keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Onnellisuus Kuubassa

by jovencuba
Tekijä: Roberto G. Peralo
Kuubalaiset tapasimme kaikki odotukset joulukuussa toivoen, että kansalliskokous julkisti tulokset talouskasvun. Bruttokansantuote (BKT) on tullut alitajuntaan jokaisen kuubalaisen indikaattori mittaamiseksi onnistumisen tai epäonnistumisen Kehitämme taloudellisen mallin, ja jopa uhrauksia.
Välineenä mittaamaan tuloksena talous on yksi tehokkaimmista tunnettu ja on standardoitu kansainvälisesti. Mutta ei enää indeksi, että monet eivät näe näy niiden todellisuutta.
20. maaliskuuta julkaistiin maailmankomission raportti Happiness jossa käytetään tieteellisten välineiden taso onnellisuutta kansalaisten maittain ja alueittain näytetään. Tässä raportissa kerrotaan menetelmät ja löysi sen hyvin mielenkiintoista, kuinka ne indeksin laskennassa havainnot osoittavat.
Luin raportin huolellisesti, toivoen löytävänsä tulokset Kuuban tapauksen. Mutta jostain syystä, minulle tuntematon, Kuuba on yksi harvoista maista, jotka eivät sisälly tutkimukseen. Syyriaan, joka on edessään sisällissodassa yli 5 vuotta Tutkimukseen osallistui.
Tutkimuksessa ryhmä yhteiskuntatieteilijät, perustuu yksinkertaiseen kysymykseen. henkilöt imaginasen portaikkoon 10 askelta pyydettiin. Yläreunassa portaita oli "paras elämä olisi mahdollista", ja alareunassa oli pahin. Hän sitten kysyttiin, että askel löydät itsesi tällä hetkellä.
Mielestäni indeksi olisi loistava työkalu mittaamiseen ja arviointiin erittäin puolueettomasti toiminnan tehokkuutta ja toimien sekä alue- ja kansallisella tasolla. Kuuban tapauksessa ei tarvitse odottaa kansainvälinen elin sisällyttää meitä tässä raportissa. Meillä on tarpeeksi tutkimuskeskuksia ja yhteiskunnallisessa tutkimuksessa, useimmiten liian vähän, he voivat ottaa huomioon laskettaessa tämän indeksin vuosittain.
Uskallan sanoa suoralta kädeltä, että tämä indikaattori vaikuttavia muuttujia olisi paljon tehokkaampaa ja kattava mitata tuloksia vuoden työn. Hyvinvoinnin ja onnellisuuden kansalaisten ei ole sidottu pelkästään tyydyttävällä ainetarpeesta tuotteen talouskasvua. Tähän vaikuttavat monet muutkin tekijät, kuten elinajanodote, perhe ja ihmissuhteet, työtyytyväisyys, hengellinen rikastus, yleistä rauhaa, vapauden tunteesta.
Vain puuttuu tahtoa saada tätä tietoa, mikä on julkista ja pitävät sitä välineenä tehokasta työtä. Epäpätevä virkamiehet näkisi sitä uhkana ja olisi täysi syy estää sellaisten tämän välineen. Sen sijaan johtajat kantavat vastuunsa pappeutta olen vakuuttunut siitä, että jos he tietäisivät olemassaolosta tämän indikaattorin ei epäröi hetken soveltaa. Ihmiset voisi erottaa toisistaan, tässä on demokraattinen, sosialistinen ja vapauttavaa luonnetta, ja ehkä syy, miksi jokin asia ei tapahdu heti.
jovencuba | 28 maaliskuu 2017 klo 08:00 | Tunnisteet: Kuuba , talous , onnellisuus , indeksi | Luokat: 2017 , talous , Roberto González Peralo | URL: http://wp.me/pRuWw-4dX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti