sunnuntai 22. marraskuuta 2015


"Tilanne Donetskin Kansantasavallassa näyttää pahentuvan. Ukrainan sotarikolliset rikkoivat tulitaukoa 14 välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin sunnuntaina. "Ety-järjestön erityistarkkailun valtuuskunta vahvistaa tiedot keskityksistä, panssaroitujen ajoneuvojen sijoittelusta ja Ukrainan asevoimien tykistöstä", Basurin sanoi.
"Donetskin lentokenttää ja seuraavia asuinaluita tulitettiin tykistöä, kranaatinheittimiä, miehistönkuljetusajoneuvoja ja kevyitä aseita käyttämällä: Zhabunki, Zheleznaya Balka, Staromykhailovka, Spartak ja Petrovskin alue. Lauantain aikana ammuttiin yli 40 kpl 82 mm ja 120 mm kranaatteja. Olemme todenneet jälleen kerran 122 mm tykistön käytön, sillä Donetskissa sijaitsevan Petrovskin alueelle ammuttiin viisi tykistöammusta.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa tietojen raportoimista koskien Ukrainan asevoimien sotakaluston ja miehistön keskittämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:
- Pershe Travnyassa (6km etulinjasta) on havaittu 10 BM "Grad" raketinheitinyksikköä;
- Krasny Pahar'issa (13 km etulinjasta) on havaittu panssaroitujen ajoneuvojen kolonna, joka pitää sisällään 6 taisteluvaunua, 3 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää, 2 BM "Grad" raketinheitinyksikköä ja 6 ammuksia kuljettavaa ajoneuvoja;
- Ol'ginkaan (12 km etulinjasta) on saapunut 500 sotilashenkilöä panssaroitujen ajoneuvojen kera;
- Starognatovkassa (4.5 km etulinjasta) on havaittu 7 naamioidun taisteluvaunun asemat.
Ety-järjestön erityistarkkailuvaltuuskunta vahvistaa tiedot keskityksistä, panssaroitujen ajoneuvojen sijoittelusta ja Ukrainan asevoimien tykistöstä. Joten, 21. marraskuuta julkaistu Etyj-raportti osoittaa, että neljä itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Gvozdika" asejärjestelmää ja kaksi itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Acacia" asejärjestelmää ovat kateissa kohdealueeltaan: puskurivyöhykkeellä on havaittu Minskin sopimuksessa kiellyjen aseiden läsnäolo, 12 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Gvozdika" asejärjestelmää ja 6 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Acacia" asejärjestelmää.
Ukrainan sotilaallinen ja poliittinen johto jatkaa maailman johtajien (Venäjä, Ranska ja Saksa) harhauttamista, koskien Minskin sopimuksen toimeepanoa, keskittämällä salaa joukkojaan pitkin etulinjaa ja sijoittamalla sinne raskasta aseistusta, jota Ety-järjestön erityistarkkailuvaltuuskunta ei ole rekisteröinyt.
Olemme pahoillamme todetessamme etteivät historialliset faktat ole opettaneet mitään Ukrainan poliittiselle eliitille. Haluan muistuttaa Ukrainan johtoa Pyhän Aleksanteri Nevalaisen sanoista," Se joka saapuu luoksemme miekka kädessään, miekkaan hän tulee hukkuman!". Tulkaa järkiinne. Alkakaa täyttämään velvollisuutenne", Basurin sanoi.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency
Categories: DONi Uutiskatsaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti