torstai 19. marraskuuta 2015

  • Sotaliittouma EU käynnistämässä jo 8. sotilasoperaationsa Pariisin terrori-iskujen varjolla
  • Kiivaan militarisoinnin kohteena olevalla EU:lla on käynnissä parhaillaan jo 17 sotilas- ja siviiliviranomaisten operaatiota, yhteensä 17 EU:n ulkopuolisessa maassa ja kahdella merialueella. Mikä huomioitavaa, kaikki EU:n operaatiot ovat käynnissä unionin jäsenmaiden ulkopuolella. Kun EU tekee nyt päätöksiään uusista operaatioista Lähi-idässä, kohdemaiden lukumäärä vain jatkaa kasvamistaan.
Lännen valtamedia ja poliitikot ovat luoneet harhauttavan kuvan, että Ranskan tiistaina esittämä sotilaallinen tukipyyntö EU-jäsenmaille olisi ”ensimmäinen laatuaan” ja että Pariisissa tapahtuneiden terroristi-iskujen jälkeen tapahtuisi jotain tavatonta. Juuri Ranskan esittämät tukipyynnöt mm. Mali-operaatioissa, Charlie Hebdo -terrori-iskujen jälkeen käynnistetyissä ”ISIS-operaatioissa” ja vetoomukset liittymisestä Libya-operaatioihin näyttävätkin unohtuvan nopeasti ja helposti.
Lännen dokumentoitu, kiistaton ja aktiivinen rooli ”ISIS-ongelman” luomisessa, rahoittamisessa, tukemisessa, aseistamisessa ja kouluttamisessa on tietenkin sivuutettu. Lietsoessa kostoa ja hyökkäysmieliaa vaietaan oleellinen fakta, että Syyrian armeijan suurhyökkäys sen liittolaistensa tukemana on käynnissä ja ISIS on hätää kärsimässä Venäjän sotavoimien heiluttaessa armotonta nyrkkiään. Vastaavan kaltainen tilanne oli myös vuonna 2011 Libyassa kun Gaddafin joukot olivat vain viikkojen päässä aseistettujen ryhmien lopullisesta eliminoimisesta, Nato käynnisti EU:n tukemat pommitukset ja vaaka kääntyi terroristiryhmittymien eduksi - ”lentokieltoalueen” nimessä tehdyllä harhautuksella.
Vakava kysymys on, että onko EU:n sotavoima lähtemässä liikkeelle kahden lentotukialuksen tukemana estämään Syyrian ja sen tueksi asettuneen koalition operaatiot terroriverkostojen tuhoamiseksi Syyriasta ja Irakista?
Ranska on ollut vuosia kiivaasti sotia käyvä Nato-maa vetäen jällkeen muut mukaansa yhä uusiin sotilaallisiin seikkailuihinsa. Valtaosa EU:hun liittyneistä kansalaisista on luullut, että EU olisi erityisesti talousliitto, mutta Lissabonin sopimuksen todellinen imperialistinen luonne selviää hitaasti, mutta varmasti. Vuodesta 2006 saakka EU:n tämä maailmanvaltaa tavoitteleva luonne on ollut tiedetty, mutta ei julkisesti kerrottu. EU:n yhteiseen puolustukseen vetoaminen toteuttamalla kymmenittäin sotilaallisia invaasioita ja viranomaisten interventioita kaukana EU:n alueelta on vallitseva todellisuus, eikä sota ole edelleenkään rauhaa.
Mutta onko EU:n sotilastoimista seurannut rauhaa tai vakautta? EU:n päätös vuonna 2011 ottaa osaa ja antaa tukensa Naton sotilasoperaatioille Libyassa johti merkittävältä osin aseistetun vallankaappauksen onnistumiseen ja Libyan johtaja Muammar Gaddafin raakaan surmaamiseen - seuraukset maalle ja libyalaisille ovat olleet kaaottisia, luoden pohjan äärimielisen terrorismin ruokkimiselle koko alueella. Libyan tuhoaminen onkin ollut vain yksi viimevuosien aikana kohdatuista tapahtumissa, jossa EU:n militarisaatio kohti täysiveristä liittovaltiota ja yhteistä poliisi- ja sotilasvoimaa on konkretisoitunut.
Lokakuussa 2015 EU:n julkaiseman operaatiokartan mukaan unionin sotilasoperaatioita on käynnissä Bosnia-Herzegovinassa, Välimerellä, Malissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Somaliassa, Somalian rannikolla ja Kongossa. Viranomaisoperaatioita on puolestaan käynnissä Ukrainassa, Kosovossa, Libyassa, Palestiinassa, Afganistanissa, Georgiassa, Malissa, Nigerissä, Djiboutissa, Somaliassa, Seychellesissä ja Tanzaniassa. Syyrian ja Irakin liittäminen listaan osoittaa, että yhteisen puolustuksen nimessä käynnistetyt operaatiot tunkeutuvat yhä laajemmille alueille eivätkä ota päättyäkseen.
Bosnia Herzegovinassa EU on operoinut jo vuodesta 2004 ja Kongossa vuodesta 2005. Pelkästään kuluneen vuoden aikana on käynnistetty kolme viranomaisoperaatiota lisää, joista kaksi on sotilaallisia.

KATSO KÄYNNISSÄ OLEVAT EU-OPERAATIOT (LOKAKUU 2015):http://www.eeas.europa.eu/csdp/missions-and-operations/

EU:n ”yhteisen puolustuksen” rakennushankkeet eivät ole mikään uusi ilmiö vaan osa peiteltyä agendaa. Sotilaalliset tunkeutumiset yhä uusille alueille ja yksipuolisesti julistetut toimet osoittavat hankkeiden hyökkäyksellisen luonteen. EU haastaa samalla julistuksillaan ja toimillaan yhä uudestaan YK:n aseman, syyllistyen myös kansainvälisen lakien rikkomuksiin. EU:lle erittäin kyseenalaisin perustein myönnetty Nobel Rauhanpalkinto oli, kuten sitä jo tuoreeltaan epäiltiin, varoitus, että liittovaltiomallia kiivaasti tavoitteleva EU näyttää pian todelliset kyntensä.
Rauhanmies tukeutuisi diplomatiaan, ongelmien ratkaisemiseen, mutta sotamies nojaa kostoon, syyllistetyn tuhoamiseen – EU:n tapauksessa aina muualla kuin sen omalla alueella, yksipuolisesti ja omien intressiensä perusteella.

DONi News Agency, päätoimittaja Janus Putkonen
Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti