tiistai 24. marraskuuta 2015


"Tilanne Donetksin Kansantasavallassa on huonontunut viimeisen päivän aikana. Ukrainan rankaisijat jatkavat hirvittäviä hyökkäyksiään provosoidakseen meitä ampumaan takaisin. Viimeisen päivän aikana oli 23 tulitaukorikkomusta", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin maanantaina.
Kansantasavallan alueelle ammuttiin yli 100 kranaattia Ukrainan armeijan ja nationalistipataljoonien asemista. Gorlovkassa sijaitsevaa kaivosta 6/7, Donetskin lentokentän aluetta, Zaitsevoa, Shirokaya Balkaa, Zhabunkia, Lozovoeta, Sahankaa, Novoselovkaa, Petrovskoeta ja Spartakia tulitettiin 120 mm and 82 mm kranaateilla ja hyökkäyksissä käytettiin myös taisteleuvaunuja sekä panssaroituja ajoneuvoja.
Haluan kiinnittää huomionne siihen että Ukraian joukot ovat rikkoneet tulitaukosopimusta 75 kertaa viimeisen viikon aikana. 49 kpl 122 mm ja 152 mm tykistöohjusta ja yli 70 kranaattia on ammuttu kansantasavallan asutusalueille ja Donetskin armeijan asemiin. Näiden lisäksi oli 15 taisteluvaunuhyökkäystä.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa tietojen raportoimista koskien Ukrainan asevoimien sotakaluston ja miehistön keskittämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:

Gorlovkan suunnalla, seuraavilla asutusalueilla:
- Bahmutskoe - noin 20 taisteluvaunua, rynnäkköpanssarivaunua (IFV) ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC);
- Druzhoivka – 10 rynnäkköpanssarivaunua (IFV) ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC);
- Artemovsk - 12 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä;
- Konstantinovka - 10 taisteluvaunua, 10 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää ja 400 sotilashenkilöä;
- Dyleyevka - 23 taisteluvaunua ja 8 henkilöstöä kuljettanutta ajoneuvoa;
- Kurdyumovka - 20 taisteluvaunua, 17 rynnäkköpanssarivaunua (IFV) ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC) sekä 20 ammuksilla ja tarvikkeilla varustettua ajoneuvoa;
- Kleban Byk - 21 taisteluvaunua ja "Dnepr-1" pataljoonan henkilökuntaa;
- Zhovanka – 1 itsevetävällä lavetilla liikkuva 152 mm asejärjestelmä, 3 taisteluvaunua, 5 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC) ja 2 komppaniallista henkilökuntaa
- Mayorsk – 3 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC);
- Dzerzhinsk - 12 taisteluvaunua, 3 BM 21 "Grad" raketinheitinyksikköä, 11 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Pion" ja "Acacia" asejärjestelmää;
- Novobahmutovka – 40 taisteluvaunua;
- Verhnetoretskoe - 2 BM-21 "Grad" - raketinheitinyksikköä;
Donetskin suunnalla, 15 km etulinjasta, seuraavilla asutusalueilla:
- Tonen'koe - 22 "D-30" haupitsia;
- Selidovo - 10 henkilöstöä kuljettanutta ajoneuvoa;
- Ukrainsk - 2 "Giatsint-B" 152 mm asetta;
- Peski – 20 taisteluajoneuvoa ja panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC), 2 taisteluvaunua ja 500 sotilashenkilöä;
- Krasnogorovka - 5 taisteluvaunua;
- Novomikhailovka – 8 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä, 4 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää ja 3 taisteluvaunua;
- Sladkoe – 500 "Azov"- pataljoonan asemiestä;
- Novotroitskoe - 12 taisteluvaunua ja 3 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää.
Mariupolin suunnalla, seuraavilla asutusalueilla:
- Volnovakha - 21 taisteluvaunua;
- Starognatovka – 4 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC) ja 2 rynnäkköpanssarivaunua (IFV) ;
- Granitnoe – 1 BM-21 "Grad" raketinheitin, 2 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa 2S1 "Gvozdika" asejärjestelmää, rynnäkköpanssarivaunu ja 2 taisteluvaunua;
- Yanisol – 2 "T-72" taisteluvaunua, 4 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "MSTA-S" asejärjestelmää ja 4 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Giatsint-B" asejärjestelmää;
- Nikolayevka - 4 BM-21 "Grad" raketinheitinjärjestelmää, 20 taisteluvaunua, 10 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC) ja 6 henkilöstöä kuljettanutta ajoneuvoa;
- Pavlopol - 11 taisteluvaunua ja 3 rynnäkköpanssarivaunua IFV;
- Priazovskoe - 18 BM-21 "Grad" raketinheitinyksikköä;
- Lebedinskoe – 10 taisteluajoneuvoja ja panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja (APC)
Tämän lisäksi olemme huomanneet, että Kharkovissa sijaitsevan Boguslavkan asutusalueen rautatieasema "Kolkhoznayalle" saapuu päivittäin junia, jotka kuljettavat sotilasvarusteita ja ammuksia. Kyseinen toiminta on kiellettyä Minskin sopimuksen puitteissa
Ukrainan sotilaallinen ja poliittinen johto, tulitaukoa hyväksikäyttämällä, keskittää aktiviisesti joukkojaan pitkin etulinjaa ja suorittaa yksikköjensä uudelleenvarustelua aseilla sekä muulla materiaalilla. Tämä on maailman johtajien (Venäjä, Ranska ja Saksa) harhauttamista koskien heidän Minskin sopimuksen toimeenpanoon liittyviä toimiaan.
"Kehotan Ukrainan sotilaita sabotoimaan fasistisen komennon rikollisia määräyksiä ja Ukrainan johtoa sekä Ukrainan asevoimien komentoa lopettamaan aggressiiviset aikomuksensa Donestkin Kansantasavaltaa kohtaan ja tekemään kaiken mahdolliset konfliktin rauhanomaisen ratkaisun eteen, muussa tapauksessa teitä odottaa kansainvälinen sotaoikeudenkäynti!", Basurin sanoi.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

21. kansainväliset "Maailman balettitähdet"- festivaali päättyi ylvääseen galakonserttiin Donetksin Kansantasavallan pääkaupungissa. Merkittävä kulttuuritapahtuma järjestettiin täpötäydessä Donetskin kansallisen akatemian ooppera- ja balettiteatterissa, joka on nimetty Anatoly Solov'yanenkon mukaan.
"Maailman balettitähdet" esityksen ensimmäinen päivä 21. marraskuuta kantoi nimeä "Kauan eläköön klassikot". Festivaali jota on järjestetty Donetskissa 20 kertaa aiemmin, oli ensimmäinen Donetskin Kansantasavallassa järjestetty tapahtuma joka organisoitiin Kansantasavallan johtajan Alexander Zakharchenkon tukemana, Euraasian tanssisäätiön avustuksella.
Galaan ottivat osaa Venäjän, Valko-Venäjän, Ukrainan, Bulgarian, Saksan, Kazakhstanin, Tsekin ja, tottakai, Donetksin Kansantasavallan parhaat artistit. Ohjelma sisälsi 12 erilaista tyylisuuntausta- klassisesta Tsaikovskin Joutsenlammesta ultramoderniin, japanilaisen koreografi Morihiro Iwata esittämään "Fuji-vuoren valloitus"-numeroon, jossa musiikista vastasi "S.E.N.S.."- ryhmä.
Kunnia-arvoisten vieraiden joukossa, isossa galakonsertissa, olivat Donetskin Kansantasavallan kansanneuvoston puheenjohtaja Denis Pushilin, Donetskin Kansantasavallan hallinnon ensimmäinen varajohtaja Dmitry Trapeznikov, Neuvostoliiton ja Donetskin Kansantasavallan kansantaiteilija Iosif Kobzon ja Euraasian tanssisäätiön johtaja Otan Asylkozhaev.
"Erityiskiitokset kaikille jotka ottivat osaa tähän tapahtumaan, ja tietysti meidän vieraillemme jotka vaikeasta tilanteesta huolimatta tulivat ja tukivat Donetskin Kansantasavaltaa", Pushilin sanoi. Hän ei sulkenut pois etteikö vastaanlaista tapahtumaa olisi mahdollista järjestää kansantasavallassa jopa useamman kerran vuodessa. "Tätä festivaalia pidetään Donetskin käyntikorttina, me tarvitsemme tätä saadaksemme etäisyyttä sotaan. Meidän täytyy kiinnittää huomiota kulttuuriin", Pushilin sanoi.
Konsertin päätöksenä Donetskin Kansantasavallan sankari Iosif Kobzon nousi lavalle yhdessä johtavien balettitanssijoiden kanssa.
"Rakkaat maanmiehet, mikä tahansa kaupunki maailmassa voisi kadehtia tätä erinomaista juhlaa jota olemme juuri Donetskissa todistaneet. Monet artistit voivat kadehtia kaltaistanne yleisöä", legendaarinen laulaja sanoi. Vetoan teihin jokaiseen: näyttäkää maailmalle miten Donbass elää, näyttäkää maailmalle miten ihmiset lepäävät täällä. Kauan eläköön rauha Donetskin alueella ja kauan eläköön taide!", Kobzon lisäsi.
Doni uutistoimisto


Tunnettu riippumaton MH17- tragedian tutkija Hollannista, Max van der Werff, vieraili Donetskin Kansantasavallassa lokakuussa 2015 kerätäkseen lisää tietoja Malesian lentoyhtiön lennon MH17- koneen tuhosta 17. heinäkuuta 2014 Donetskin taivaalla. Hänen uudet ja nyt julkaistut löydökset nostavat esille tärkeitä kysymyksiä. Se mitä voimme nähdä, oikeastaan mikään siitä mitä on väitetty läsitutkijoiden, media tai Ukrainan viranomaisten toimesta, ei kestä tarkastalua esitettyjen tosiasioiden edessä.
Uusi tutkimusraportti, joissa on paljon uutta tietoa, julkaistiin 21.11.2015 Max van der Werffin omilla internetsivuilla. Uutta tutkimusmateriaalia lukiessa, joka keskittyy väitetyn BUK- ohjuksen laukaisuun, välittyy tietous siitä, ettei se periaatteessa jätä jäljelle mitään sellaista, joka tukisi väitteitä ja syytöksiä siitä, että maasta ilmaan olisi laukaistu ohjus "separatistien kontrolloimalta alueelta".
Max van der Werff on kerännyt huolellisesti informaatiota useista eri julkaistuista raporteista ja verrannut annettuja tietoja, väitteitä ja syytöksiä, joista lännen esittämät voidaan nähdään tutkimusten valossa puhtaana Venäjä-vastaisena propagandana. Raportissaan van der Werff antaa lukijalle mahdollisuuden itse vertailla tietoutta ja tehdä omia johtopäätöksiä asettamalla väitteet sekä faktat rinnakkain. Tutkija ei tyrkytä omia näkemyksiään vaan esittää tosiasioiden valossa yhä vaikeampia kysymyksiä, joihin meidän kaikkien tulisi saada vastauksia.
Kun verrataan MH17 lentoa kohti ammutun BUK-ohjuksen väitettyjä laukaisupaikkoja, raporteissa on julkaistu väitteitä neljästä eri laukaisupaikasta, mutta fakta on edelleen: me emme tiedä vieläkään mistä BUK-ohjus ammuttiin tai oliko koko BUK-ohjusta ja sen lavettia edes olemassa.
Kuinka on mahdollista, että todistaja, jonka saksalainen sanomalehti Der Spiegel esitteli raportissaan, näyttää julkaistulla videolla aivan eri ilmansuunnan kuin mitä ohjus-väitökset koskevat, tehden Donetskin puolustajista kummasti "syyllisiä" Boeing 777- koneen putoamiseen? Sama henkilö, jonka on väitetty tulleen haastatelluksi saksalaisen toimittajan toimesta raportin lähteeksi, jota on levitetty laajalti lännessä, kiistää antaneensa haastattelua. Samainen henkilö, joka on nimeltään Alexander, kertoi Max van der Werffille tuoreessa lausunnossaan, ettei mitään saksalaista toimittajaa koskaan ole ollutkaan. Hän oli kotonaan 17. heinäkuuta 2014, mutta koko tarina on tekaistu - siitä on todisteet.
Myös Reuters on julkaissut todistajanlausunnon, joka on tyrmätty väärennettynä materiaalina. Van der Werff kerää tietoja yhteen yksi kerrallaan, osoittaen, ettei yhtäkään väitetyistä laukaisupaikoista ollut olemassakaan, siitä ei ole uskottavia todisteita. Venäjän Federaatio ei koskaan varmistanut tietoa, että MH17 ammuttiin alas BUK-ohjuksella, ja analyysit osoittavat, että "Bellingcat-ryhmän" taidot ja metodit ovat kaukana hyväksytyistä tutkimustyön standardeista. Jopa Der Spiegel -lehti on myöntänyt "ettei Bellingcatin raportti todista mitään".
Yksi Max van der Werffin tärkeistä löydöksistä Donetkissa viime kuussa oli, että väitetyn "separatistien BUK-ohjuksen laukaisualustan" siirto lavettirekalla kerrottua reittiä Donetskissa on mahdotonta. Sen väitetyllä reitillä on matala silta, josta Volvo-rekka (nähtävänä kuvissa) BUK-laukaisualustan kanssa ei pääsisi kulkemaan sillan alta. BUK-laukaisualustan ja rekan korkeus on 4,7 metriä, kun taas sillan alituksen maksimikorkeus on vain 4,5 metriä. Joten laajalti väitetty BUK- laukaisualustan reitti "kapinallisten hallussapitämällä alueella" ei sekään voi pitää paikkaansa. Todisteiden puute Ukrainan ja lännen väitteiden tueksi on luonteeltaan totaalista.
Uusimman raportin lopussa Max van der Werff esittää 15 vaikeaa kysymystä viranomaisille vastattaviksi ja mikä on varmaa, ennen kuin näihin perusteltuihin kysymyksiin ei ole vastauksia, me emme voi missään nimessä puhua mistään "lopullisesta MH17- raportista". Ja siihen asti kun vastauksia ei ole kuultu, ei ole myöskään saatavilla totuutta massamurhasta Donetskin taivaalla heinäkuussa 2014.
Itselläni oli kunnia tavata Max van der Werff henkilökohtaisesti Donetskissa hänen viimeisimmän kenttätutkimuksensa yhteydessä. Mitä tiedän suuresta materiaalien määrästä, tarvitaan vielä lisää tutkimuksia faktojen löytämiseksi, joilla myös korvataan laajalle levinneet väitökset ja syytökset, ns."todistemateriaalit", joita useat lännen tukemat lähteet ovat julkaisseet "totuuksina". Van der Werff on kokenut tutkija ja mies, joka ei selkeästikään lankea helppoihin vastauksiin tai pelkkiin spekulaatioihin. Oikea tutkija tuottaakin oikeita tuloksia, ja mitä voimme nähdä tänään, Max van der Werff laittaa tehokkaasti yhteen MH17- tragedian tapahtumien palasia.
Linkki MH17 raporttiin "Valehtelua oikeutuksen puolesta" by Max van der Werff:
Doni uutistoimisto, Janus Putkonen, johtaja ja Chief-editori


"Tilanne Donetskin Kansantasavallassa näyttää pahentuvan. Ukrainan sotarikolliset rikkoivat tulitaukoa 14 välikohtauksella", sanoi Donetskin armeijan varakomentaja Eduard Basurin sunnuntaina. "Ety-järjestön erityistarkkailun valtuuskunta vahvistaa tiedot keskityksistä, panssaroitujen ajoneuvojen sijoittelusta ja Ukrainan asevoimien tykistöstä", Basurin sanoi.
"Donetskin lentokenttää ja seuraavia asuinaluita tulitettiin tykistöä, kranaatinheittimiä, miehistönkuljetusajoneuvoja ja kevyitä aseita käyttämällä: Zhabunki, Zheleznaya Balka, Staromykhailovka, Spartak ja Petrovskin alue. Lauantain aikana ammuttiin yli 40 kpl 82 mm ja 120 mm kranaatteja. Olemme todenneet jälleen kerran 122 mm tykistön käytön, sillä Donetskissa sijaitsevan Petrovskin alueelle ammuttiin viisi tykistöammusta.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa tietojen raportoimista koskien Ukrainan asevoimien sotakaluston ja miehistön keskittämistä. Esimerkiksi, seuraavilla asutusalueilla:
- Pershe Travnyassa (6km etulinjasta) on havaittu 10 BM "Grad" raketinheitinyksikköä;
- Krasny Pahar'issa (13 km etulinjasta) on havaittu panssaroitujen ajoneuvojen kolonna, joka pitää sisällään 6 taisteluvaunua, 3 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa asejärjestelmää, 2 BM "Grad" raketinheitinyksikköä ja 6 ammuksia kuljettavaa ajoneuvoja;
- Ol'ginkaan (12 km etulinjasta) on saapunut 500 sotilashenkilöä panssaroitujen ajoneuvojen kera;
- Starognatovkassa (4.5 km etulinjasta) on havaittu 7 naamioidun taisteluvaunun asemat.
Ety-järjestön erityistarkkailuvaltuuskunta vahvistaa tiedot keskityksistä, panssaroitujen ajoneuvojen sijoittelusta ja Ukrainan asevoimien tykistöstä. Joten, 21. marraskuuta julkaistu Etyj-raportti osoittaa, että neljä itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Gvozdika" asejärjestelmää ja kaksi itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Acacia" asejärjestelmää ovat kateissa kohdealueeltaan: puskurivyöhykkeellä on havaittu Minskin sopimuksessa kiellyjen aseiden läsnäolo, 12 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Gvozdika" asejärjestelmää ja 6 itsevetävällä lavetilla liikkuvaa "Acacia" asejärjestelmää.
Ukrainan sotilaallinen ja poliittinen johto jatkaa maailman johtajien (Venäjä, Ranska ja Saksa) harhauttamista, koskien Minskin sopimuksen toimeepanoa, keskittämällä salaa joukkojaan pitkin etulinjaa ja sijoittamalla sinne raskasta aseistusta, jota Ety-järjestön erityistarkkailuvaltuuskunta ei ole rekisteröinyt.
Olemme pahoillamme todetessamme etteivät historialliset faktat ole opettaneet mitään Ukrainan poliittiselle eliitille. Haluan muistuttaa Ukrainan johtoa Pyhän Aleksanteri Nevalaisen sanoista," Se joka saapuu luoksemme miekka kädessään, miekkaan hän tulee hukkuman!". Tulkaa järkiinne. Alkakaa täyttämään velvollisuutenne", Basurin sanoi.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency
Categories: DONi Uutiskatsaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti