torstai 29. joulukuuta 2016

Ilja Ehrenburg. Pysy ja Voita!

12.3.2016 (2016-12-03)  6
Lähde:  0gnev.livejournal.com «Voit voittaa, meidän suurin taistelu, tarvitsevat rautaa, sotilaallinen kuri" (Lenin). Sotilaat puna-armeijan!Varjolla Leninin ja Stalinin ukkonen lyö vihattu vihollinen!
Ilja Ehrenburg , " Red Star " , Neuvostoliiton (№185 [5249]).
Artikkeli on julkaistu 08 elokuu 1942 .
Muistan pitkä keskustelu. Luutnantti Arosev, karvaisen, silmät punainen unettomia öitä, toistaen: "He tappavat, tappaa hyvin - En pelkää kuolemaa ..." Se oli päivän perääntyä. Korien creaked säälittävän pakolaisia ja auringonlasku kultaa vaalean tulipalo kylässä. Poliittinen johtaja Savchenko huolellisemmin Aroseva, pudisti päätään ja vastasi: "Dying on helppoa, me molemmat tarvitsevat - voittaa."
Sodassa jokainen urhea sotilas on valmis kuolemaan, mutta hän taistelee ei kuolla, mutta saadakseen. Hän taistelee elää. Se suojaa elämän, elämän rakkaansa, elämä kotimaa.
Pelkuruutta ei käytetä päälle lshaya rakkauselämä kuin rohkeutta. Onko Hare sidottu elämä on vahvempi kuin leijona? Heikko heartedness ei auta jänis, se säätää vain metsästyskoira.Kun tavallinen ranskalainen päätti säästää itseään hinnalla millä hyvänsä, hän menetti kaiken. Hän kuoli saksalainen pommi tai saksaksi vankeudessa. Imaginary varovaista ranskalaisia sanoi tuolloin, että he haluavat "suojella Pariisiin tuholta." He anna saksalaiset Pariisissa. Saksalaiset ryöstivät kaupungin, sen asukkaiden muuttui orjia, ja ajoi pois hyviä taideteoksia, muistomerkkejä revitty alas, tehty Pariisissa pohjan hänen sotateollisuuden, ja sitten Pariisiin oppi uusia ilmapommitukset. Kun haluat elää, ei riskeeraa mitään, kun pelko mitään lahjoittaa, menetät kaiken. Tämä koskee myös ihmisiä ja ihmisille.
Puna-armeija on osoittanut maailmalle, mitä rohkeutta. Mutta puna-armeija ei aio taistella innoittamana välinpitämättömyys kuolemaan. Puna-armeija taistelee, lämmennyt rakkaus elämään .
Yli vuoden taistelevat Venäjällä. Ihmiset stoskovalis hänen kotimaassaan, perheille, ystäville. Kukapa ei muistaisi vahingossa viime vuoden toukokuussa. Talo, työpaikka, rakkaansa? Nämä muistot vahvistaa sydän.
Meillä on nuoria miehiä armeijassa, tuonut edessä hänen ensimmäinen rakkaus, puhdasta kuin syvä aamulla. Chaste ja intohimoinen rakkaus vahvistaa rohkeutta nuori sotilas. Hän tuntee ensimmäistä kertaa: "I - mies, minun täytyy suojella häntä, suosikkini, alhaisesta ja likainen saksalaiset." Hän tietää, että jossain , kaukana edestä tytön syke nousee, kun kuulimme käheä ääni kaiuttimen: "From Neuvostoliiton Information Bureau."
Olemme isät armeijassa. Paljon on kirjoitettu noin äidin rakkaus, vähän on kirjoitettu isänsä rakkaus: hän ujosti, hän peitti miehen vastus, se ei välittömästi ulos. Mutta tässä etuosassa isänsä rakkaus saa ihmeitä. Sotilaat tietävät, että jossain lapset luottavaisesti kysyä äitini, "Isi tulee pian takaisin? Isä voittaa Saksan "Heille sota - tämä on peli. Heillä on rajaton usko isänsä isäsi koskaan kykenisi. Jos isä meni voittaa Saksan, isä voittaa. Ja olkapäillä taistelija kaikki vastuu lasten pelit, hiljainen hengitys kolmen vauvan sängyn, elämän, lämpöä, turvallisuuden perheen.
Ja kuinka monta ihmistä edessä yhtäkkiä huomasi, kuinka paljon he rakastavat äitisi?
Kuinka monta taistelijat vaikeina aikoina puoliunessa muista nimeä vaimonsa, hänen hellä lempinimi? ..
Live kuten kansakuntamme, ja hän otti taistelu elämän. Haluan elää kansamme ja hän ei pudota aseensa kunnes hän vapauttaa elämästä pois vaara. Homeland on elävä asia: äitinä, vaimona, kuin lapsi. Jo kauan on puhuttu Venäjä, sittemmin Rosseyushke - native ja suosikki .
Haluamme elää, ja tämä tunne inspiroi taistelija, hän ei epäröinyt mennä kuolemaansa. Ei kuolema hän pyrkii - elämää. Ne tappavat paljon ihmisiä sodassa - kaikki tietävät sen, mutta yleinen rakkaus elämään sementin pitää joukkue, yhtiö, rykmentti, armeija. Elinaikana ystävä - kertoa taistelija ja, kuten kaiku, vastaamaan hänelle miljoonia - elämälle kotimaa.
Tulee päivä, ja rauha vaaleanpunainen Dawn nousee sen Don aro, yli metsät Smolenskin, raaka vihreitä niittyjä Valdai. Overgrown arvet maan päällä. Ihmiset palannut säiliöt, kranaatit mistä kiväärit punokset, akselit, verkkoihin. Kukoistaa kotimme, se on helppo ihmiset huokaus, ja hautoihin sankareita esiintyä kaikissa, virstanpylväänä tiellä elämään. Ja elävät miehet, jotka ovat läpäisseet kaikki kokeet, uudistaa, puhdistaa, kaunistaa elämää, ja on tällöin suurempi ja arvonimen: "Tämä on sotaveteraani."
"Stop ja voita!" - Sanoo syntymäkoti jokainen meistä. Olet tullut eturintamassa, jotta ei kuolla, mutta tappaa vihollisen. Jos et tappaa saksalaiset, saksalaiset tappaa sinut. Jos et tappaa saksalaiset, saksalaiset tulevat oman kaupungin, sinun kylä, rakkautesi lunastamatta, vaivaamaan lapsesi polttaa talon .
Sinun täytyy olla valmis kuolemaan - sotaan. Mutta sinun ei pitäisi ajatella kuolema - voitto. Käsissä komentaja - ja kohtalo satoja tuhansia ihmisiä. Hänen täytyy olla rohkea, paitsi taistelukentällä, hänen pitäisi olla rohkea ennen taistelua ja taistelun jälkeen hänen pitäisi voittaa helposti järjestää, uskalla ajatella taistelusuunnitelman rohkeasti ja rohkeasti päättää tilata. Ehkä sotilas ajattelevat, "Mutta minulla on jotain vain vastata itse." Se ei ole totta - jokainen taistelija vastaa hänen toverinsa, hänen rykmentti, heidän maa. Sodassa jokainen ihminen kantaa valtava vastuu. Huomenna se on - liittolainen rohkea ja pelkurimainen vihollinen: tänään on vaikea kuroa menettänyt huomenna. Meidän täytyy luottaa vain itseensä: jos emme pelastaa itsemme, kukaan ei pelasta meitä. Sillä voittaja pöytä on aina läheisesti - loputtomasti ystäviä, mutta tyhjässä talossa voitti rutto.
Jos sankari kuoli, estää polku vihollinen, emme sano "hän kuoli", sanomme "voitti": hän pelasti monta kuolemalta. On kuolema vahingollista, tarpeeton ja siellä on kuolema, joka ei ole kuolema, vaan voitto kun henkilö rikkoo kuolemaansa kuolema. "Emme halua kuolla" - sanovat tänään rohkea kasakoita, suojella maan pakanallisesta esivanhemmat Saksan. "Emme halua kuolla haluamme voittaa", - he sanovat, ja tappaa saksalaiset, Ruban niitä murentua, jalkoihin hevosia. Venäjä haluaa elää, kaikki Venäjä päästä päähän, mistä freestyle Siperiasta Karpaattien, mistä kaino koivu puita Äänisen rannalla on magnolias Kaukasiaan. Venäjä sanoo jokaiselle hänen sotilaat, "Haluan sinun elävän. Pysy ja voita! "// Ilja Ehrenburg .
**************************************** ********** ****************************** ******************** ******************** **************************
Don . Antiaircraft ase kersantti K.Belova, huddling yli joka ylittää Don kahden saksalaisen ilma.
Kuva meidän erikoisuuksia. fotokorra. A.Kapustyanskogo
**************************************** ********** ****************************** ******************** ******************** **************************
Warrior puna-armeijan! Vihollinen on tunkeutunut syvälle maahan. Hän tuo kuoleman teille, perheesi, ihmiset. Esti tapa vihollinen!
Fritz varastaa toistensa
Brjanskin rintama. 7. elokuuta. (Telegraph omastamme. Corr.). Käsissä meidän komentajien tilattiin komentaja 397 th Saksan jako, päivätty 25 toukokuu 1942. Sisältö järjestys on niin kaunopuheinen, joka ei kaipaa kommentoida. Tässä on kirjaimellisesti teksti tilauksen.
"Viime aikoina on jako, tapauksia varkauden sotilaallisten omaisuutta ja henkilökohtaiset tavaransa toverit. Varkaus on pääasiassa varastaminen leipää ja savukkeiden koneita tai ruokaa varastoissa osien tai toverit. Jos varastaa leivän nälkää tai varkaudesta savukkeiden näyttää inhimillinen ja ymmärrettävää, olen edelleen ehdottomasti ei voi ymmärtää, miten sotilas voi saavuttaa, joka varastaa postipakettien osoitettu tovereilleen, kun niiden sisältö ja jopa heittää tai tuhoaa kirjaimet tiloissa .. . ".
________________________________________ _________
Pakkaus murhaajien ja rosvoja * ( "Red Star", USSR) **
Tikhonov: Ääniä rosvo pesään * ( "Izvestia", Neuvostoliiton) **
**************************************** ********** ****************************** ******************** ******************** **************************
Vuodesta Neuvostoliiton Information *
Morning Post 7 elokuu
Yöllä 7. elokuuta, meidän joukot taistelivat vihollisen alueilla Kletskaya, Kotelnikovo etelään White Clay ja etelään Kushchevskaya.
Muualla edessä ei ole muutoksia.
* * *
Alueella Kletskaya sarakkeen Saksan säiliöiden yrittivät murtaa linjan puolustuksemme. Ennen meidän kannat, kolme säiliöt räjäytettiin vihollisen miinakentän. Tuli lähietäisyydeltä, meidän tykistön ja panssarintorjunta- kiväärimiehiä ammuttiin alas ja paloi viisi vihollisen koneita. Sitten tuli taistelu jako Neuvostoliiton raskaita säiliöitä. Palo- ja törmäsi rohkea säiliöalukset tuhosi 14 enemmän Saksan säiliöitä. Loput vihollisen tankit vetäytyi taistelu, ja nopeasti katosi. Etelä Kletskaya joukkomme käynnistänyt useita vastahyökkäyksiä ja työnsi vihollisen. Aikana taistelut tappoi 9 Saksan tankit ja 800 natseja.
* * *
Vuonna Kotelnikovo piirin saksalaiset, jotta voidaan rikkoa meidän puolustuksemme heitetty taisteluun useita säiliöitä. Meidän joukot torjuivat vihollisen hyökkäys. Vain yhdessä osassa 10 Saksan säiliöiden ja suuri joukko submachine kiilautunut sijainnin Neuvostoliiton joukot. Syntyneessä taistelussa tuhosi 4 tankkeja ja yli 200 Saksan kone ampujalle. Aktiivinen Neuvostoliiton ilmavoimat. Päivän aikana meidän lentäjät ovat toistuvasti pommitti panssarivaunua vihollisen ja aiheutettu suuria tappioita niitä. Ilmataisteluun ammuttiin alas 18 Saksan lentokoneita ja 13 vaurioitunut.
* * *
, Linjan White Clay, meidän joukot olivat mukana raskas puolustava taisteluissa säiliöt ja moottoroidun jalkaväen vihollisen. Klo yksi sivustot kun raskas taistelevat vihollinen pystyi edetä lisää. Alueella etelään Kushchevskaya natsien joukot olivat toistuvasti kimppuun kantoja. Iskujen natsit torjuttiin suurella menetyksiä heille. Sotilaat H-sky yhteys poltettu 9 Saksan tankit, 60 ajoneuvoa, ja tuhosi 700 vihollisen sotilaat ja upseerit.
* * *
On Volkhov edessä ottivat yhteen pienryhmissä vihollisen tykistön ja harvinaisia ​​ja kiväärin. Yksikkö murtautui äkillinen isku pikkukaupungissa ja pudotti hänet ulos saksalaiset. Captured tykki ja kaksi konekivääriä.
* * *
Vuonna Brjanskin rintama tapahtui toimintaa tiedustelu ryhmiä. Partiolaiset johtama luutnantti Vakhrusheva, Jusupovin ja ylin poliittinen Alexandrov teki rohkean ratsia vihollisen linnoituksia. Yhtäkkiä purskahtaa viestintä juoksuhautoja ja bunkkereita, he tuhosivat yli 40 natsit takavarikoivat konekivääri ja jää Saksan ylikorpraali.
* * *
Partisaanit Leningradin alueen, joka toimii viestinnän vihollisen, kuluneen kahden viikon aikana, kiskoilta 12 saksa junat työvoimaa ja sotilaallinen lasti. Neuvostoliiton patriootteja poltettu kuljetuskone "Junkers-52", teki pakkolaskun, ja palo jalkaväen aseilla ammuttiin alas saksalainen pommikone.
* * *
Alla on otteita puhelinluettelosta sotilas 9th Company rykmentin 44 Unkarin Istvan Kisch: "Ohitimme monia kyliä ja kaupunkeja ... kaupungilta White Church jäi kasa raunioiksi. Tässä näemme Saksan työtä. Koko kaduilla maan tasalle. Kylissä samaan kuvaan. Kaikkialla tuhoutuneiden talojen ...
Koko päivän valmistautuu taisteluun sissien. Vuonna Nosovka etsinyt kaikki talot, mutta ei sissien ei löytynyt. Aikana hakuja ottaa pois kaikki, mitä tarvitsemme. Vanha opettaja kiinni. Välittömästi kyseenalaiseksi ja sitten hirtettiin hänet hirsipuuhun. Ryhmänjohtaja katkaisi hänen korvansa . On tarpeen ehkäisevän vaikutuksen ...
Tough yö maaliskuussa. Ei kaukana kylästä Ulanov, me yhtäkkiä itsemme raekuurot luoteja. Sissit potkut konekiväärit, pistoolit ja automaattinen kiväärien. Pataljoonan on menettänyt yli puolet ihmisistä ... Me basely huijatuksi. He sanoivat, että sissit on helppo osa, mutta todellisuudessa ne eivät ole huonompia kuin säännöllisiä joukkoja. Ne toimivat alkaen väijytyksiä ja aina odottamaton. Pelkäätkö jokaisessa vaiheessa, kuten missä tahansa voi laittaa luoti . "
* * *
Aseistettu joukko nuoria belgialaisista hyökkäsi päämaja SS joukkojen Brysselissä. Käsikranaatteja tappoi yli 30 natseja. Rohkea patriootteja tunkeutui vankila, julkaistiin muutamia kymmeniä Belgian panttivankeja ja pakenivat.
Evening Post 7 elokuu
Aikana 7. elokuuta joukkomme taisteli kiivaita taisteluita alueilla Kletskaya pohjoisessa Kotelnikovo, Armavir ja etelään Kushchevskaya.
Muualla edessä ei ole muuttunut merkittävästi.
Meidän upposi Itämerellä vihollisen ajoneuvoja, joiden uppouma on 10000 tonnia.
* * *
August 6, osaa meidän lentokoneita eri puolilla etu- tuhoutunut tai vahingoittunut 50 Saksan tankit ja panssaroituja ajoneuvoja, 200 ajoneuvoa joukkoja ja lastia, 50 vaunut ammuksia, 6 säiliöautoilla polttoainetta, tukahdutti tulen 10 paristojen kentän ja ilmatorjunta-tykistö, räjäytti 5 Varasto ammukset, rikki juna, hajallaan ja osittain tuhosi kaksi pataljoonaa vihollisen jalkaväen.
* * *
Alueella Kletskaya joukkomme torjutuksi useita iskuja saksalaisten. Juuri ennen puolustava rajojen XYZ osan saksalaisten menetetty kahdeksan tankkeja ja 350 ja upseereja. Pysyvät taistelut käytiin eteläpuolella Kletskaya H-sky Guards yhdiste. Vuonna torjutuksi 17 vihollisen tankki hyökkäyksiä, tuhonneet yli 100 Saksan tankit viimeisinä päivinä vartijoiden. Vain yhden päivän tykistön ja jääkäriyksikköä hävitetty 500 Hitlerites.
* * *
Vuonna pohjoispuolelle Kotelnikovo jatkui kovaa taistelua säiliöt ja kone tykkimiestä vihollisen, lyödä kiilaa meidän puolustuksemme. Taistelussa ratkaisuun olivat vaurioituneet 8 tankit ja teurastettu yli 300 Saksan kone ampujalle. Vetämällä varauksista, saksalaiset käynnisti tämän sivuston toiseen säiliöön hyökkäys. Tällä kertaa Neuvostoliiton tankit saapui ja heti counterattacked. Saksalaiset kärsineet raskaita tappioita.
* * *
, Linjan White Clay, joukkomme useita päiviä olivat mukana raskas torjuntataistelut vastaan ​​etenee natsien joukot. Sivuilta H-sky yhteys vihollisen tankit ja jalkaväki pylväät täyttyivät tykistön ja laasti palo. Vihollinen menetti 40 tankit ja yli 1000 upseeria ja miestä. Vetämällä ylös uusia voimia, saksalaiset jälleen hyökkäsivät kantoja. Sen jälkeen kun verinen taistelee lukumääräisesti korkeammat voimat vihollisen, joukkomme muutti uuteen puolustuslinja suuntaan Armavir.
* * *
Etelään Voronezh meidän joukot ylittivät Don. Neuvostoliiton sotilaat miehitetty kaksi suurta siirtokuntia. Taistelee ovat kaduilla useita muita siirtokuntia. Seitsemäs rykmentti voitti unkarilaisen jako. Captured 12 aseet ja muut palkinnot.
* * *
Karjalan edessä ottivat yhteen älykkyyttä vihollisen ryhmistä. Alalla osa, jossa toveri komentaja. Grishin, noin yhtiö vihollissotilaiden tuli meidän etuvartio. Sotilaat anna saksalainen lähietäisyydeltä ja avasi pienen aseiden tulta. Ottaa menetetty useita kymmeniä kuoli, saksalaiset vetäytyivät.
* * *
Tiimimme lentäjien johtaman toveri ohjausyksikköä. Scribe hyökkäsi vihollinen lentokentälle. Tuhoutuneet 6 saksalainen lentokoneita räjäytetty ammuksia varikolla. Lentokoneet häviöttömän palasivat tukikohtaansa.
* * *
Guerrilla irtoaminen toveri. S. toimii yhdessä piirit Sumy alueen järjestämä romahtaminen vihollisen sotilaallinen johtoporras. Murskasi 50 autoa. Kuoli ja loukkaantui yli tuhat natsi miehittäjiä.
* * *
5. elokuuta puna-armeijan lensi kolmen saksalaisen ohjaajan "Messerschmitt-109" ilma. Luovuttaminen vanki Luutnantti Bodo Helme, aliupseeri Kurt Philippe ja yksityiset Werner Shumher laskeutui yksi sivustot alalla meidän puolustava linja. Vangit sanoivat, että vaikka matkalla edessä, pitivät he neuvoa keskenään siirtyä Venäjän puolelle. Bodo Helme, Kurt Werner ja Philipp Shumher vetosi saksalaisten sotilaiden luovuttamiseen ja siten pelastaa elämäänsä tässä rikollisen sodan aloitti Hitler ja hänen klikki.
* * *
Saksan fasistisen hyökkääjät tuomittu väestöstä Neuvostoliiton Viro kuolemaan nälkään. Kaikki ruoka Natsit kaupataan Saksaan. Asukkaat Viron kaupunkien saavat 170 grammaa leipää korvike. Valtaosa tehtaiden tyhjäkäynnillä.
* * *
Kinastelu välillä Romanian ja Unkarin kätyrit Hitlerin muuttuu usein avoimeen taisteluun. Heinäkuussa paikalle Unkarin ja Romanian rajalla Cluj ja Targu Mures oli verisiä yhteenottoja. Salonta erä äskettäin yhtiö Romanian sotilaita ylitti rajan ja hyökkäsi Unkarin rajavartijat. //  Neuvostoliiton Information Bureau .
**************************************** ********** ****************************** ******************** ******************** **************************
feat kuusi Komsomol
PALVELEMINEN ARMY 7. päivänä elokuuta. (Telegraph omastamme. Corr.). Komppanianpäällikkö tilannut kuusi submachine-komsomols mahdollisimman pian nouse määrätty puolustava linja, ja että hinnalla millä hyvänsä pitää sitä, kunnes yritys. Sotilaat Zavoloko, Andreev, Ivan Budanovin ja Belov otsikkona taistelija Ryzhov, nopeasti valmiiksi ensimmäinen osa tässä järjestyksessä.
Alue, joka oli toimia, oli täysin puuton, halkovat pienet mäkiä. Submachine sijaitsee jalka on kukkula. He kaivoivat juoksuhautoja kanssa odotettavissa on kehä puolustus, osittain kunnostettu vanhoja juoksuhautoja, puoli tuhoutunut, ja huolellisesti naamioitu.
Vihollinen kuultavana hän oli odotettua. Pieni joukko Saksan partiolaisia ​​tuli lähemmäksi kukkuloille. Ryzhov määräsi heidät sallimaan lähestyä lähemmäksi ja tuhosi heidät tulessa koneesta. Tallennetaan vain yksi sotilas.
Hieman myöhemmin, ennen kuin fasistinen jalkaväkijoukkue johti hyökkäykseen kukkuloilla. Vihollinen ampui kourallinen miehemme vahvan kranaatinheitintulen. Tunnin ympärille ja laski ulvonta äänekkäästi räjähti miinoja. Johtuen kapea ja syvä lähtö, puna-armeija ei tekisi tappiota. Kun natsit pakenivat hyökkäyksen, he kohtasivat konekiväärin tuleen. Hyökkäys juuttuneet.
Tämä toistettiin useita kertoja. Itsepäisesti puolustavat ampujaa ei saatu fasistien metri maata. Kuitenkin asema sotilaamme monimutkaistuvat. Hetki oli tullut kun koko yritys täällä, on pitkään kulunut, ja kuusi urhoollista pysyi kunnes yksi. Kuten kävi ilmi, yritys viivästyi odottamattoman törmäys ryhmän kanssa saksalaiset olivat rikki kautta.
Natsit selvää, että heillä on edessä numeerisesti pieni siirtokunnat, ja vahvistamaan hyökkäystä. Red Army Belov, jossa yksi kierros koneesta tulitaukoa.
- Ei luoteja! - Hän huusi Ryzhov. Komentaja itse ei ampunut. Se on hiljainen aseita Zavoloko, Andreev, Ivan.
Tässä vaiheessa kelloa ääni Ryzhov:
- Ei yksi askel taaksepäin, palo kranaatit!
Kuusi taistelijat heittivät kranaatteja kimppuun natsit. Enemy valutettu. Kun hyökkäys toistetaan, se taas torjuivat kanssa kranaatteja.
Vuonna tuudittaa ihmiset hiljaa katsoivat toisiaan kuin sanoakseen: Mitä teet? Ryzhov ymmärtää heitä ja sanoi tiukasti:
- Meillä ei ole paikkaa perääntymään, toverit. Takana - Don, Stalingrad ja Volgan.
Illalla, täällä tuli yritys ja ajoi vihollisen. Ennen juoksuhautoja, joka puolusti kuudella koneella ampujaa, lay 32 vihollinen kuollut. Heroes-ampujaa ei perääntyä askeltakaan. Viime hetkellä sankarillinen kuolema putosi Komsomolets Ryzhov. Toinen viisi miestä pysy paikallaan, piti linja saapumiseen asti hänen yrityksensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti