tiistai 24. marraskuuta 2015


"Tilanne on pysynyt kireänä Donetskin Kansantasavallassa. Ukrainan sotarikolliset rikkoivat tulitaukoa 19 välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin tiistaina. "Jälleen kerran me pyydämme Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskuntaa ja muita ihmisoikeusjärjestöjä kiinnittämään huomiota faktoihin, jotka koskevat siviiliväestön epähumaania kohtelua Donbassissa", Basurin sanoi.
"Zheleznayan ja Shirokaya Balkan asutusalueita, Mikhailovkan, Gagarinon, Zhabichevon, Verhnetoretskoen, Spartakin, Petrovskin ja Kuibyshevskin kaupunginosia Donetskissa sekä Donetskin lentokenttää tulitettiin taisteluvaunujen, kranaattien, ilmatorjunta-ajoneuvon, rynnäkköpanssarivaunujen (IFV), panssaroitujen miehistönkuljetusvaunujen (APC) ja kevyiden aseiden avulla. Kansantasavallan alueelle ammuttiin yli 60 kpl 82 mm ja 120 mm kranaattia viimeisen päivän aikana.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa tietojen raportoimista koskien Ukrainan asevoimien sotakaluston ja miehistön keskittämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla
- Dyleyevkassa (9 km etulinjasta) on havaittu 20 taisteluvaunun saapuminen
- Artemovskissa (20 km etulinjasta) on vahvistettu sekä "Kiev"-pataljoonan 12 erillisen moottoroidun jalkaväkiprikaatin että Ukrainan asevoimien 26. erillisen tykistöprikaatin asettuminen alueelle
Haluan kiinnittää huomionne tietoon, jonka saimme Ukrainassa olevalta lähteestämme: Ukrainan asevoimien yksiköitä. jotka toimivat Mariupolin alueen tarkastuspisteissä, on käsketty avaamaan tuli kaikkia epäilyttäviä kohteita vastaan, Ety-järjestön tunnuksilla varustetut ajoneuvot mukaanlukien. Haluan kiinnittää huomion myös Ukrainan asevoimien tuhoamisyksiköiden koulutuksen Lvovin alueella sijaitsevassa Yavorovskyn harjoituskeskuksessa, yhdysvaltalaisten kouluttajien toimesta - horjuttaakseen tilannetta kansantasavallassa ja syyttääkseen Donetskin armeijan sotilaita terroriteoista.
Jälleen kerran me pyydämme Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskuntaa ja muita ihmisoikeusjärjestöjä kiinnittämään huomiota faktoihin, jotka koskevat siviiliväestön epähumaania kohtelua Donbassissa.
Ehdotan että te tulisitte neuvottelupöytään ja keskittyisitte neuvotteluihin, sotilaidenne hautaamisten sijasra. Me kannatamme oikeutta ja vapautta! Meidän voimamme on totuudessa, ja totuus on kanssamme!", Basurin sanoi.

Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency



Turkin rajan läheisyydessä Syyriassa Venäjän ilmavoimien Su-24 hävittäjä on ammuttu alas oletettavasti maasta laukaistavalla ohjuksella. Turkki on vahvistanut tiedon, että se olisi ampunut venäläiskoneen alas ja väittää sen rikkoneen maansa ilmatilaa. Alustavien tietojen mukaan lentäjät ovat pelastautuneet heittoistuimilla, mutta Venäjän puolustusministeriö ei ole tietoinen lentäjien tarkasta tilanteesta.
Venäjän puolustusministeriö vakuuttaa, että Su-24 hävittäjä suoritti lentonsa ainoastaan Syyrian ilmatilassa ja lentokone oli pysytellyt 6 000 metrin korkeudessa.
"Lentokone pysyi 6 000 metrin korkeudessa. Lentäjien kohtaloa selvitetään. Alustavan tiedon mukaan lentäjäy onnistuivat pelastautumaan heittoistuimin. Olosuhteet Venäjän lentokoneen putoamisessa tullaan tutkimaan. Puolustusministeriö huomauttaa, että koko lennon ajan lentokone oli pysynytr ainoastaan Syyrian alueella. Se on rekisteröity objektiivisin valvonnan tavoin", puolustusministeriö kertoi.
Markkinat, kuten Venäjän ruplan kurssi ja pörssikurssit ovat reagoineet toistaisesti melko rauhallisesti Venäjän sotilaskoneen pudottamiseen Syyriassa.
DONi News Agency


Kiova, 23.marraskuuta. Sotilaskouluttajat Yhdysvalloista, Kanadasta ja Liettuasta aloittivat Ukrainan asevoimien yksiköiden kouluttamisen Lvovin alueella Länsi-Ukrtainassa. Sotilaiden harjoituttaminen kestää maaliskuuhun 2017 saakka. kertoi Ukrainan puolustusministeriön lehdistöpalvelu.
"Ukrainan asevoimien monikansallisten sotaharjoitusten avajaisseremonia järjestettiin Lvovin alueella. Yhdysvaltojen, Kanadan, Iso-Britannian ja Liettuan kouluttajat opettavat Ukrainan jalkaväkeä sekä tykkimiehiä Yavorovshchinan alueella", sanottiin ministeriön virallisessa lausunnossa. Koulutusohjelma pitää sisällään taktiikkaa, ampumaopetusta, lääkintäkoulutusta, viestintää ja räjähdepurkukoulutusta.
"Kaikkiaan 500 varusmiestä Yhdysvalloista, Kanadasta ja Liettuasta, jotka toteuttavat Ukrainan asevoimien sotilaiden ja upseerien kouluttamisen maaliskuuhun 2017 saakka, ovat tulleet tänne hallituksen ja valtionjohdon pyynnöstä", raportoi Ukrainan puolustusministeriö maanantaina.

DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti