perjantai 30. joulukuuta 2016

Rinne: On kohtuutonta, että kansalaiset eivät saa tietää ennen kevään vaaleja, mitä leikkauksia hallitus suunnittelee

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää erittäin huolestuttavana tietoja siitä, että parhaassa työiässä olevien pitkäaikaistyöttömyys kasvaa.
Antti Rinne
Antti Rinne
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.Jarno Kuusinen / AOP
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne löytää useita huolestuttavia viestejä torstaina julkaistusta valtiovarainministeriön uusimmasta talousennusteesta.
– Näyttää todella huolestuttavalta, että talouskasvu jää ennusteen mukaan prosentin luokkaan 2017 ja 2018. Se ei ole todellakaan parantamassa työllisyyttä.
VM ennustaa ensi vuodelle 0,9 prosentin ja vuodelle 2018 tasan yhden prosentin kasvua. Kuluvan vuoden kasvu on ollut VM:n mukaan jopa ennakoitua nopeampaa. Tämän vuoden osalta ennuste nostettiin 1,6 prosenttiin.
– Lähivuosiin verrattuna tämän vuoden korkea kasvu on suoraa seurausta siitä, että Stubbin hallituksen aikana tehtiin panostuksia infraan ja rakentamiseen. Näiden vaikutukset näyttävät nyt hiipuvan 2017 alkaen, Rinne tulkitsee lukuja.
Rinne työskenteli valtiovarainministerinä Alexander Stubbin (kok.) hallituksessa.
Hän toivoo hallitukselta kasvua ja työllisyyttä parantavia toimia.
– Erityisen huolestuttavaa on, että työiässä olevien 25–54-vuotiaiden ihmisten pitkäaikaistyöttömyys on kasvamassa. Tarvitaan kasvua vahvistavia toimenpiteitä. Hallituksen yrittäjävähennys ja vastaavat toimenpiteet eivät tule auttamaan talouskasvua, päinvastoin ne lisäävät tuloeroja ja eriarvoisuutta yhteiskunnassa.
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on aiemmin väläyttänyt uusia leikkauksia ensi keväänä, jos kasvu ei pääse kunnolla vauhtiin. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on puolestaan torjunut lisäleikkaukset.
Rinne ihmettelee hallituspuolueiden sanailua asiassa.
– On kohtuutonta, että kansalaiset eivät saa tietää ennen ensi kevään kuntavaaleja, mitä leikkauksia hallitus suunnittelee. Hallituksessa näyttäisi kehkeytyvän tämänkin asian ympärillä merkittävä iso riita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti