maanantai 23. marraskuuta 2015


Tunnettu riippumaton MH17- tragedian tutkija Hollannista, Max van der Werff, vieraili Donetskin Kansantasavallassa lokakuussa 2015 kerätäkseen lisää tietoja Malesian lentoyhtiön lennon MH17- koneen tuhosta 17. heinäkuuta 2014 Donetskin taivaalla. Hänen uudet ja nyt julkaistut löydökset nostavat esille tärkeitä kysymyksiä. Se mitä voimme nähdä, oikeastaan mikään siitä mitä on väitetty läsitutkijoiden, media tai Ukrainan viranomaisten toimesta, ei kestä tarkastalua esitettyjen tosiasioiden edessä.
Uusi tutkimusraportti, joissa on paljon uutta tietoa, julkaistiin 21.11.2015 Max van der Werffin omilla internetsivuilla. Uutta tutkimusmateriaalia lukiessa, joka keskittyy väitetyn BUK- ohjuksen laukaisuun, välittyy tietous siitä, ettei se periaatteessa jätä jäljelle mitään sellaista, joka tukisi väitteitä ja syytöksiä siitä, että maasta ilmaan olisi laukaistu ohjus "separatistien kontrolloimalta alueelta".
Max van der Werff on kerännyt huolellisesti informaatiota useista eri julkaistuista raporteista ja verrannut annettuja tietoja, väitteitä ja syytöksiä, joista lännen esittämät voidaan nähdään tutkimusten valossa puhtaana Venäjä-vastaisena propagandana. Raportissaan van der Werff antaa lukijalle mahdollisuuden itse vertailla tietoutta ja tehdä omia johtopäätöksiä asettamalla väitteet sekä faktat rinnakkain. Tutkija ei tyrkytä omia näkemyksiään vaan esittää tosiasioiden valossa yhä vaikeampia kysymyksiä, joihin meidän kaikkien tulisi saada vastauksia.
Kun verrataan MH17 lentoa kohti ammutun BUK-ohjuksen väitettyjä laukaisupaikkoja, raporteissa on julkaistu väitteitä neljästä eri laukaisupaikasta, mutta fakta on edelleen: me emme tiedä vieläkään mistä BUK-ohjus ammuttiin tai oliko koko BUK-ohjusta ja sen lavettia edes olemassa.
Kuinka on mahdollista, että todistaja, jonka saksalainen sanomalehti Der Spiegel esitteli raportissaan, näyttää julkaistulla videolla aivan eri ilmansuunnan kuin mitä ohjus-väitökset koskevat, tehden Donetskin puolustajista kummasti "syyllisiä" Boeing 777- koneen putoamiseen? Sama henkilö, jonka on väitetty tulleen haastatelluksi saksalaisen toimittajan toimesta raportin lähteeksi, jota on levitetty laajalti lännessä, kiistää antaneensa haastattelua. Samainen henkilö, joka on nimeltään Alexander, kertoi Max van der Werffille tuoreessa lausunnossaan, ettei mitään saksalaista toimittajaa koskaan ole ollutkaan. Hän oli kotonaan 17. heinäkuuta 2014, mutta koko tarina on tekaistu - siitä on todisteet.
Myös Reuters on julkaissut todistajanlausunnon, joka on tyrmätty väärennettynä materiaalina. Van der Werff kerää tietoja yhteen yksi kerrallaan, osoittaen, ettei yhtäkään väitetyistä laukaisupaikoista ollut olemassakaan, siitä ei ole uskottavia todisteita. Venäjän Federaatio ei koskaan varmistanut tietoa, että MH17 ammuttiin alas BUK-ohjuksella, ja analyysit osoittavat, että "Bellingcat-ryhmän" taidot ja metodit ovat kaukana hyväksytyistä tutkimustyön standardeista. Jopa Der Spiegel -lehti on myöntänyt "ettei Bellingcatin raportti todista mitään".
Yksi Max van der Werffin tärkeistä löydöksistä Donetkissa viime kuussa oli, että väitetyn "separatistien BUK-ohjuksen laukaisualustan" siirto lavettirekalla kerrottua reittiä Donetskissa on mahdotonta. Sen väitetyllä reitillä on matala silta, josta Volvo-rekka (nähtävänä kuvissa) BUK-laukaisualustan kanssa ei pääsisi kulkemaan sillan alta. BUK-laukaisualustan ja rekan korkeus on 4,7 metriä, kun taas sillan alituksen maksimikorkeus on vain 4,5 metriä. Joten laajalti väitetty BUK- laukaisualustan reitti "kapinallisten hallussapitämällä alueella" ei sekään voi pitää paikkaansa. Todisteiden puute Ukrainan ja lännen väitteiden tueksi on luonteeltaan totaalista.
Uusimman raportin lopussa Max van der Werff esittää 15 vaikeaa kysymystä viranomaisille vastattaviksi ja mikä on varmaa, ennen kuin näihin perusteltuihin kysymyksiin ei ole vastauksia, me emme voi missään nimessä puhua mistään "lopullisesta MH17- raportista". Ja siihen asti kun vastauksia ei ole kuultu, ei ole myöskään saatavilla totuutta massamurhasta Donetskin taivaalla heinäkuussa 2014.
Itselläni oli kunnia tavata Max van der Werff henkilökohtaisesti Donetskissa hänen viimeisimmän kenttätutkimuksensa yhteydessä. Mitä tiedän suuresta materiaalien määrästä, tarvitaan vielä lisää tutkimuksia faktojen löytämiseksi, joilla myös korvataan laajalle levinneet väitökset ja syytökset, ns."todistemateriaalit", joita useat lännen tukemat lähteet ovat julkaisseet "totuuksina". Van der Werff on kokenut tutkija ja mies, joka ei selkeästikään lankea helppoihin vastauksiin tai pelkkiin spekulaatioihin. Oikea tutkija tuottaakin oikeita tuloksia, ja mitä voimme nähdä tänään, Max van der Werff laittaa tehokkaasti yhteen MH17- tragedian tapahtumien palasia.
Linkki MH17 raporttiin "Valehtelua oikeutuksen puolesta" by Max van der Werff:
Doni uutistoimisto, Janus Putkonen, johtaja ja Chief-editori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti