perjantai 27. marraskuuta 2015


"Tilanne on pysynyt kireänä Donetskin Kansantasavallassa. Ukrainan sotarikolliset rikkoivat tulitaukoa kahdeksalla välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin torstaina. "Me pysymme rauhallisina emmekä lankea provokaatioihin. Me olemme valmiit torjumaan mahdolliset aggressiot", Basurin sanoi.
Zheleznaya Balkaa, Mihailovkaa, Gagarinin mukaan nimetyn kaivoksen aluetta, Zhabichevoa, Spartakia ja Donetskin lentokenttää tulitettiin kranaateilla, ilmatorjunta-aseilla, rynnäkköpanssarivaunuilla (IFV), panssaroiduilla miehistönkuljetusvaunuilla (APC) ja kevyillä aseilla. Viimeisen päivän aikana ammuttiin yli 30 kpl 82 mm ja 120 mm kranaattia kansantasavallan alueelle.
Haluan kiinnittää huomionne Ukrainan sotilaallisen ja poliittisen johdon viralliseen lausuntoon jossa he kieltävät tulen avaamisen 25. marraskuuta 2015 klo 24.00 lähtien sillä tarkennuksella, että yksiköiden komentajilla on valta päättää avataanko tulta vai ei, jolloin heille annetaan laillinen lupa provokatiivisten toimien suorittamiseen, jota on todistettu arvaamattomilla tulituksilla kansantasavallan alueelle.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa tietojen raportoimista koskien Ukrainan asevoimien sotakaluston ja miehistön keskittämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:
- Opytnoessa (3 km etulinjasta) on havaittu 21 rynnäkköpanssarivaunua (IFV) ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC);
- Gnutovossa (8 km etulinjasta) on havaittu 18 taisteluvaunun saapuminen ja asemoituminen pitkin Kalmius-joen länsirantaa;
- Karlovkassa (14 km etulinjasta) sijaitsevan tekoaltaan alueella on havaittu epäkunnossa olevien taisteluvaunujen sijoituspaikka.
Ety-järjestön 25. marraskuuta julkaistun raportin mukaan, Ukrainan hallitsemilla alueilla on havaittu seuraavanlainen raskaan aseistuksen keskitys: 15 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Acacia" ja "Gvozdika" haupitsia, 15 tankintorjunta-asetta, 12 BM-21 "Grad"- raketinheitinjärjestelmää, 26 kpl 82 mm ja 120 mm kranaatinheitintä, 21 "D-30" haupitsia ja "Msta-B"- kanuunahaupitsi.
Ukrainan asevoimat jatkaa aseiden ja sotilaskaluston sijoittamista koko etulinjan matkalla, valmistaen samalla harhautusasemia provokatiivisia toimia varten. Ukrainan puoli tekee kaiken mahdollisen häiritäkseen Minskin sopimuksen toteutumista ja jättääkseen täyttämästä heidän velvollisuutensa.
"Me pysymme rauhallisina emmekä lankea provokaatioihin. Me olemme valmiit torjumaan mahdolliset aggressiot. Me pyydämme koko maailman yhteisöä liittymään yhdeksi rintamaksi taistelussa pahuutta vastaan, joka on suunnattu rauhallista Donbassia kohtaan", Basurin sanoi.
Varakomentaja Eduad Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency



Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle on toimitettu yli 800 oikeuskannetta Kiovan kosto-operaatiosta Donbassiin, joista 600 on jo menossa tutkintaan, sanoi kansainvälisen "Ukrainan asukkaiden oikeuksien ja Kiovan viranomaisten kosto-operaatiotoimien uhrien"- kansalaisjärjestöjen koordinaattori Vladimir Fedorov.
"Donetskin Kansantasavalta on kerännyt todisteita yli vuoden ajan, toimittaen oikeuskanteita Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle Ukrainan viranomaisten uhreista Donetksin ja Luganskin Kansantasavalloissa. Me olemme toimittaneet yli 800 kannetta, joista 600 on menossa tutkintaan", sanoi Fedorov. Hänen mukaansa seuraavat 1 500 kannetta tullaan toimittamaan pian.
"Me oletamme, että meillä tulee olemaan noin 10 000 - 15 000 kannettta valmiina toimitettavaksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle. Se antaa meille mahdollisuuden Euroopan luoman Donetskin ja Luganskin Kansantasavallan tapahtumien ympärille rakennetun hiljaisuuden muurin tuhoamiseen", jatkoi koordinaattori.
On syytä muistaa että 8. heinäkuuta Donetskin ja Luganskin Kansantasavallan johtajat Alexander Zakharchenko ja Igor Plotnitsky vetosivat YK:n turvallisuusneuvostoon kansainvälisen tuomioistuimen luomiseksi Ukrainan joukkojen Donbassissa tekemien rikosten tutkimiseksi. He totesivat yhteisessä lausunnossaan, että konfliktin aikana Ukrainan asevoimat, nationalistikaartit ja tuhoamispataljoonat syyllistyivät joukkomurhaan, suorittivat kidutuksia, käyttivät kansainvälisten sopimusten kieltämiä aseita ja tekivät tarkoituksella silmäänpistäviä iskuja asutusalueille jsekä infrastruktuurikohteisiin.
DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti