torstai 29. joulukuuta 2016

Haastattelussa Donald Trump painos New York Times: teksti kokonaisuudessaan

24/11/2016 (24/11/2016)  16
Lähde: New York Times / New York TimesSeuraavassa on täydellinen teksti haastattelussa Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trump, jonka hän piti siitä tiistai 22 marraskuu toimittajat, toimittajat ja kommentaattorit painos The New York Times. Valmisteltaessa salauksen osallistui Liam Stack (Liam Stack), John Engel Bromwich (Joona Engel Bromwich), Karen Workman (Karen Workman) ja Tim Herrera (Tim Herrera).
Arthur Sulzberger Jr. (Arthur Sulzberger Jr.), julkaisija The New York Times: Kiitos tapaaminen kanssamme. Haluan vielä kerran muistuttaa, että tämä haastattelu tallennukseen.
Donald Trump, joka valittiin presidentiksi Yhdysvallat:  Hyvä.
Sulzberger: Niin, meillä oli erittäin mukava kokoushuone Churchill. Sinä olet fani Churchill, eikö?
Trump: Kyllä, se on.
Sulzberger: Takanasi kuva tämän suuren miehen.
Trump: Noin rinnan tuli paljon melua, kun se poistettiin Mäntyniemen.
Sulzberger: Kuulen olet ajatellut, miten saada se takaisin.
Trump: Se on totta.
Sulzberger: Suuri. Joten nyt, tässä tuli meidän toimittajille, toimittajat ja kommentaattorit. Haluan vain sanoa, että meillä oli hyvä, rauhallinen mutta avulias ja ystävällinen keskustelu. Arvostan sitä suuresti.
Trump: En arvostaa sitä.
Sulzberger: Voisin aloittaa kysymys, haluatko tehdä aloittaa meidän keskustelun ennen kuin saamme kaikkein yksinkertainen liittyvät kysymykset suunnitelmia.
[Nauraa.]
Trump: Hyvä. Kiitän kokoukseen ja olen hyvin kunnioittaa sanomalehti The New York Times. Suuri osalta. Tämä on erityinen versio. Se on aina ollut erityinen. Uskon oli hoidettu hyvin ankarasti. I oli hoidettu hyvin epäoikeudenmukaisesti jollakin tavalla, kirjaimellisesti. En valittaa vain The New York Times. Sanoisin että The New York Times on maksanut minulle kaikki kovemmin. Voimme sanoa, että Washington Post julkaisi ikävä materiaaleja, mutta ajoittain olen törmännyt hyvä artikkeli. Ei usein, mutta aika ajoin.
Kuule, Kunnioitan suuresti The New York Times, sanon hieman erilainen. Mielestäni tämä paperi voi suuresti helpottaa mitä olen tekemässä. Meillä on paljon työtä. Me tutustutaan ihania ihmisiä. Uskon, heidän nimensä tehdä vaikutuksen teitä. Kerromme joitakin niistä hyvin pian.
Jokainen halusi tehdä sen. Ihmiset kieltäytyvät jännittävä uran tullut kohde huomiota ja huomiota lukemattomia esineitä muita ihmisiä. Mutta heillä on paljon jätteiden. Jotkut pisara ulos erittäin menestyksekästä liiketoimintaa, istua täällä neljä, ehkä kahdeksan vuotta tai mitä kerran tarvitset. Uskon kuitenkin, että löydämme erittäin lahjakkaita ihmisiä, hyvin lahjakkaita ihmisiä seisoo ruorissa. Meillä on paljon hakijoita kullekin paikalle. Eli mitä asemaa, meillä on paljon upeita ihmisiä. Luulen Raines, voit vahvistaa sen. Kyky näistä ihmisistä tilaisuudessa.
Raines Pribus (Reince Priebus), tulevaisuuden johtaja hallinnon Trump: [äänetön].
Trump: Yritämme löytää parhaat ihmiset. Vaihtoehtoisesti ne ihmiset, jotka käyttäytyvät eniten poliittisesti oikein, koska se ei toimi. Haluamme löytää todellisia oman alansa asiantuntijoita. Jotkut ovat jo tiedossa sinulle, et tiedä toinen, mutta niiden alueilla niitä pidetään parhaiten. On hyvin tärkeää minulle.
Katsos, minulla oli suuri kunnia. Se on hyvin vaikeaa. Se oli 18 kuukauden kovaa taistelua, mutta voitimme. Voitimme murskavoiton. Nyt tulevat lopulliset luvut. Tai kai ne vain näyttävät. Tulokset Michiganissa on juuri vahvistanut. Ja tulokset ovat ylittäneet kaikki odotukset. Ja en tiedä, meidän ansio jos se oli täynnä, joten näimme väkijoukkoja, nähnyt innostus nämä ihmiset ovat nähneet paljon.
Kuten ehkä tiedätte, sanoin paljon puheita viimeisen neljän viikon aikana. Olen jo kertonut Arthur että matkustin ja pitivät puheen - 11 eri paikkakunnalla - ja kuulla heidän tulla valtava yleisöä. Jos tämä oli stadionin joka mahtuu - useimmat teistä, monet teistä olivat siellä - 20 tuhatta ihmistä, silti noin 15 tuhatta ulkopuolelle jäänyt, koska sisällä heillä ei ole tarpeeksi tilaa.
Niinpä keksimme täydellinen ratkaisu: olemme perustaneet ulkopuolelle valkokankaalla ja hyvä äänijärjestelmä, joten lähes kaikki olivat tyytyväisiä. Viime kuussa ennen vaaleja, puhuin kaksi tai kolme puheita päivässä. Se on paljon. Koska se ei ole helppoa, kun menee paljon ihmisiä. Tällaiset lausumat, kun heidän kolme päivässä - se ei ole helppoa. Kahtena viime päivinä päätin että olisi kuusi tai seitsemän. En ole varma, kukaan ei ole koskaan tehnyt tätä. Mutta olemme järjestäneet kuusi esiintymisiä, ja sitten seitsemän esiintymisiä, ja viimeinen niistä päätyi aamulla Michiganissa.
Se keräsi 31000 ihmistä ja 17-18000 ihmiset olivat sisällä, ja muut olivat ulkopuolella. Grand Rapids, se näyttää. Se oli uskomatonta. Pidin toistaen: "Miten voimme menettää Michigan? En usko, että voimme menettää Michigan. "
Ja siitä syystä, että tein sen, ei ollut kauan ennen tätä: päivä opimme, että Hillary tietämään, että ne menettävät Michigan, jota he eivät koskaan menettäneet 38 vuotta. 38 vuoteen. He eivät halua menettää Michigan. Niin he menivät - ja Michelle Obama, Bill ja Hillary - he menivät Michiganin myöhään iltapäivällä tuon päivän, ja sitten sanoin: "Mennään Michigan."
Tämä ei ollut suunniteltu. Joten päädyin New Hampshire ja noin klo 10 meni Michigan. Saimme sinne kello 12. Aloin puhua klo 12:45, ja se keräsi 31000 ihmistä. Silloin sanoin, että siellä on jotain todella tärkeää. Mutta olemme nähneet tämän kaikkialla.
Tunnemme hyvin luottavainen. Meillä oli vahva suorituskyky. Ajattelimme, että olisimme voittaa. Olemme sitä mieltä, että olisimme voittaa Floridassa. Ajattelimme, että olisimme voittaa Pohjois-Carolinassa. Olemme tehneet tätä helppoa, melko helppoa. Olimme varmoja, että voitamme Pennsylvaniassa. Ongelmana on, että kukaan ei voittanut, valtion, kuten tiedätte, aina liukumassa käsistä. Viimeisten 38 vuotta, kaikki republikaanit ajattelevat he voittavat Pennsylvania, mutta ne vain voinut tehdä sitä.
Ja ajattelin että voisimme voittaa Pennsylvaniassa. Ja olemme voittaneet, valloitti sen suhteellisen helposti. Floridassa, olemme voitti marginaali 180000 - 180, eikö?
Pribus:  [äänetön].
Trump: yli 180000 ääntä, ja silti vastaanottaa dataa Sodan ja siellä olemme jo saaneet yli 85%.
Joten, olemme voittaneet merkittävä etu, ja se oli suuri voitto. Olemme voittaneet suuren voiton. Mielestäni se voisi olla helpompaa, koska aika ajoin kuulen jonkun puhuu suoria vaaleja. Kyllä, voittaa suorilla vaaleilla olisi paljon helpompaa, mutta sen täytyi olla täysin erilainen kampanja. Menisin California, menin Texas, Florida ja New Yorkissa, ja emme todennäköisesti mennä minnekään muualle. Eli jos minun piti taistella suorilla vaaleilla - Uskon, olisimme saavuttaneet saman tai jopa parempia tuloksia - se olisi täysin erilainen kampanja. Kielellä golfin, se on kuin ero Match peli ja pelaaminen kautta kuoppia. Tämä on täysin eri peli.
Uskon kuitenkin, että suorat vaalit olisi helppo tehtävä, koska meidän pitäisi mennä vain muutamia paikkoja. Uskon, että valitsijamiehet - loistava keksintö. Tähän asti en ole koskaan ollut fani Vaalikollegion.
Sulzberger: asti.
[Nauraa.]
Trump: Toistaiseksi. Nyt mielestäni pidän tätä järjestelmää kahdesta syystä. Se tekee näet niiden valtioiden, että et koskaan näe muuta. Tämä on erittäin mielenkiintoinen. Miten esimerkiksi, Maine. Olin Maine neljä kertaa. Kaiken kaikkiaan saat 269 ääntä, mutta emme koskaan 270. Olemme havainneet, että tämä ei ole totta, koska meillä on 300 -Jotain  ääntä.
Pribus: Minun täytyy tarkistaa, vielä harkita Michigan.
Trump: Mutta meille sanottiin, että emme koskaan saa 270 ääntä, joten meidän piti saada yksi ääni Maine. Ja menimme Maine useita kertoja, lopulta sai tämä ääni. Kävimme monissa muissa valtioissa, joissa muissa olosuhteissa, kukaan ei tarvitse viettää paljon aikaa. Loppujen lopuksi olemme käyneet 22 todetaan, kun taas jos suorien vaalien, voisimme nähdä vain neljä tai jopa kolme valtiota. Se voi olla pitkä oleskelu New York pysyä Kaliforniassa. Tässä on jotain loistava. Pidän siitä ja se näyttää erittäin mielenkiintoinen.
Mutta olemme käyneet läpi hämmästyttävän ajan. Tapasin maan - meillä on suuri maa, meillä on suuri kansakunta, ja se osoittautui uskomattoman innostusta. Los Angeles Times teki tutkimuksen, joka osoittautui varsin mielenkiintoinen, koska mukaan tulokset, olin eteenpäin. Ne ovat uskoakseni käytti joitakin uusia tekniikoita kyselyjen ja otti huomioon sellaiset tekijät kuin innostusta. He ottivat huomioon kerroin innostusta, ja minun kannattajat ovat olleet paljon innostusta, kun taas Hillary kannattajia - no. Lopulta hän ei saanut ääntä Afrikkalainen amerikkalaiset, ja saimme lähes 15 pistettä, kuten tiedätte. Aloitimme yhden, ja valmiiden lähes 15. Lisäksi monet ihmiset eivät vain tule, koska en pidä minusta Afrikkalainen Amerikan yhteisö. He pitävät mitä sanon.
Joten, kaikki eivät äänestäneet minua, mutta he eivät tulleet, että oli Hillary valtava ongelma. Näytin erittäin hyviä tuloksia naisten keskuudessa - En ymmärrä, miksi minun piti saada muutaman naisääneksi koska kokouksissa tuli paljon naisia, ja he pitivät julisteita iskulause "Women for Trump." Mutta olin katsellut tutkimusten tulokset ja näki, että en ollut kovin suosittu naisten keskuudessa. Mutta lopulta me sijoitettiin hyvin suuri määrä Naisten ääniä, erityisesti tietyt naisia.
Bakvet Dean (Dean Baquet), päätoimittaja New York Times: päätellen sanasi, olet tehnyt jotain hämmästyttävä. Sinua kehotetaan toimintaa paljon ihmisiä Yhdysvalloissa, jotka todella haluavat nähdä muutoksen Washington. Mutta samaan aikaan - ja tämä voi osoittautua olla vaikeuksia - saat kehotuksen toimia alle huomattava määrä ihmisiä, jotka kokoontuivat viikonloppuna Washington yleissopimuksessa oikea vaihtoehto. Ja nämä ihmiset ...
Trump: Sain sen selville tänään.
Bakvet : Haluaisin sinun kertoa, miten aiotte käsitellä tätä ryhmä ihmisiä, jotka saattavat olla liian suuri, mutta se asettaa teitä toivoa ja että onneton maa ja sen rodullinen koostumus. Ensimmäinen kysymys on: Luuletko, mitä sanoitte jotain, mikä innostaa ja motivoida heitä ryhtymään toimiin, ja mitä aiotte tehdä asialle?
Trump: En usko niin, Dean. Ensinnäkin, en halua rohkaista tähän ryhmään toimintaan. En yritä innostaa heitä. En halua innostaa niitä, ja hylkään tämän liikkeen. Jälleen, en tiedä mitä tapahtui. En tiedä, missä ne olivat neljä vuotta sitten, missä ne olivat juoksivat Romney, McCain ja muut. En vain tiedä, joten minulla ei ole mitään verrata.
Mutta en halua rohkaista tämän ryhmän toimintaa, ja, jos sanoja ja käyttäytymistä niiden inspiraation, haluaisin ymmärtää, miksi näin tapahtuu.
Mitä me todella haluamme on yhdistää maahan, koska USA on erittäin hajanainen. Se on nyt tärkein asia. Maa on hyvin jakautunut, ja aion kaikin tavoin varmistamaan, että sen ralli.
Monta vuotta olen voinut rakentaa suhteita ihmisiin. Muutama vuosi sitten vaimoni ja minä menin yhden suuren tapahtuman. Samoihin aikoihin aloin miettiä, miten mennä politiikkaan.
Tulimme takaisin, ja yhdellä kädellä, kunnes kuulimme hurraa, toinen - vihainen huudahdukset. Ja vaimoni sanoi, "Kukaan ei koskaan boo teitä."
Ensin on koskaan booed minua, ja yhtäkkiä ihmiset alkoivat tavata minut tuomitseva huutoja. Hän sanoi, että hän ei ollut näin ennen. Se on politiikkaa. Tiedätkö, yhtäkkiä he päättivät, että olin menossa juosta, ja olen republikaani, niin sanotusti. Tämä on jotain jota en ollut koskaan ennen kohdannut, ja sanoin: "Nämä ihmiset boo minua." Ja hän vastasi: "Kyllä." En ollut koskaan kuullut hänen osoite moittivasti huutaa, ja nyt kuulen. Se oli ryhmä ihmisiä, ja toinen ryhmä käyttäytyi juuri päinvastoin.
Ei, Haluan yhdistää maahan. On hyvin tärkeää minulle. Elämme hyvin hajanainen maa. Hajaannus monin tavoin.
Bakvet: Niin, aion tehdä mitä he tekevät päätoimittaja, eli aion antaa toimittajille mahdollisuus esittää kysymyksiä.
Maggie Haberman (Maggie Haberman), poliittinen toimittaja: Kiitos, minä alkaa. Herra presidentti, haluan kiittää teitä mitä olet sopinut tapaamaan meitä. Tänä aamuna Kellienn Conway (Kellyanne Conway) sanoi, että Hillary Clinton ei veloiteta. Toivomme, että voi selittää, mitä se tarkoittaa - joko ottaen vain sähköposteja tai kirjaimia ja toiminnan rahaston - ja miten tulit tähän päätökseen.
Trump: Kerrottiin, että joku sanoi, jos en ollut kovin innokas tätä ajatusta. Katso, haluan eteenpäin, ei taaksepäin. Ja en halua vahingoittaa perheen Clinton. Kuitenkin, en.
Yhdysvaltain valittu puheenjohtaja Donald Trump tervehditään vartija aulassa New York Times Building
Hän on kokenut paljon. Ja minä kärsinyt monin tavoin. Ja en halua vahingoittaa niitä millään tavalla. Tämä kampanja oli erittäin kova. Sanotaan, että se oli kaikkein julma kampanja ja esivaaleissa. Uskon, että yhdessä, se oli vaikein vaalikampanjaa. Uskon, voit myydä paljon sanomalehtiä.
[Nauraa.]
Voin kuvitella. Sanon vain, Maggie, en halua aiheuttaa heille vahinkoa. Mielestäni he ovat kokeneet. Olemme kokeneet paljon.
Haluan ... Mielestäni nyt meidän täytyy keskittyä maata ja pakottaa sen eteenpäin.
Sulzberger: Jos sallitte puuttua, meillä oli hyvä puhua kanssasi, me, ja meidän keskustelu ei ollut kirjaa, mutta se ei ollut mitään salaista - Halusin vain varmistaa. Ajatus, että on tarpeen edetä oli yksi keskeisistä meidän keskustelun. Ajatus, että meidän pitäisi nyt jättää vaalien aiemmin, eikö?
Matthew Purdy (Matteus Purdy), sijainen Toimituspäällikkö: Joten ehdottomasti kuvata tätä asiaa esityslistalta? Siis tutkimuksessa.
Trump: Ei, mutta kysymys esitettiin.
Purdy: Tietoja sähköpostin tai rahaston?
Trump: Ei, ei, se ei vain ole jotain, että nyt pitää sitä tärkeänä. Uskon, että nyt on tarpeen tehdä terveydenhuollon. Uskon, että nyt täytyy alkaa valmistella maahanmuuton laskun, jonka uskon, mielellään myös läsnä täällä. Tiedätkö, puhumme 50 vuotta maahanmuuton lain säilyvät, mutta mitään ei tapahdu.
Uskon, että nyt on valmisteltava lakiehdotuksen maahanmuuttoa, joka olisi oikeudenmukainen, rehellinen, ja niin edelleen. Haluan tehdä monia tänään. En halua katsoa taaksepäin ja uudelleen läpi koko asia. Se oli tuskallinen ajan. Se oli erittäin kivulias valintoja ympäröimänä skandaalit liittyvät sähköpostin, jossa rahasto ja niin edelleen, joiden kautta heillä oli kulkea, ja eri puolilla maata heidän kanssaan. Se oli erittäin tuskallinen ajan. Luin hiljattain - mikä se oli - sanoa, sanoi ennen, että se oli Lincoln vastaan joku , mutta kukaan meistä eivät näe sitä. Eikä meihin mitään kirjaa, eikö?
[Nauraa.]
Mutta kohta on, että oli erittäin väkivaltainen vaalien historiassa. He sanovat, että nämä olivat aggressiivisia.
Sanotaan, että esivaaleissa olivat ehdottomasti kaikkein aggressiivinen. Ja minusta se on erittäin tärkeää katsoa eteenpäin.
Ryan Carolyn (Carolyn Ryan), päätoimittaja poliittisten uutisten osastolla: luulet se ei petä kannattajia, jotka ovat hyvin inspiroi oppia aikomus tuoda oikeuden eteen Clintons? Mitä kertoa heille?
Trump: En usko, että he tulevat pettymään. Taidan selittää sanomalla, että olemme monella tapaa pelastaa maan.
Koska maamme on iso, erittäin suuriin vaikeuksiin. Meillä on paljon ongelmia. Monia vaikeuksia. Ja yksi suurimmista ongelmista, josta puhun, - dissosiaatiota. Luulen, että monet ihmiset arvostavat sitä. Mutta en tee sitä niin. Teen tämän, koska se on aika siirtyä toiseen suuntaan. Siellä oli paljon tuskaa, ja uskon siksi ihmiset ovat tukeneet minua niin innokkaasti ja tuli aamulla kuunnella minua.
Se oli päivä vaalien, jossa he äänestivät, ja minusta tuntuu, että he ymmärtävät täysin kaikki.
Thomas Friedman (Thomas L. Friedman), johtava sarake lausunto: Mr valittu puheenjohtaja, voinko kysyä kysymyksen? Yksi teemoista että olet huolellisesti vältettävä ja älä koske kampanjan aikana, ja josta et ole vielä sanonut mitään kovin lähellä ja sydäntäni. Tämä kysymys ilmastonmuutoksesta, Pariisin sopimuksen, niin, miten te päättää. Sinulla on yksi hienoimmista golfkentistä maailman ...
[Naurua, vaihtoa huomautukset]
[Trump nauraa] ​​luin artikkelin. Ja jotkut ovat jopa parempia, Doral ... ne on täydellinen. [Äänetön] vain kenttien lähellä vettä, ne poistetaan, mutta Doral on erinomaisessa kunnossa.
[Naurua]
Friedman: Mutta minulle se on todella tärkeää, ja uskon, että monet lukijat on myös tärkeää tietää, että aiotte tehdä tähän suuntaan. Tiedäthän, tuskin kukaan vastusti sitä, että on tarpeen käyttää kaikkia energiamuotoja. Aiotteko riistää Amerikan johtava ilmastonmuutoksen torjunnassa?
Trump: Tom, minä varovasti valvomaan sitä. Ja sitä minä kerron. Olen valmis tekemään sen, avoimia sille. Olemme tarkastellut mahdollisimman tarkkaan tässä. Tämä on hyvin mielenkiintoinen kysymys, koska on kysymys ilmastonmuutoksesta ristiriitoja enemmän kuin missään muualla. Et kuullut, mutta on olemassa ihmisiä ja toisaalta, että jopa ...
Sulzberger: Me kuulla sen.
Friedman: Tänä aamuna Joe Kernen (Joe Kernen) toistaa tätä aihetta ohjelman Squawk Box, johon osallistuin, joten teen sen kaiken korvat ovat tukossa.
[Naurua]
Trump: Joe - yksi niistä. Mutta paljon älykkäät ihmiset eivät samaa mieltä. Olen täysin auki. Aion tutkia enemmän, mitä on tehty tässä asiassa, ja tutkimme tarkkaan. Mutta olen avoin, minulla ei ole ennakkoluuloja.
Sulzberger: No, koska elämme tämän saaren, sir, Haluan kiittää teitä oikeudenmukaisuutta. Näemme, mitä nämä hurrikaanit ja myrskyt, eikö? Näemme se henkilökohtaisesti. Omin silmin.
Friedman: Ja sitä katsot puolueettomasti?

Trump:
 Kyllä, minulla ei ole ennakkoluuloja. Ja sitten, Arthur, myrskyt, olemme aina olleet.
Sulzberger: Mutta pidä siitä.
Trump: Tiedätkö, kuumin päivä oli jossain 1890-luvulla, että 98.. Katsos, voit aiheuttaa paljon argumentteja puolustavat erilaisia näkemyksiä. Ja minulla ei ole harhaa.
Setäni on 35 vuotta toiminut opettajana Massachusetts Institute of Technology. Hän oli loistava insinööri ja tiedemies. Tämä oli hieno mies. Ja ... se oli hyvin pitkään - se oli selvä näkemys tästä aiheesta. Tämä on hyvin monimutkainen aihe. En ole varma, että joku jossain vaiheessa hänen täysin ymmärrä. Tiedän, he sanovat, että toisella puolella on tiedettä, mutta tutkijat vaihdettiin myös nämä kauheat sähköpostiviestejä. Kun se oli viisi vuotta sitten, Genevessä tai jossain muualla? Se on kauheaa. Kun he ovat kiinni, tiedätte, jokainen näki ja kysyi: mikä se on? Ja olen täysin avoin mielin ja minulla ei ole. Kerron mitä: puhdas ilma on elintärkeää. Puhdas vesi, kristallinkirkas vesi on elintärkeää. Turvallisuus on tärkeää.
Ja vielä. Puhuitte golfkenttää. Minulla on suuri ja erittäin onnistunut golfkenttä. Ja sain paljon palkintoja ympäristönsuojelijat tavasta, jolla ne on järjestetty. Tein valtavasti työtä, josta hän sai ne. Joskus Kutsun itseäni ympäristönsuojelija, mutta ihmiset joskus hymy. Mutta tiedän, ihmiset ymmärtävät, että tämä kaikki on totta. Puute vaikuta.
James Bennett (James Bennet), editorial sivu editori: Kun puhutaan puuttuessa rajoita teitä, haluat sanoa, että se ei ole varma, onko ihmisen toiminta on syy ilmastonmuutokseen? Luuletko että ne liittyvät ihmisen toimintaan vai ei?
Trump: Joten olen ajatellut ... no, näyttää siltä, on selvä yhteys. Jotkut, jotkut . Kaikki riippuu siitä, missä määrin. Ja vielä kustannuksia yrityksillemme. Sinun täytyy ymmärtää, että yhtiö on tällä hetkellä kilpailukykyisiä.
Ne eivät yleensä ole kilpailukykyinen. Neljä viikkoa sitten, aloin sisällyttää puheissaan yksi pieni ehdotus, että Bushin aikakauden, menetimme 70000 yrityksille. 70000. Ensimmäistä kertaa katsomalla tämä luku, sanoin: "Tämä on luultavasti kirjoitusvirhe. Ehkä 70, mutta ei 70 tuhatta euroa. Se ei voi olla niin, että 70000 yrityksiä. " Mutta se ei painovirhe. Luku on oikein, olemme menettäneet 70000 yrityksille.
Emme voi enää kilpailla muiden maiden. Meidän on kuitenkin kilpailukyvyn palautuminen. Emme voi kilpailla eri syistä.
Se on yksi syy. Monet maat, joiden kanssa meillä on liiketoimintaa, ne tekevät käsittelee puheenjohtajamme tai joku muu siellä, mutta se ei täytä transaktioiden. Tiedät että. Meidän yritykset ovat paljon halvempia valmistaa itse tuotteiden. Siksi katson hyvin huolellisesti, ja olen mielestäni merkittävä äänensä tässä asiassa. Ja uskon, kuuntele minun ääneni, varsinkin ne, jotka eivät usko minua. Ja sitten me ilmoitamme sinulle.
Friedman: En halua Golf Club Royal Aberdeen oli veden alla.
Trump: Pohjanmerellä, esimerkiksi, on hyvä paikka, eikö?
Elizabeth Bumiller (Elisabeth Bumiller), Washington toimistopäällikön: Haluan jatkaa keskustelua siitä kysyä jotain siitä kieltäytyminen tutkinnan tapauksesta Hillary Clinton. Mitä tarkoitat: tulee olemaan tapauksen tutkinta rahaston ei vaikutuksia sähköpostia? Eli on kaksi tutkimuksissa?
Trump: Kyllä, näyttää, ihmiset ovat mukana tässä liiketoiminnassa, mutta olen taipuvainen ajattelemaan, että mitä tahansa voimaa olen ollut näissä asioissa, meidän täytyy mennä eteenpäin. Tämä on niin kauan tutkii. Väsynyt kyllästymiseen. Siirrytään. Tiedätkö, joku voisi sanoa, kuinka paljon hyvä ollut rahasto, vaikka se voisi olla virhe, jne jne. Tiedäthän, on aika sanoa: anna meidän ratkaista nykyisiä ongelmia, jotka ovat monet. Mielestäni ne menivät läpi paljon. Loss - tämä on suuri testi. Hänelle oli vaikeaa, erittäin vaikeaa illalla. Siksi ei väliä mitä se tekee, minun asenne on, että meidän on edettävä, edessämme paljon ongelmia, jotka vaativat ratkaisuja. Ja en usko meidän kaivaa menneisyyden. Olen myös sitä mieltä, että se aiheuttaa vakavan split. Tiedätkö, puhun koheesiota, ja he yhtäkkiä alkaa jatkaa asian. Joten mielestäni se aiheuttaa erittäin vakavia eroja maassa.
Sulzberger: Olen samaa mieltä. Puhun tänään ei toimittajana, ja uskon, että se on aivan oikea. Meidän on mentävä pidemmälle.
Shire Michael (Michael D. Shear), kirjeenvaihtajana Valkoinen talo: Mr. Trump. Olen Mike Shire. Korostan työtä White House, hallinnoimaan ...
Trump: Siellä ja nähdään.
[Naurua]
Lat: Yksi pieni selvitystä ilmastonmuutoksesta. Aiotteko, kuten he sanovat, ulos Pariisin sopimuksen ...
Trump:  Näemme.
Shire [keskeyttämättä]: Jos ulkomaiset johtajat päättävät verottaminen USA tavaroiden korvauksena niille hiilidioksidipäästöjä jolla Yhdysvallat luvannut vähentää, mutta ei leikata, haluat sen? Toinen kysymys on siitä, sekoittaminen globaali kaupallisia etuja ja presidentin toimistoon. Niinä 10 päivää, kahden viikon on kulunut vaalien, olet tavannut kanssa Intian liikekumppanien ...
Trump:  Tietenkin.
Lat: Puhuit vaikutuksesta että tuulivoimalan on oman golfkentän. Etiikka asiantuntijat, lakimiehet, nämä ihmiset sanovat, että kaikki tämä on täysin mahdotonta hyväksyä. Joten kysymys teille on. Mitä pidätte tarkoituksenmukaista jakaa näitä tehtäviä, ja kun nämä linjat et ylittää, kun Valkoisen talon?
Trump: OK. Ensinnäkin maissa. Luulen ulkomaille niin älä mene kanssamme. Jos luku on ihminen, joka ymmärtää periaatteet johtamisen ja neuvotteluprosessi, joten ne eivät mene kanssamme, ei voi tehdä, mitä tein. Näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan aion tutkia tätä asiaa. Erittäin vakavasti tutkia. Haluan myös nähdä, kuinka paljon se maksaa, mitkä ovat kustannukset. Ja pian minä puhua siitä. Sillä välin, minun täytyy käsitellä tärkeitä eriä.
Mitä mahdollinen eturistiriita, laki täysin minun puolellani. Tämä tarkoittaa sitä, että presidentti ei voi olla eturistiriita. Tämä on jo paljon puhuttu ja kirjoitettu. Siitä huolimatta, olen missään tapauksessa halua ulkonäkö eturistiriita. Laki sanoo presidentti ei voi olla eturistiriita. Nyt ymmärrän, miksi presidentti ei voi olla eturistiriita. Se, että kaikki, mitä presidentti, tavallaan, on eturistiriita. Mutta minä luonut valtava yritys, se on iso yritys, joka toimii maailmanlaajuisesti. Ihmiset näkevät, kun he katsovat kaikki nämä työpaikat vaikkapa Intiassa. He näkevät, että tämä työ luo suuri suhde Intian kansa, ja niin se kaikki hyvä. Minun on kuitenkin sanottava, että kumppanit tulevat erittäin, erittäin onnistunut ihmisiä. Ne tulevat ja sanovat, "Älä tehdä yhteinen kuva?" Mutta itse asiassa tämä työ tehdään lapseni. Voin siis sanoa näille ihmisille: "Ei, en halua tehdä." Tai voin hyväksyä. No, ota kuva - se on ihana. En välitä kuvia. Mutta jos se ratkaisee joitakin ihmisiä, en olisi koskaan nähdä tyttärensä Ivanka. Näin et näe poikaansa. Tämä ei ole hyvä. Tämä ei ole hyvä. En koskaan, koskaan nähnyt tytärtään Ivanka.
Tuntematon: Toisin sanoen, sinun täytyy tehdä Ivanka varatoimitusjohtajaksi.
Trump: Kyllä, tiedän, tiedän. [Huone nauraa] Mutta en voi mennä. En voi, se ei toimi. En voi tehdä mitään. No, luulen voidaan sallia nähdä vain lyhyen aikaa poikani kanssa, Barron, koska hän oli 10-vuotias. Mutta, on [äänetön]. Tämä on hyvin mielenkiintoinen asia.
Tuntematon: Mutta voit myydä oman yrityksen, eikö? Kaikella kunnioituksella, voit myydä oman yrityksen, ja sitten ... Sitten voisi nähdä niitä koko ajan.
Trump: Tiedätkö, on hyvin vaikeaa, koska omistan kiinteistöjen. Omistan kiinteistöjä ympäri maailmaa, ja nyt ihmiset ymmärtävät, että. Kun Täytin kaikki lomakkeet liittovaltion vaaleissa, ihmiset sanoivat, "Voi, se on todella suuri yritys, hyvin paljon." Se on todella suuri yritys, se on hajautettu, se on ympäri maailmaa. Tämä on suuri yritys, jolla suuri omaisuus. Tiedäthän, kiinteistöjen myynti - tämä ei ole arvopapereiden myynnin. Kiinteistö on hyvin erilainen, se on täysin erilainen maailma. Sanon tämän, sanon melko vakavasti, ja toissapäivänä, sanoi ohjelmassa "60 minuuttia": yritykseni ei ole minulle niin paljon merkitystä kuin mitä teen, koska en tarvitse rahaa. En tarvitse mitään, ja muun muassa osuus lainavaroin on hyvin alhainen. Minulla on hyvin, hyvin vähän velkaa, hyvin pieni osa velasta. Pankit jopa sanoa: "Haluamme lainata rahaa, olemme valmiita lainaamaan tahansa summan." Mutta olen jo kulunut, olen nähnyt kaikki hyvät ja huonot puolet. Olin yli-velkarahalla, oli riittämätön velan osuus. Ja iän myötä yhä sitä mieltä, että vähemmän velkaa sinulla on, sitä parempi.
Tuntematon: Herra puheenjohtajaksi valitun ...
Trump: Hetkinen, tämä on tärkeä kysymys. En välitä oman yrityksen. No, se on, jos tulevan kumppanin Intiasta, tai jos tuleva kumppani Kanadassa, missä olemme juuri avanneet iso rakennus, jos he haluavat tulla toimistooni, ja tule lapseni ja olin aiemmin tehnyt käsitellä näitä ihmisiä, mitä sanon? En puhu sinulle, ei otat kuvia? Mutta se pitäisi tehdä, aivan kuten ihmiset, on kuvannut. Ja Haluan vain sanoa, että se on oikein tehdä jotain hyvin tärkeää monista asioista, joista olemme keskustelleet, terveydenhuoltoalalla, monia muita asioita. En välitä oman yrityksen. Sillä ei ole väliä. Hän kontrolloi lapseni. He sanovat, että olen ristiriita, sillä olemme juuri avanneet kaunis hotelli Pennsylvania Avenue, ja aina kun joku voisi jäädä tähän hotelliin johtuu siitä, että olen presidentti, niin kai se on olisi eturistiriita. Tämä on eturistiriita, mutta sitten taas, minulla ei ole mitään tekemistä tämän hotellin, koska ne voivat. Jälleen väestön tämän hotelli voi olla suurempi, koska psykologisesti kävi arvokkaampi omaisuus kuin koskaan ennen. Niin? Tietenkin tuotemerkin tulee suositumpi kuin koskaan. En voi sille mitään, mutta en välitä. Sanoin siirrosta: "En välitä. Koska sillä ei ole väliä. Ainoa asia, että asiat minulle nyt - johdon maamme. "
Michael Barbaro (Michael Barbaron), poliittinen toimittaja: herra puheenjohtaja nimeää voi pyydän teitä tarkemmin millainen rakenne luotte, jakaa puheenjohtajavaltion ja liike sekä estää, esimerkiksi sellaisia asioita, että New York Times hän kertoi viimeisenä päivänä - kokous johtajien kanssa Breksita noin tuulivoiman ...
Trump: Tietoja kokouksen kenen kanssa?
Barbaro: ... johtajien kanssa Breksita tuulivoimasta, jotka voivat häiritä näkökulmasta oman golfkentän. Kuten minkä tahansa rakenteen pelastaa. Ja muuten, voit kertoa tästä kokouksesta?
Trump: Olen ollut jonkin verran suhteessa tuulivoimala aikoina? Ei tietääkseni. No, minulla on ongelma tuuli ...
Barbaro: Mutta olet ottanut tämän asian kokouksessa, etkö?
Trump: Mikä kokous? En tiedä. Ehkä.
Barbaro: C johtajat Breksita.
Useita ääniä: With Faraj.
Trump: Voi, että. Ehkä hän nosti. Mutta tuuli - asia petollinen. Ensinnäkin, emme tee tuulivoimalaa Yhdysvalloissa. Ne on valmistettu Saksassa ja Japanissa. Ne jättävät valtavasti terästä, useita kärpäsiä päästöistä ilmakehään maamme vai ei, vaan se lentää ilmakehässä.
Tuulivoimalat tappaa lintuja, ja he tarvitsevat suuria tukia. Toisin sanoen, me jakaa tukia tuulivoimaloiden eri puolilla maata. Ja ne eivät yleensä toimi. Uskon, että ilman tukia ne eivät toimi. Ja se häiritsee minua. Ja ne tappavat lintuja. Ratsastaa jonnekin on tuulivoimalasta. Kaliforniassa, niillä on, kuten sitä kutsutaan? Golden Eagle? He tyyppi tappaa maakotkan - Lähetä viideksi vuodeksi vankilaan. Mutta ne ovat vielä tapetaan, saa lupaa, mutta voit vain tappaa 30 tai niin vuodessa. Tuulipuisto - ne vain tuhota väestöstä näitä lintuja. Ja kaikki on kunnossa. Mutta on mahdollista, että ne löytää paikka. Mutta he tarvitsevat tukea. Sanon tämän jo vuosia, tuulivoimasta. En halua tukea sitä. Jotkut ympäristönsuojelijat samaa mieltä täysin koska kaikki äsken kuvattu, mukaan lukien linnut. Ja jotkut eivät. Mutta on vaikea selittää. En välitä kaikkia jolla ei ole mitään tekemistä minun maa.
Barbaro: Mutta rakenne, muistan kysymykseen. Miten virallistaa erottaminen näitä asioita, että ei ollut kysymyksiä siitä yrität presidentti ...
Trump:  OK.
Barbaro: ... vaikuttaa joissakin asioissa, esimerkiksi tuulivoiman?
Trump: No, en halua vaikuttaa mitään, koska sillä ei ole väliä minulle. On vaikea selittää.
Barbaron: Kyllä, ja rakenne?
Trump: No, lain mukaan, ymmärtääkseni, on jotain , joka voidaan siirtää luottamuksen hallintaan, ja enemmän - ei mitään on kirjoitettu. Toisin sanoen, teoriassa, voin olla Yhdysvaltain presidentti ja johtamaan oman yrityksen 100% allekirjoittaa tarkistaa liiketoimia. Mutta aion nopeasti tästä. Tiedätkö, minä allekirjoittaa tarkastuksia, olen vanhanaikainen mies. Rakastan allekirjoittaa tarkastuksia, joten mistä tiedät mitä tapahtuu. Ja en pidä painaa tietokoneen painiketta, kun puomi - ja tuhansia sekit lähetetään automaattisesti. Haluan olla ajan tasalla, osoittaa urakoitsijat, minä tarkkailla heitä. Mutta nyt olen vähitellen siirtyä pois tapauksissa toimittanut pääosan Eric Trump, Don Trump, Ivanka Trump ja joitakin minun johtajien. Prosessi on nyt.
Kuitenkin teoriassa, voin täysin ohjaamaan liiketoimintaansa ja ihanteellisesti hallita. Mutta näissä tapauksissa ei koskaan, jos tarkastellaan rikkaat. Heillä ei ollut samaan aikaan tällainen kanta ja sellaisessa tilassa. Se on aivan toinen.
Mutta ... Uskon, on tarpeen luoda jonkinlainen Johtokunta luotettavien omaisuutta tai mitä tahansa. Itse asiassa se on tullut minulle pieni yllätys. Ja teoriassa, minulla ei ole mitään tekemistä. Mutta haluan jotain tekemistä. Haluan kerran se on virallistettu, koska en välitä liiketoimintaa.
Doral - jos johto ei ole ongelmia. Me kuuluvat tähän uskomaton paikka Miamissa. Meidän oma paljon uskomattoman paikoissa, kuten Turnberry. Uskon, että olet kuullut siitä. On yksi kaveri, joka todella - kun sanon Turnberry, et tiedä mitä se on. Ei ole juurikaan tarvetta [äänetön]. Mutta on hyvä hallinto, meillä on hyviä johtajia ja he hoitaa kaiken hienoa.
Joten mitä tarvitsen mitään, mutta haluan niin paljon kuin mahdollista on jotain tekemistä. Jos jotain voidaan tehdä.
Barbaro: Voit luvata meille, että kun päättää, mitä voit tehdä, sinun on ilmoitettava New York Times?
[Naurua]
Trump: Lupaan. Olen jo alkanut tehdä jotain.
Sulzberger: Yksi suurimmista myyjien, muun muassa.
Trump: Ymmärrän teitä. Joten, aloin tietojen siirtämisessä. Minä allekirjoittaa tarkastuksia paljon vähemmän ja vähemmän liiketoimintaa. Minulla on nyt paljon pienempi tapaamisia urakoitsijoiden, tapaamisia eri ihmisille. Olen jo alkanut, sillä kaksi vuotta, sanoi, että kun päätän juosta, et halua rakentaa mitään. Koska rakennus - esimerkiksi olemme rakentaneet posti, ja sinun on tyytyväinen kuullessaan, että olemme edellä aikataulua ja sovi talousarvioon. Merkittävästi etuajassa. Rakennettu lähes kaksi vuotta etuajassa. Et edes valinnut kaikki arvioiden ja paikka oli erinomainen. A Tarkennettu hotelleja Pennsylvaniassa.
The New York Times Building New Yorkissa
Friedman: Tiedoksi, General Electric Etelä-Kaliforniassa on iso tehdas tuottaa tuulivoimalaa. Vain tietosi.
Trump: No, no. Mutta useimmiten ne valmistetaan Saksassa, tiedätte, Siemens tekee. Ja monet kiinalaiset tekevät eniten.
[Keskustelu huomioita hallissa]
Trump: Ehkä he keräävät niitä siellä - voit tarkistaa, luulen, toimittaa komponentteja, ja he tekevät pääosan kokoonpano.
Julie Hirschfeld Davis (Julie Hirschfeld Davis), kirjeenvaihtaja Valkoisessa talossa: Mr. valittu puheenjohtaja, olen pahoillani että myöhästyin, mutta halusin kysyä ...
Kauha: On tarpeen ottaa käyttöön.
Davis Julie Davis, yksi toimittajille White House.

Trump:
 Hei, Julie.
Davis: Olen vetoomuksen, lento viivästyy. Halusin kysyä henkilöstö. Sanotaan kuvat - tämä on todellinen poliitikko.
Trump: Huono kuultavissa.
Davis:  Kehykset.
Trump:  Kehykset.
Davis: Olette nimitetty Steve Bannon (Steve Bannon) hänen tärkein strategisti Valkoisessa talossa. Hän on sankari oikea vaihtoehto. Jotkut kutsuvat häntä rasistisesti ja antisemiitin. Mitähän signaalille voit tiedosto merkitsemällä se niin suuren postitse. Ja mitä sanoa ihmisille, jotka ajattelevat, että se on merkki siitä, kuka haluat ja miten johtaa hallituksen.
Trump: Mmm, tiedän Steve Bannon monta vuotta. Jos Uskoin, että hän oli rasistinen, vaihtoehtoinen oikealle tai joku muu siitä terminologiaa, jota käytämme, en olisi ajatellut hänen nimityksensä. Ensinnäkin, teen päätöksiä, eikä Steve Bannon tai joku muu. Kellian confirm.
[Naurua]
Kellian Conway (Kellyanne Conway): Sata prosenttia.
Trump: Jos hän kertoo minulle jotain on kannalta hänen näkemyksensä, jota pitää tarkoituksenmukaisena tai huono, niin ensinnäkin, en tee mitään hänen suosituksesta, ja toiseksi, hän on lähdettävä. Mutta tiedän monia ihmisiä, jotka tunsivat hänet, mukaan lukien ihmiset on vasemmiston, ja he kaikki puhuvat hyvin hänestä. Steve opiskeli Harvardissa, hän oli siellä, te tiedätte, on kehittynyt huomattavasti. Hän oli upseeri laivaston. Luulen, valitettavasti, se on hyvin, hyvin, hyvin vaikeaa. Koska se ei ole hän, se ei ole häntä.
Olen tuntenut hänet jo kauan. Hän on hyvin, hyvin älykäs kaveri. Ja päälle, että hän työskenteli Goldman Sachs.
Tuntematon: Entä hänen Breitbart verkkosivuilla?
Trump: Miksi verkkosivuilla?
Tuntematon:  Breitbart.
Trump: No, Breitbart - on toinen asia. Breitbart kattaa tapahtumia, samoin kuin New York Times kattoi tapahtumia. Voin myös sanoa, että Arthur - vaihtoehtoinen oikea, koska hänen sanomalehti kirjoitti vaihtoehto oikea.
Sulzberger [nauraa] Kyllä, olen. Mitä ikinä sanoa. Olen aina oikeassa, mutta en ole oikea vaihtoehto.
[Naurua, vaihtoa huomautukset]
Trump: New York Times kattaa erilaisia tapahtumia, ja kova ja vaikeiden tapahtumien. Ne korostavat myös joitakin näistä asioista, mutta New York Times kirjoittaa paljon. Itse asiassa tämä sanomalehti, sanomalehti. Tiedän, että tämä mies, hän on kunnollinen ja erittäin älykäs. Hän tekee työnsä hyvin. Hän oli kanssani viime aikoina. Tiedäthän, hän tuli sen jälkeen esivaaleissa. Olin jo voittanut esivaaleissa. Ja jos ajattelin, että hänen näkemyksensä kuuluvat tähän ryhmään, olisin heti jättänyt hänet. Ja minä kerron teille miksi. Minusta näyttää siltä, monin tavoin, se näyttää päinvastoin kuin monet luulevat.
Davis: Mutta kaikella kunnioituksella, te tiedätte, sir, että mustat, juutalaiset ja monet muut niistä, jotka eivät hyväksy Breitbart materiaaleja ja tulkinnat, että sivusto tarjoaa uutiset, katso Bannon niin.
Trump: Kyllä, mutta ennen kaikkea, Breitbart - julkaisu. Ja se kattaa tapahtumia samalla tavalla kuin sinä. Tietenkin, lievästi sanottuna, se on paljon enemmän konservatiivinen versio kuin New York Times. Kuitenkin Breitbart - todella uutiset painos, ja erittäin onnistunut. Hänellä on lukijoita, se kirjoittaa mitä tapahtuu oikealla laidalla, mutta myös siitä, mitä tapahtuu läpi vasemmalta laidalta. Se on, on erittäin tärkeää, erittäin tärkeää. Ja avustuksella sivusto on tullut varsin menestyksekäs painos.
Tämä on mitä minä sanon teille. Tiedän hyvin Bannon. Ja sanon tämän. Jos Luulisin, että hän tekee jotain niin, että hänen ajatukset ovat hyvin erilaisia kuin muiden ajatukset, olen hyvin kohteliaasti pyytää häntä poistumaan. Uskon kuitenkin, asenne on erittäin epäoikeudenmukainen.
Tämä on erittäin mielenkiintoinen, koska nyt paljon ihmisiä seisomaan puolustustaan.
Pribus: Emme ole nähneet mitään mistä häntä syytetään, ei yksittäinen episodi. Kaikki juuri päinvastoin. Meillä on hyvä tiimi, ja mitään. Ja mitä sanoo presidentin, oikeassa sataprosenttisesti.
[Replica salin]
Trump: Ja muuten - jos näet tai tunnet, että olen väärässä, jos sinulla on joitakin tietoja, haluaisin todellakin kuulla. Ainoa Kiellän teitä soittaa minulle, se Maureen [Dawud (Maureen Dowd), johtava sarake mielipiteen]. Se on liian karkea minun maksaa.
Vain En tiedä mitä tapahtui Maureen! Hän oli niin hyvä. Useiden vuosien ajan, se oli niin hyvä.
[Replica salin]
Sulzberger: Me kaikki puhuvat niin paljon Maureen. Se ei ole sinun syysi, vain sinun vuorosi tulla.
[Naurua]
Dauzet Ross (Ross Douthat), kolumnisti otsikkonäkymän: Minulla on hieman erilainen kysymys, mutta se on silti liittyy Steve Bannon. Luulen niin. Kysymys tulevasta republikaanipuolueen. Alussa puhuitte hän voitti monissa valtioissa, joissa republikaanit ole voittanut vuosikymmeniä, erityisesti teollisuus- Keskilännen toteaa. Luulen, että monet ihmiset uskovat, että yksi syy oman voitto, että olet kampanjan ilmestyi muodossa tavallisten republikaaneja. Sinulla on eri mieltä kauppakysymyksistä etuja, ulkopolitiikkaa, ja jopa suunnitella tytär Ivanka lastenhoidon joitakin erityisiä. Nyt huomaat tällaisessa tilanteessa, on välttämätöntä johtaa maata ja täydentää hallinnon henkilöstö republikaanipuolueen, jonka johtajat, vaikka Rhines Pribus väittävät En ole aina samaa mieltä kanssanne näistä asioista.
Trump: Mutta nyt he rakastavat minua.
[Naurua]
Tuntematon: Kuka on  kyllä.
[Replica salin]
Trump: Paul Ryan rakasti minua, Mitch McConnell rakasti minua. Yksinkertaisesti hämmästyttävä, koska voitto vaaleissa muuttaa tilannetta. Olen pitkään kuin senaattori Chuck Schumer (Chuck Schumer). Keräsin rahaa hänelle, ja antoi hänelle paljon rahaa vuosien varrella. Taidan ensimmäinen henkilö, joka koskaan uhrata jotain Chuck Schumer. Olin Brooklyn toimistossa, pieni toimisto rakennuksen Shipskhed Bay, ja työskentelin siellä isänsä kanssa.
Kun saapui Chuck Schumer, ja annoin hänelle $ 500 saakka. En tiedä, haluaako hän myöntää sitä, mutta mielestäni se oli ensimmäinen panos hänen kampanja. Mutta Chuck Schumer - hyvä tyyppi. Uskon, saamme hänen kanssaan.
Dauzet: Sitten kysyy seuraavaan kysymykseen. Kuten voit hallita hallinnon ja neuvotella kongressin johtama republikaanit, kun taas republikaanien erityyppisiä? Älä huolestu, jos sinulla mitä se kestää kolme vuotta, taas aloittaa kampanjan, mene teollisuuden Midwest, ja ihmiset sanovat, kyllä, hän johti maan suuremmassa määrin kuin Paul Ryan, ei Donald Trump.
Trump: Ei, en ole huolissani. Koska minun ei tarvinnut tehdä sitä. Olen sanonut aiemmin Arthur, "Arthur, en ole tätä tarvetta. Teen sen toimivan hyvin. " Se mitä haluan tehdä, ja? Uskon, että on mitä tapahtui teollisuusalueella. He kutsuvat sitä ruostevyöhyke, eikä syyttä. Jos ajat läpi, sinusta tuntuu, että olet takaisin 20 vuotta sitten. Sitten hän ei kutsuttu ruostevyöhyke. Ohitamme yhden tehtaan toisensa jälkeen, jotka ovat tyhjiä ja ruostumista. Rust - enemmän henkilökohtaista, on pahempi asioita. Ne hajota. Ei, en halua uhrata sitä. Minulle tärkeämpää huolehtia ihmisistä, jotka ovat osoittaneet, että he rakastavat Donald Trump, toisin kuin ne, jotka kutsutaan poliitikkoja. Ja rehellisesti, jos poliitikot eivät välitä näistä ihmisistä, he eivät voita. Ja sitten meillä on täysin erilainen maa, se ei todellakaan ole samanlainen kuin näemme nyt. Nämä ihmiset ovat todella vihainen. He älykkäitä, ne toimivat, ja ne ovat pahoja. Kutsun heitä unohdettu miehiä ja naisia. Mainitsen tämän lausunnoissaan, sanomalla, että he ovat unohtaneet ihmiset omistettu loppuun unholaan. Mutta palaamme työpaikkoja. Saamme heidät, ja paljon se. Olen puhunut monille yrityksille. Sanoin, aio liikkuvan, koska et voi siirtää yrityksesi toiseen paikkaan, emme voi myydä tuotteitaan. Luuletko voit myydä sen rajan yli, mutta se on vahva raja. Ainakin tiedät, että raja on. Joten ei lasketa sitä.
Ja minä kerron teille. Seuraavan kahden kuukauden aikana, kuulet paljon erilaisia ​​sovelluksia, luulen. Mutta Olen puhunut monien yritysten - se oli viiden minuutin keskustelun johtajat - jotka liikkuvat tai voivat liikkua maasta pois, sekä tuhansia työpaikkoja.
Friedman: Etkö huolissaan siitä, että nämä yritykset voivat jättää tehtaita täällä, mutta työntekijät korvaa robotteja?
Trump: täytä, mutta aiomme tehdä, ja robotteja.
[Naurua]
Tämä on iso juttu, teemme robotteja. Nyt emme tee. Me emme tuota mitään. Mutta me tuottaa. Haluan sanoa, että robotiikka kehittyy nopeasti, ja teemme sen. Meillä on enemmän kasveja. Emme voi menettää 70000 yrityksille. Vain voi. Me tuotanto.
Eilen oli kunnia puhua puhelimessa Bill Gates, ja se oli hieno keskustelu, meillä oli hyvä puhua. Kuitenkin minä kutsuttiin Tim Cook Apple, ja sanoin, "Tim, minulle todella suuri saavutus on se, että minä teen Apple että se on rakennettu suuri tehdas Yhdysvalloissa, tai monet suuret kasvit Yhdysvalloissa, sen sijaan, että sijoittamalla ne Kiina, Vietnam, tai edes missä rakentaa ne, ja että te tuotte tuotteitaan täällä. " Hän vastasi: "Ymmärrän." Sanoin, "Luulen pystymme luomaan kannustimia sinulle, ja luulen et se. Olemme hyvin leikattu veroista yrityksille, niin että olet varmasti iloinen. " Mutta menee niin suuria vähennyksiä, meidän täytyy päästä eroon sääntely, niiden kanssa ei vähentäminen on mahdollista. Liberal tai konservatiivinen olet, uskon, voimme istua alas yhdessä, ja aion näyttää nämä sääntely, ja te samaa mieltä, että he ovat naurettavia. Olisi kilpailu, jossa kaikki voivat osallistua. Yritys, joka ei tänään, he eivät voi edes alkaa toimia, ei voi laajentaa. He tukehtua.
Kerron, aion mennä suuret veronkevennykset ja pitkän keventäminen lakisääteiset vaatimukset. Näin koko pienten yritysten ja sen omistajien Yhdysvalloissa, ovat nähneet suurpääoman ja sen omistajat, tavannut monia ihmisiä. Ne ovat paljon innokkaampia heikentää lainsäädännön vaatimuksia kuin veronkevennykset. En olisi koskaan sanonut, että tämä on mahdollista, koska veronkevennykset tulevat olemaan huomattavia. Tiedäthän, meidän yritykset lähtevät maasta, koska verot ovat liian korkeat. Ja ne lähtevät takia ja sääntöjä. En koskaan olisi uskonut, mutta nämä kaksi asiaa vähentäminen lainsäädännölliset vaatimukset on tärkeämpää ja on paljon enemmän tukea kuin suuretkin veronkevennykset.

Tuntematon:
 Herra valittu puheenjohtaja, haluaisin kysyä teiltä viimeisenä viikonloppuna Washington konferenssi ihmisten sitoutumista natsismin.
Trump: Ai, on hyvin mielenkiintoinen, eh?
Pribus: Mielestäni vastannut välittömästi.
Tuntematon: Olet menossa tuomitsemaan?
Trump: Tietenkin, olen tuomittu, tietenkin tuomittava.
Pribus: Hän on jo tuominnut.
Tuntematon: Olet valmis tuomitsemaan ne nyt?
Trump: Ai, näen, luultavasti ei olisi täällä. Tietenkin. Haluatko minun tuomita ne nyt? Teen sen. Tietenkin, tuomitsen. Torjuu ja tuomitsee.
Sulzberger: Mennään seuraavaan. Menisin infrastruktuuriin, olen pahoillani, ja sitten me palaamme. Puhuit paljon infrastruktuurin työpaikalla. Will infrastruktuurin päätavoitteena oman alkuvuosina?
Trump: Ei, ei tärkein, mutta se on erittäin tärkeä tehtävä. Me viedä paljon, verot, asetus, joka korvaa sairausvakuutusjärjestelmä. Keskustelemme mitätöimiseen ja korvaamiseen. Vuonna terveys, tiedäthän, ihmiset maksavat 100% enemmän, mutta eivät saa mitään vastineeksi. Vähennykset ovat valtavia, sinun täytyy maksaa 16000 dollaria. He maksavat kaikki rahat, mutta eivät saa palvelua. Sen vuoksi on erittäin tärkeää. Tehtävät ovat paljon. Mutta, Arthur, infrastruktuuri on yksi niistä.
Sulzberger: Se on osa ongelmaa työllisyyden, eikö?
Trump: En usko, että se on iso osa sitä. Numero on suuri, mutta taidan tehdä muita asioita tärkeämpää kuin infrastruktuurin. Mutta infrastruktuuri on edelleen osa sitä. Puhumme hyvin laajoja infrastruktuurihankkeita. Ja se ei ole liian tasavaltalainen asia, olla rehellinen, en edes tiedä sitä.
Sulzberger: Se tapahtui Franklin D. Roosevelt.
Trump: Ja Obama ei toimi, koska he eivät rahaa infrastruktuuriin. He käyttävät rahaa muihin asioihin. Tiedäthän, kukaan ei voi selvittää, minne mennä viime kerralla rahaa muutama vuosi sitten. Takaamme, että rahat käytetään infrastruktuuriin, teiden ja moottoriteiden. Minulla on ystävä, omistajan yhtiön autot, yksi suurimmista. Hän määrää yleensä nämä uskomattomat autot, paras, en halua soittaa heille, mutta se on autoja, joita kutsutaan "rollls-Royce autot." Kallein kuorma. Kaksi kuukautta sitten, hän soitti minulle ja sanoi, että hän vain ostaa halvin kuorma. Kysyin häneltä, miksi. Hän sanoi - toistan, se on suurin yritys - sen kuorma matkustaa New York Kaliforniaan ja tulla täysin rikki. Tiet niin hirveä tila, täynnä kuoppia ja kuoppia. Hän sanoi enää ostaa (kalliita) auto, mutta vain halvin kestävin kuorma renkailla. Ja sanoi - edullisimmat kestävin kuorma renkailla.
Me kohtaavat monia häiriöitä. Kysyin häneltä, kuinka kauan hän on ollut tällä alalla. 45. Yli 45-vuotias. Sanoin, "Sinä oli nähnyt jotain tuollaista?" Hän sanoi: "Ei ollut enää tietä." Tämä on mielenkiintoinen ...
Kauha: Mitähän sanoi Mitch McConnell (Mitch McConnell) ja Paul Ryan (Paul Ryan), kuulla, että aiotte toteuttaa ohjelman infrastruktuurin kehittämisen monissa miljardeja dollareita. He eivät halua käyttää rahaa?
Trump: Rehellisesti ...
Dutet: Trillion. Uskon, että se oli noin biljoona.
Kauha: Koska ne kuuluvat siipi republikaanipuolueen, jossa sanotaan: "Tämä on hienoa, mutta se on mahdotonta tehdä niin, budjetin pitäminen tasapainossa."
Trump: Katsotaanpa, minä teen sen. Nyt he rakastavat minua. Oikea? Neljä viikkoa sitten, he eivät pidä minusta. Älä unohda - jos luen The New York Times, ja se ei ole välttämättä kirjoittamaan - mutta voit, jos haluat, mutta et saa ...
Sulzberger: Sanoit "jos", mutta luet sanomalehteä.
Trump: Kyllä, luin. Valitettavasti. Tämä lukema on maksanut minulle 20 vuotta elämää.
Sulzberger: Tämä lainaus Nixon, jos haluat, voit lukea sen uudelleen ...
Trump: tiedän. Mutta jos tarkastellaan toisessa, kaikissa sanomalehdissä, jouduin menettää vaaleissa, olisin otettu edustajainhuone ja senaatti olisi mitään mahdollisuuksia. Se olisi suurin nöyryytys historiassa Yhdysvaltojen politiikkaa. Sen sijaan olen voitti vaalit helposti, ja tarkoitan - helposti, katsokaa nämä valtiot, jotkin valtiot, I voitti marginaali 30 ja 40 pistettä. Olen helposti voitti vaalit, olen auttanut monia senaattorit - vain kaksi jättänyt tekemättä vaalien, yksi New Hampshire, joka laski sanoa, onko hän äänestää minua, joka muuten, haluaisin työskennellä hallinnon, ja sanoin, "No, kiitos. " Tämä on ennätys. Tässä olen eri poliitikot - En tiedä mitä sanoa. Voidaan sanoa, uskon, että se on mielenkiintoista.
Hän haluaisi saada työtä hallinnon, mutta sanoin, "Ei kiitos." Hän kieltäytyi äänestää minua. Ja senaattori Nevada, joka suoraan sanottuna tuki minua, ja sitten lopetti ylläpitää ja meni pohjaan, kuin kirves. He kutsuivat minua ennen vaaleja ja pyysi tukea sitä, mutta sanoin, "Ei kiitos, onnea." Katsotaan, mitä tapahtuu. Ei levy - sanoin, "Toivottavasti hävitä." Off the Record. Hän hävisi! Hän oli johdossa 10 pistettä. Tiedät kuka tarkoitan.
Ja toiset - katsokaa Missouri. [Senaattori Roy] Blunt takana viisi pistettä ennen vaaleja ja pyysi apua. Autoin. I voitti marginaali 30 pistettä Missourissa, olin johdossa suurella marginaalilla, 28 pistettä. Autoin häntä, ja hän voitti neljä pistettä tai jotain sellaista. Osa tästä toin hänelle. Pennsylvania, toi maaliin. Toimme Johnson, tiedät, että se oli hyvä. Me autoimme häntä voittamaan Wisconsinissa. Voitto oli tärkeä Wisconsinissa, se on jotain ...
Friedman: Herra puheenjohtaja nimeää I ...
Trump: Nyt olen erittäin hyvässä kunnossa, mutta ...
Friedman: Luulen huoli ja hermostunut, koska tästä työstä, mutta näyttää siltä, että olet varsin mukava.
Trump: Olen mukava. Työ antaa minulle kunnioitusta, kuten kaikki muut, mutta rehellisesti sanottuna, Tom, olen erittäin mukava, ja tiedät, että minulle olisi suuri saavutus tavata täällä vuoden tai kaksi ja kuulla monet sanovat, "Teit hyvää työtä." Enkä tarkoita vain konservatiivinen työtä, en puhu konservatismi. Yksinkertaisesti, olemme tehneet erinomaista työtä.
Lat: lisäksi Matt, jälkeen tapaaminen presidentti Obama, hän kuvaili sinua henkilönä järkyttynyt mitä hän sanoi teille. Oletko järkyttynyt työmäärä, jonka olet perinyt? Ja voisi kertoa meille hieman lisää keskustelun presidentin ja muiden puhelinkeskusteluja, teit sitten. Hieman lisää ulkopolitiikkaa tämän teeman emme ole vielä koskettanut. Uskotko maailmanjärjestystä, joka on olemassa vuosikymmeniä maailman määräyksen Yhdysvaltain johdolla, siinä mielessä, että Yhdysvallat tukee turvallisuutta ja vapailla markkinoilla.
Trump: Tietenkin. Tapaaminen presidentti Obama oli kaunis. Emme ole ennen tavannut. Hän hyvin paljon halunnut minua. Kokous piti kestää noin 10-15 minuuttia, ei enempää, koska monet odottivat meitä ulkona. Mutta kokous kesti noin tunnin ja puoli, olit siellä itse. Se tuntui hienoa. Uskon, että jos hän sanoi "järkyttynyt", joka ei ole huono tapa. Hän tarkoitti, että se oli loistavaa työtä, mutta olin järkyttynyt hän ei. Voit tehdä erilaisia asioita ja korjata ne. Luulen, että hän tarkoitti sitä. Kokouksen jälkeen hän sanoi erittäin mukavia asioita, ja olen puhunut siitä söpö. Olen todella nauttinut meidän kokouksessa. Me ... Tiedäthän, me olemme hänen kanssaan molemmin puolin, mutta jotain silti oli. En tiedä, onko hän pidä minusta. Ajattelin, että mieluummin ei. Mutta pidin siitä, ja hyvin paljon niin. Kokouksen jälkeen puhuin hänen kanssaan.
Lat: Mitä sanoit hänelle?
Trump: Yksinkertainen keskustelu.
Uskon, että mitä siirtymäajan, hän aikoi tehdä oikein maalle. Minä sanon teille, Arthur, meidän kokous kesti puoli tuntia, mutta voi kestää kolmesta neljään tuntiin. Se oli erittäin hyvä kokous.
Tuntematon: Se on kuin tämä.
[Melu, naurua]
Trump: Hän mainitsi minulle, että hän ajattelee suurimmista ongelmista maassa. En puhu siitä. Jos hän haluaa, sanokoon, en välitä. Mutta mikä yllätti minut. Hän kertoi ongelmista, sanoi kerran, että mainitut varat, ja joka sanoo suuria ongelmia, joista yksi, jota hän kutsui suurin. Käytössä se on parasta kysyä häneltä. Uskon, että kokous oli erittäin hyvä. Toivon on hyvät suhteet. Tämä ei tarkoita, että olemme kaikki yhtä mieltä. Mutta olen todella halunnut sitä, ja olin hieman yllättynyt tästä.
Siirrytään ulkopolitiikkaan. Tietenkin.
Friedman: Millainen rooli mieltä, että Yhdysvallat tulisi olla maailmassa? Mitä mieltä olet tämän roolin ...
Trump: Se on erittäin suuri kysymys.
Friedman: Rooli soitimme 50 vuotta globaalina stabilointiaineena, maksaa enemmän eri asioita, koska ne ovat, kuten uskoimme etujemme, mutta te sanoa, että tämä rooli olisi vähennettävä.
Trump: En usko, että meidän täytyy rakentaa kansakunnan. Uskon, olemme yrittäneet. Uskon, että mennä Irakiin - se voi ... Tarkoitan, voit sanoa, että ehkä voisimme ratkaista sisällissodan. Onko selvä? Uskon, että hyökkäys Irakiin oli yksi suurimmista virheistä historiamme. Uskon tuli ulos huonosti, ja siellä oli paljon huonoja, kuten luominen LIH (terroristijärjestöön kielletty Venäjällä). Voisimme päästä pois siellä joka tapauksessa.
Friedman: Nato ja Venäjä?
Trump: Luulen hyökkäys oli kauhea virhe. Syyria on puututtava, muuten se on loputon sota. Näkemykseni Syyriaa pidä ollenkaan. Eivät kaikki, mutta ei ole sama kuin enemmistö. Kuulin sanat [senaattorin] Lindsey Graham (Lindsey Graham). Jätä. Kuuntelin Lindsey Graham, joka puhui hyökkäyksestä Syyriaan, hyökkäys, mutta se on kuin hyökkää Venäjä, hyökätä Iraniin, hyökkäys. Ja mitä me saamme? Mitä me saamme? Olen hyvin selkeä, hyvin selvästi ajatuksia Syyria. Mielestäni on parhaimmillaan, kauheita asioita. Etsiä näitä kuolemia. En puhu vain kuolemaa puolellamme, jotka ovat kauhea, mutta myös muille. Katso kaupunkia, Arthur, ne hävitetään täydellisesti, laajamittaista tuhoa, ja he sanovat, että vain kaksi ihmistä loukkaantui. Ei tuhansia kuoli. Siinä kaikki. Uskon, että tämä on kauheaa. Ihannetapauksessa meidän täytyy jotain tekemistä Syyrian kanssa. Puhuin Putinin, tiedäthän, hän soitti minulle. Yleensä ...
Tuntematon: Miten näet tämän suhteen?
Trump: Yleensä en kutsu kaikki tärkeimmät johtajat, useimpien puhuin.
Friedman: Sinun täytyy käynnistää uudelleen suhteet Venäjään?
Trump: Tiedätkö, sen jälkeen, mitä tapahtui aikaisemmin, en aio käyttää tätä sanaa. Haluaisin löytää yhteistä kieltä Venäjän kanssa, ja ne ovat mielestäni mielellään löytää yhteistä kieltä kanssamme. Se on meidän yhteisiä etuja. Ja minulla ei ole ennalta muodostetun mielipiteitä. Sanon, että kun kampanjan aikana, he sanoivat, että Donald Trump pitää Putin, ja Putin haluaa Donald Trump, Vastasin, että ehkä se ei ole täydellinen, sanoin sen tuhansia ihmisiä, ehkä se ei ole hienoa, jos taistelemme yhdessä kanssa LIH, joka ei ole vain vaarallista, muuten, mutta myös erittäin kallista, ja olemassaolo LIH yleensä ei pitäisi sallia. Ihmiset suosiotaan. Tiedätkö, he kokivat sen huono. Harmi että minusta selvää Putinin kanssa, uskon, että jos olemme samaa mieltä Venäjän kanssa, se tulee olemaan parempi. Olisi hyvä sopia paitsi Venäjällä, mutta myös muiden maiden kanssa.
Joseph Kahn (Joseph Kahn) toimituspäällikkö: Jos et mielessä, kerro meille, mitä mieltä olette Syyrian konflikti?
Trump: Voin vain sanoa yhden asian. Madness, liuotetaan Syyrian on lopetettava. Yksi niistä asioista, sanoin ... Et voi sanoa, että kirjaa, tai kaikki edellä täällä julkaistavaksi?
Sulzberger: Ei, jos haluatte ...
Trump: En halua häiritä ...
Sulzberger: Jos haluat sanoa epäviralliseksi, olemme samaa mieltä. Hyvät kollegat, tänään epävirallisen keskustelun.
[Trump sanoo ei julkaista]
Trump: Mene takaisin protokollaa.
Sulzberger: Minä näytellä poliisi. Sinä olet kaksi ja puoli minuuttia, koska sinun täytyy lopettaa kahdessa. Muuten, jälleen kiitos puolesta meille kaikille ...
Trump:  Kiitos.
Sulzberger: Kiitos tästä kokousta, kuitenkin. Jälleen puhumme julkaistavaksi. Maggie, kysy viimeinen kysymys.
Trump: Hän on ankara pomo, kaverit? Harsh?
Haberman: Minulla on kaksi lyhyttä kysymystä. Ensimmäinen. Your johtaja ei vastusta palata veden kidutusta. Puhuit se kampanjan aikana. Toivon, että voitte kertoa mitä ajatella kidutuksesta. Ja mitä luulet, pitäisi tehdä hallinnollenne Jared Kushner (Jared Kushner), ja onko palkata häntä virallisesti?
Trump: No, no. Toinen kysymys en ole kuullut.
Haberman: Jared Kushner. Mikä rooli oman hallinnon soittaa Jared Kushner?
Trump: O. Ehkä ei. En halua puhuttavan "konflikti". Vaikka Yhdysvaltain presidentti - Toivottavasti kuka kirjoitin tämän tarinan, kirjoita oikea - presidentti Yhdysvalloissa saattaa olla ristiriita, jota hän haluaa. Mutta en halua ohjaavat tätä. Jared - erittäin fiksu kaveri. Hän on erittäin mukava kaveri. Ne, jotka tuntevat hänet, hän pystyy hyvin. Uskon, että hän voi todella auttaa. Haluaisin olla yksi johtaa maailman Israelin ja palestiinalaisten. Haluaisin, että. Se olisi valtava saavutus. Koska kukaan ei vielä tämä ei ollut mahdollista.
Haberman: Luuletko, että hän voisi olla osa tätä?
Trump: Minusta hän on tällä olisi erittäin hyvä. Tarkoitan, hän oli hyvin tietoinen tästä kaikesta. Hän tuntee alueen, tietää ihmiset, tuntee pelaajat. Olisin mielelläni. Voit lisätä pitkä lista asioita, joita haluaisin tehdä. Nyt monet ihmiset, erinomainen ihmiset kertovat minulle se on mahdotonta. Monet yritysjohtajat Israelin kertoa, että se on mahdotonta. En ole samaa mieltä. Uskon, rauha on mahdollinen. Uskon, että ihmiset ovat väsyneitä, mitä he ampuvat, että he kuolevat. Jonakin päivänä , kun he tulevat? Uskon, että voimme tehdä sen. Minulla on syytä uskoa sitä.
Haberman: Ja kidutukseen? Mitä mieltä olet vesi kidutusta?
Trump: Tapasin General Mattis (Mattis), arvostettu mies. Tapasin toisen, ja he sanoivat, että hän on paras. Ehdokkuudestaan vakavasti harkita virkaan puolustusministeri. Ehkä on aika ottaa tämän kannan, General. Katso mitä tapahtuu. Emme voittaneet, emme voi voittaa kuka tahansa, emme enää voittaa. Mitään. Kumpikaan rajoilla tai kaupankäynnissä tai armeijan. Gen Mattis - vahva, erinomainen henkilö. Meillä oli pitkä kokous, ja pyysin häntä tähän kysymykseen. Kysyin veden kidutusta. Hän sanoi, yllätyksekseni, hän ei ollut koskaan harkittu niitä hyödyllisinä. Hänen mukaansa tupakka-askin ja pari olutta, voit tehdä paremmin kuin kidutusta. Tämä vastaus teki suuren vaikutuksen minuun. Olin yllättynyt, koska sitä pidettiin erittäin kova mies. En halua sanoa, että hänen sanansa saivat minut muuttamaan mieleni. Katso, ne leikataan pois pään ja hukkua ihmisiä teräslevypidin, mutta emme voi käyttää vettä. Mutta tämä vastaus minuun. On epätodennäköistä, että se tuottaa vaikutuksen, johon monet ihmiset odottavat. Jos yhdysvaltalaiset on niin tärkeä, aion mennä sitä. Mutta General Mattis pidetään paljon vähemmän tärkeänä kuin odotin häneltä. Ajattelin ... Tiedätkö mitä se on nimeltään "Mad Dog Mattis". "Mad Dog" ilmestyi tyhjästä. Ajattelin, että hän voisi sanoa, että se on viileä asia, et voi luopua siitä. Hän sanoi, että savukkeita ja olutta voi tehdä enemmän.
Sulzberger: Anteeksi, viimeinen kysymys kysyy meidän päätoimittaja Mark Thompson.
Trump: Erittäin voimakas mies ...
Mark Thompson: Kiitos, ja minulla on hyvin lyhyt kysymys. Kun kaikki puhua kunnianloukkaus ja panettelu lakeja vastaan, jos olet tosi ensimmäiseen perustuslain muutos?
Trump: Toivoin, että hän ei kysy. Uskon, olet onnellinen. Uskon, olet onnellinen. Tiedätkö, joku kertoi minulle tästä: "Tiedätkö, pehmentää näitä lakeja olisi hienoa, mutta olet todennäköisesti hakea tuomioistuimelta." Sanoin, että en ole koskaan ajatellut sitä tällä tavalla, mutta nyt ajattelemme pitääkin. Olen siis sitä mieltä, että sinun on kunnossa. Kaikki on hyvin sinulle.
Sulzberger: Kiitos paljon. Olen hyvin kiitollinen.
Trump: Kiitos kaikille, se on kunnia. Sanoisin että Times - se on iso, valtava amerikkalainen koru. Maailman aarre. Toivottavasti löydämme yhteistä kieltä. Haluamme samalla. Toivottavasti löydämme yhteistä kieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti