torstai 29. joulukuuta 2016

Lähestymme palauttamista, Puola vie oman: yleiskatsaus kiinteistöjen Ukrainassa

30/11/2016 (30/11/2016)  13
Lähde: Regnum uutistoimistoMajor uutiset kiinteistöjen Ukrainassa syksyllä 2016.
Mukaan tilastovirasto Ukrainan, asumis- teetti tammi-syyskuu 2016 laski verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2015 6,9% (5.674.000 neliömetriä. Mittarit ja 6,1 miljoonaa neliömetriä. Metriä, vastaavasti). On syytä huomata, että tämä on jatkoa syksyllä, kun vuonna 2015 samana aikana, alue luovutti asuntojen laski myös vuonna 2014 - 3,1% (6,1 ja 6,28 miljoonaa neliömetriä).
Kustannukset asuinkiinteistöjen vähenee edelleen kaikilla alueilla Ukraina - sekä varakkaita ja masentunut. Se eroaa vain nopeus hintojen laskiessa. Siten profiilia portaalin Est.ua laskien viime vuoden syyskuussa, suurin lasku noteeratut synnyinmaa Ukrainan presidentin Petro Poroshenko ja pääministeri Vladimir Groisman (Vinnitsa), jossa hinnat ovat uponneet välittömästi 25,3% - keskimäärin .. 575 dollaria per neliömetriä epätodennäköisempää, 10,4%: n lasku hintojen Uzhgorod (Transcarpathian alue.), jossa neliön myy $ 597 pääkaupungissa Ukrainan keskihinta mittari -. vastaa US $ 1118 (-12,7. %). On mielenkiintoista, että melko nopeasti laskevat kustannuksia asuntojen Odessa, Harkova, Lviv, Dnipropetrovsk (-19,8%, - 19,1% - 16,8% - 16,4% - 800 $, 603 dollaria .. , to $ 868., $ 581. per neliömetri, vastaavasti). Tämä on melko suuri kaupunki, erottuu muista aluekeskukset Ukrainan kasvutekijät (virkistys, matkailu, teollisuus, suuret markkinat, suuri määrä yliopistojen tilan rajan, vienti-tuonti virrat jne). Vähentämällä kiinteitä paitsi verrattuna viime vuoden syyskuussa. Kirjaimellisesti, mistä syyskuu-lokakuu 2016 hintoihin kaikissa näissä kaupungeissa ovat vähentyneet 4-7 USD. / Sq m. On syytä huomata, että keskihinnat Est.ua tuloksia, jotka sisältävät koko joukon ehdotetun kotelon. Jos tarkastelemme osto asuntojen vain uusien rakennusten, neljän edellä mainitun alueellisia keskuksia, ne tekevät vastaa 735, 551, 652 ja $ 692 / m² Saat Kiev, hieman kalliimpaa - .. 855 USD Nämä hinnat lokakuu 2016 vahvistetaan profiloitu portaali M2bomber ..
Asiantuntijat Portaalin selvensi toimittajia painos "Tänään", joka odottaa käänteinen dynamiikkaa lähitulevaisuudessa ei ole: "Over Viimeisten kahden vuoden Ukrainian kiinteistömarkkinoilla analyytikot neljännesvuosittain sanovat tuli toinen" pohja "kustannuksista asuntoja, eikä halvempaa. Olemme perustuvat päivittäinen seuranta, oletamme, että yhteydessä skandaalimaista rakennushankkeet syntyy siis jatkuvasti (ja jos uskot kansanedustajia Kiovan kaupunginvaltuusto ovat nyt joka kymmenes rakentaminen vain Kiovassa laiton), jossa köyhtyminen Ukrainan ihmisiä, ja nykyisen Ukrainan taloudellinen tilanne - ei ole välttämätöntä lähitulevaisuudessa, odottaa kasvua kustannukset neliömetriä (Yhdysvaltain dollareina) ensimarkkinoilla, ja tämä vahvistaa meidän hintatilastot . "
Johtaja City Development Solutions Yaroslava Chapko ja tehdä odota hintasotiin " Reduction myyntivolyymin havaittu kevään ja kesän 2016 ei pelota pelaajia, mikä varmasti aloittaa uuden laajamittaisen markkinoille. Todennäköisesti lähitulevaisuudessa markkinoille odottavat massiivinen hintasotaan kehittäjät massiivisesti mainostaa tilat diskonttauksina ja tarjouksia. No, odota asunnon 10 tuhatta dollaria ", - lainaa sen sanoja ibud.ua.
Transaktioiden määrä ei estä hintojen lasku: markkinoilla toissijaisten asuntojen ohitetuksi määrä myynti markkinoille uusia rakennuksia, mutta dynamiikkaa laskevien hintojen se - 3,79% tammi-kesäkuu 2016.
On mielenkiintoista, että kustannukset rakennus- ja asennustyöt, päinvastoin kasvaa, mutta ei voi pysäyttää hintojen lasku neliömetriä. Mukaan tilastovirasto Ukrainan asuntojen rakentamiseen Ukrainassa on tullut kalliimpaa 9,3% yli 9 kk 2016. Ja se on myös ei ilmiö 2016 kuin vuonna 2015, SMR kustannukset hyppäsi 27,1%, ja vuonna 2014 - 9,5%.
Kustannukset työ ei vähene, ja kannattavuus rakentaminen on jo minimaalinen. Olemme nähneet viime vuosina vähentynyt merkittävästi kustannuksia asuntojen ensimarkkinoilla. Jotta myydä uusia rakennuksia ovat halvempia, on välttämätöntä vähentää kustannuksia. Tietenkin tämä vaikuttaa laatuun uusien asuntojen ... Valitse ei kallein materiaaleja. Minulla on suuri kysymys uusien rakennusten, jotka ostetaan hintaan niin alhainen , "- sanoo painos" Explorer "nämä hinta keinut pään Kiovan haara Association Real Estate asiantuntijat Ukrainan Arthur Pilipchuk . Asiantuntijat sanoivat tiedot vahvistivat Derzharhbudinspektsiyi (kehon valvoa noudattamista rakennusmääräykset). Virkamiehet kertoivat, että tammi-syyskuussa, ne joutui viettämään 18 tuhatta. Reitti- ja suunnittelematon tarkastuksia ja löysi väärinkäytöksiä 5800. Heistä. Tämä on 20% enemmän kuin samana ajanjaksona 2015. Kehittäjät Offenders arvioidaan sakkojen määrä 205 miljoonaa UAH.
Artur Palamarchuk vahvistaa myös, että toissijainen asuntomarkkinoilla on ohittanut markkinoille uusia rakennuksia, mikä ei ollut pitkään aikaan, ja nivoo kanssa väestön köyhtyminen. Kyllä, joskus toissijainen kotelo maksaa ostajalle kalliimpaa kuin uuden rakennuksen. Tällainen asunto on jo asuttava, ja ostaja ei tarvitse odottaa loppuun, yhteenveto viestinnän investoida korjaus.
Lisäksi monet odottavat loppuun on pakko elää vuokralla. Sen kustannukset (mitattuna dollarin) laski - keskimäärin 2-2,5 kertaa, jos lasketaan vuodesta 2013. Kuitenkin, jos ostaa asuntoja kansalaisten yleensä käyttää säästöjä ulkomaan valuutassa, vuokrakuluihin on sidottu nykyiset tulot (paikallisessa valuutassa). Toisin sanoen, vuokra on halvempaa vain niille, jotka saavat tuloja ulkomaan valuutassa.
Meidän pitäisi mainita myös osto motivaatio. Mukaan Kiovan Välitys, että 9 kk 2016 3200 päätökseen myyntiin asuntoja uusien rakennusten (3000 tammi-syyskuussa 2015) liiketoimet. Kuitenkin 20-40% asiakkaista ovat yksinkertaisesti "tislattu" ylimääräistä käteistä arvo, jota ei voida menetetään, koska inflaatio, menettävät seurauksena varkaus, jne. Epäluottamus pankkijärjestelmä on myös yksi motiiveja ostamista. Toisin sanoen, jos Ukrainan pankit eivät kuulu niin nopeasti ja säännöllisyys (noin puolet pankkijärjestelmän viime 2 vuotta), tapahtumien määrän voisi olla vähintään 20% vähemmän.
Motivoida ostaja transaktioon, kiinteistöjen kehittäjät usein mennä riskialtista rahoitusjärjestelmissä: " Kehittäjät kannustavat asiakkaita tekemään täyden maksun asuntoa, jotka tarjoavat erilaisia alennuksia, jotka voivat vaihdella 3-25%. Usein yksilöllistä lähestymistapaa asiakkaalle. Lisäksi aktiivisen työkalun tarjoavat erässä: keskimäärin markkinoilla, se voi olla enintään 12 kuukautta, tarjotaan yleensä koroton korko 12 kuukauden - alle 6-8% vuodessa. Lyhennys voi saavuttaa 36 kuukautta ", - sanoi edustajat TARYAN Group toimittaja ibud.ua.
Luonnollinen seuraus siitä, että ne ovat vähemmän otettu käyttöön uusia koteja on toinen suuntaus - alkoi yli korjaaminen vanhan. Siten tietojen-analyyttinen viraston PAU, tuloksista yhdeksän kuukauden 2016 Ukrainan markkinoilla rakennustöiden kasvoi 13,2%, ja markkinoilla rakennusmateriaalien 25,3%. Kaksi aikaväli selittyy useita tekijöitä:
- Työttömyys on lisännyt kilpailua markkinoilla rakennus- ja korjaustöitä ja tippuu palvelujen kustannuksia. Lisäksi yhä enemmän ukrainalaisia ​​alkoi tehdä korjauksia omasta,.
- Jotkut aineet (lasi, keramiikka) ei tuoteta Ukrainassa ja maahantuojat tietyllä tavalla on vakuutettu, makaavan hinta valuuttariskin.
Liikekiinteistö
US News & World Report on esittänyt top 10 parhaat hotellit Ukrainassa. 1 paikka kesti 11 Peilit Design hotelli (Kiev), toinen - Leopilis (Lviv), kolmas - Hyatt Regency Kiev. Mukana on myös viiden parhaan Kharkiv Palace Premier Hotel (Harkova), samoin kuin toisessa hotellissa Kiovassa - InterContinental Kiev. Kaiken kaikkiaan Kiovassa on 6 10 Suosituimmat hotellit, 2 Lviv, yksi - Harkovassa ja Odessa.
Mukaan toimittajille portaalin UBR, että lähivuosina Ukraina odottaa pula luokan liikekeskukset, joiden kysyntä on muodostunut enimmäkseen ukraina IT-yritykset työskentelevät ulkoistaminen ulkomaisten kumppaneiden. Oikeastaan suuri kysyntä ei salli hintojen laskevan vuonna vuokraa kiinteistöala ja lähivuosina, kysyntä voisi kasvaa vielä 30%. " Etsi hyvä ... huone ei ole aina mahdollista. Jotkut yritykset rakentaa toimistoja itse tai yhdessä kollegoiden, esimerkiksi Lviv - joka pian rakentaa kattava liiketoiminnan keskus tietotekniikan asiantuntijat , "- kuvataan ongelmia teollisuuden, Association" IT Ukraina " Victor Valeev .
Tällaiset ongelmat eivät koske ainoastaan liikekeskukset, mutta myös liikekiinteistöjen: " Käytäntö yksittäisiä sopimuksia päätteeksi sopimusten ja tarkistamisesta vuokrasopimuksen termit vähemmän ja ulottuu pääasiassa keskeiset vuokralaiset kauppakeskusten - useimmat uudet sopimukset allekirjoitetaan valuutassa. Menestynein sivustoja hinnat tarkistettiin ylöspäin lähes kaikissa tuoteryhmissä. Vahvistuminen aseman omistajat kauppakeskuksen neuvotteluprosessissa auttaa lisäämään kilpailua vähittäismyyjien kanssa rajallinen tarjonta laatu toimistotilaa , "- kommentteja Bin.ua markkinatilanteen liikekiinteistö vuokrasopimus, johtaja liiketilaa yhtiön JLL Catherine Spring . Suurin nopeus vuokra on pääkaupungissa Ukrainan $ 780 / sq. M. m vuodessa, ja tyhjää tilaa vain 4,6%.
Hänen kollegansa sanoi, että tilanne voi muuttua ensi vuonna, koska viimeisellä neljänneksellä 2016 siirrettiin tuloon ajoitus kaksi SEC (Lavinan Mall ja rekonstruoitu CUM) kokonaispinta-ala on yli 150000 neliömetriä. M, mikä on lähes 4 kertaa suurempi kuin määrä tilaa, aloittanut toimintansa vuonna 2015.
Pääjohtaja konsultointiyhtiö NAI Ukraina Vitaly Boyko sanoi lehdistötilaisuudessa tänään, että Ukrainan liikekiinteistöjen markkinat on erittäin houkutteleva, myös ulkomaisille sijoittajille. Boyko odottaa niiden lisääntynyt kiinnostus Ukrainan kiinteistöjen jo vuonna 2017: " Kaikki sijoituspankkiirit ja varainhoitajien konferenssissa Expo Real, jossa osallistuimme, totesi, että niiden asiakkaat ovat ongelmana puute laatuominaisuuksien investointeihin ja kilpailuun lainanantajien ja sijoittajien kiinteistöjen - ovat liian suuria, mikä vähentää saantoa taloudellisesti heikossa asemassa tasolle. Ukrainan tilanne on viime vuosina on muuttunut huomattavasti - kehittämistä varten suuren mittakaavan projekteissa kansainväliset konsultit ja arkkitehdit. Meidän rakennusalalla on yksi suurimmista Euroopassa - 3 miljoonaa neliömetriä Kiovassa ja alue. Kysyntä vuokralaisten vähittäiskauppatilojen runsasta. Työpaikan liikekeskusten ja logistinen komplekseja vähenee. Tämä kaikki lisää houkuttelevuutta Ukrainan liikekiinteistöjen markkinat kansainvälisille sijoittajille . "
Legal niceties
Se estää rakentaa uusi kiinteistö ei ole pelkästään alhainen elintaso. Niinpä vuosittaisten rankingissa Doing busyness, helpottamiseksi saamiseksi Rakennuslupia Ukraina on 140 paikka maailmassa. Ja toinen 130 th alalla yhteyden sähköä. Koska Ukraina on saanut sijoitusta 80 vuonna 2016, voimme sanoa, että rakentaminen rajoittavat kuin taloudelliset tekijät.
Laskelma kiinteistöveroa Ukrainalaiset ovat alkaneet haastaa tuomioistuimeen: " Päätin haastaa, koska sai erittäin kalliiksi. Tunkeutuu kysymys ja ymmärtää, että päätös kunnanvaltuuston tehtiin ilmeinen lain rikkomisesta, katsoi tarpeelliseksi mennä loppuun ja taistelemaan totuuden ", - hän selitti toimittajille alueellisten julkaisuista asukas Khmelnitsky alueella. Laskelma kiinteistövero on kuntien vastuulla. Hinnat vaihtelevat välillä 0-3% vähimmäispalkasta 1 neliö. neliömetri, tänään se 0-36,54 UAH. Kuitenkin usein sen ei tarvitse maksaa koko alueelle, ja että mittarit, jotka ylittävät tietyn kynnysarvon: 60 m². m asuntojen ja 120 omakotitalojen (Kiev, Ternopil, Vinnytsia). Muissa kaupungeissa, kynnys ei voi asentaa, mutta veroaste ja on yleensä alhainen - alle 1%.
Kuitenkin tulevaisuuden kasvu minimipalkan 3200 UAH tulevana vuonna tulee kasvattaa pistokkeen 0-96 UAH. for "neliö", joka todennäköisesti johtaa tarkistamiseen hinnat ja muita periaatteita Verokertymästä.
Oikeusministeriö Ukrainan antoi erityisen selvitystä, jotka ovat pakottaneet kaikki notaarit Ukrainan rekisteröidä omaisuutta Krimillä, sillä hallitsematon alueella Donetsk ja Lugansk alueilla. Koska alueperiaatetta voimassa Ukrainan rekisteröintiä omaisuuden näillä alueilla (jos joku tarvitaan) oli ongelmia objektiivisten ominaisuuksien: Krimillä, ei notaarien Ukrainan, ja kanteen hallitsematon alueella notaarien keskeytettiin alussa ns "TAU".
Toinen aloite Oikeusministeriön - SMS-kansalaisille tiedotetaan toimenpiteisiin niiden Estate. Mukaan Oikeusministeri Pavel Petrenko tavoitteena tämän aloitteen - vastustusta raiding. Kuitenkin tämän aloitteen onnistumisen kannalta edellyttää, että tietoa kiinteistön ja sen omistaja on tehty yhteen rekisteriin. Kuten aiemmin todettiin Ukrainan asianajaja Tatyana Montyan kommenteissa uutistoimisto Regnum tiedottaa , « ... meillä on yhteinen rekisteri on edelleen täynnä 11%, ja tämä luku on saavutettu päivinä Janukovitsh millään tavoin, koska silloin ei edistystä ." Tämä tarkoittaa, että oikeusministeriö palvelun, vaikka hyödyllistä, mutta on käytettävissä vain omistajalle kunkin yhdeksäs. Lisäksi mainittu rekisteri on erittäin epävakaa toiminta. Joten, 14.-16 marraskuuta rekisterin verkkosivuston ei toimi ollenkaan. Tästä huolimatta hallitus hyväksyi aloitteen oikeusministeriön.
Teema, joka ennen pidettiin spekulatiivisia, yhtäkkiä tulee hyvin todellinen ominaisuudet: omaisuuden palauttamista Länsi alueilla Ukraina. Uusimpien lukujen Puola on laatinut noin 1600 saatavien omaisuuden palauttamista perillisiä entiset omistajat (useimmiten yhdistettiin yhtiön kresovyakov eli asukkaat Cres vskhodnih ( "itärajalla") -... maa kuului kerran vuonna Puola). " Joukossa ominaisuuksia, jotka vaativat puolalaiset - taloja, kymmeniä hehtaaria maata ja jopa kuparin kaivos Harkova alueella, joka on arviolta puoli miljoonaa dollaria ", - sanoi Puolan sivusto Prawica. Mukaan puheenjohtaja Yhtiön kresovyakov Conrad Renkas ensimmäiset toimet toimitetaan tuomioistuimille Lviv ja Ternopil, koska niissä tapauksissa, joissa väitteitä on valmistettu, on parasta tallentaa asiakirjan, ja siksi todennäköisemmin voittaa tuomioistuimessa.
Huolimatta melko merkittävä määrä väitteitä, Puolan suurlähettiläs Ukrainaan Ian Sunshine pyytää ukrainalaisia ei tarvitse huolehtia. " Ensinnäkin, tämä aloite ei ole valtion, ja jotkut hapsut ryhmä, joka haluaa luoda ongelmia. Tiedän, että on olemassa ihmisiä, jotka vain usko Puolan luokat ", - suurlähettiläs sanoi toimittaja valtion uutistoimisto" Ukrinform ". Kuitenkin vain ukrainalaiset tällainen väite voi vakuuttaa tänään huomattava osa Ukrainan parlamentin edustaa poliittisia voimia ja poliitikkoja, jotka pidettiin pitkään marginaalinen. Lisäksi "Puolan luokka" - tämä ei ole juridinen termi.
Mahdollisesti, palauttaminen voi nostaa hintaa liiketoimien, koska on olemassa riski hakemuksen korvausvaatimus maa / omaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti