torstai 19. marraskuuta 2015

USA on tarkoituksellisesti säästänyt Isis-kohteita Syyriassa - toivoo terroristien heikentävän Assadia


 Moskova, 16.11. (RT) -- Yhdysvallat pelaa liittolaisineen vaarallista peliä Syyriassa luottaessaan siihen, että Isis-terroristit heikentävät presidentti Bashar al-Assadia samalla kun Washington ei kuitenkaan halua terroristiryhmien kaappaavan valtaa maassa, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiistaina. 

 Huolimatta esittämistään kunnianhimoisista suunnitelmista Yhdysvaltain johtama Isis-terroristien vastainen liittouma ei elokuusta 2014 lähtien tehdyissä sotatoimissaan ole yltänyt kuin vain vähäisiin yksittäisiin saavutuksiin samalla kun terroristit ovat tänä aikana edelleen vahvistaneet asemiaan, sanoi Lavrov. 

 Iskuja Isis-terroristeja vastaan on koalition taholta tehty erittäin säästeliäästi ja valikoivasti eikä niitä ole suunnattu niitä terroristien yksiköitä vastaan, jotka muodostavat todellisen haasteen Syyrian armeijalle, totesi Lavrov Rossija 1 -kanavalle. 

 Hän huomautti, että USA:n johtaman koalition elokuussa 2014 aloittaman sotilasoperaation aikana Isis on voimistunut ja vallannut uusia alueita. 

 Venäjän ulkoministeri sanoi Washingtonin toimien Syyriassa olevan "vaarallista peliä," mikä vaikeuttaa määrittämään Yhdysvaltain todellisia tavoitteita Syyriassa. 

 Washington haluaa heikentää Assadia mahdollisimman nopeasti ja saada hänet tavalla tai toisella pakenemaan, mutta samalla USA ei kuitenkaan halua vahvistaa liikaa Isisiä, joka voisi sitten kaapata vallan, hän sanoi. 

 Yhdysvaltain suhtautuminen Syyriaan heikentää vakavasti näkymiä maan pysymisestä sekulaarisena valtiona, jossa kaikkien etnisten ja uskonnollisten ryhmien oikeudet tunnustetaan ja taataan, Lavrov lisäsi. 

 Hän sanoi myös, että länsimaiden esittämät väitteet, joiden mukaan Venäjän ilmavoimat on iskenyt siviilejä vastaan Syyriassa, ovat perusteettomia. 

 Me suoritamme näitä ilmaiskuja askel askeleelta emmekä erottele niissä sellaisia terroristeja, jotka voisivat auttaa meitä ratkaisemaan pieniä taktisia ongelmia, vaan iskemme kaikkiin, jotka tunnustavat ja saarnaavat terroristista ideologiaa, Lavrov painotti. 

 Venäjän ulkoministeri vieraili tiistaina Ranskan suurlähetystössä Moskovassa ilmaisemassa osanottonsa Isis-terroristien Pariisissa viime viikolla tekemien iskujen vuoksi. Iskuissa kuoli ainakin 129 ihmistä ja yli 350 ihmistä loukkaantui. 

 "Isis-terroristien barbaariset hyökkäykset on estettävä. Yhteisen surumme ja vihamme pitäisi auttaa unohtamaan kaikki pienemmät ongelmat ja yhdistämään ponnistelut Venäjän ja Ranskan sekä kaikkien muidenkin maiden kanssa torjuaksemme terrorismin, joka muodostaa aidosti globaalin sotilaallisen uhan", kirjoitti Lavrov surunvalitteluadressiin. 

 Venäjän turvallisuuspalvelu on vahvistanut että venäläisen A321 -lentokoneen turma Egyptissä Siinain niemimaalla lokakuun lopulla johtui terrori-iskusta, koska koneen hylystä oli löytynyt jälkiä räjähteistä. ISIS on ottanut vastuun iskusta, jossa 224 matkustajaa ja miehistön jäsentä sai surmansa. 

 Venäjä on kertonut aikovansa nyt käyttää kahtakymmentäviittä pitkän matkan pommikonetta kaksinkertaistaakseen ilmaiskujen määrä ​​ISIS- ja ja muita terroristeja vastaan. 

 RT / KOMINFORM 

 https://www.rt.com/news/322482-lavrov-us-isis-assad/



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti