perjantai 27. marraskuuta 2015

Tutkija: Yhdysvaltain Ukrainan-politiikka saattaa johtaa kolmanteen maailmansotaan


 Teheran, 24.11. (Press TV) -- Yhdysvaltain hallituksen politiikka Ukrainan konfliktissa saattaa johtaa kolmanteen maailmansotaan, sanoo amerikkalainen politiikantutkija. 

 "Olen erittäin huolissani Yhdysvaltain hallituksen aggressiivisesta ulkopolitiikasta ja suunnitelmista antaa Pentagonille 250 miljoonaa dollaria lisää käytettäväksi ukrainalaisten sotilaiden kouluttamiseen taistelemaan venäläisiä vastaan", sanoi Tim King iranilaiselle Press TV -kanavalle viime tiistaina. 

 Yhdysvallat tekee aivan ilmeisesti kaiken mahdollisen saadakseen aikaan sodan Venäjän kanssa ja sytyttäkseen kolmannen maailmansodan, hän lisäsi. 

 Global News Center -uutispalvelun perustaja Tim King kritisoi voimakkaasti Pentagonin Ukrainan asevoimia varten laatimaa uutta koulutusohjelmaa, josta kerrottiin maanantaina. 

 Amerikkalaiset tulevat tämän ohjelman mukaan kouluttamaan viisi pataljoonaa ukrainalaisia sotilaita raskaaseen taisteluvalmiuteen ja lisäksi yhden erityisoperaatiopataljoonan, kertoi Pentagonin tiedottaja kapteeni Jeff Davis. 

 Kyseessä on osa suunnitelmista, joilla pyritään uudistamaan ja parantamaan Ukrainan "sisäistä" puolustuskykyä ja kehittämään maan asevoimien koulutusta, hän lisäsi. 

 Ukrainalaissotilaiden kouluttamisesta ilmoitettiin sen jälkeen kun voiman käytön oli kerrottu lisääntyneen viime viikkoina Ukrainan armeijan ja Donbassin aluejoukkojen välillä. 

 Davis totesi, että vuodesta 2014 lähtien Washington on käyttänyt 265 miljoonaa dollaria ukrainalaisten sotilaiden kouluttamiseen ja Ukrainan asevoimien varustamiseen panssaroiduilla Humvee-autoilla, suojaliiveillä, kranaatinheitintutkilla, yönäkölaseilla ja lääkintätarvikkeilla. 

 King sanoi, että amerikkalaisten tunkeutumiselle tälle ongelmalliselle alueelle ei todellakaan ole perustetta, koska ukrainalaiset haluavat pitää yllä perinteisiä suhteita Venäjään ja eivätkä toivo täyttä irtautumista Venäjästä eikä presidentti Vladimir Putinin hallinnosta. 

 Tutkija totesi, että Yhdysvallat on käynyt lukuisia laittomia sotia ja kärsinyt niissä kaikissa tappion. 

 King vertasi Pentagonin massiivisen Ukrainan koulutusohjelman rahoitusta siihen 15 miljoonan dollarin summaan, joka käytettiin vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen tutkimuksiin. 

 Tällä hetkellä pitää kiinnittää erityistä huomiota meneillään olevaan tuhoisaan ja vaaralliseen suuntaukseen ja pohtia, mihin Yhdysvaltain hallitus tällä kaikella mielettömyydellä lopulta pyrkii, hän lisäsi. 

 Juuri nyt Yhdysvallat aikoo yksinkertaisesti vain nostaa panoksia Ukrainassa, arvioi King. 

 Huhtikuusta 2014 lähtien Ukrainassa on ollut vakavia yhteenottoja Donbassin aluejoukkojen ja länsimaiden tukemien Kiovan hallituksen joukkojen välillä. Yli 8000 ihmistä on saanut surmansa konfliktissa. 

 Yhdysvallat on toistuvasti sanonut tukevansa Kiovan hallitusta, mutta on kuitenkin välttänyt suoraa sotilaallista yhteenottoa Venäjän kanssa. 

 Press TV / KOMINFORM

http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/24/438959/US-Russia-World-War-Ukraine-Tim-King 

Global News Center 

http://www.globalnewscentre.com/#sthash.PcVyYrNo.dpbs 



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti