tiistai 24. marraskuuta 2015

USA:n puolustusministeri Ashton Carter

Mitä Venäjä uhkaa?

© AFP 2015/ POOL / CAROLYN KASTER
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
158679

Obaman hallinto pitää Venäjää globaalina uhkana kansainväliselle turvallisuudelle ja aikoo parantaa puolustusmahdollisuuksiaan.

Ronald Reaganin mukaan nimetyssä kirjastossa USA:n puolustusministeri Ashton Carter syytti pitämässän puheessa Venäjää nykyisestä kansainvälisestä kriisistä, kertoiWhatTheySayAboutUSA. Venäjä loukkasi Ukrainan ja Georgian suvereniteettia ja nyt pelottelee Baltian maita. Sitä paitsi se valaa öljyä Syyrian tuleen. Venäjä leitsoo ekstremismiä, sanoi Carter. Lisäksi ministeri syytti Venäjää yrityksistä rikkoa joukkotuhoaseiden strategista tasapainoa maailmassa.
Ministerin mukaan USA ei aio aloittaa "kylmää" eikä "kuumaa" sotaa Venäjän kanssa. Yhdysvallat ei ylipäätään koe Venäjää vihollisena, hän sanoi. Mutta USA tulee aina puolustamaan omia ja liitolaistensa intressejä sekä kansainvälistä järjestystä, painotti Carter. USA aikoo uudistaa ydinaseitaan, kehittää uusia aseita ja lisätä sotilaallista läsnäoloaan Ukrainassa pystyäkseen vastustamaan Venäjän aggressiota. Sitä paitsi USA aikoo siirtää lisää joukkoja Eurooppaan. Eurooppa tarvitsee sitä, Nato tarvitsee sitä ja me aiomme tehdä sen, sanoi Carter.
The Guardian julkaisi artikkelin otsikolla "Venäjä vaarantaa maailman järjestyksen, sanoi Pentagonin johtaja Ashton Carter". Eräs toimittaja kommentoi otsikkoa näin: "Vaihtakaa "mailman järjestyksen" "USA:n maailman herruuteen", niin artikkelin sisältö tulee selvemmäksi".
Vaikka Ashton Carter sanookin, että kylmään sotaan ei ole paluuta, USA:n hallinnon viimeaikaiset lausunnot ovat olleet kovimmat sitten kylmän sodan. Venäjän ja USA:n suhteet eivät näytä paranevan.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20151111/559135/venaja-carter-uhka.html#ixzz3sQHg0MNL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti