lauantai 21. marraskuuta 2015

Ei kannata odottaa nopeaa voittoa terroristeista

Moskova, 20.11. (Sputnik) --Iranin puolustusvoimien apulaispäällikkö ja armeijan tiedottaja, prikaatinkenraali Masoud Jazayeri ilmoitti tästä Sputnik Persian haastattelussa.


Ensimmäinen kysymys, tukeeko Iranin asevoimat Venäjän joukkojen operaatiota Isis —järjestöä vastaan Syyriassa?

"Venäjä on tehnyt päätöksen taistelun aloittamisesta terrorismia vastaan Syyriassa. Iran ei ainoastaan hyväksy Venäjän toimia, vaan antaa tukensa Venäjälle tässä asiassa. Mielestämme Venäjän operaatio on hyvä strategia, koska jos toimintaa terrorismia vastaan ei aloiteta tänään, niin Venäjä ottaa riskin kärsiä terrorismin uhkasta huomenna."

Millaisia tietoja on tällä hetkellä Iranin ja Venäjän välisen yhteistyön tuloksista Syyriassa ja Irakissa Bagdadiin perustetun Isisin vastaisen informaatiokeskuksen puitteissa?

"On tietoa siitä, että Venäjän sotilaallinen operaatio Isis —järjestön taistelijoita vastaan on ollut tehokas ja menestyksekäs."

Käydäänkö neuvotteluja ja tapahtuuko tietojen vaihtoa Venäjän ja Iranin pääesikuntien välillä?

"Kyllä, olemme yhteistyössä Venäjän kanssa terrorismin vastaisen taistelun tiimoilta kyseisellä alueella. Tällä hetkellä tietojen vaihto on tuottanut tulosta ja voimme nähdä menestyksekkään toiminnan hedelmiä. Tilannetta vaikeuttaa kuitenkin se tuki, jota terroristeille antavat USA ja muutamien arabimaiden kuningaskunnat. Lisäksi terroristit ovat levittäytyneet laajalle alueelle. Tämän vuoksi ei tule odottaa voittoa terrorismista lähitulevaisuudessa. On oltava kärsivällinen ja saamme ehdottomasti nähdä myönteisiä tuloksia. Terrorismi voitetaan."

Mitä voitte sanoa venäläisen S-300 —ilmatorjuntaohjussarjan toimituksista Iranille?

"En usko, että syntyy minkäänlaisia esteitä tämän sotilaallisen kaupan toteuttamiselle. Luulen, että se toteutetaan jo lähitulevaisuudessa."

Viime aikoina on kuultu uutisia iranilaisten sotilaskouluttajien kuolemista Syyriassa. Ovatko he osallistuneet taisteluihin?

"Iranilaiset asiantuntijat antavat Syyrian hallitukselle pääasiassa neuvoja, mutta joskus olosuhteet vaativat että meidän sotilaalliset neuvonantajamme joutuvat osallistumaan sotaoperaatioihin. Tämän vuoksi heitä joskus myös kuolee."

Millaisissa olosuhteissa Iran voisi osallistua suoriin sotatoimiin Syyriassa tai Irakissa?

"Tällä hetkellä emme pidä välttämättömänä Iranin armeijan osallistumista maataisteluihin Syyrian tai Irakin alueilla, mutta jos Syyrialta tulee pyyntö niin harkitsemme asiaa."

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti