torstai 30. kesäkuuta 2016


Kuten Japani tarkoituksella torpedoi puolueettomuussopimuksen sopimus Neuvostoliiton kanssa

25 minuuttia sitten  0
Lähde: Rossijskaja Gazeta
Miksi ensimmäisestä viimeiseen päivään maailmansodan Japanissa tarkoituksella torpedoi puolueettomuussopimuksen sopimus Neuvostoliiton kanssa.

Huhtikuussa 2016 aattona neuvottelut Venäjän ulkoministerit Japanin ja Sergei Lavrov ja Fumio Kishida, -wing japanilainen sanomalehti "Sankei Shimbun" vaati Venäjän hallitusta "paluu" Kuriileille, anteeksi heidän "laittomaan sieppaukseen" ja tunnustaa "rikkoo Moscow yleissopimus puolueettomuus ", joka Tokion muka tasaisesti ja rehellisesti täyttyvät.
" Homeland "yksityiskohtaisesti kirjoitti tuloksista Jaltan konferenssin ja diplomaattisia ristiriitoja, piste i: n asiasta saarten (" Kuriilin ongelma on ratkaistu. vuonna 1945, "n 12 2015) . 70 vuotta alussa työn Tokion Tribunal - hyvä tilaisuus muistuttaa, miten "rehellisesti ja hyvässä uskossa" Japani täyttää ehdot Japanin ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimus.

Tuomio Kansainvälisen rikostuomioistuimen

Kansainvälisen sotarikostuomioistuimen Kaukoidän - tuomioistuin "ihmisiä syytetään yksittäin tai jäseninä organisaatioita, tai ne ja muut samaan aikaan, rikokset muodostavat rikokset rauhaa vastaan" - pidettiin Tokiossa 03 toukokuu 1946 12 marraskuu 1948 tuomiossa todetaan: "Tuomioistuin katsoo, että hyökkäyssodan Neuvostoliittoa vastaan ​​suunniteltiin ja säädetään Japanin aikana, että hän oli yksi tärkeimpiä osia Japanin kansallisen politiikan, ja että sen tarkoituksena oli takavarikoida alueelle Neuvostoliiton Kaukoidässä."
Toinen lainaus: "On selvää, että Japani ei ollut vilpitön päätteeksi puolueettomuutta sopimus Neuvostoliiton kanssa (huhtikuu 1941 - Ed.) Ja lisäksi niiden kanssa Saksan kannattavampaa, allekirjoitti puolueettomuus sopimus helpottamiseksi niiden täytäntöönpanosuunnitelmien hyökkäys Neuvostoliittoon ... "
Ja lopuksi, yksi: "Todisteet esitetty Tribunal osoittaa, että Japani, kaukana neutraali, koska sillä olisi oltava noudattaa sopimuksen allekirjoitti Neuvostoliiton kanssa, on antanut merkittävää apua Saksaan."
Tässä ja asua.

"Blitzkrieg" Kremlissä

13 huhtikuu 1941 klo juhlapäivällisillä Kremlissä, kun allekirjoittamisen vakaussopimuksen puolueettomuuslaki ( "diplomaattisen blitzkrieg" kutsuttu se Japanin ulkoministeri Yōsuke Matsuoka) vallitsi tyytyväisyys ilmapiiri. Silminnäkijöiden mukaan Josef Stalin, etsien korostaa niiden ystävällisyys, henkilökohtaisesti siirsi vieraat ruokia lihaa ja kaatoi viiniä. Kohotti lasia, Matsuoka sanoi: "Sopimuksen allekirjoittivat. En valehtele. Jos makaan, pääni on sinun. Jos valehtelet, tulen päätäsi. "
Stalin teki kasvot, ja sitten vakavasti sanoi:" Pääni on tärkeää maalleni. Aivan kuten maasi. Varmistakaamme, että päämme jäivät meidän hartiat. " Ja jo jäähyväiset Kremlissä japanilaisten kanssa ministeri, yhtäkkiä ilmestyi Yaroslavl asemalla suorittaa Matsuoka henkilökohtaisesti. Ainutlaatuinen tapaus! Tämän ele, Neuvostoliiton johtaja katsoi tarpeelliseksi korostaa Neuvostoliiton ja Japanin sopimus. Ja korostus sekä japanilaisten ja saksalaiset.
Tietäen, että joukossa saattoväki, Saksan suurlähettiläs Moskovassa von Schulenburg, Stalin mielenosoituksellisesti omaksuivat lavalla on japanilainen ministeri: "Sinä olet Aasian ja olen Aasian ... Jos olemme yhdessä, kaikki Aasian ongelmat voidaan ratkaista." Matsuoka kaikui hänelle: "Ongelmat maailman voidaan ratkaista."
Mutta sotilaallinen piireissä Japanissa, toisin kuin poliitikot, ei antanut puolueettomuussopimuksen erityinen merkitys. Näissä samassa tuntia 14. huhtikuuta 1941, että "salainen sota päiväkirja" on japanilainen Pääesikunnan teki ennätys: "arvo tämän sopimuksen ei ole tarjota aseellinen hyökkäys etelässä.Se ei ole sopimus ja keinoja välttää sota Yhdysvaltojen kanssa. Hän vain antaa enemmän aikaa tehdä itsenäisen päätöksen siitä sodan alusta Neuvostoliittoa vastaan. " Vielä tarkemmin ilmaistuna samassa huhtikuu 1941 sotaministerin Hideki Tōjō: "Vaikka sopimus, tulemme aktiivisesti suorittaa sotilaallisia valmisteluja Neuvostoliittoa vastaan."
Suunnilleen sama todisteet tekemät 26. huhtikuuta selvitys esikuntapäällikkö sijoitettu rajoilla Neuvostoliiton ja Guandong-armeija, General Kimura kokouksessa päälliköt muodostelmia: "On välttämätöntä, toisaalta, enemmän ja enemmän parantaa ja laajentaa koulutusta sotaan Neuvostoliiton kanssa, ja toisaalta - ylläpitää ystävällisiä suhteita Neuvostoliiton kanssa säilyttääkseen aseellisen rauhaan, ja samalla valmistautua toimintaan Neuvostoliittoa vastaan, joka tällä ratkaisevalla hetkellä tuo todellista voittoon Japanissa. "
Neuvostoliiton tiedustelu, mukaan lukien sen asukas Richard Sorge, ajankohtainen ja puolueetonta tietoa Moskovassa näistä tunteita. Stalin tiesi, että Japani ei heikentäisi valppautta rajalla Neuvostoliiton.Uskomme kuitenkin, että ei-aggression sopimuksia Saksan ja puolueettomuus Japanin auttaa voittaa aikaa.Kuitenkin nämä odotukset eivät täyttyneet.

29. elokuuta päivä "X"

Saat 22 kesäkuu 1941 Ulkoministeri Matsuoka edellä mainittiin, pikaisesti tulla keisari Hirohito, sitkeästi pyysi häntä heti hyökätä Neuvostoliittoon: "Meidän täytyy alkaa pohjoisesta, ja sitten mennä etelään. Älä anna luolan tiikeri, vauva tiikeri ei vedä. Meidän on päätettävä. "
Kysymys hyökkäys Neuvostoliittoon kesällä 1941 keskusteli 2. heinäkuuta salaisen kokouksen läsnäollessa keisari. Puheenjohtaja valtaneuvoston (neuvoa-antava elin keisari) Kado Hara puhui suoraan: "Uskon te kaikki samaa mieltä, että sota Saksan ja Neuvostoliiton on todellakin historiallinen tilaisuus Japanissa.Koska Neuvostoliitto on kannustanut leviämisen kommunismin maailmassa, joudumme ennemmin tai myöhemmin kimppuun. Mutta kun imperiumi oli vielä miehitetty Kiinan tapaus, emme ole vapaita päättämään hyökkäys Neuvostoliittoon, kuin olisi toivottavaa. Uskon kuitenkin, että meidän on hyökättävä Neuvostoliiton ajoissa ... Toivotan me hyökkäsi Neuvostoliittoon ... Voidaan sanoa, että yhteydessä puolueettomuussopimuksen Japani olisi epäeettistä hyökätä Neuvostoliittoon ... Jos me kimppuun, kukaan pitää sitä pettämistä. Odotan tilaisuutta iskeä Neuvostoliiton. Pyydän armeija ja hallitus tekemään niin mahdollisimman pian. Neuvostoliitto on tuhottava. "
Tulosten mukaan kokouksen hyväksyi ohjelman kansallista politiikkaa valtakunnan: "Meidän asenne Saksan ja Neuvostoliiton sota määritellään mukaisesti hengessä kolmen vallan sopimus (Japani, Saksa ja Italia).Emme kuitenkaan puutu konfliktiin. Lujitamme peitellyn sotilaskoulutuksen Neuvostoliittoa vastaan, kiinni itsenäinen asema ... Jos Saksan-Neuvostoliiton sota kehittyy siihen suuntaan suotuisa imperiumin olemme turvautua aseelliseen voimaan, ratkaisee ongelman pohjoisen ... "
Päätös hyökätä Neuvostoliiton - aikana, jolloin hän on heikentynyt torjunnassa natsi Saksa - sai Japanissa kutsutaan "kypsä kaki strategiaa."
Esikunnan Japanin armeijan päivämäärä hyökkäys Neuvostoliittoon määriteltiin - 29 elokuu 1941.

Ohje Hitler idästä

Tänään, Japani propagandistien ja joidenkin niiden kannattajien sanoa maamme: hyökkäys ei tapahtunut, koska Japani rehellisesti noudattamaan ehtoja neutraalisuuden sopimuksen. Itse asiassa syy oli epäonnistuminen Saksan suunnitelma "salama sota." Ja vaikka viralliset japanilaiset historioitsijat ovat pakko myöntää: "Neuvostoliitto, johtava puolustava sotaa Saksassa, eivät heikennä niiden joukkojen Itä pitäen ryhmä sama kuin Guandong-armeija. Siten Neuvostoliitto pystyi saavuttamaan tavoite - puolustuksen Itä välttäen sota ... Tärkein tekijä oli se, että Neuvostoliitto, jolla on laajalla alueella ja suuri väestö, vuodet ennen sotaa viisivuotissuunnitelmia on tullut voimakas taloudellinen ja sotilaallinen voima.
Mitä suunnitelma sodan Neuvostoliittoa vastaan, hän oli salattu nimi "Kantogun Tokushu ensyu", lyhennettynä "Kantokuen" ( "Special sotaharjoitukset Guandong-armeija"). Ja kaikki yritykset esittelemään "puolustus" ei kestä lähempää tarkastelua ja kumosi samalla hallituspuolueen historioitsijat Land of the Rising Sun. Siten laatijat "virallinen historia sodan Great East Asia" (julkaisija puolustusministeriön "Asagumo") tunnustettu: "Ytimessä suhteiden Japanin ja Saksan luoda yhteinen tavoite - murskata Neuvostoliiton ... sota Department uskoivat, että Japani olisi edistettävä sotilaallista menestystä Saksan alle uskollisuus armeijan ... kolmen vallan sopimus ymmärtää halu olla antamatta Englannissa ja Yhdysvalloissa hillitä voimansa Itä-Aasiassa, sitoa Neuvostoliiton joukot Kaukoidässä, hyödyntämällä sopiva hetki voittaa sen. "
Toinen dokumentti todiste: raportti Saksan suurlähettiläs Japani Eugen Ott hänen pomo, ulkoasiainministeri von Ribbentrop: "Olen tyytyväinen voidessani todeta, että Japani on valmis kaikenlaisia ​​onnettomuuksia suhteessa Neuvostoliittoon yhdistää voimansa Saksan ... Uskon että on tuskin tarpeen lisätä, että Japanin hallitus on aina ollut mielessä laajentamista sotilaallisia valmisteluja muun toiminnan, ja tätä varten ja sitovasti voimat Neuvostoliiton Venäjän Kaukoidässä, jota se voisi käyttää sodassa Saksa ... "
Tehtävä virveli Neuvostoliiton joukot suorittavat Japan koko toisen maailmansodan. Se arvostaa Saksan johto: "Venäjän pitäisi pitää joukkoja Itä-Siperian, ennakoiden Venäjän-Japanin konflikti" - Ribbentrop antoi Japanin hallituksen sähkeen päivätty 15 toukokuu 1942. Ohjeissa tehtiin tiukasti.

Keskipäivänä Omsk

Enemmän 18 tammikuu 1942, ennakoiden yhteisen voiton, Saksan, Italian ja Japanin imperialistit "jaettu" keskenään alueella Neuvostoliitossa. Johdannon huippusalainen Sopimuksen mukaan suorasukaisesti: "hengessä kolmen osapuolen sopimus 27. syyskuuta, 1940 ja yhteydessä sopimuksen 11 päivänä joulukuuta 1941 asevoimat Saksassa ja Italiassa, sekä armeijan ja merivoimien Japanin päätökseen sotilaallisen sopimuksen yhteistyöstä toiminnot ja murskaus mahdollisimman pian sotilaallinen mahti vastustajat. "Vyöhyke sotatoimien asevoimien Japanin julistettiin osa Aasian mantereen itään 70? itäistä pituutta. Toisin sanoen, pyydystäminen Japanin armeijan kohdistui laajoja alueita Länsi-Siperian, Kaukoidän ja Trans-Baikal.
Rataosan Saksan ja Japanin miehityksen vyöhyke oli kulkea pitkin pituuspiiriä Omsk. Ja se oli suunniteltu "totaalisen sodan ohjelman ensimmäisen jakson. Rakentaminen Aasiassa ", jossa Japanissa määritetään olevan kaapata alueiden ja luonnonvarojen tutkitaan siellä:
- Maritime alue:
a) Vladivostok, Marinski, Nikolaev, Petropavlovsk ja muut alueet .;
b) strateginen raaka-aineet: Tetyukhe (rautamalmi), Okha ja Ehab (maaöljy), Sovetskaya Gavan, Artem, Tavrichanka, Voroshilov (kivihiili).
- Khabarovsk alue:
a) Habarovsk, Blagoveshchensk, Rukhlovo ja muut alueet .;
b) strateginen raaka-aineet: Umarita (molybdeeni) Kivda, Raichihinsk, Sakhalin (kivihiili).
- Chita Alue:
a) Chita, Karymskaya, Rukhlovo ja muut alueet .;
b) strateginen raaka-aineet: Halekinsk (rautamalmi), Darasun (lyijy ja sinkki malmi), Gutai (molybdeeni) Bukachacha, Ternovskiy, Tarboga, Arbagar (kivihiili).
- Buryat-Mongolian alue:
a) Ulan-Ude ja muut. strategisiin pistettä.
"Ohjelma" annettu "Siirtyessämme miehitetty alueilla Japani, korealaiset ja Manchus, suorittaneen pakko häätö asukkaiden pohjoiseen."
Ei ole yllättävää, sellaisin suunnitelmien Japani huomiotta - valitsemme lievin määritelmä - puolueettomuussopimuksen sopimus.

Pimeän sota maalla ja merellä

Sodan aikana määrä aseellisia hyökkäyksiä Neuvostoliiton alueella on kasvanut merkittävästi. Osat ja liitännät Guandong-armeija 779 kertaa rikkonut maaraja, ja Japan Air Force lentokoneet 433 kertaa - ilmaa.Neuvostoliiton alueen alistettiin kuoret, heitettiin hänen vakoojat ja aseistetut jengit. Ja se ei ollut improvisaatio "neutraaleista" toiminut tiukasti noudattaen sopimusta, Japani, Saksa ja Italia, on 18 tammikuu 1942. Tämä vahvistettiin Tokion aikana Japanin suurlähettiläs Saksa Oshima. Hän myönsi myös, että oleskelun aikana Berliini järjestelmällisesti keskustellut Himmlerin järjestelyt kumouksellisen toiminnan Neuvostoliittoa vastaan ​​ja sen johtajia.
Japani sotilastiedustelu vakooja aktiivisesti uuttaa tietoa Saksan armeijan. Ja tämä on myös vahvistettu Tokion prosessi, jossa kenraalimajuri Matsumuran (lokakuusta 1941 elokuu 1943 johtaja Venäjän osaston Intelligence että Japani Pääesikunnan) myönsi: "Me systemaattisesti lähetetään eversti Kretschmer (Sotilasasiamies Saksan suurlähetystön Tokiossa - Auth .. ) tiedot Red armeijan joukkojen käyttöönottoa sen osien Kaukoidässä, sotilaallinen potentiaali Neuvostoliiton. Sillä Kretschmer antoi minulle tietoa lopetus neuvostodivisioonat Kaukoidästä länteen, liikkumisen yksiköiden puna-armeijan maassa, käyttöönottoa evakuoitiin Neuvostoliiton sotateollisuuden. Kaikki tämä tieto kootaan raporttien perusteella tulossa Japani esikunnan Japani sotilasasiamies Moskovassa ja muista lähteistä. "
Lisää tämä tyhjentävä todistus voi olla vain se, että sodan jälkeen, ja edustajat Saksan korkean Käsky hyväksytty: tietoja Japanista käytetään laajalti niiden sotilasoperaatioihin Neuvostoliittoa vastaan.
Ja lopuksi, Japanin Frank torpedoi puolueettomuussopimuksen -sopimuksen käyttöönottoon pimeän sotaan Neuvostoliittoa meressä. Laitonta pidätystä Neuvostoliiton kauppa ja kalastus aluksia, uppoamisen heitä, talteenotto ja pysäyttämisen tiimi jatkaa loppuun sodan. Mukaan virallisen toimittamat tiedot Neuvostoliiton puolella Tokion Tribunals, kesäkuusta 1941-1945, Japanin laivasto on pidätetty 178 ja upposi 18 Neuvostoliiton kauppalaivoja. Japanilainen sukellusvene veneitä torpedoi ja upposi niin suuria Neuvostoliiton aluksia "Angarstroy", "Cola", "Ilmen", "Perekop", "Maikop". Ei voitu kieltää kuolemantapauksen näistä aluksista, jotkut japanilaiset kirjoittajat tehdä järjetön lausuntoja tänään, että laivat upposi de ... lentokoneiden ja sukellusveneitä Yhdysvaltain laivaston liiton Neuvostoliiton (?!).

johtopäätös

Ilmoittaa 05 huhtikuu 1945 annetun irtisanomiseksi puolueettomuussopimuksen, Neuvostoliiton hallitus oli riittävät perusteet julistaa: "... Sen jälkeen tilanne on muuttunut radikaalisti. Saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon, ja Japanin, Saksan liittolainen, auttaa jälkimmäinen sen sodassa Neuvostoliittoa vastaan.Lisäksi Japanissa on sodassa Yhdysvalloissa ja Britanniassa, jotka ovat liittolaisia ​​Neuvostoliiton. Tässä tilanteessa puolueettomuus sopimus Japanin ja Neuvostoliiton menettänyt merkityksensä, ja laajentaminen sopimus on tullut mahdottomaksi ... "
Jää vain lisätä, että valtaosa edellä mainituista asiakirjoista on julkaistu Japanissa 1960-luvulla.Valitettavasti kaikki eivät vapautettiin maassamme. Tämä julkaisu on "kotimaa", toivottavasti vauhdittaa, ja historioitsijat, ja politiikka ja kaikille venäläisille syvästi kiinnostunut ei niin kaukaisessa historiassa, josta tulee nyt kohteena kovaa taistelua mielen ja ihmisten sydämissä.
Anatoly Koshkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti