keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Donbassissa ei ole tilaa Janukovitshin kaltaisille pettureille – Zakharchenko



Donetskin kansantasavallan (DPR) päämies Alexander Zakharchenko kommentoi eilen joidenkin medioiden tietoja, että Ukrainan entinen poliittinen eliitti suunnittelisi paluuta Donbassiin.
Hän sanoi, että vaikka Janukovitsh on edelleen Ukrainan laillinen presidentti, sillä hän ei luopunut vallasta, eikä maassa järjestetty normaaleita vaaleja, ei hänellä ole mitään tekemistä Donbassin kanssa.

“Tosiasiassa Janukovitsh on Ukrainan virkaatekevä presidentti. Hän ei luopunut vallastaan, normaaleja vaaleja ei järjestetty ja kaikki se, mikä tapahtui hänen maanpakonsa aikana, on laiton vallankaappaus. Mutta haluan selventää asian lopullisesti: Janukovitshilla ei ole mitään suhdetta mihinkään joka koskee Donetskin kansantasavaltaa.”

Zakharchenko sanoi, ettei häntä kiinnosta onko Janukovitsh presidentti tai tuleeko hänestä presidentti, sillä hän jätti Donbassin yksin paetessaan maasta.

”Vaikka hän on tai tulee olemaan presidentti, me emme välitä tästä. Missä presidentti oli toukokuun 26. 2014? Ja Debaltsevon hyökkäyksen aikana? Ensinnä, hän oli Harkovassa ja sitten hän pakeni Venäjälle. Presidentti ei ollut kansansa luona. Ja tämä käsittää seuraavat henkilöt: Janukovitsh, Azarov, Klimenko, Arbuzov, kaimani Zakharchenko ja muut. Suosittelen lisäämään nämä henkilöt listalle, joilla ei ole pääsyä Donetskin kansantasavaltaan . Meillä ei ole mitään tekemistä näiden pettureiden kanssa!”

Tämän vuoden helmikuussa ukrainalainen politiikan vaikuttaja Konstantin Kilimnik esitti Kiovassa Paul Manafortin, Donald Trumpin kampanjapäällikön, suunnitelman Donbassin konfliktin ratkaisemiseksi. Nk. Mauripol-suuunnitelma ehdotti Janukovitshin paluuta Donbassiin ”Donetskin ja Luganskin alueelliseksi päälliköksi”, ”nykyisten separatistijohtajien” mahdollisella osallisuudella.

Doni Uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti