torstai 19. marraskuuta 2015

Putin: Daesh-terroristit saavat rahoitusta 40 maasta


 Teheran, 16.11. (Press TV) -- Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina, että Daesh-takfiriterroristit saavat rahoitusta 40 maasta, joiden joukossa on myös G20-maita. 

 Hän puhui asiasta Turkin Välimeren Antalyan rannikkokaupungissa G20-maiden huippukokouksen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa. 

 "Olen esittänyt kollegoilleni Venäjän tiedustelupalveluiden hankkimaa aineistoa ja ilmakuvia, jotka osoittavat selvästi ne massiiviset mittasuhteet. jotka öljyn ja öljytuotteiden terroristeja hyödyttävä laiton kauppa on saavuttanut", sanoi Putin ja lisäsi, että varastettua polttoainetta kuljettavat säiliöautokolonnat ovat kymmeniä kilometrejä pitkiä ja että niitä riittää aina horisonttiin saakka 4000 - 5000 metrin korkeudesta katsottuna. 

 Putin korosti, että Daesh-terroristiryhmien massiivinen laiton raakaöljykauppa pitää lopettaa päättäväisin toimin. 

 Daesh-terroristien tärkein tulonlähde on vallatuilta öljykentiltä nostetun öljyn myynti. Tällaisia öljykenttiä on Pohjois-Irakissa sekä Syyriassa Raqqan maakunnassa. 

 Daesh rahoittaa toimintaansa myös huumekaupalla, arvoantiikin myynnillä ja sieppauksista saamillaan lunnailla. Lisäksi raportit osoittavat, että eräät Persianlahden alueen varakkaat yksityishenkilöt ovat antaneet rahallista tukea näille terroristiryhmille. 

 Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan tiedotustilaisuudessa EU:n silloinen Irakin lähettiläs Jana Hybášková sanoi viime vuonna, että jotkut Euroopan maat ovat ostaneet raakaöljyä Daesh-terroristeilta, mutta kieltäytyi eräiden EU-parlamenttiedustajien painostuksesta nimeämästä näitä maita. 

 Turkkia on syytetty öljyn ostamisesta sekä Daesh-terroristiryhmittymiltä että al Qaida -sidonnaiselta al Nusra -rintamalta. Turkin viranomaiset ovat kiistäneet raportit, jotka osoittavat maan osallisuuden tähän salakuljetusoperaatioon. 

 Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset arvioivat, että takfirimilitantit ovat saaneet yli kolme miljoonaa dollaria päivässä öljykaupasta, varkauksista, ihmiskaupasta ja lunnaista. Niiden mukaan militantit myyvät öljyä ja muita tuotteita Turkin, Jordanian ja Irakin Kurdistanin alueelle perustettujen verkostojen välityksellä. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/16/437909/Putin-Russia-Daesh-G20-US-Saudi-Arabia-Turkey 

 Huomautus: 

 Ei liene yllätys, että Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittajalta löytyi (17.11.) ymmärrystä sille, että Yhdysvallat on tähän saakka välttänyt iskemästä varastettua öljyä kuljettaviin säiliöautoihin "siviiliuhrien välttämiseksi". 

 Yhdysvalloissa on kaiketi oltu vain tyytyväisiä siitä, että Syyrian öljyä rosvotaan ja että siitä hyötyvät ISIS:in itsensä lisäksi mm. Washingtonin Lähi-idän politiikan tukijat Turkki, Jordania ja Israel. 

 Humanitaariset syyt eivät sitä paitsi ole ennenkään pidätelleet Yhdysvaltoja tekemästä sotilaallisia iskuja. 

 Suomen valtamedia on kiitettävällä kuuliaisuudella omaksunut Washingtonin kaksinaismoraalin. 

 KOMINFORM 


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti