maanantai 30. marraskuuta 2015


“Tilanne Donetskin Kansantasavallassa on säilynyt kireänä kuluneen päivän ajan. Ukrainan rankaisijat rikkoivat tulitaukoa 9 kertaa”, sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin maanantaina. ”Kiinnitän huomionne siihen, että Ukrainan viranomaiset ovat rikkoneet tulitaukoa 91 välikohtauksella kuluneen viikon aikana”, Basurin sanoi.
”Yli 30 kranaatinheittimen ammusta ammuttiin Ukrainan yksikköjen ja nationalistipataljoonien asemista Tasavallan puolelle. Asuinalueet Zaitsevossa, Golmovskoyssa, Spartakissa, Abakumovin kaivos ja Donetskin lentokentä joutui kranaattitulen kohteeksi 120 mm ja 82 mm heittimillä. Taisteluvaunut, jalkaväen taisteluajoneuvot ja panssaroidut miehistönkuljetusvaunut osallistuivat tulitukseen.
Kiinnitän huomionne siihen, että Ukrainan viranomaiset ovat rikkoneet tulitaukoa 91 välikohtauksella kuluneen viikon aikana. Yli 370 heittimien kranaattia 82 mm ja 120 mm kaliiberilla, 28 taisteluvaunujen kranaattia ammuttiin kohti asutusalueita ja Donetskin armeijan asemiin. Kaikki nämä faktiset tiedot on luovutettu ETYJ:n ja kansainvälisen koordinaatioryhmä JCCC:n tiedoksi.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelu jatkaa sotilasmateriaalin keskittämisestä saatujen tietojen kokoamusta koko etulinjan alueelta sekä Miskin sopimuksen rikkomisen tarkkailua koskien raskaan aseistuksen vetämisen vaatimusta.
Gorlovkan suunnalla, asutusalueilla:
- Semigoressa – 40 taisteluvaunua
- Kodemassa – 5 taisteluvaunua ja 7 telatykkiä
- Dyleyevkassa – 20 taisteluvaunua
- Svertlodarskoyessa – 6 telatykkiä 152 mm kaliiberilla
- Golmovskoyssa – 2 taisteluvaunua ja 60 Oikeistosektorin taistelijaa
- Dzerhzinskissä – 20 yksikköä BM-21 ”Gradia”
- Artemovo – 6 taisteluvaunua, 4 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja 300 sotilasta
- Troitskojessa – Yksi ”Uragan” ja 3 taisteluvaunua
- Novobahmutovkassa – 3 taisteluvaunua
- Ivanovkassa – 10 taisteluvaunua, 20 jalkaväen taisteluajoneuvoa ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua, 300 sotilasta
- Luganskoyessa – 10 yksikköä BM-21 ”Gradia”
Donetskin suunnalla, asutusalueilla:
- Selidovo – 4 yksikköä ”Uragan” ja 24 ajoneuvoa henkilöstöineen sekä ammuksineen
- Tononkoe – 30 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja jalkaväen taisteluajoneuvoa
- Opytnoye – 10 taisteluvaunua, 5 taisteluajoneuvoa ja 6 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua
- Nevelskoye – 10 taisteluvaunua ja 10 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua
- Zhelannoe – 30 jalkaväen taisteluajoneuvoa ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua
- Krasnogorovka – 10 panssaroitua miehistönkuljetusvaynua ja jalkaväen taisteluajoneuvoa
- Marinka – 3 D-30 haupitsia, 4 jalkaväen taisteluajoneuvoa ja 3 taisteluvaunua
- Konstantinovka – 3 yksikköä MLRS BM 21 ”Grad” raketinheitintä, 8 taisteluvaunua ja 10 telatykkiä
- Slavnoe – 3 D-30 haupitsia ja 4 telatykkiä
- Stepnoe – 2 yksikköä ”Grad” raketinheittimiä, 10 telatykkiä ja 8 taisteluvaunua
- Novotroitskoe – 5 telatykkiä
Mariupolin suunnalla, asutusalueilla:
- Starognatovka – 4 jalkaväen taisteluajoneuvoa ja panssaroitua miehistönkuljetusajoneuvoa
- Beleya Kamenka – 3 taisteluvaunua
- Granitnoe – 7 taisteluvaunua
- Mirnoe – 4 jalkaväen taisteluajoneuvoa ja 2 ammusajoneuvoa
- Nikolayevka – 6 D-30 hauputsia
- Pavlopol – 10 taisteluvaunua
- Gnutovo – 18 taisteluvaunua
- Priazovskoe – 7 yksikköä BM-21 ”Grad” raketinheitintä.

Sotilas-poliittinen johto Ukrainassa käyttää tulitaukoa aktiiviseen joukkojensa keskittämisen ja uudelleen ryhmittämiseen etulinjan alueella. Kiovan juntta jatkaa tilanteen eskalointia lausunnoillaan ja toimillaan. Komentajat Ukrainan sotavoimissa kentällä voivat päättää avaavatko tulen vaiko eivät, näin ollen Ukrainan johto osoittaa kyvyttömyytensä kontrolloida Ukrainan nationalistien toimia ja myös joidenkin armeijan sotilasyksiköiden osalta.
Näin ollen me voimme nähdä koko etulinjan alueella virallisen Kiovan haluttomuuden ratkaista konfliktia rauhanomaisesti. Suosittelen Ukrainan sotilasjohtajia ajattelemaan vakavasti ennen kuin antavat märäyksiään avata tulta rauhanomaisia asutusalueita kohti sekä Donetskin Kansantasavallan yksiköihin. Me pysymme rauhallisena ja provosoimattomina. Agression kohdatessa me olemme valmiita tuhoamaan aggressorit.
Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin, virallinen käännös DONi uutistoimisto



Sunnuntaina alkoi kiertämään uutistietoja, että Turkki on aloittanut Venäjän laivastoyhteyksien saarron, estäen liikenteen Dardanellesin ja Bosporin salmen lävitse Mustanmeren ja Välimeren välillä. Laivaliikenteen seurantajärjestelmien mukaan tilanne on hälyyttävä edelleen maanantaina ja on mahdollista, että Turkki olisi katkaissut Venäjän Mustanmeren laivaston, Sevastopolin, yhteyksistään Välimerelle.
"AIS seurantajärjestelmän mukaan laivaliikenteen alusten liikkeissä, ainoastaan Turkin alukset liikkuvat Bosborissa ja Dardanellesossa ei ole lainkaan laivaliikennettä", kirjoitti Infowars sunnuntaina. Seurantajärjestelmän mukaan tilanne on edelleen vastaava maanantaina. Tuntemattomasta syystä Dardannellesissa ei ole liikennettä ja suuri määrä laivoja on kerääntynyt molemmin puolin laivaväylää.
Voit seurata tilannetta reaaliaikaisesta linkistä:http://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:26/centery:40/zoom:9
"Lisäksi laivaliikenne Mustalla merellä Novorossyiskin ja Sevastopolin suunnasta kohti Bosboria ei ole liikkeellä venäläisiä aluksia. Tämä epäsuorasti vahvistaa CNN:n lausunnon, jonka mukaan Turkki saattaa olla estänyt Venäjän laivojen liikenteen Dardannellesissa ja Bosporin salmessa", kirjoitti Infowars.
Sputnik-uutisten mukaan, "jännitteet Venäjän ja Turkin välillä johtien Venäjän Su-24 pommittajan alasampumisesta Syyriassa saattaa haastaa vapaan laivaliikenteen Bosporin salmessa, joka on merkittävä reitti Venäjän laivoille. Kuitenkin, Turkin yksipuolinen estäminen Venäjän laivastolta on epätodennäköinen, koska se rikkoisi kansainvälistä lakia."
DONi News Agency, Janus Putkonen, päätoimittaja
Suomeksi suositeltu pääkirjoitus 26.11.2015:
Venäjän Su-24 hävittäjän tuho: Äärimmäinen ja epätoivoinen Nato-Turkin geopoliittinen provokaatio
"Turkilla on geopoliittinen avainasema Mustanmeren alueelle. Jännitteiden kiristäminen Turkin ja Venäjän välillä saattaisikin periaatteessa johtaa vakavaan tilanteeseen, koska Turkki voisi sulkemalla Bosborin salmen estää kokonaan Venäjältä laivaston yhteydet ja tehokkaan toimintakyvyn Välimerellä sekä jättää venäläisalukset jopa vaaralliseen paitsioon Syyrian edustalle - Lännen sotalaivojen saartaessa koko merialuetta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti