lauantai 28. marraskuuta 2015

Il Giornale: Turkki pelaa likaista peliä 
Moskova, 28.11. (Sputnik) - Turkilla on yksi päämäärä, vahvistaa asemansa alueellisena suurvaltana ja maana, joka johtaa sunnimuslimeja. Tämän eteen se on valmis yhteistyöhön jihadistien kanssa ja pettämään liittolaisensa, kirjoittaa italialainen lehti.

Turkin presidentti ei salaa, venäläisen lentokoneen pudottamisen motiiveja, vakuuttaen, että Turkki iski Su-24 rynnäkkökonetta vastaan suojellakseen omaa turvallisuuttaan ja Syyriassa asuvien "veljiensä" oikeuksia. Puhuessaan veljistä, Recep Tayyip Erdogan, ei tarkoittanut ainoastaan Syyriassa asuvia turkmenialaisia, mutta myös Turkin tukemia terroristisia järjestöjä, joista useat ovat vannoneet uskollisuutta Isis-järjestölle, kirjoittaa Il Giornale.
20 vuoden vallassaolonsa aikana, Erdoganin on onnistunut islamistamaan maan ja aloittamaan laajentumispolitiikan. Ei ole salaisuus, että hän aikoo muuttaa Syyrian pohjoisosan, Aleppon ja Latakian välisen alueen, Syyrian 82:ksi maakunnaksi, pelaten tällä alueella asuvien turkmenialaisten kortilla, huomauttaa artikkelin kirjoittaja.
Erdogan vaatii sotilaallista sekaantumista, joka antaisi hänelle mahdollisuuden Šiialaisuuden —Iran, Syyria ja Hezbollah — akselin neutralisoimiseen. Jo neljän vuoden ajan Turkki on yrittänyt syrjäyttää al-Assadin. Tätä varten se on rahoittanut terroristeja ja sisällissotaa Damaskoksen hallintoa vastaan. Se on täyttänyt myös omat lentokenttänsä ulkomaalaisilla sotilailla, heidän lähettämisekseen edelleen Syyriaan. Sen sijan että olisi pommittanut jihadisteja, se on tulittanut Isisin vihollisia, kurdeja. Turkki on ostanut Isis-järjestöltä, salakuljetettua öljyä noin 15-20 dollarin hintaan tynnyriltä, ja myynyt tämän jälkeen sitä kaksinkertaisella hinnalla. Kuitenkin, Šiialaisuuden akselin ansiota ja erityisesti Venäjän ilmaiskujen ansioista, joilla on tuhottu Erdoganin suurvaltahaaveet, al-Assad entisen tapaan on vallassa, kirjoittaa lehti.
Nyt Turkki näyttäisi etsivän tekosyytä sotaan, vetäen Natoa mukaan tilanteeseen, josta jo vuosi sitten ilmoitti saksalainen kenraali, Harald Kujat. "Turkki haluaa vetää Naton tähän tilanteeseen, koska sen nykyinen päämäärä on al-Assadin syrjäyttäminen", ilmoitti Kujat.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti