Vuosina 2008 ja 2013, Kiinan aloittelevan aurinko sähköllä levyteollisuuden laskivat maailmanmarkkinahintojen 80 prosenttia, upea saavutus kova kilpailu high-tech markkinoilla. Kiina oli ohitettava hoitotyön pieni, maaseudun suuntautunut aurinkoenergiaohjelma 1990-luvulla tulla maapallon johtava mikä saattaa pian olla maailman suurin uusiutuvan energian lähde.
"He muuttanut perusteellisesti taloudellisuuteen auringon ympäri maailmaa", sanoo Amit Ronen johtaja Solar instituutin George Washington University, yksi monet tutkijat jälkeen kova kilpailu kehittyvillä $ 100 miljardia teollisuus, joka tukee Maailman kasvavan aurinkoenergia vaatimuksiin .
Kiinan liikkua varjoon johdolla Yhdysvaltain aurinko teollisuuden, joka keksi tekniikka, pitää vielä monet maailman patentteja ja johti teollisuudessa yli kolmen vuosikymmenen ajan. Kuinka Kiina aikaan, että miksi se teki edelleen huolestuttava ja keskustelua keskuudessa Yhdysvaltain asiantuntijat.
Yksi selkeä tulos on, että Yhdysvaltain aurinko teollisuuden kärsi pahoin romahtaessa hinnat ja voi enää toimittaa yli kolmasosa nopeasti kasvava Yhdysvaltain ruokahalua aurinkopaneelit, mukaan hiljattain Department of Energy raportin tutkia "mahdollisuudet ja haasteet" aurinko valmistus .
Kiinan uusi ylivoima lähes kaikilla aurinkoenergian käytön ja valmistuksen-markkinoilla, ennustetaan kasvavan 13 prosenttia vuodessa, raportin mukaan, tuli läpi "ainutlaatuinen, monimutkainen ja toisiinsa joukko olosuhteissa", joka ei todennäköisesti toistu .
Mutta jos Yhdysvallat innovoi, alentaa kustannuksia ja ravitsee uudemman tekniikan, se voisi nousta maailman toiseksi suurin aurinkopaneeli valmistaja vuoteen 2020, raportti toteaa.
Aikajana Kiinan nousun alkoi 1990-luvun lopulla, kun Saksa, hukkua kotimainen vastauksena hallituksen kannustin edistämiseksi aurinkopaneeleilla, kunhan pääoman, teknologian ja asiantuntijoiden houkutella Kiinasta tekemään aurinkopaneelit vastaamaan Saksan kysyntään.
"Kiinan otti sen ja pohjimmiltaan juoksi sen kanssa", sanoi Donald Chung, yksi kirjoittajista DOE raportin, joka tutkii aurinkoenergian teollisuuden DOE National Renewable Energy Laboratory Golden, Colo.

TEOLLISUUDEN KÄYTTÖVOIMANA VEROHYVITYKSET

Kiina, mukaan Chung, oli "dabbled" aurinkoenergian vain lähteenä sähkön auttaa köyhiä maaseudulla kaukana sen sähköverkkoon. Mutta sitten jotkut sen edelläkävijäyrityksille tuli kiehtoi tulot että valmistus aurinkopaneelit Saksaan vietäväksi voisi tuoda. Kun Espanja ja Italia alkoivat omat nopeasti laajeneva aurinko kannustimia, lisäämällä kysyntää, Kiina alkoi pesu maailmaa palkata enemmän auringon asiantuntijat ja ostokset koneiden ja polypiin toimitukset vastaamaan odotettua aalto tilausten aurinkopaneelien.
Joidenkin veteraaneja Yhdysvalloissa aurinko teollisuuden, Kiina osti aurinko yrityksiä ja pyysi muita siirtyä Kiinaan, jossa he löysivät halpa, ammattitaitoista työvoimaa. Sen sijaan, että verojen, he saivat verohelpotukset.
Chung toteaa, että Kiinan hallitus oli myös antelias muilla tavoin. Making aurinkopaneeleja on vaikeaa. Jotta niitä tehokkaasti, liike vaatii suuria, semiautomated tehtaita.
"Ei ole helppoa lisätä lyhyitä kykyä täyttää kasvaviin vaatimuksiin; sinun täytyy lisätä se suurissa erissä ", hän sanoi. Hän kutsui sitä "jojo vaikutus", joka pyrkii luomaan enemmän ja enemmän kapasiteettia. Se teki aurinko vielä houkuttelevampaa Kiinassa.
Kiinan aurinko yritykset ovat osakkeenomistajat, jotka haluavat voittoja, Chung sanoi. Mutta hallitus "on muita vaalipiirejä, jotka ovat vaativia työpaikkoja ja tehtaita voidaan sietää." Se paine tuli alueelliset ja paikalliset hallitukset, jotka todettu, mukaan DOE, että liittovaltion hallitus oli halukas siru niin paljon kuin $ 47 miljardia auttaa rakentaa aurinko valmistus, mitä se kutsuu "strateginen teollisuudelle."
Laajentaminen uusiutuva energia tuli yksi seitsemästä kategoriasta liiketoiminnan jotka saavat erityishuomiota kuten lainat ja verokannustimia alle Kiinan viisivuotissuunnitelmia.
Tuloksena oli, että rakentamisessa maailman suurin aurinkoenergian teollisuus, joka tuli hintajohtajaa useimmat näkökohdat maailman markkinoiden alussa halvemman aurinkopaneelit-Kiina olivat auttaneet luomaan maailmanlaajuinen tulvivat. Oli noin kaksi paneelit on tehty jokaista niitä tilannut ulkomailla asiakas.
Mukaan Ronen, asiantuntijan George Washington University, Kiina sitten päätti seurata Saksan esimerkkiä jälleen, kehittää omaa "syöttötariffi" ​​että maksettu komea hinnat sähkön aurinkoenergiaprojekteihin. Tuloksena oli kotimaisen kysynnän nopea kasvu aurinko.
Kysyntä oli niin suuri, että kahden vuoden, 2015, Kiinan kotimarkkinoilla ohitetaan Saksan olevan suurin maailmassa.
Kiina yrittänyt vähentää tuen tänä vuonna asetetaan määräaika päättyy sen, mutta se kannusti toinen aalto kotimaan ostamista. "Kiina laittaa 20 gigawattia ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Koko Yhdysvaltain kapasiteetti on noin 31 GW. Kiinan markkinat näkyy valtava ", sanoi Ronen.

"HE LUULEVAT VOI PYYHKIÄ POIS KAIKKI KILPAILUN"

Kiina hallitsee aurinko markkinoita PV asennus sekä yhteenlaskettu kapasiteetti, Yhdysvaltojen kaukainen kolmas ja neljäs vastaavasti. Kuva: International Energy Agency.
Yhdysvaltain asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, missä Kiinan politiikka aurinkoenergiaa näyttävät olevan matkalla. Joidenkin mielestä se on asia hallituksen politiikkaa, joka juoksi käsistä. Vietettyään 30 vuotta Yhdysvalloissa aurinkoenergiateollisuuden ja DOE katsomassa aurinko markkinoilla, Ken Zweibel on äskettäin eläkkeelle, mutta huolestuttaa, että siellä voi olla muutakin kuin että. Hän kutsuu sitä "musta laatikko economics."
"Nyt jos koskaan tilanteessa, jossa kiinalaiset ovat laittaa koko hallitus systeemiä takana valmistus, sen täytyy olla aurinkopaneelien" Zweibel sanoi. "Luulen, että he luulevat voi pyyhkiä pois kaikki kilpailun maailmassa. Se tekee kaikenlaisia ​​järkeä jos olet sitkeys. "
Wyatt Metzger, pääasiallinen tutkija NREL, vie enemmän hyvänlaatuinen näkymä. "Heillä on keskitetty valtion ja kauhea saasteongelmia. He ymmärtävät tarpeen päästä pois hiilen ja investoida puhtaaseen energiaan ", hän sanoi.
Riippumatta perustelut oli takana Kiinan massiivisia investointeja Aurinkopaneeli valmistuksen, vaikutus sen amerikkalaisiin ei ole ollut hyvänlaatuinen. SunEdison Belmont, Kalifornia. Hakeutui konkurssiin huhtikuussa. Varastot kaksi muuta johtavaa yritystä, First Solar ja SunPower, olivat kolminkertainen numeroa vuosikymmen sitten. Nyt ne kulkenut vesi, kelluva välillä 13 ja 6 prosenttia niiden entisten arvojen.
"[W] hattu vasemmalla auringon maailmankaikkeuden osoittaa vakavaa merkkejä stressistä, ja koska hankala kirjanpito ja esiintyvyys Kiinan perustuva yrityksen joukosta panelmakers, että stressi voi hyvinkin olla aliarvioitu", kirjoitti Jim Collins tuoreessa markkinoilla analyysi  Forbes -lehden.
"Ihmisillä on taipumus katsoa negatiivisesti että Kiina on vallannut [aurinko] moduuli markkinaosuus", sanoi David Mooney, johtaja NREL strategisista energia-analyysi keskustassa. "Olisi ollut parempi, jos se kapasiteetti olisi pysynyt USA"
"Toinen puoli kolikon, minun näkökulmasta", hän sanoi, on 250,000 amerikkalainen työpaikkojen aurinkopaneeli kokoonpano-, asennus- ja huolto liiketoimintaa, joista monet ei olisi tapahtunut ilman push Kiinasta että dramaattisesti alensi Aurinkopaneeli hintoihin.
"Ne työpaikat ei voida ulkoistaa", hän sanoi.

VOIKO KIINA LUODA MAAILMANLAAJUINEN VERKKOON?

Lisäksi Kiinan suunnitelma globaalin kasvun aurinko ovat vielä työn alla. Lokakuussa Liu Zhenya, entinen puheenjohtaja Kiinan valtion omistama sähköyhtiö, State Grid Corp., tuli YK valottaa vielä hänen kansakunnan kehittyvä aurinkoenergian tavoitteita, jotka hän sanoi ovat osa suunnitelmaa, jolla pyritään järjestämällä maailmanlaajuisen sähköverkkoon että voisi lähettää 80 prosenttia uusiutuvaa energiaa vuoteen 2050 mennessä.
Hän kutsuu idea Global Energy yhteenliittäminen. Hänen puheensa kutsuttu YK tukevansa uutta kansainvälinen ryhmä suunnittelemaan ja rakentamaan verkkoon. Sitä kutsutaan Global Energy Yhteenliittäminen kehitys- ja yhteistyöjärjestön (GEIDCO), ja Kiina on nimetty Liu puheenjohtaja. Hän vihainen syyt maailmanlaajuinen verkko, joka lähettäisi aurinko-, tuuli- ja vesivoiman syntyvän virtaa paikoista, joissa ne ovat runsaat ja suurten asutuskeskusten, jossa he eivät useinkaan ole.
Hän antoi kolme syytä hänen uusi tehtävänsä. Laajentaminen energiantarpeeseen loppuvat hiilen, öljyn ja maakaasun toimitukset seuraavien 110 vuotta. Ympäristön saastuminen fossiilisista polttoaineista pahentaa vakavaa saastumista ja terveysongelmia. Ja maailman johtajien on mekanismi leikata maailman kasvihuonekaasupäästöjä puoli estää mahdollisen 4-asteen Celsius nousu maapallon keskilämpötilan, mahdollisuus, että Liu nimeltään "vakavasti uhkaa ihmisen selviytymistä."
Hänen grid n kehitys olisi muotoutua kolmessa vaiheessa. Ensinnäkin, Liu selittänyt, yksittäisten valtioiden olisi muokattava omaa valtaa sähköverkkojen. Hän totesi, että Kiinan työtä on jo käynnissä, tuottaa 140 GW tuulivoiman ja 70 GW aurinkoenergiaa, "enemmän kuin minkään maahan maailmassa." Täyttämällä verkosto pitkän matkan, korkea jännite suoraan nykyinen teho linjat siirtyä uusiutuvan energian pohjoisesta etelään ja idästä länteen, Kiina voisi lopettaa sen uuden verkon vuonna 2025, hän ennusti.
Toinen vaihe, Liu kuvattu, olisi kansainvälinen pyrkimys rakentaa alueellisia verkkoja, jotka voisivat välittää huomattavasti enemmän valtaa yli kansallisten rajojen Koillis- ja Kaakkois-Aasiassa, Afrikan ja Euraasian, ja kansojen välillä sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Kolmas vaihe olisi rakentaa voimalinjoja ja merenalaisten kaapeleiden, jotka yhdistävät alueellisia verkkoja. Lopputulos loisi mitä hän kutsui "win-win-tilanne", jonka tuottaa puhdasta sähköä paikoissa kuten Afrikassa ja Keski-Amerikassa, jotka ovat rikkain kun se tulee auringosta, ja myy puhdasta energiaa suurissa kaupungeissa, joissa suurin tarve se.
Prosessi myös tuoda lisää energiaa ja energiaa tuottavan tuloja köyhien maiden, auttaa heitä kehittämään. "Amerikassa, me nopeuttaa kehitystä Kanadan vesivoiman ja puhtaan energian Lounais ja Keski Yhdysvaltojen ja Pohjois-Meksikossa toimitettavaksi ladata [kysynnän] keskusten [DE] itään ja länteen rannikkoa North America", hän sanoi.
Ei olisi paljon työtä "kaikkien maailmanlaajuisten pelaajat" koordinoimaan vaivaa, jakaa ja innovoida uutta teknologiaa, ja kehittää maailmanlaajuisia standardeja ja yhteistyötä koskevat säännöt, Liu luvattu. Hän sulki YK esitys välähdyksen tulevaisuuden maailmasta, jossa yhdistelmä uusiutuvan energian verkon korkean jännitteen suoraan nykyisten voimajohtojen ja "älykkään sähköverkon" käyttöjärjestelmiä voi palvella planeetta miten ihmisen "veri-verisuonistoon "palvelee ihmiskehossa.
Kun globaali ruudukko on valmis, "maailma muuttuu rauhallinen ja harmoninen globaali kylä riittävästi energiaa, vihreä maat ja sininen taivas", hän ennusti.
Kuinka paljon harmonia Kiinan GEIDCO ehdotus voisi tuottaa jää nähtäväksi, mutta YK: n lehdistötiedote huomattava, että kokoukseen osallistui edustajia 70 järjestöjen, mukaan lukien valtion organisaatiot, yritysten ja yliopistojen. Yhdysvaltojen valtuuskunnan mukana ihmisiä DOE Argonne National Laboratory ja Stanfordin yliopisto. Vieraillessaan Yhdysvalloissa, Liu tapasi myös erikseen edustajia Electric Power Research Institute, joka palvelee amerikkalainen apuohjelmia.
Uudelleenprintattu ClimateWire luvalla E & E News. E & E tarjoaa päivittäin kattavuus olennaista energian ja ympäristön uutiset  www.eenews.net .