perjantai 24. maaliskuuta 2017

Terroristiuhka Valko-Venäjällä? Valko-Venäjä ja Venäjä järjestävät sotaharjoituksia.



Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko kertoi maanantaina, että Valko-Venäjällä on pidätetty kymmeniä Ukrainasta ja Puolasta tulleita terroristeja, jotka olivat saapuneet maahan järjestämään provokaatioita. Joitakin levottomuuksia on jo esiintynyt. 

Valko-Venäjällä ja Venäjällä on yhteinen huoli siitä, ettei Valko-Venäjälle pääse muodostumaan liikehdintää, joka voisi käynnistää Ukrainan katastrofin kaltaisen tuhoisan prosessin. 

Samaan aikaan Valko-Venäjän presidentti Aleksander Lukashenko on hyväksynyt suunnitelman Valko-Venäjän ja Venäjän valtioliiton strategisten Zapad-2017 -sotaharjoitusten järjestämisestä, kertoi uutistoimisto BelTa maanantaina. Harjoitukset on määrä pitää syyskuussa 2017. 

Kyseessä on Valko-Venäjän ja Venäjän asevoimien nyt meneillään olevan yhteisen koulutusohjelman viimeinen vaihe. Maiden valtionpäämiesten tekemän päätöksen mukaan Valko-Venäjän ja Venäjän asevoimien yhteiset harjoitukset pidetään säännönmukaisesti kerran kahdessa vuodessa. 

Tulevissa harjoituksissa keskitytään koulutukseen ja asevoimien yksiköiden käyttämiseen Valko-Venäjän ja Venäjän valtioliiton turvallisuuden takaamisessa. 

Komentajien ja miehistön koulutus järjestetään ampumaleireillä Venäjällä ja Venäjällä. Harjoitus on jaettu kahteen vaiheeseen. Sen lisäksi, että niissä keskitytään yksiköiden keskinäisen integraation kehittämiseen, harjoituksessa kiinnitetään huomiota alueellisen puolustuksen tehtävien täyttämiseen, valtioliiton rajojen puolustamisen tehostamiseen sekä asevoimien puolustuskyvyn ylläpitämiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti