sunnuntai 22. marraskuuta 2015

"Tilanne Doneskin Kansantasavallassa on edelleen kireä. Ukrainan rankaisijat rikkoivat tulitaukoa viidellä välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin lauantaina. "Ukrainan sotilaallis-poliittiset johtajat jatkavat rikollisten käskyjensä antamista joukkojen keskittämiseksi etulinjaan", Basurin sanoi.
"Shirokaya Balkan, Zhabichevon, Spartakin ja Oktyabr'in asutusalueita tulitettiin Ukrainan yksikköjen asemista 82 mm ja 120 mm kranaatinheittimillä sekä kevyillä aseilla. Perjantain ja lauantain välisenä yönä ammuttiin yli 20 kranaattia.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa tietojen raportoimista koskien Ukrainan asevoimien sotakaluston ja miehistön keskittämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:
- Nikolayevkassa (8 km etulinjasta) on havaittu seuraava keskittymä: neljä itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää, 10 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja 6 henkilökuntaa kuljettanutta ajoneuvoyksikköä
- Granitnoessa (1 km etulinjasta) on havaittu 2 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Gvozdika" asejärjestelmää
- Sladkoessa (11 km etulinjasta) on havaittu 500 sotilashenkilön sijaintipaikka.
Kharkovissa sijaitsevan Boguslavkan asutusalueen rautatieasema "Kolkhoznayalle" saapuu päivittäin junia, jotka kuljettavat sotilasvarusteita ja ammuksia. Kyseinen toiminta on kiellettyä Minskin sopimuksen puitteissa.
Ukrainan sotilaallis-poliittiset johtajat jatkavat rikollisia käskyjään joukkojen keskittämiseksi etulinjaan. Kiovan viranomaiset jatkavat, Minskin sopimuksesta huolimatta, aggressiivista politiikkaa Donbassia vastaan ja kategorisesti kieltäytyvät ongelman rauhallisesta ratkaisusta.


YK:n yleiskokouksen komitea on hyväksynyt päätöslauselman "taistelusta natsismin ihailua vastaan", 126 maan antaessa tukensa. Samaan aikaan Yhdysvallat, Ukraina ja Kanada äänestivät vastaan. Moskova on kutsunut tätä "valitettavaksi ja "hämmentäväksi".
Päätöslauselma on Venäjän aloitteesta, jolle on antanut tukialoitteensa 52 maata, kuten Brasilia, Kiina, Intia ja Kazakstan. Lauselma käsittelee toimia natsismin ihannoimisen vastustamiseksi sekä toimia kohdata uusi eskalaatio modernien rasmismin muotoja, syrjintää, fobiointia ja suvaitsemattomuutta vastaan.
53 maata, sisältäen Euroopan unionin jäsenmaat ja Naton jäsenmaat, pidättäytyivät äänestämästä natsismin ihailun puolesta tai sitä vastaan.
Viime vuonna 115 maata antoi tukensa vastaavalle päätöslauselmalle, kolmen maan esitettyä vastustuksensa: USA:n, Kanadan ja Ukrainan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti