tiistai 24. marraskuuta 2015

Miehittämättömillä lentokoneilla toteutettu murhaohjelma kytkee Obaman terrori-iskuihin


 Teheran, 19.11. (Press TV) - Neljä entistä Yhdysvaltain ilmavoimien miehittämättömillä lentokoneilla toteuttaman ohjelman operaatiojohtajaa on varoittanut presidentti Barack Obamaa ja sanonut, että tämä ohjelma on muodostunut Daesh/Isis- ja muiden terroristien keskeiseksi liikkeellepanevaksi voimaksi. 

 Nämä entiset sotilaat, joilla on yli 20 vuoden kokemus operoinnista miehittämättömillä lentokoneilla, ovat kirjoittaneet Yhdysvaltain presidentille kirjeen, jossa he kehottavat harkitsemaan uudelleen tätä monilta osiltaan kiistanalaista sodankäynnin muotoa, josta on The Guardian -lehden mukaan tullut Obaman "vastaterrorismin" tavaramerkki. 

 He varoittivat, että "ohjattujen murhien" ohjelma ruokkii Isis-tyyppistä terrorismia synnyttävää vihaa ja että ohjelma toimii myös terroristiryhmittymien rekrytoinnin työkaluna. 

 He painottivat erityisesti, että viattomien siviilien tappaminen miehittämättömillä lentokoneilla tehdyillä iskuilla on yksi terrorismin ja epävakauden aiheuttajista ympäri maailman. 

 Kirje on osoitettu Obamalle, puolustusministeri Ashton Carterille ja CIA:n johtaja John Brennanille. 

 Kolme näistä sotilaista toimi tunnistinlaiteoperaattoreina Predator-tyyppisten miehittämättömien lentokoneiden Hellfire-ohjusten ohjaamisessa kohteisiinsa. 

 Kirjoittajat kytkivät ohjelman väärinkäytön vihaan, joka synnyttää äskeisen Pariisin verilöylyn kaltaista terrorismia. 

 Emme voi istua hiljaa ja todistaa Pariisin tragedian kaltaisia iskuja, kun tiedämme tämän USA:n sotilaallisen ohjelman tuhoisat vaikutukset ulkomailla ja kotimaassa, he kirjoittivat. 

 Bryant, jonka kerrotaan osallistuneen yli 1600 ihmisen tappamiseen, on aiemmin ilmaissut huolensa tästä ohjelmasta, jota toteutetaan ilman minkäänlaista kohteiden varmistamista. 

 "Näemme vain ihmisten siluetit ja varjot ja tapamme varjoja", sanoi Bryant aiemmin tätä vuonna. 

 "Kyse ei ole huolimattomuudesta", hän lisäsi. "Tiedän vain, että koko ohjelma on sairas ja että ihmisten on tiedettävä, mitä sen puitteissa tapahtuu". 

 Bryant, joka työskenteli Yhdysvaltain 15. tiedustelulentueessa ja kolmannessa erikoisoperaatiolentueessa vuosina 2005 - 2011, pyysi anteeksi iskujen uhreilta. "Olen pahoillani tapahtuneista virheistä. Teen kaikkeni voidakseni estää tällaisten virheiden toistumisen". 

 Yhdysvaltain miehittämättömillä lentokoneilla toteuttama ohjelma alkoi osana "terrorismin vastaista sotaa" entisen presidentti George W. Bushin aikana ja laajeni dramaattisesti Obaman kautena. 

 Pentagon väittää, että ohjelman puitteissa toimivien miehittämättömien lentokoneiden iskut on kohdistettu vain militantteihin, mutta paikallisten viranomaisten ja silminnäkijöiden mukaan näissä iskuissa on saanut surmansa suuri määrä siviileitä Pakistanissa, Afganistanissa, Jemenissä ja muissa maissa. 

 Obama myönsi maanantaina, että Pariisin terrori-iskut olivat paha takaisku Daesh-terroristien torjunnassa. 

 Presidentti vannoi, että sotilaallisia vastatoimia Syyriassa ja Irakissa tehostetaan, mutta sulki pois mahdollisuuden lähettää lisää maajoukkoja alueelle. 

 Press TV / KOMINFORM 


 http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/19/438267/US-Obama-drone-war-ISIL 


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti