sunnuntai 22. marraskuuta 2015

American Interest: Toimettomuus johtaa katastrofiin Euroopassa
Moskova, 22.11. (Sputnik) -Amerikkalaiset ja eurooppalaiset olivat väärässä luullen, että Syyrian sisällissota ei koske heitä, kirjoitti tutkija Ulrich Speck The American Interest -lehdessä julkaistussa artikkelissaan.

Yksikään Euroopan valtioista, paitsi Ranska, ei ole valmis ryhtymään sotatoimiin Lähi-idässä. USA omalta osaltaan yrittää millä hinnalla hyvänsä välttää Irakin skenaariota toistumista. Obama lupasi lopettaa USA:n ulkomailla aloittamat sodat, mutta hän tuskin ehtii osallistua Syyrian valtioiden uudelleenrakentamiseen. Eurooppa, joka kärsii Syyrian konfliktista enemmän kuin Yhdysvallat, on pannut päänsä pensaaseen.
Eurooppalaiset toivovat, että konflikti ratkeaa itsestään, että Isis ei tee uutta iskua Eurooppaan ja että Eurooppa pärjää pakolaiskriissä rikkomatta haurasta sisäistä tasapainoaan. Toisin sanoen, he toivovat ihmettä, kirjoitti Speck. Länsimaiden toimettomuus johtaa siihen, että EU:n jäsenvaltioit sulkevat rajansa loputtomalta pakolaisvirralta. Se merkitsee vapaan likkuvuuden ja jäsenvaltioiden keskinäisen luottamuksen loppua, totesi tutkija.
Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti