -televisiokanavan haastattelussa.

"Ennen kuin Venäjän asevoimat liittyivät mukaan (operaatioon Syyriassa) kaksi kuukautta sitten, Yhdysvaltain johtama liittouma oli taistellut terroristeja vastaan yli vuoden. Tuloksena oli se, että terroristit valtasivat lisää alueita ja värväsivät lisää ihmisiä ympäri maailmaa. Venäjän liityttyä mukaan terroristit alkoivat perääntyä ja paeta tuhansittain Syyriasta Turkkiin ja muihin maihin, jotkut Eurooppaan, jotkut Jemeniin tai muualle. Se on tosiasia", al-Assad sanoi syyrialaisen uutistoimiston SANAn julkaisemassa haastattelussa. Hänen mukaansa Syyrian armeija on aloittanut hyökkäyksen Isisiä vastaan "kaikilla rintamilla".
Venäjä aloitti ilmaiskut Islamilaisen valtion ja Al-Nusran rintaman kohteita vastaan Syyriassa presidentti Bashar al-Assadin pyynnöstä 30. syyskuuta. Ilmavoimat ovat tähän mennessä tehnyt yli 2 tuhatta taistelulentoa, tappanut muutamia satoja terroristeja ja tuhonnut noin 3 tuhatta terroristien kohdetta. Lisäksi Kaspian laivue on ampunut 44 risteyliohjusta, jotka osuivat vihollisen kohteisiin. Tiistaista lähtien Venäjän ilmavoimat ovat tehneet Isisiä vastaan yhden laajamittaisen iskun joka päivä.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti