keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Yhdysvaltalainen kongressiedustaja: Sota al-Assadin syrjäyttämiseksi on laiton


Teheran, 21.11. (Press TV) -- Yhdysvaltain kongressin demokraattisen puolueen kansanedustaja kehottaa maataan lopettamaan laittoman ja vahingollisen sodan Syyrian laillisen hallituksen vaihtamiseksi ja keskittymään sen sijaan Daesh/Isis-terroristiryhmien voittamiseen. 

 Esiintyessään perjantaina CNN-kanavalla Havaijin demokraattiedustaja Tulsi Gabbard sanoi, että Yhdysvaltain toimet Syyrian presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämiseksi ovat laittomia, koska kongressi ei ole julistanut sotaa Syyrialle eikä liioin antanut valtuutusta käydä sotaa Syyrian hallituksen kaatamiseksi. 

 Käsittääkseni Assadia ei pitäisi syöstä vallasta, hän sanoi ja lisäsi, että jos Syyrian hallitus kukistuu, Isis ja muut ääriryhmät kuten al-Qaida valtaavat Syyrian ja niistä tulee entistä voimakkaampia. 

 Se olisi erittäin tuhoisaa, koska Syyrian hallituksen kaatuminen auttaisi vihollisiamme saavuttamaan tavoitteensa ja saamaan käsiinsä koko Syyrian, minkä jälkeen alueella olisi entistä pahempi humanitaarinen kriisi ja samalla nousisi yhä suurempi alueellinen uhka ja samalla uhka koko maailmalle, Gabbard sanoi. 

 Yhdysvallat tukee "maltillisiksi" nimittämiään militantteja, jotka taistelevat Assadin hallitusta vastaan. Yhdysvaltain johtavat viranomaiset, myös presidentti Barack Obama ja ulkoministeri John Kerry, ovat toistuvasti vaatineet Assadin eroa. 

 Gabbard, joka on Irakin sodan veteraani, sanoi, että Yhdysvallat näyttää toistavan "menneisyyden virheitä." 

 Aivan kuten Saddam Husseinin ja Muammar Gaddafin ja heidän hallitustensa kaatamisten yhteydessä tapahtui, ponnistelut uusien hallitusten muodostamiseksi näihin maihin epäonnistuivat ja tuloksena ei ollut ainoastaan tämä epäonnistuminen, vaan myös vihollisten vahvistumien, hän totesi. 

 Katsokaapa näitä valtioita tänään, Gabbard lisäsi. Ne ovat täydessä kaaoksessa. Isis ja muut ääriryhmät ovat vain vahvistuneet näissä maissa ja jatkavat ihmisten terrorisoimista. 

 Gabbard oli torstaina mukana antamassa lakiesitystä, jolla pyritään lopettamaan Yhdysvaltoja sotatoimet presidentti Assadin syöksemiseksi vallasta. 

 Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja John Kirby sanoi torstaina, että Assadin kohtalosta päätetään kansainvälisissä neuvotteluissa lähiviikkoina. 

 Monenkeksisissä kansainvälisissä kokouksissa tullaan täsmentämään Assadin asemaa "siirtymävaiheessa", sanoi Kirby. 

 Press TV / KOMINFORM 

 http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/21/438518/US-Syria-war-Assad-ISIL






KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti