sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Cumhuriyet: Turkki tiesi aseidensa päätyvän Isisin käsiin
Moskova, 29.11. (Sputnik) --  Ne, jotka lähettivät saattueen Syyriaan, eivät voineet olla tietämättä, että turkkilaiset aseet päätyvät Islamilainen valtio -terroristijärjestön haltuun. Näin RT-televisiokanavalle kertoivat turkkilaisen Cumhuriyet-lehden työntekijät.

Lehden päätoimittajat vangittiin syytettyinä vakoilusta sen jälkeen kun lehti julkaisi tiedot salaisista asetoimituksista Syyrian jihadisteille.
RT:n mukaan lehden toimituksessa vallitsee jännittynyt ilmapiiri. Monet työntekijät kieltäytyivät puhumasta kameralle, mutta halusivat kuitenkin, että heidät kuultaisiin.
"Ne ihmiset Turkissa, jotka lähettivät saattueen, tiesivät, että aseet päätyvät Islamilaisen valtion käsiin. Siellä oli Isisin lippu… [sen olisi voitu] selkeästi havaita Turkin rajalta", televisiokanavan nettisivusto siteeraa lehden johtoon kuuluvaa ihmistä.Turkin viranomaiset antoivat Cumhuriyetin jutun julkaisemisen jälkeen ristiriitaisia lausuntoja. Ensin sanottiin, että aseita oli kuljetettu Vapaan Syyrian armeijalle, sitten väitettiin, ettei toimituksia ollut ollutkaan ja sitten sanottiin, että aseet oli ollut määrä toimittaa turkmeeneille.
"Jos [hallinnolta] kysytään, ketkä he [turkmeenit] ovat, he vastaavat, että meidän jätkiä", eräs Cumhuriyetin työntekijä sanoi RT:lle.
Toimittaja on keskustellut Tukin johdon kannattamien syyrialaisten kapinallisten kanssa eikä ymmärrä, miten he eroavat terroristeista.
Toinen lehden työntekijä on varma, että "Isis salakuljettaa Turkkiin öljyä ja kuljettaa sitä maan kautta… Nämä tiedot ovat parhaillaan kaikkien saatavilla. On iso kysymys, onko mahdollista, että he tekisivät sen niin, etteivät hallitus ja viranomaiset tietäisi asiasta".


Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti