perjantai 27. marraskuuta 2015

Lääkärit ilman rajoja: Luettelo USA:n virheistä pelottaa
Moskova, 26.11. (Sputnik) - Kansainvälinen kansalaisjärjestö Lääkärit ilman rajoja (MSF) arvostelee Afganistanin Kunduzissa 3. lokakuuta tapahtuneen sairaalaiskun amerikkalaisen tutkinnan keskiviikkona julkaistuja tuloksia.

MSF on tullut lopputulokseen, että Yhdysvaltain joukot tuhosivat sairaalan vain siksi, että "se oli suurin avoimessa maastossa sijaitseva rakennus", joka "vastasi suunnilleen" kohteen kuvausta.

Yhdysvaltain ja Naton Afganistanin joukkojen komentaja, kenraali John F. Campbell, julkaisi Kunduzissa sijaitsevaan MSF:n sairaalaan kohdistuneen iskun tutkinnan tulokset keskiviikkona. Ilmaiskun pääsyyksi hän ilmoitti "inhimillisen tekijän, jota kärjistivät järjestelmä- ja menettelyvirheet".

"Tänään esitetty pelottava virheluettelo paljastaa Yhdysvaltain joukkojen törkeät laiminlyönnit ja sotatoimien sääntöjen loukkaukset", lukee järjestön New Yorkissa julkaisemassa lausunnossa. Lääkärit ilman rajoja korostaa taas, että on suoritettava puolueeton tutkinta.
Yhdysvaltain 3. lokakuuta tekemässä ilmaiskussa, jonka kohteena oli afganistanilainen sairaala, kuoli 30 ja loukkaantui 37 ihmistä. Isku oli osa taistelua, jota käytiin talebanien hallussa pitämästä Kunduzin kaupungista.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti