lauantai 28. marraskuuta 2015

EU:n Vastainen Kansanrintama käsitteli la. 28.11.2015 Pariisin tapahtumista 13.11.-15 alkanutta mediamyllerrystä ja ”turvallisuuskeskustelua”. Yleisesti katsottiin, että tilanteen nykyisenkaltainen hallitsematon kehittyminen tulee johtamaan tilanteen nopeaan eskaloitumiseen. Järjestö hyväksyi tilannetta koskevan seuraavan arvion:

Suomen militarisointi keskeytettävä ja liittyminen Naton jäseneksi torjuttava
ISIS-järjestön terrori-iskut Pariisissa 13.11.2015 saivat aikaan ennen kuulumattoman media-myllerryksen. Radion ja TV:n uutisiin ei seuraavina päivinä muuta mahtunut. Vaalikampanjansa alla Sauli Niinistö liputti Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. Myöhemmin hän korjasi kantaansa ja sanoi kannattavansa ”eurooppalaista Natoa” Nato-sopimuksen 5:nnen artiklan pohjalta, joka on nyt myös tässä EU:n perustuslaissa, Lissabonin sopimuksessa. Tämähän tarkoittaa EU:n lopullista militarisointia. Pariisin tapahtumien johdosta Francois Hollande julisti sodan ISIS-järjestölle pyytäen siihen EU-jäsenmaiden tukea. Tähän presidentti Sauli Niinistö kiirehti heti vastaamaan myöntävästi.
Mediamyllerryksessä asiasta vedettiin lukuisien ”asiantuntijoiden” myötävaikutuksella välittömästi johtopäätös, että lainsäädäntöämme tulee välittömästi muuttaa sellaiseksi, että maamme sotilaita voidaan laittaa sotatoimiin ulkomaille. Osoittautui, että Pariisin tapahtumien kaltaista tilannetta, joka kelpaisi aiheeksi muuttaa suomalaisten sotilaiden käyttöä ulkomailla koskevaa lainsäädäntöä, oli selkeästi odotettu pitkään. Puolustusministeri Jussi Niinistö lupasi 14.11. aamulla, että asiaa koskeva lakiesitys voidaan jo ennen vuodenvaihdetta esitellä eduskunnalle. Tilannetta hyväksikäyttäen nyt yritetään myös EU:ssa ottaa käyttöön Nato:n 5. artikla. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kolme EU:n jäsenmaata, jotka eivät ole Naton jäseniä (Suomi, Ruotsi ja Itävalta) pakotetaan näin hyväksymään Nato:n 5. artikla käyttöön. Edellisen hallituksen ”isäntämaasopimus” käytännössä vei meidät Nato-järjestelmän sisään. Isäntämaasopimuksen perusteella Naton joukkoja, ohjuksia ja tykistöä voidaan siirtää Venäjän rajalle.
Vuosia sitten Soini ilmoitti, että hän kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä vastoin puolueensa kantaa. Perussuomalaisilla on kuitenkin tarve pitää poliittista aloitetta käsissään, nyt kun äänestäjille on selvinnyt, että hallituksessa he eivät kykene rikkomaan uusliberalistisen politiikan raameja. Nyt he pyrkivät monin tavoin ohittamaan Keskustapuolueen ja Kokoomuksen oikealta. Hallitusohjelmassa sanotaan mm. ”Hallitus tarkentaa puolustusyhteistyötä ja kansainvälistä apua koskevaa lainsäädäntöä vastaamaan kansainvälisen yhteistyön tarpeita.” Tämä EU:n perustuslain pykälä oli kuollut kirjain viime viikkoon saakka. Asia muuttui, kun Hollande ”pyysi apua tässä sodassa ISIS-järjestöä vastaan”. Tapahtumat osoittavat, että jo viime keväänä kun hallitusohjelmaan laitettiin tällainen pykälä, oli tiedossa, että sopivan tilaisuuden koittaessa, sitä aletaan aktivoida.
EU:n Vastainen Kansanrintama vaatii: Suomen tulee keskeyttää maamme militarisointi. On luovuttava suunnitelmista ottaa EU:n puitteissa käyttöön Nato-sopimuksen 5. artikla, koska se merkitsee lopullisesti maamme liittymistä Naton jäsenyyteen. Maamme Naton kanssa sovittu isäntämaasopimus tulee peruuttaa.

EU:n Vastainen Kansanrintama
28.11-2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti