lauantai 28. marraskuuta 2015


"Tilanne Donetskin Kansantasavallassa on edelleen kireä. Ukrainan sotarikolliset rikkoivat tulitaukoa 8 välikohtauksella", sanoi Donestkin armeijan varakomentaja Eduard Basurin lauantaina. "Fasistinen komento näyttää venyttävän aikaa ja suunnittelee uusia aggressioita Donbassissa", Basurin sanoi.
"Zhabunkin ja Spartakin asutusalueita, Oktyabrskyn kaupunginosaa ja Donetskin lentokenttää tulitettiin taisteluvaunuilla, kranaatinheittimillä, rynnäkköpanssarivaunuilla (IFV), panssaroiduilla miehistönkuljetusvaunuilla (APC) ja kevyillä aseilla. Kansantasavallan alueelle ammuttiin yli 20 kranaattia. Siviiliuhreilta vältyttiin mutta yksi Donetskin armeijan sotilas kuoli ja yksi haavoittui vakavasti.
Haluan kiinnittää huomionne viralliseen lausuntoon, jossa kiellettiin tulen avaaminen 25. marraskuuta klo 00:00 lähtien, jota ei ole toistaiseksi kunnioitettu. Kontrolloimattomat nationalistipataljoonat ja Ukrainan asevoimien yksiköt jatkavat epäsäännöllistä Kansantasavallan alueiden tulittamista, tuhoavat infrastruktuuria ja tappavat sotilaitamme.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa tietojen raportoimista koskien Ukrainan asevoimien sotakaluston ja miehistön keskittämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:
- Maksimilianovkassa (9 km etulinjasta) on havaittu 14. mekanisoidun prikaatin sekä 18 itsevetävällä alustalla liikkuvan asejärjestelmän ja 16 BM 21-"Grad" raketinheitinyksikön sijainti
- Ivanovkassa (29 km etulinjasta) on havaittu 10 taisteluvaunun, 20 rynnäkköpanssarivaunun (IFV) ja 300 sotilashenkilön sijainti
- Avdeevkassa (5 km etulinjasta) on havaittu 6 "Strela-10" ajoneuvoon asennettavaa ilmatorjunta-asetta.
Me saamme edelleen tietoja lähtestämme koskien siviilien pakkohäätöjä kodeistaan Ukrainan asevoimien yksiköiden toimesta Marinkan ja Pavlopolin lähellä sijaitsevissa kylissä. Tekosyynä käytetään Donetskin Kansantasavallan armeijan väitettyjä hyökkäyksiä. Kaikkia näitä rikollisia toimia voidaan käyttää Donetskin Kansantasavaltaa vastaan pelkästään syyttämällä meidän joukkoja näiden aluiden tulittamisesta.
Me vetoamme jälleen kerran maailman valtioiden (Saksa, Ranska ja Venäjä) johtajiin vaatimuksella paineiden luomisesta Ukrainan sotilaallis-poliittiselle johdolle vuoropuhelun jatkamiseksi ja konfliktin ratkaisemiseksi neuvottelupöydässä. Ukrainan "korkeimman tason" pelit epätasapainottavat tilannetta Donbassissa aiheuttaen kärsimystä siviileille. Me pyydämme myös Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskuntaa tekemään kaikkensa provokaatioiden ja Minskin sopimusrikkomusten lopettamiseksi Ukrainan rankaisijoiden toimesta, jotka voivat saada aikaan aseellisen konfliktin eskaloitumisen itä-Euroopassa.
Me haluamme rauhaa, emme sotaa", Basurin sanoi.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency
"Ukrainan hallitus tulee joutumaan tuomioistuimen eteen päätöksistä, jotka ovat aiheuttaneet tuhansien Donetskin ja Luganskin Kansantasavaltojen asukkaiden kuoleman", sanoi parlamentaarisen koulutus-, tiede- ja kulttuurikomitean puheenjohtaja ja Donetskin Kansantasavallan kansanvaltuuston edustaja Miroslav Rudenko (Vapaa Donbass-ryhmä).
"Tietoisesti tehty Donbassin asukkaiden kansanmurha nykyisten Ukrainan viranomaisten toimesta on käynyt päivänselväksi. Kun heidän valtansa alkaa horjua, kansainväliset instituutiot eivät voi enää sulkea silmiään näiltä rikoksilta. He jotka ottivat osaa kansanmurhaan kansantasavalloissa, tulevat joutumaan tuomioistuimen eteen", hän väitti. Rudenko totesi ettei kansanmurha tarkoita ainoastaan siviilien asutuskeskusten tulittamista Ukrainan asevoimien toimesta vaan myös ekonomista ja tavaraliikenteen blokkia.
"Meidät on leimattu myös terroristeiksi. Ukraina otti vaarallisen ja barbaarisen suunnan, sellaista ei tapahdu normaalissa tilanteessa. Kun johto saadaan syrjäytettyä, kaikki he tulevat kohtaamaan seuraukset tekemistään rikoksista omaa kansaansa vastaan", edustaja sanoi. "Me lisäämme että lokakuun alussa 2015 Venäjän viranomaiset valmistelivat yli 1500 oikeusvaadetta koskien Ukrainan asevoimien väkivallan uhreja Donetskin Kansantasavallassa, vaateet tullaan toimittamaan Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle. Yksi kolmasosa on jo lähetetty Strasbourgiin."
On syytä muistaa että 8. heinäkuuta Donetskin ja Luganskin Kansantasavallan johtajat Alexander Zakharchenko ja Igor Plotnitsky vetosivat YK:n turvallisuusneuvostoon kansainvälisen tuomioistuimen perustamiseksi Ukrainan joukkojen Donbassissa tekemien rikosten tutkimiseksi. He totesivat yhteisessä lausunnossaan, että konfliktin aikana Ukrainan asevoimat, nationalistikaartit ja tuhoamispataljoonat syyllistyivät joukkomurhaan, suorittivat kidutuksia, käyttivät kansainvälisten sopimusten kieltämiä aseita ja tekivät tarkoituksellisia iskuja asutusalueille sekä infrastruktuurikohteisiin.
DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti