perjantai 30. joulukuuta 2016


NZ lyönyt varten 'ulkoneva entisten ja moraalinen puutteita sen aboriginaalien väestön Israelia

Jakaa
Lähde:
NZN
Uusi-Seelanti ja Israel pysyvät limbo päivän kuluttua Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu määräsi maan suurlähettiläs Wellington palata kotiin.
Israel nopeasti vastaa turvallisuusneuvoston äänestyksen tuomita palestiinalaisten ratkaisuun ohjelma: "Sinä äänestäneet mahdollisuutta rauhaan"
Ulkoministeri Murray McCully sanoo ääni ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään huolimatta Israel vaihtoehto vetämään suurlähettiläs täältä kuluessa päätöksen tekemisestä.
Lähde: 1 NEWS
Itzhak Gerberg muistutettiin jälkeen New Zealand oli yksi neljästä maista, jotka viime perjantaina johti liikettä arvostelevat ratkaisun Itä-Jerusalemin ja Länsirannan rikkovan kansainvälistä oikeutta ja tukemalla toivoa kahden valtion ratkaisua Palestiinan kanssa.
Esitys kulunut 14-0.
USA, joka on tarjonnut pitkäaikaista tukea, irrottautui että pidättäytymällä veto-oikeuttaan turvallisuusneuvoston äänestyksessä.
Edelleen pakotteet kuuluvat Uuden-Seelannin suurlähettiläs Israel Jonathan Curr ei pysty tulla Israeliin, kun taas suurlähettiläs Senegal on myös muistettava.
Israel ei ole diplomaattisia suhteita Venezuelan tai Malesian, kaksi muiden maiden johtava push.
Patricia Deen, tiedottaja Israelin suurlähetystön Wellington, ei ollut muita yksityiskohtia siitä, mitä mahdollisesti pakotteita antamiin suurlähettilään palata kotiin Israeliin, jossa hän odotetaan tavata Netanjahu.
"Israel hylkää halpana, anti-Israel YK: n päätöslauselmaa eikä alistua siihen", hänen toimisto kertoi israelilainen sanomalehti Haaretz.
Asiakirjassa myös, että Netanjahu yhteyttä Uuden-Seelannin ulkoministeri Murray McCully, jossa YK päätöslauselmaan "sodanjulistus".
Mutta Israel ei olisi pitänyt yllättynyt Uuden-Seelannin kannan mukaan herra McCully, jossa hän sanoi vaatii Israelin siirtokuntien laajentamista pysäytettävä oli perustettu New Zealand politiikkaa useita vuosia.
"On surullinen tosiasia, että sen sijaan edistyä neuvottelut osapuolten välillä, kaikkein turvallisuusneuvosto pystyy saavuttamaan on yrittää pysäyttää edelleen heikennetään kahden valtion ratkaisua", hän sanoi.
Australia, joka ei ole jäsen turvallisuusneuvoston ja siis voi äänestää, on tukenut Israelin ulkoministeri Julie Bishop sanoen kansakunta ei olisi tukenut turvallisuusneuvoston liikettä.
Australia on "vahvasti sitoutunut kahden valtion ratkaisuun, jossa Israelin ja Palestiinan valtion olemassa side-by-side rauhassa ja turvassa ja kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisällä," Ms piispa sanoi lausunnossaan ABC.
"Australia kehottaa molempia osapuolia pidättymään vaiheet, jotka vahingoittavat rauhan mahdollisuuden ja jatkaa suoraan neuvottelut kahden valtion ratkaisu mahdollisimman pian."
Samaan yhdysvaltalainen kirjailija juutalainen aikakauslehti on arvostellut Uuden-Seelannin "intohimoinen tunteita kiinteistön riita Lähi-idässä", vaikka kansakunnan oma "dark ohi".
"Uusiseelantilaiset eivät ole vieraita siirtokuntien - tai Cavalier kieltäminen oikeudet alkuperäiskansana niiden historiallisen kotimaassaan," Liel Leibovitz kirjoitti Tablet.
"Jostain kumman syystä, vaikka, Uusi-Seelanti on päättänyt projisoida omat historialliset ja moraaliset puutteita aboriginaalien väestö juutalaisvaltion, jatkaen sivuuttaa vaikutuksia sen historiallisen ja hyvin dokumentoitu rikosten kotona", hän jatkoi .
Uuden-Seelannin kaksivuotiskaudeksi kuin vaihtuvaksi jäseneksi turvallisuusneuvostossa päättyy ensi kuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti