tiistai 24. marraskuuta 2015

Naton tunnus Brysselissa

Millainen Naton reaktio voi olla venäläisen koneen tuhoutumiseen?

© Sputnik/ Jurij Somov
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
 015430

Syyriassa on tuhottu venäläinen lentokone. Naton neuvosto kokoontuu tänään lähettiläiden tasolla Brysselissä. Millaiseksi muodostuu sotilasliiton reaktio?

Sputnik Turkki tiedusteli turkkilaisten Aksam ja Sabah lehtien, entisen päätoimittajan Ergün Babahanin näkemystä asiasta.
"Kyseisessä välikohtauksessa Turkki ei ole kärsineenä osapuolena, siksi se ei voi laskea Naton sääntöjen viidennen artiklan varaan. Tuskin se saa viedyiksi Naton neuvostossa läpi omia suunnitelmiaan. Nyt Turkki yrittää kaikin tavoin estämään, ettei Syyrian pohjoisalue siirtyisi kurdien valvontaan.
USA ja EU suhtautuvat viileästi Turkin suunnitelmaan, lentokieltoalueen muodostamisesta Syyriaan, koska tällainen alue voisi maksaa länsimaille miljardeja dollareita kuukaudessa.
Omasta puolestaan, Venäjän asevoimat ovat Syyriassa, maan laillisen presidentin al-Assadin pyynnöstä, mikä on täysin oikeutettua, kansainvälisen oikeuden kannalta otettuna.
Tämän vuoksi, Naton neuvosto, ei kannata lentokieltoalueen muodostamista Syyriaan, vaan toimii entistä tehokkaammin sen eteen, että Turkkia ajettaisiin ottamaan rakentavampi asenne Venäjään ja Syyriaan.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20151124/604978.html#ixzz3sQd6kN38

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti