torstai 29. joulukuuta 2016

Varsovan kansannousun - vastaukset

26/11/2016 (26/11/2016)  17
Lähde: Literary Gazette
Koska Puolan-Lontoon seikkailijat Varsovan tuomittu kuolemaan.4511874_900
Sotilaat pataljoonan partiolaisten «Miotla». 02 syyskuu 1944.

02 syyskuu 1944 luin artikkelin, jossa todettiin, että alun jälkeen Varsovan kansannousun 70 vuotta sitten, puna-armeijan hyökkäyksen pysyä itään Veiksel-joen ja kahden kuukauden kuluessa ei tee mitään auttaakseen kapinallisia. Hyödyntämällä sen toimimattomuudesta, saksalaiset hukkua kansannousun veressä ja tuhosi kaupungin. Onko tämä totta?
Rybakov, opiskelija, Elektrostal
Lukijakysymykset vastauksia, tohtori Historical Sciences , Oleg Nazarov .
Totuus on ainoa mitä natsit murskasi kapinan ja tuhosi kaupungin. Kaikki muu - väärentäminen historian sitoutunut linjassa horjuttaa kampanjan puna-armeijan. Sen tarkoituksena - rinnastaa Neuvostoliittoon natsi-Saksan. Ensimmäinen yritys sijoittaa vastuu tappio kapina puna-armeija oli ensimmäinen ja tapahtui elokuussa 1944, jolloin taistelut jatkuivat kaduilla Puolan pääkaupungin. Valhe oli altistunut, mutta myöhemmin se on toistettu useaan otteeseen Puolan ja Länsi median ja monistaa sen ja teleistorikami liberaali toimittajat Venäjällä.

Ymmärtää, miten ja miksi joku ehdottaa "varjo aidalla", tarkastella tosiasioita. Kesäkuussa ja heinäkuussa 1944, jolloin liittoutuneet laskeutui Normandiassa, yrittivät voittaa resistanssi ei ole paras osa Wehrmachtin, puna-armeija oli loistavasti järjestettiin yksi suurimmista toiminnan toisen maailmansodan - "Operation Bagration", vapauttaa Valko ja alkoi vapautuminen Puolassa ja Baltiassa. On valitettavaa, että sitä ei ole muistutti äskettäin juhlia Normandiassa, jossa et edes kutsuttu presidentti Valko.
Loukkaavaa kerran suoritettu. Mennessä heinäkuun loppuun loukkaavaa purkaukseen murtumisesta Varsovaan on 1. Valko-Venäjän rintama heikentynyt. 1 elokuu osat General V. Chuikov onnistui ylittämään Veiksel ja kaapata Magnuszew sillanpääasema. Saat voimia ei riitä, koska alusta lähtien operaatio "Bagration" joukot ovat taistelleet yli 600 km. Takaapäin niiden kärryt ammuksia, ruokaa ja polttoainetta, ja välittänyt edessä 16. Air armeija ei ollut aikaa muuttamaan lähimpänä eteen lentokenttien tilapäisesti vailla etutur- kansi.
Yhdysvaltain suurlähettiläs Neuvostoliiton W. Harriman todisti: "Red Army äskettäin tehnyt tällaisen nopean spurtti, joka oli erotettu normaalia huoltoa. Tässä vaiheessa hänen hallussaan ollut tarpeen ponttonit, eikä keinoja rakentaa siltoja. "
Tietoja vaikeudet olivat tietoisia ja komennon Wehrmacht, ei aio odottaa puna-armeijan revitä takana ja varaukset. Tuomalla nyrkki neljä panssaroitu ja jalkaväen rajapintojen vihollinen iski voimakas vasta-strike. Onnistuminen suuri säiliö taistelu Wołomin mukana saksalaiset.
01 elokuu 17 tuntia, kun sotilaat yrittivät saada jalansijaa Chuikova Magnushevskom sillanpääasema, Warsaw kapinaan. Se ei ollut heti tunnustettu, ei ainoastaan ​​Kremlin, mutta komentaja 1. Valko-Venäjän rintama, K. Pokossovsky. Hän muistutti: "2. elokuuta meidän tiedustelupalvelut saanut tiedon, että Varsovassa jos kapinaan natsien miehittäjiä. Tämä uutinen suuresti huolissaan meille. Front HQ välittömästi yhtiö, joka kerää tietoa ja selvennystä laajuuden kansannousun ja hänen luonteensa. Kaikki tapahtui niin äkkiä, että olimme tappiolla aluksi ja ajatus: Älä levitä näitä huhuja saksalaiset, ja jos on, mihin tarkoitukseen? "
Toisin perusteet sotilaalliseen strategiaan Varsovan kapinan aikana eniten sopimattomalla hetkellä, ilman koordinointia toimensa puna-armeijan. Mikä opastettuja aloitti suorituskykyä Puolan poliitikkojen ja sotilaallisten ja millä lasketaan?
Kansannousun aloitettiin pyynnöstä Puolan pakolaishallituksen, sota vitkastella Lontoossa. Mukaan pään hänen S. Mikolajczyk hän ohjaa hävittäjiä Home Army (AK) oli Varsovan ajamaan toimia, ja kaapata valta Puolan pääkaupungin aikana, jolloin saksalaiset lähtevät Varsova ja puna-armeijan ja ensimmäinen Puolan armeija ei ole vielä tulee. Tällainen ovela tapa Lontoo Sauvat halusi vedota viranomaisen Puolassa. Koska ajatus kohdistui vasemmistolaisen voimia Puolassa suunnitelman Mikolajczyk ja hänen ministerit pidetään salassa, erityisesti Neuvostoliiton!
Vile he käyttäytyivät paitsi Venäjän. Pushing suorittamista varten Warsaw, London sideltsy ei kertonut heille, että Britannian ja amerikkalaiset oli evätty aktiivinen kapinallisten tukemiseen. Mikolajczyk ei lannistunut, koska riski hänen elämänsä oli hän ei.
Kaikille niille, jotka palauttavat vastuun epäonnistumisesta kansannousun puna-armeijan, on syytä tietää, että heinäkuun lopulla, Puolan pääministeri ei ollut missään , vaan Moskovassa. Sinne 26. heinäkuuta, hän tiesi, että 1. elokuuta Warsaw syntyy. Kuitenkin aikana, joka alkoi 31 heinäkuu neuvottelut Neuvostoliiton kanssa kansankomissaari ulkoasiain Molotov ei pitänyt tarpeellisena ilmoittaa sille tulevista tapahtumista.
Vain 3 elokuun kokouksessa Joseph Stalin kertoi Mikolajczyk että Puolan pääoma on noussut, on olemassa useita emigrantti ministereitä ja hän on menossa lentää Varsovaan. Huomautukseen Stalinin yllättyneitä, että oli saksalaiset, ylimielinen Puolan johtaja sanoi, että Warsaw on vapaa päivittäin. Pyydä puna-armeijan apua, hän ei.
Toiveajattelua, Mikolajczyk heikosti edustettuina mitä oli tapahtumassa Puolan pääkaupungin. Ja sitten komentaja AK, General T. Bor-Komorowski empi, kunnes viime hetkellä, aloitetaanko kansannousua. Pelissä on useita tuntemattomia oli erittäin riskialtista. Suunnitelmat ja mahdollisuudet Neuvostoliiton ja Saksan komento, hän voi vain arvailla. Ja Hitler, juuri paenneet hyökkäyksen jälkeen 20. heinäkuuta voisi odottaa mitään.
Huolimatta pitkään valmistautuminen esityksiä, kapinallisten aseet varmuusvarastojen tarpeeksi. Mukaan E. Yakovleva, kapinalliset oli 60 Käsiaseet, 7 raskaat konekiväärit, 35 panssarintorjunta-kiväärien ja kranaatinheittimiä, 1000 kivääriä, 300 kivääriä, 1700 pistoolit ja 25000 käsikranaatteja. Jumala tietää onko Bor-Komorowski lupaa Mikolajczyk uskoivat, että heti, kun kapina alkaa, British ilmakuljetuskalusto alkoi maanpaossa AK yksiköissä, apua aseita, ammuksia ja ruokaa. Kuitenkin kuultuaan kenraalit L. ja T. Okulicki Pelchinskim, hän nimitettiin kansannousun 1. elokuuta.
Ensimmäisen neljän päivän vastakohtana vain ympäröivät kapinallisten ja poliisiyksiköiden, he ottivat suuren osan kaupunkia. Mutta vihollinen pitää kurissa liikenneväylät, sillat, asemat, puhelinkeskukset, kasarmi ja tärkeimmät hallintorakennukset. Pian Saksan komento toi tankit, tykit ja panssarijunat. Lähestyi turvallisuus SS ja poliisin yhteistyökumppaneita 29. Grenadier Division SS.
Ja toivoa British eivät olleet perusteltavissa. Epämääräisiä lupauksia käveli rannalla Albion. Aikana 63 päivää kansannousun British ilma vain 5 kertaa purkaa yli Warsaw aseita ja ruokaa. Tämä tehtiin suuria korkeuksia, ja suurin osa lastista putosi saksalaiset.
9 elokuu ennen lentoa Moskovasta, Mikolajczyk ei ranted siitä välittömän saksalaisten karkottaminen Varsovasta. Hän pyysi Stalin auttamaan aseita, väittää, että "saksalaiset ei ole tarpeeksi vahva heittää puolalaiset alueilta Varsovan josta ne vievät." Vastauksena, Stalin sanoi, että "alkaa kapinaa Puolan maanalaisen armeijan Varsovassa hän katsoo epätodellinen asia, koska kapinalliset ei ole aseita ... Saksalaiset yksinkertaisesti tappaa kaikki puolalaiset. Vain sääli nämä puolalaisia. "
Stalin lupasi auttaa aseita ja ammuksia, vaikka tarkoituksena London "strategit", joka halusi kaapata valta Puolan vasemmistolaisia ​​voimia ei täyttänyt Moskovan etuja.
Sodan Lontoon puolalaiset paitsi auttanut Neuvostoliiton paljon häiriintynyt ja ikävä. Vuonna 1942 huipulla Stalingradin taistelu, he lähettivät Neuvostoliitossa muodostettu Polish Army General Anders B. ei eteen, ja Iranissa. Vuonna 1943 hän tuki provokaatio J. Goebbels Katynin ja tuomittu kuolemaan "karkaamaan" General Z. Berling, kenen komento 1. Puolan armeija taistelevat laitamilla Varsovan.
Kun Stalin kysyi kaupungin paikka, jossa voit pudottaa ase, Mikolajczyk ei määritä niitä. Kuitenkin hänen lupauksensa täyttyvät Neuvostoliiton johtaja. Jos British polkumyynnillä tavarat korkealta, sillä seurauksella, että kapinalliset, jotka tulivat hieman, niin meidän ilma äärimmäisen matalilla korkeuksilla. Tehokkuus sen työ on ollut paljon korkeampi, että tunnustetaan ja saksalaiset, ja puolalaiset. 15 syyskuu Bourg-Komorowski in sähkeen osoitettu Marshal Pokossovskogo kiitti "ilman kantta, hävittää aseita, ammuksia ja ruokaa", ja pyysi polkumyynnin jatkumiseen. Vain 13 9-01 10 kapinallisia laski 156 laastit, 505 panssarintorjunta-kivääriä, 2667 konekiväärejä ja kiväärejä, 41780 kranaatteja, 3 miljoonaa. Nauhat, 131221 kiloa ruokaa ja 500 kg lääkkeitä.
Elokuun lopulla sai vahvistuksia, Neuvostoliiton joukot kävi hyökkäykseen. 14 syyskuu Moskova kiitti joukkoja, jotka ottivat itäosassa Varsova (Praha) volleys 224 aseet.
Kehitetään menestys oli erittäin vaikeaa. Saksalaiset räjäyttivät kaikki sillat Veiksel, joka epäonnistui estämään kapinallisia. Aamulla 15. syyskuuta Berling määrättiin ylittämään Veiksel. Osia 1. Puolan armeijan liian pitkä valmistautuminen ylitys, jolla aloitti vasta aamunkoitteessa 16. syyskuuta. Vihollinen laittaa ne massiivinen tulipalo, ei salli kuljettaa länsirannalla säiliöiden ja aseet. Yritykset luoda sillanpääasema länsirannalla osoitti, että kapinalliset eivät valvo sitä. Viikon kuluttua taistelevat, saksalaiset katoaisi laskeutuminen itärannalla. Puolan yksikköä menetti 3764 kuoli ja haavoittui.
27 syyskuu saksalaiset käynnisti hyökkäyksen kapinallisten alueille. Bor-Komorowski ei tehdä sen tavalla koko Veiksel ja 2. lokakuuta allekirjoittivat komentaja Saksan joukot Varsovassa, SS-Obergruppenführer E. von dem Bach-Zelewski sopimus antautumaan. Laskelmien osallistui kansannousun Puolan historioitsija R. Nazarevich, vankien antautui yli 17000 kapinallisia. Loput siviiliväestö, natsit evakuoitiin kaupunkiin, lähettämällä 87250 ihmistä pakkotyöhön Saksassa, ja 68 707 ihmistä - keskitysleireissä. Suuri osa Varsovan tuhoutui.
Yhteenvetona, vaikka päämaja AK kehitteillä vain sisäiseen käyttöön myönsi: "Miksi taistelu Varsovan vika piilee täysin epäonnistunut Neuvostoliiton hyökkäyksen Veiksel seurauksena kulkeutumisen täällä kesäkuun lopulla - elokuun alussa, Saksan uusien osastojen ... Virheellinen ehdotus, että Neuvostoliiton joukot valtasivat Warsaw koska he halusivat kuoleman Puolan linnake itsenäisyyden. "
Puolan propagandaa toistuva toisin. Syynä tappion kansannousun Lontoon puolalaiset löytyy myyttinen "passiivisuus" puna-armeijan, ei miksi isämme joutuivat maksamaan heidän verensä ja seikkailu Puolan Neuvostoliiton vastaisen Russofobia. Nykyään Neuvostoliitto syytti epäonnistumisesta kapina, ja meidän pro-Länsi Historian väärentäjien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti