Herra osavaltion presidentti,
Kuten huomaatte, puhuttelen Teitä osavaltion presidenttinä, koska — kuten juristina varsin hyvin tiedätte — Suomi ei ole enää suvereeni ja itsenäinen valtio de jure tai de facto. Me olemme Euroopan unionin jäsenvaltio, eli valtiounionin osavaltio.
Sanoitte 9.12.2015 antamassanne lausunnossa, että Suomi miettii, miten vastata Yhdysvaltain esittämään pyyntöön osallistua voimakkaammin ISIS/ISIL-järjestön vastaiseen taisteluun.
Haluaisinkin nyt kysyä Teiltä, herra presidentti: jos Suomi ryhtyy sotatoimiin ISIS:tä vastaan, alkaako Suomi samalla sotia Turkkia, Saudi-Arabiaa, Qataria, Israelia, Iso-Britanniaa ja Yhdysvaltoja vastaan? Yleisestihän on tiedossa, että ISIS-järjestö on noiden maiden kouluttama, aseistama ja rahoittama. Edellä luetellut maat ovat käytännössä luoneet ISIS:in ja ovat siten olennainen osa itse järjestöä.


MIKÄLI KATSOTTE, että olemme sodassa noita maita vastaan, haluaisin kysyä Teiltä, katsotteko että Euroopan unionin osavaltio voi julistaa sodan Yhdysvalloille, Israelille, Saudi-Arabialle, Qatarille ja Turkille yksipuolisesti, vai onko Euroopan unioni julistanut sodan noille valtioille?
Mikäli emme Isiksen vastaisessa sodassa ole sodassa Yhdysvaltoja, Israelia, Turkkia, Saudi-Arabiaa ja Qataria vastaan, lienee paikallaan kysyä Teiltä: Miksi emme ole? Onko Teille annettu määräys olla puhumatta niistä maista, jotka todellisuudessa ohjaavat koko ISIS:in toimintaa ja sen strategiaa?
Jos olette saanut määräyksen, lienee paikallaan kysyä: onko tällainen määräys tullut Natolta? Tehän juristina tiedätte, että maamme on Naton komennossa ja sen yksipuolisen käskyvallan alainen. Toimittehan yhtenä perustuslain, rikoslain 12. luvun pykälien 1 ja 10, ja lain puolueettomuusmääräysten vastaisen valtiosopimuksen arkkitehdeista ja näin ollen tiedätte asian todellisen laidan varsin hyvin. Naton isäntämaasopimushan on yksipuolinen antautumisasiakirja, jolla Tekin herra presidentti, luovutitte maanne ja valtionne täysin Naton käskyvallan alle.
Jos määräystä ei tullut Natosta, lienee paikallaan kysyä: tuliko se Yhdysvalloilta? Mikäli näin on, asia lienee mutkikkaampi kuin annoitte ymmärtää. Aivan hiljattainhan saimme kuulla kansainvälisistä länsimaisista uutisista, että Yhdysvallat pommittaa Syyriassa Syyrian hallituksen joukkoja.


TURKKI ON JÄLLEEN pommittanut Irakissa kurdijoukkoja. Suomalaiset kouluttavat Irakissa kurdijoukkoja. Olemmeko me nyt Turkin yksipuolisten sotatoimien kohteena ja jos olemme, mitä Te, herra osavaltion presidentti, aiotte tehdä asialle? Julistatteko sodan Turkille, vai pommitammeko mekin kurdeja, koska Turkki on USA:n liittolainen ja NATO-maa?
Ja taistelemmeko Venäjän puolella ISIL:iä vastaan? Jos emme, niin miksi emme, koska sehän on taistellut sitä vastaan? Vai olemmeko sodassa Turkin kanssa Irakissa, mutta sen puolella Syyriassa Venäjää vastaan?
Jos on niin, että vaikenitte ISIS-lausuntonne yhteydessä kyseisen järjestön tukijoista tarkoituksella ja että aikomuksenne osallistua Syyrian sotaan lähtee samoista lähtökohdista kuin Yhdysvalloillakin, olisi syytä sanoa asia suoraan: Te haluatte Suomen osallistuvan Syyrian sotaan ISIS:in rinnalla, sitä tukien ja avustaen. Näinhän asia on, jos ette tarkoittanut julistaa sotaa Yhdysvaltoja, Israelia, Saudi-Arabiaa, Turkkia ja Qataria vastaan.
Vai liitymmekö ISIS:in suurimman tukijan ja uskonveljien Saudi-Arabian johtamaan ISIS:in vastaiseen liittoutumaan ja siten myös samanaikaisesti sen tukijoiden liittoutumaan, samalla kun sodimme sitä vastaan?
Aiotteko itse mennä sotatoimialueelle pommituksia, miinoja ja tulitusta odottelemaan vai lähettelettekö Te vain muita suomalaisia kuolemanvaaraan hyvin mielin?
Ja miksi hemmetissä suomalaisten on ylipäätään mentävä sekaantumaan näihin sekasotkuihin?
Kiitos selventävistä vastauksistanne etukäteen.
Ystävällisin terveisin,
Sande Parkkonen, kansalainen.

Sami Parkkonen on blogisti, joka on kirjoittanut poliittisesti epäkorrektia kommentaaria vuodesta 2013.
PÄIVITYS 21.12. klo 12:25: Kuvateksti oikaistu.