keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Pariisi ja Palmyra puhuvat samaa kieltä

Moskova, 25.11. (Sputnik) -- Pariisin iskut ovat vielä pitkään keskeisenä keskustelujen aiheina, ja tulisi kiinnittää huomiota niihin lausuntoihin, joita valtionjohtajat ovat antaneet marraskuun 13. päivänä tehtyjen terrori-iskujen jälkeen.

Kaikkein merkittävimmän niistä antoi Ranskan presidentti Francois Hollande: "Ranska on sotatilassa." Mutta, eikö Ranska jo käynyt sotaa Lähi-idässä? Maa antoi tukensa USA:lle useissa operaatioissa. Ottamalla huomioon sen johtava rooli Libyan konfliktissa, Ranska oli jo mukana sodassa. Uuden käänteen tapahtumiin on tehnyt se, että Isis aloitti sodan Ranskan maaperällä. Se, että ranskalaiset sotilaskoneet tuhoavat ihmisiä Syyriassa "sodan nimissä", ei ole muuta kuin siviiliväestön murhaamiseen oikeuttamista. Myös muilla virallisilla ilmoituksilla on taustalla vaikeaa logiikkaa ja kaksoisstandardeja, sanotaan artikkelissa, joka on julkaistu What They Say About USA —sivulla.
On luettava rivien välistä. Ei ole vaikeaa olettaa, että syyttämään tullaan pakolaisia ja muslimeja, jotka asuvat Euroopassa. Sosiaalisen syrjinnän lisäksi, hyväksytään uusia oikeudellisia toimia, joita perustellaan sellaisilla vakuuttavilla argumenteilla, kuten, että "Ranska on sodassa". Selvää on, että näitä toimia perustellaan, Isisin tekojen vuoksi.
Puolan ulkoministeri Witold Waszczykowski ilmoitti, että Syyrian pakolaiset on aseistettava ja lähetettävä taistelemaan kotimaansa puolesta. Tietenkin voidaan kiistellä siitä, kuinka pitkälle Puola edustaa Länsi-Euroopan näkemystä. Kuitenkin, nämä sanat eivät ole kovin diplomaattisia ilmaisuja, joita Puolasta ja Ranskasta on kuultu.
Tanskalainen kansaedustaja  Soren Espersen, ohitti kaikki muut sanojen valinnassaan: "Emme tulita paikkoja, joissa asuu siviilikansalaisia, mutta meidän on aloitettava tämä, olemmeko herrasmiehiä, ja emme tule pommittamaan heitä. Tästä on tehtävä loppu. Meidän on tämä tehtävä, jos tiedämme, että siellä on Isisin taistelijoita. Nämä naiset ovat myös suurimmalta osalta samaa järjestelmää. Ei saa enää sallia tilannetta, kun Isis toimii vapaasti, tietäessään, ettei sitä tuliteta."
Isis-järjestössa ajatellaan samalla tavalla. Se uhkailee maita, jotka osallistuvat USA:n johtamaan liittoumaan. Näin olleen, alitajuntainen sivistyneen maailman toiminta on hyvin samankaltaista, kuin niiden toimita, jotka hyökkäävät tätä sivistynyttä maailmaa vastaan, mikä synnyttää ajatuksen uuden strategian oikeellisuudesta.





Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti