keskiviikko 25. marraskuuta 2015


"Tilanne on pysynyt kireänä Donetskin Kansantasavallassa. Ukrainan sotarikolliset rikkoivat tulitaukoa 16 välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin keskiviikkona."Me kehotamme jälleen kerran teitä tulemaan järkiinne. Älkääkä yrittäkö vallata Donetskin Kansantasavallan alueita, muistakaa niiden äitien, vaimojen ja lasten kyyneleet, jotka ovat menettäneet poikansa, miehensä ja isänsä konfliktialueella", Basurin sanoi.
Zhabunkya, Abakumovin kaivoksen aluetta, Sakhankaa, Spartakia ja Donetskin lentokenttää tulitettiin kranaatteilla, ilmatorjunta-aseilla, rynnäkköpanssarivaunuilla (IFV), panssaroiduilla miehistönkuljetusvaunuilla (APC) ja kevyilla aseilla. Viimeisen päivän aikana ammuttiin yli 40 kpl 82 mm ja 120 mm kranaattia kansantasavallan alueelle.
Olemme rekisteröineet kraanaattituli-iskuja rauhallisella Sakhankan alueella, joka sijaitsee nationalistipataljoona "Azovin" miehittämällä Shirokinon alueella. Me suosittelemme voimakkaasti Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskuntaa kiinnittämään huomiota kansantasavallan eteläosissa kehittyvään tilanteeseen ja täyttämään sen täydellistä valvontaa koskevat velvoitteet, jotka on annettu paikallisille asukkaille.
Me korostamme Ukrainan sotilaallisten ja poliittisten viranomaisten haluttomuutta istua neuvottelupöytään. Ukrainan asevoimien aseiden ja asevarustelun määrä jatkaa kasvamistaan konfliktialueella. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:
- Konstantinovkassa (25 km etulinjasta) on rekisteröity 10 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa laukaisualustaa, 8 taisteluvaunua ja 23 rynnäkköpanssarivaunua (IFV);
- Artyomovossa (7 km etulinjasta) on rekisteröity 6 taisteluvaunun, 4 panssaroidun miehistönkuljetusvaunun (APC) ja 300 henkilön saapuminen;
- Opytnoyessa (3 km etulinjasta) on havaittu 4 taisteluvaunua ja 7 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC);
- Krasnogorovkassa (5 km etulinjasta) on rekisteröity 10 taisteluvaunun ja Ukrainan vapaaehtoissotilaista koostuvan "Oikea Sektori"-pataljoonan saapuminen.
"Me kehotamme jälleen kerran teitä tulemaan järkiinne ja älkääkä yrittäkö vallata Donetskin Kansantasavallan alueita ja muistakaa niiden äitien, vaimojen ja lasten kyyneleet, jotka ovat menettäneet poikansa, miehensä ja isänsä konfliktialueella. Äiti on rauhan symboli; me emme halua nähdä kyyneleitä, me haluamme rauhaa, me emme tarvitse sotaa!", Basurin sanoi.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency


Venäjä katkaisi kaasuntoimitukset Ukrainaan", sanoi “Gazpromin” johtaja Alexey Miller. Kaasuntoimituksia jatketaan vasta sen jälkeen kun Kiova on suorittanut etumaksut.
"Tänään klo 10, “Naftogaz” pumppasi koko etukäteen maksetun venäläisen kaasun volyymin. Me emme ole saaneet uutta ennakkomaksua. Myöskään “Naftogaz” ei ole saanut kaasuntoimitusta koskevaa hakemusta", informoi Alexey Miller.
Energiayrityksen hallituksen puheenjohtaja lisäsi, että toimitukset voidaan aloittaa uudelleen heti kun Venäjä on saanut ennakkomaksun Ukrainalta. " Haluttomuus venäläisen kaasun ostamiseen aiheuttaa vakavia riskejä kaasun kuljettamisessa Ukrainan läpi Eurooppaan", “Gazpromin” johtaja selitti. Hän uhkasi 23. marraskuuta lopettaa kaasuntoimitukset Ukrainaan lähitulevaisuudessa ellei Kiova suorita ennakkomaksua.
Doni uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti