torstai 30. maaliskuuta 2017

Yhdysvaltain puolustusministeri haluaa amerikkalaisjoukkojen pysyvän Irakissa



”Yhdysvaltain joukot vedetään joulunpyhiksi kotiin Irakista”, julisti Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Valkoisen talon lehdistötiedotteessa lokakuussa 2011. 

Niinpä. Rauhanpalkinnon saanut Yhdysvaltain presidentti päätti viidennen kerran (vai oliko se jo kuudes?) lopettaa sodan Irakissa. ”Joukot palaavat kotiin jouluksi ja integroidaan välittömästi uudelleen siviilielämään hyvin palkattuihin työpaikkoihin Walmartilla”, kirjoitti Time-lehti tuolloin. 

Mikä enää voisi olla kauempana totuudesta? 

Vuonna 2017 tuhansia yhdysvaltalaisia sotilaita on edelleen Irakissa (Irakissa ja Syyriassa yhteensä vähintään 8000). Ja kun varsinainen sota ISIS-terroristeja vastaan on ohi, nämä tuhannet sotilaat todennäköisesti jäävät Irakiin. 

Yhdysvaltalaiset joukot pysyvät Irakissa vielä vuosia sen jälkeen kun keskeisin osa ISIS-militantteja vastaan käytyä sotaa on päättynyt, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis senaatin kuulemisessa. Hän huomautti erityisesti, että Yhdysvaltain on syytä pitää asevoimiaan Irakissa myös sen jälkeen, kun meneillään oleva taistelu Mosulista on ohi. 

Hänen mukaansa 40 000 amerikkalaissotilaan pitämiselle vastaisuudessa Irakissa on riittävät perusteet. 

Russia Insider / KOMINFORM 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti