perjantai 27. marraskuuta 2015

Saudi-Arabiassa ja Qatarissa olevien terroristien tukijoiden on  syytä pelätä Venäjää


 Teheran, 23.11. (Press TV) -- Venäläinen asiantuntija on sanonut, että Saudi-Arabia ja Qatar suojelevat terrorismin tukijoita ja huomauttanut, että näiden henkilöiden on syytä todella pelätä Venäjän mahdollisia toimia heitä vastaan. 

 Qatarissa ja Saudi-Arabiassa on henkilöitä, jotka organisoivat terrori-iskuja ja antavat terroristeille tukea ja joiden  toiminnalliset keskukset sijaitsevat näissä maissa. Näiden  tunnettujen henkilöiden johdolla  tehdään terrori-iskuja Syyriassa ja Irakissa, kertoi Pravda-lehti ja viittasi Venäjän Lähi-idän instituutin johtaja Jevgeni Satanovskyn antamaan asiantuntijalausuntoon. 

 Satanovsky varoitti, että näiden henkilöiden on todella syytä pelätä Venäjää. 

 Satanovsky totesi, että Venäjä pitää Siinain niemimaan ilmatilassa tapahtuneen venäläisen matkustajalentokoneen pudottamisen jälkeen terroristeja ja heidän tukijoitaan sotavihollisina. 

 Takfiri/Daesh-terroristijärjestö on ilmoittanut olevansa vastuussa lentokoneen pudottamisesta. Turmassa kuoli 224 ihmistä, joista valtaosa oli Venäjän kansalaisia. 

 Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi 18.11.2015 tavatessaan Libanonin ulkoministerin, että voidakseen suojella kansalaisiaan Venäjä käyttää kaikkia sotilaallisia, diplomaattisia ja taloudellisia keinoja. 

 Kuten presidentti Vladimir Putin sanoi, Venäjä toimii YK:n peruskirjan 51. artiklan mukaisesti, joka antaa kaikille valtioille oikeuden maakohtaiseen tai kollektiiviseen puolustautumiseen aseellista hyökkäystä vastaan, Terrori-isku Siinain niemimaalla oli hyökkäys Venäjän kansalaisia vastaan ja se oli samalla hyökkäys Venäjän valtiota vastaan. Venäjä aikoo käyttää oikeuttaan puolustautumiseen kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla, mukaan lukien poliittiset ja sotilaalliset menettelytavat, tiedustelu- ja erityispalvelujen operaatiot ja niin edelleen. 

 Syyrian hallitus esitti Venäjälle virallisen pyynnön antaa sotilaallista apua taistelussa maassa riehuvia terroristeja vastaan. Venäjä aloitti Syyriassa 30.9.2015 ilmaiskut Daesh-joukkioita ja muita militanttiryhmittymiä vastaan. 

 Washingtonin johtama läntinen koalitio on myös tehnyt iskuja Daesh-kohteita vastaan Syyriassa ja Irakissa, muta nämä toimet ovat Damaskoksen mukaan olleet tehottomia ja ne ovat loukanneet Syyrian alueellista suvereniteettia. 

 Joitakin Yhdysvaltain alueellisia liittolaisia - lähinnä Turkkia, Qataria ja Saudi-Arabiaa - on syytetty tuen antamisesta Damaskoksen hallituksen kaatamiseen pyrkiville Daesh-terroristeille. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/11/23/438843/Russia-Moscow-Daesh-Sinai-Lavrov-SArabia-Qatar--



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti