torstai 29. joulukuuta 2016

Zoe Kosmodemyanskaya - sankari aikamme ja

29/11/2016 (29/11/2016)  17
Kirjoittaja: Alex Natalenko // unionin kansalaisten Ukrainan
29 marraskuu 1941 kuoli sankarillisesti Zoe Kosmodemyanskaya. Hänen sankaruus tuli legenda. Hän oli ensimmäinen nainen, jolle myönnettiin otsikko Neuvostoliiton sankari toisen maailmansodan aikana. Hänen nimensä tuli huulilla ja on merkitty isoilla kirjaimilla sankarillista historiaa  Venäjän kansan - ihmiset voittaja.
Ne voittaa saksalaiset ja kidutettu,
potkut avojaloin kylmään,
väännettiin köydet käsin,
viiden tunnin kuulustelut kesti.
Päällisin puolin arvet ja mustelmia,
mutta hiljaisuus vastaus vihollisen.
Puulavan kanssa baarissa,
seisot paljain jaloin lumessa.
Nuoret ääni kuulosti yli conflagration,
Edellä pakkas päivän hiljaisuuden:
- En pelkää kuolla, toverit,
minun ihmiset kostaa minulle!
Agnes Barto
Ensimmäistä kertaa kohtalo Zoe tuli laajalti tunnettu essee,  Peter Aleksandrovitš Lidova   "Tanya", julkaistiin sanomalehti "Pravda" 27. tammikuuta 1942 kertova suorituksen natsien kylässä lähellä Moskovan Petrishcheva tyttö-puolueellinen, kutsuu itseään kuulustelu Tanya. Vieressä valokuva julkaistiin: rikkinäiset naisen kehon köysi kaulassa. Sitten se ei vielä tiedetä oikea nimi kuolleen . Samanaikaisesti julkaisemalla "Totuus" in "Komsomolskaja Pravda"  julkaisi artikkelin  Sergei Lyubimov  "Emme unohda sinua, Tanya."
Meillä oli kultti sankaruudesta "Tanya" (Zoe Kosmodemyanskoy) ja on vakiintunut esi ihmisten muistoa. Hän esitteli kultti Stalinin  henkilökohtaisesti . Helmikuu 16 1942 hän sai otsikko oli Neuvostoliiton sankari postuumisti. Jatkuminen artikkeli-Lidova - "Kuka oli Tanya" tuli vain kaksi päivää sen jälkeen -  18 helmikuu  1942 vuotta. Sitten koko maassa oppinut todellisen nimen tyttö tappoi natsit:  Zoja Kosmodemjanskaja , opiskelija kymmenennen alakoulussa N 201 Oktyabrsky alueella Moskovassa. Hänen koulukavereita opittujen kuvia mukana ensimmäistä essee johtaa.
"Joulukuun alussa 1941 Petrishcheva, lähellä kaupungin Vereya, - kirjoitti johtaa, - saksalaiset toteutetaan kahdeksantoista Komsomol-moskovalainen, joka kutsui itseään Tatiana ...  Hän kuoli vihollisen vankeudessa fasistisen teline, ei ole hyvä ilman petti hänen kärsimystä, ei luovuta toverit. Hän kärsi marttyyrikuoleman kuin sankaritar kuin tytär suuri kansa, että kuka tahansa ja ei murru! Hänen muistonsa ikuisesti yeah ! "
Kuulusteluissa, Saksan upseeri, mukaan johtimet, kysyi tyttö kahdeksantoista tärkein kysymys: "Kerro minulle, missä on Stalin?" "Stalin on hänen post" - sanoi Tatiana.
Sanomalehti  "Glasnost" . 24 syyskuu 1997 materiaalissa professori ja historioitsija Ivan Osadchy otsikolla  "Name sitä ja hyödyntää sitä kuolematon",  julkaistiin teko laadittu kylässä Petrishcheva 25 tammikuu 1942:
"Me allekirjoittaneet, - komissio koostuu puheenjohtaja Gribtsovskogo kyläneuvoston Berezina Mihail Ivanovitš, sihteeri Strukova Claudia Prokofyevna, viljelijät silminnäkijät maatila" March 8 "- Kulik Vasili Aleksandrovits ja Voronina Evdokia Petrovnan - tehdään tämän lain seuraavissa: Miehityksen aikana Verey alue, saksalaiset sotilaat kylässä Petrishcheva hirtettiin tyttö kutsuu itseään Tanya. Kun kävi ilmi, että se oli puolueellinen tyttö Moskova - Zoja Kosmodemjanskaja syntynyt vuonna 1923. Saksalaiset sotilaat kiinni hänelle ajankohtana, jolloin se toimi taistelutehtävässä, sytyttivät talliin, jossa oli yli 300 hevosta. Saksan vartiomies tarttui häntä takaapäin, ja hän ei ollut aikaa ampua.
Hänet vietiin taloon Maria Ivanovna Sedova, riisuttu ja kuulusteltiin. Mutta saada mitään tietoa ei ollut tarpeen. Kuulustelun jälkeen at Sedova, avojaloin ja riisuttu, johti hänet taloon Voronina, jossa pääkonttori. Siellä edelleen kuulustella, mutta kaikkiin kysymyksiin vastasi: "Ei! En tiedä! ". Joilla ei ole mitään, upseeri määräsi alkoi voittaa hänen vyö. Emäntä, joka ajoi liedellä, laskettiin 200 puhaltaa. Hän ei itke eikä edes lausua yhden notkua. Ja tämän jälkeen kidutus jälleen hän vastasi: "Ei! En kerro! En tiedä! "
Se otettiin ulos talosta Voronina; hän oli, kävely paljain jaloin lumessa, johti Kulik talossa. Loppuun ja kiusannut, hän oli ympyrän vihollisia. Saksalaiset sotilaat kaikin tavoin taunted häntä. Hän pyysi juotavaa - saksalainen tarjosi valaistu lamppu. Ja joku piti hänet takaisin sahan. Silloin kaikki sotilaat mennyt, siellä oli yksi tunti. Hänen kätensä oli sidottu takaisin. Jalat paleltunut. Kaiken kaikkiaan hänen saada ylös ja laittaa kiväärin alle kadulla. Ja taas hän oli, kävely lumessa paljain jaloin, ja johti siihen asti, kunnes hän jähmettyi. Aika muuttui 15 minuutin kuluttua. Ja niin se jatkui ajaa kadulla koko yön.
Kertoo P.Ya.Kulik (os Petrushina, 33 vuotias): "Hänet kasvatettiin ja laittaa hänet penkillä, ja hän huohotti. Hänen huulensa olivat mustanmustan, ispekshiesya ja kasvojen otsalle. Hän pyysi mieheni juoda. Kysyimme: "Onko mahdollista?" He sanoivat, "Ei", ja yksi niistä veden sijasta nostetaan leukaan valaistu kerosiini lamppu ilman lasia.
Kun puhuin hänelle, hän kertoi minulle: " voitto kaikki samat meille. Anna heidän ampua minut, niin nämä fiends pilkata minua, mutta silti älä ammu meitä kaikkia. Olemme edelleen 170 miljoonaa, Venäjän ihmiset ovat aina voittanut, ja voitto on nyt takanapäin . "
Aamulla  se tuotiin hirsipuuta ja alkoi ottaa kuvia ... Hän itki: "Kansalaiset! Et kestä, älä katso, ja tarvitsevat apua taistella! ". Sitten yksi upseeri kääntyi, kun taas toiset huusi häntä.
Sitten hän sanoi: "Toverit, voitto on meidän. Saksalaiset sotilaat myöhään antautuminen ". Officer vihaisesti huusi: "Rus" - "Neuvostoliitto on voittamaton ja ei voiteta" - kaikki tämä, hän sanoi aikana, jolloin se oli valokuvannut ...
Sitten kehystetty laatikko. On ilman joukkue oli itse kotelo. Hän tuli ja alkoi laittaa Saksan hirttosilmukka. On tällä hetkellä huusi: "Kuinka moni meistä eivät roiku, ei voi ripustaa meille kaikille 170 miljoonaa. Mutta minulle, sinulle kostaa tovereidemme. " Se sanoi on hirttosilmukka kaulassaan. "  Muutama sekunti ennen kuolemaa, s ja hetki ikuisuuden hän ilmoitti, joiden hirttosilmukka kaulassaan, tuomiosta Neuvostoliiton ihmisiä" Stalin kanssamme! Stalin tulee! "
Aamulla hirsipuun rakennettu, ihmiset kokoontuivat ja hirtettiin julkisesti. Mutta leijuu jatkuva pilkkaa. Hän katkaisi hänen vasemman rinnan, jalat silvottu veitsellä.
Kun meidän joukot ajoivat saksalaiset Moskovasta, ne olivat nopeita poistaa Zoe ruumis ja haudata kylän ulkopuolella, yöllä poltettu hirsipuuhun, ikään kuin yrittää peitellä hänen rikoksensa. Me ripustaa sen alussa joulukuu 1941. Tuona tehnyt tämän teon. "
Ja hieman myöhemmin toimittajalle "Totuus" toi valokuvia löytyy taskusta kuolleen saksalaisen. 5 kuvat otettiin kiinni hetkiä rangaistus Zoe Kosmodemyanskoy. Sitten tuli toinen luonnos Peter johtaa, omistettu feat Zoe Kosmodemyanskoy, osioon "5 valokuvaa."
Miksi nuori partiolainen tällä nimellä (tai nimi "Thaon") ja miksi se on myöntänyt saavutus Stalin? Loppujen lopuksi samaan aikaan monet Neuvostoliitossa ihmiset tekivät yhtä sankarillista. Esimerkiksi samana päivänä, 29. marraskuuta 1942., Samassa Moskovan alueella toteutettiin  puolueellinen  Vera Voloshin , saavutus sen palkintoja Order of the isänmaallisen sodan, 1. asteen (1966). Ja otsikon  /220px-Voloshinapam.jpg »target = "_blank"> Hero of Russia  (1994).
Onnistunut mobilisointi koko Neuvostoliiton ihmisiä, Stalin venäläinen sivilisaatio on käytetty kieli symboleja ja alkusysäyksiä jotka voivat olla peräisin esi muistin toimintaa Venäjän sankarillista voittoja. Muistamme kuuluisan puhe paraati 7. marraskuuta 1941, jotka mainitaan ja venäläisen kenraalit ja sotia kansallisen vapautuksen, johon olemme aina ulos voittajana. Siellä oli siis järjestettiin yhteneväisyyksiä voittoja isiensä ja nykyisen väistämätön voitto. Viimeksi Kosmodemyanskaya tulee pyhitetty nimet kahden venäläisen sankareita -  Cosmas ja Damian . Kaupungin  Moore seisoo kirkko nimensä, asettaman järjestyksen Iivana Julman .
Tällä sivustolla kerran seisoi teltan Iivana Julman, ja sijaitsi lähellä Kuznetsky Posad. Kuningas ihmetteli miten on mahdollista ylittää Oka, toisella puolella joka oli vihollisen leiriin. Tässä teltassa oli kaksi veljestä seppä, nimeltään Cosmas ja Damian, jotka tarjosivat apua kuningas. Yöllä pimeässä, veljekset hiljaa hiivin vihollisen leiriin ja torched Khanin telttaan. Vaikka leirin, sammuttaa tulen ja etsitään partiolaisille, joukot Iivana Julman hyödyntäen sekaannusta leirissä vihollinen, ylitti joen. Damian ja Cosmas tapettiin, ja heidän kunniakseen rakennettiin kirkon ja kutsui hänen nimensä merkkiä.
Kirjailija  Alex Menyailov kirjassa "Stalin: Secrets of Valkyries"  tuo versio alias  Zoe : "  ... miksi Zoe Kosmodemyanskaya, kutsuen itseään väärällä nimellä" Tania ", kieltäytyi antamasta hänen sukunimensä? On loogista ja sukunimi, liian, kuvitteellinen tai soittaa mitään nimeä. Väärällä nimellä, kuvitteellisia nimiä. Miksi ei ole logiikkaa?
Tai logiikan joidenkin muiden - hengessä sankarillinen ajat?
Käännetty kyselyn aikana Saksan kääntäjä. Ja tämä saksalainen patriootti voinut kertoa jos hän sanoi, "Tania" tai sanoi "Thaon". Ja ne, kuten pilkkaajat Stalinin, jotka eivät tiedä tätä Thaon. Thaon - tämä on nimi, jolla allekirjoitti satiireja Gadfly ... ja "Gadfly" - tämä kirja on yritys  palauttaa ajatuksen Spirit .
Tarkkaavainen lukija "Gadfly" huomaa kummajainen: Arthur, allekirjoittamalla satiireja, ei allekirjoitettu sillä kielellä, jonka hän kirjoitti satiirinen pala. Hän tai paarma piirros tai kirjallisesti ranskaksi Le Taon ...
... Kuten se tai ei, ja Tanya voisi tehdä vain yksi asia: pahuudesta, muistuttaa hänelle, että hänellä on omatunto täynnä ihmisiä, on tunne elämän, on olemassa vanhaan kotiin.  Mutta nämä syytökset ovat tappaneet.
Näyttää siltä, että Stalin tiesi feat Tanya, että on, tietäen varsin riittämätön julmuuksia saksalaiset ( ne kuoleman jälkeen rinnat katkaista ja enemmän, voidaan nähdä kuuluisan valokuvan maannut koko talven lumi ruumiin ), paitsi lehtitietojen ja kakim- muut raporttien korostettu hänen feat merkittävänä Venäjän ja Neuvostoliiton juuri siksi Tanya feat tehty  todellista .
Tapoja täyteys merkitys tapahtumien historiallista tutkimusta siitä Hero, emme voi palauttaa. Selvää on, että Tanya oli sankari. On myös selvää, että sota oli hienovarainen tasolla. "
Kuten natsit eivät yritä peittää jälkensä - he eivät onnistuneet, ja  näitä kuvia   on ollut julma vitsi natsien kanssa. Jälkeen oppia hirmuteoista  natsien 332: nnen rykmentin, 197 th Division Wehrmacht  , Stalin määräsi tuhota kaikki pahat ihmiset, mukana kuolemaan Komsomol kuin hullut koirat.
Ensimmäinen kosto ukkosen 06 joulukuu 1941. Ensimmäinen valtava Avengers, kun meidän partiolaisia ​​ja purkutyöt, pidetään loitolla jako loka- ja marraskuussa, olivat sotilaita 5th armeijan kukisti lähellä Minsk valtatie 197 kehittyneitä yksiköitä Panzer saksa.
Sitten - lähes kaksi vuotta - jälleen iski ukkonen koston. Uudistettava, päivitetty jako oli jälleen heitetty helvettiin edessä, ja yhdessä kovaa taistelujen lokakuu 1943  ei ole niin kaukana Petrishcheva  - alle yliopiston ja Potapova Smolenskin alueella - sen loistava voitti Yaroslavl järjestys Suvorov ja Bogdan Hmelnitski 234 th jalkaväkidivisioonan. Lyhyesti Zoe selvisi hänen pääasiallinen executioner eversti Ryuderer.
Tässä on mitä hän kirjoitti  kirjeenvaihtaja Kalinin Front sanomalehti "Välitä vihollinen," Gen Dolin 05 lokakuu 1943 : "Muutama kuukausi sitten, saksalainen 332. Jalkaväki susi, sotilaat ja upseerit kidutettiin Zoya, todettiin jollakin alueella meidän edessä. Kun oppiminen, että he kohtaavat rykmentti Ryuderera pyöveli, kassaan Zoe Kosmodem'yanskii,  taistelijat ovat vannoneet ei jää eloon yksi sotilas pois tästä kirottu rykmentti . Taisteluissa Verdin Saksan 332. Jalkaväkirykmentti lopulta voitti.
On toinenkin seikka tässä feat. Taistelussa vastaan 197. Division Wehrmachtin osallistui Zoe ja veli - luutnantti Alexander Kosmodem'yanskii säiliöaluksen. "Viimeinen taistelu" KV säiliö miehistö "komennossa Alexander Kosmodemyanskiy ensin murtautui vihollisen puolustus, ammunta ja murskaus toukkia natsien" -  kirjoitti puna-armeija sanomalehti "tuhota vihollisen" - Major Vershinin. "
Tulos - in  samassa  perheessä  sekä  lapsi suorittavat urotekoja ja arvonimen Neuvostoliiton sankari! Nimetty Neuvostoliiton sankari kutsuttiin katua. Tavalliseen tapauksessa olisi kaksi katua saada nimeä kunkin Heroes. Mutta Moskovassa,  yksi  katu, eikä sattumalta, on saanut "double" nimi - Zoe ja Alexander Kosmodemyanskiy
Vuonna 1944 hänet ammuttiin elokuvan "Zoya", sai Cannesissa 1946 I elokuvajuhlilla palkinnon  parhaasta käsikirjoituksesta . Myös elokuva "Zoe" sai  Stalinin palkinnon I aste , hän sai   Leo Arnshtam  (johtaja),  Galina Vodyanitskaya  (joka pelaa Zoe Kosmodemyanskoy) ja  Alexander Shelenkov  (kuvaaja).
Haluan lopettaa artikkelin sanat kirjoitti ensimmäisen essee Tanya-Thaon  Peter Alexandrovich Lidova :
"Hän kuoli vihollisen vanki ritilälle fasisti, ei äänen ilman pettää hänen kärsimystä ilman pettää hänen toverinsa.
Hän kärsi marttyyrikuoleman kuin sankaritar kuin tytär suuri kansa, että kuka tahansa ja ei murru!
Hänen muistonsa ikuisesti yeah! "

Käytetty materiaalit:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti