perjantai 20. marraskuuta 2015

  • Ukrainan joukot jatkavat provokaatioita tykistöllään: 16 tulitaukorikkomusta vuorokauden aikana - Donetskin tilannekatsaus 20.11.
  • "Tilanne Donetskin Kansantasavallassa on pysynyt kireänä viimeisen päivän ajan. Provokatiiviset tulitukset jatkuvat Ukrainan asevoimien toimesta. Ukrainan "valesankarit" rikkoivat tulitaukoa 16 välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin perjantaina. "Ukrainan sotilaallis-poliittinen "eliitti" häiritsee tarkoituksella Minskin sopimusta, aiheuttaen veljessodan", Basurin sanoi.
  • "Seuraavia asuinalueita tulitettiin 82 mm ja 120 mm kranaateilla: Mikhailovka, Ozeryanovka, Golmovskoy, Zheleznaya Balka, Gagarin-kylä, Staromykhailovka, Aleksandrovka ja Sahanka. Hyökkäyksissä käytettiin myös panssaroituja taisteluajoneuvoja (IFV ja APC) ja kevyitä aseita. Kansantasavallan alueelle ammuttiin torstain ja perjantain välisenä yönä yli 100 kranaattia. Iskut eivät aiheuttaneet sotilas- tai siviiluhreja.
  • Donestkin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa Ukrainan asevoimien tekemien Minskin sopimuksen rikkomusten havainnointia koskien raskaiden aseiden poisvetämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:
  • - Dzerzhinsk, (5 km etulinjasta), on havaittu kahden BM "Grad" raketinheitinyksikköä, 12 taisteluvaunua ja 5 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää
  • - Konstantinovka, (12 km etulinjasta), on havaittu 10 taisteluvaunua ja 10 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää
  • - Novomikhailovka, (5 km etulinjasta), on havaittu 3 taisteluvaunua, 8 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä ja 4 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää
  • Ukrainan sotilaallis-poliittinen "eliitti" häiritsee Minskin häiritsee tarkoituksella Minskin sopimusta, aiheuttaen veljessodan. Me haluamme rauhaa! Me emme halua sotaa!", Basurin sanoi.
  • Venäjä on huolestunut lisääntyneistä provokaatioista ja tulitaisteluista Donbassissa
  • Moskova on huolissaan viimeaikoina lisääntyneistä provokaatiosta etulinjassa sekä raskailla aseilla suoritetuista tulitaisteluista kaiken muun keskellä Donbassissa- Venäjän ulkoministeriön puhemies Maria Zakharova.
  • "Kiovan ja Donbassin edustajat antoivat 12. marraskuuta kirjallisen ilmoituksen Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskunnalle heidän järjestelytoimistaan koskien taisteluvaunujen, alle 100 mm asejärjestelmien ja yli 120 mm kranaatinheittimien poisvetoja koskien etulinjasta. Ety-järjestön tarkkailijat, jotka vastaavat tapahtumien vahvistustoimenpiteistä, tulevat tutkimaan taistelukosketuksesta siirrettyjen aseiden pysyvät säilytystilat. Aseiden poisvedon loppuunsaattaminen on tärkeä askel kohti edelleen väheneviä eskalointeja kaakkois-Ukrainassa", hän sanoi.
  • "Samaan aikaan, viimeaikoina lisääntyneet provokaatiot etulinjassa sekä raskailla aseilla suoritetut tulitaistelut osapuolten välillä, sekä kiellettyjä raskaita että kevyitä aseita käyttämällä, ei voi olla nostamatta huolta", Zakharova sanoi.
  • DONi News Agency
  • Raskaan aseistuksen vetäminen ei ole toteutunut Donbassissa - Etyj:n päällikkö
  • "Tusinoittain räjähdyksiä on havaittu Itä-Ukrainassa. Tulitus on suoritettu aseistuksella, joka olisi pitänyt jo vetää sieltä", sanoi Etyj:n tarkkailutehtävän varajohtaja Ukrainassa Alexander Hug. Euroopan Turvallisuusjärjestön erikoistarkkailutehtävä SMM huomioi, ettei raskaita aseita ole vedetty Donbassissa, joka on aiemmin allekirjoitetun sopimuksen rikkomus.
Viimeisin aselepo astui voimaan Donbassissa syyskuun alussa. Syyskuun alussa allekirjoitettiin sopimus alle 100 mm kaliiberin aseistuksen vetämisestä sekä taisteluvaunujen vetämisestä. Tämä prosessi päättyi 12 marraskuuta. Etyj:n operaation varajohtaja huomioi, että vaikka konfliktin osapuolet ovat ilmoittaneet seuranneensa sopimusta vetäneet aseistuksensa, tarkkailijat eivät kykene tätä vahvistamaan koska heidän kulkuaan on rajoitettu. Hug jälleen kerran toisti vaatimuksen joka on asetettu osapuolille, että tarkkailijoilla tulee olla helpotettu ja täysi pääsy kaikkiin kohteisiin.
Ukrainan hallinto käynnisti sotilasoperaatiot Luganskin ja Donetskin alueita vastaan huhtikuussa 2014. Viimeisimmän YK:n arvion mukaan yli 8 000 ihmistä on joutunut konfliktissa uhriksi. Viimevuoden syyskuusta lähtien konfliktia on käsitelty Minskissä järjestetyissä kokouksissa ja kolmesti on laadittu dokumentteja eskalaatioiden hillitsemisen askeleista sopimiseksi.
DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti