torstai 23. kesäkuuta 2016

Diplomaattinen blitz Kremlissä

32 minuuttia sitten  0
22 kesäkuu - on päivä, jolloin se on erittäin sopiva muistaa paitsi rohkeutta meidän armeijan, mutta liikkeitä meidän diplomatiaa, joka yritti viivyttää tai jopa poistaa vaara sodan. Ja  ei vain Saksassa vaan myös Japanin kanssa. Ja jos ensimmäisessä tapauksessa, tämä ei saavutettu, hyökkäys Neuvostoliittoon molemmin puolin samaan aikaan, kuitenkin, onnistui pakenemaan. Siitä miten se tehtiin, materiaali kertoo professori Anatoli Koshkin Abramovich. Suurin asiantuntija alalla Venäjän-Japanin suhteet, joka 27. kesäkuuta juhlii 70 vuotta.Koska etukäteen ei onnitella, sitten vain sanoa, että me Blagonravov täyttyy hyvin symbolinen paikka. On Kuriles, Iturup Island . Olen hyvin iloinen siitä, että meillä oli hyvät suhteet.

Neuvostoliitto - Japani "diplomaattisen Blitz" Kremlissä

Päivämäärä petollisen hyökkäyksen natsi-Saksan Neuvostoliittoon antaa aiheen palata tapahtumiin näiden nyt kaukaisten vuotta, elvyttää muisti vaikeissa olosuhteissa kansainvälisessä tilanteessa, pyrkimykset estää osallistumista maamme maailmassa teurastusta. Kuluneen neljännesvuosisadan se on kirjoitettu paljon vika Neuvostoliiton johtajuutta "puute valmius sotaan", traaginen seuraukset "strategiset virheet" Stalinin, hänen lähes naiivi hyväuskoisuuttaan. Itse asiassa tämä ylimääräinen poliitikko ei ollut naiivi. Hän ymmärsi väistämättömyyden sodan. Tietoisena unpreparedness maan ja asevoimien taistella voimakas orjuutettu lähes koko Euroopan vihollinen, hän yritti tinkiä aggressiivinen maiden riittävästi aikaa puutteiden armeijan ja siirto valtion talous sotakannalla.
Historiallisessa kirjallisuudessa analysoitu riittävästi syitä tekemisestä 23 elokuu 1939 natsi-Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimuksen. Paljon vähemmän yleisön tietoisia olosuhteista allekirjoittamisen huhtikuu 1941 sopimuksen puolueettomuutta Japanin kanssa.
12 maaliskuu 1941, Japanin ulkoministeri Yōsuke Matsuoka matkusti Eurooppaan. Menossa Moskova, hänellä oli valta tehdä Neuvostoliiton johto hyökkäämättömyyssopimus, mutta japanilaisen olosuhteissa. 3 helmikuu koordinointineuvosto hallituksen ja Imperial päämaja oli hyväksynyt asiakirjan "Principles of neuvotteluja Saksan, Italian ja Neuvostoliiton." Asiakirja vastineeksi Japanin solmia hyökkäämättömyyssopimuksen annettiin pakottaa Neuvostoliiton johtajuutta suuria myönnytyksiä, eli myydä Japanissa ja Pohjois-Sahalin lopettaa tukea Kiinaan.
Ensimmäisessä tapaamisessa Molotov Matsuoka sanoi, että muodollinen tarkoituksena hänen matka Eurooppaan - luoda henkilökohtaisia ​​yhteyksiä Hitlerin, Ribbentrop, Mussolini ja Ciano. Hän sanoi hänen haluttomuus antaa vaikutelman, että hänen matka liittyy neuvottelut Neuvostoliiton kanssa.Kuitenkin Matsuoka sanoi että paluumatkalla Saksasta, hän on varmasti lopettaa muutaman päivän Moskovassa.
Lopussa Kokouksen Japanin ministeri ilmaisi halunsa tavata Stalinin, hän sanoi: "nytkin." Hänen yllätyksekseen pyyntö välittömästi myönnetty. Molotov, läsnäollessa Stalinin, Matsuoka kehotti puhelimessa ja sanoi, että "Stalin voisi olla kymmenessä minuutissa."
Alla on koko tekstin Stalinin ensimmäinen keskustelun Matsuoka ennätyksen siinä muodossa, jossa se on valmistettu ja varastoitu "stalinistisen arkisto."

SOV.SEKRETNO
RECORD TALK toveri. JV STALIN Kun Japanin ulkoministeri Matsuoka
24 maaliskuu 1941
Alussa keskustelun Matsuoka sanoi, että kahdeksan vuotta sitten, kulkee Neuvostoliiton Genevessä hän oli 5 päivää Moskovassa, mutta silloin hän ei näe kuvassa tapauksessa toveri. Stalin. Hän voisi sitten nähdä toveri. Stalinin vain podium mausoleumi, osallistuvat paraatiin punainen tori.
Seuraava Matsuoka sanoi, että hän oli pyytänyt toveri. Stalinin ottaa sen voidakseen kunnioitustaan ​​ja puhua toveri. Stalin ennen lähtöä Berliinin.
Tov. Stalin vastasi, että hän oli valmis palveluihin Matsuoka.
Matsuoka puhuttu matkan tarkoitus Saksaan ja Italiaan sekä hänen halunsa jäädä muutaman päivän Moskovassa, hän sanoi Tokiossa Neuvostoliiton suurlähettiläs toveri. Smetanin sekä vain keskustelun käytiin toveri. Molotov. Joten, ei halua vaivata toveri. Stalin pyytää toveri. Stalin Tiedot tiedustella toveri. Molotov. Seuraava Matsuoka sanoi, että jos toveri. Molotov pitää välttämättömänä, hän, Matsuoka, koska hän palasi matkalta Saksassa ja Italiassa voi olla useita tapaamisia toveri. Molotov parantamiseen Kiinan ja Neuvostoliiton suhteet. Heti Matsuoka sanoi, että hänen vakaumuksensa suhteen parantamiseen suhteiden Japanissa ja Venäjällä syntyi 30 vuotta sitten, joten se ei ole uusi, ja henkilökohtaisesti hänellä on määrätietoisesti parantamaan Kiinan ja Neuvostoliiton suhteet.
Tov. Stalin vastasi, että halu Matsuoka pysähtyä matkalla takaisin Moskovaan olisi tervetullut, ja sanoi, että välisten suhteiden parantamisen Neuvostoliiton ja Japanin, hän sanoi, paitsi tarpeellisia myös täysin mahdollista, ja jos uusi kokous Matsuoka tarvitaan, se tulee olemaan Matsuoka palvelut.
Matsuoka sanoi, että hän samaa mieltä toveri. Stalin, parantamiseen suhteiden maiden välillä ja muistutti, että ennen matkaansa Geneve 1932, hänellä oli keskustelun jälkeen sotaministeri ja ulkoministeri, jotka ovat sopineet neuvottelemaan hyökkäämättömyyssopimuksen. Kuitenkin Japanin yleinen mielipide oli vastaan ​​tekemisestä hyökkäämättömyyssopimus ja siksi ponnistelunsa olivat tuloksettomia.
Kysyi toveri. Stalin, onko se oli silloin, kun ulkoministeri oli Iosidzava, Matsuoka vastasi, että silloin ulkoministeri oli Uchida.
Matsuoka jälleen toisti, että tuolloin hän puhuu tekemisestä hyökkäämättömyyssopimus Japanin ja Neuvostoliiton silloisen voenminom Araki, ulkoministeri Uchida ja he ovat antaneet suostumuksensa Matsuoka sanoi Moskovassa koskien sopimusta, vaikka päätavoite, sanoo Matsuoka se oli hänen työnsä pään Japanin valtuuskunnan Geneveen. Koska Matsuoka jatkui, Araki ja Uchida ovat sopineet allekirjoittamaan sopimus, heillä oli moraalinen velvollisuus tukea häntä tässä suhteessa, mutta yleinen mielipide ei ole vielä kypsä sopimus allekirjoitettiin. Heti Matsuoka lisäsi, että jo nyt on olemassa ryhmä ihmisiä, jotka vastustavat tekemisestä hyökkäämättömyyssopimus, mutta yhdessä Konoe on vahva lausunnon suhteiden parantamiseksi maiden välillä.
Sitten Matsuoka sanoi, että toveri. Stalin oli hyvin kiireinen, hän ei halua riistää häneltä arvokasta aikaa, mutta jos toveri. Stalin voisi antaa sille vielä 20 minuuttia, sitten hän on toveri virkaa. Stalin kaksi kysymystä, jonka hän olisi pyydetään harkitsemaan palatessaan Berliinin ja Rooman.
Tov. Stalin vastasi, että, kuten Matsuoka harvinainen vieras, niin hän on valmis tapaamaan pyynnöstä Matsuoka.
1. Matsuoka sanoi, kuten tiedätte, Japanissa, ylin valta käsissä Tenno. On Tenno vieraan kielen, yleensä käännettynä keisari. Tämä ei kuitenkaan ole totta, koska Japanissa on pitkään ollut saatavilla kommunismi, ja sanoisin, sanoo Matsuoka, kommunismi moraalisen kommunismi. Vuonna japanilainen perhe, joka omistaa esimerkiksi vanhin poika, kuuluu myös nuorin poika. Vaikka kapitalismi olemassa Japanissa, mutta tämä ei ole mitään haittaa. Kaikki omaisuus ja kansalaisten elämään kuuluvat Tenno, eikä kukaan katuu. Edelleen, esimerkiksi suhteellisen huono mies, nähdä joitakin köyhä poika, antaa hänelle rahaa tutkia ja siten kohdistaa kaiken mahdollisen avun.
Kysyi toveri. Stalin, onko tie keisari ei ole, Matsuoka sanonut kutsua moraalisen kommunismin, sillä Tenno - on valtion, ja kaikki kuuluu hänelle. Anglosaksinen traditio ovat vahingoittaneet Japanissa, ja teollisen vallankumouksen hidasti kehitystä moraalisen kommunismin. Kuitenkin nyt, se jatkaa Matsuoka aloitti joukko ihmisiä on kuitenkin vähäinen, jolla pyritään levittämään sen periaatteita kaikkiin suuriin Aasian tilaa ja joka on nimeltään periaate politiikkansa Japanin kielen Hakkoitsyu (Hakko ichi in -. AK.), Mikä tarkoittaa maailmanrauhaa perustuu oikeudenmukaisuuteen. Kaikki tämä osoittaa, Matsuoka oli ennen, mutta loukkaantui kapitalismin ja liberalismin, joten nyt esitämme iskulause - Alas kapitalismin ja individualismi. Mutta tämä on tarpeen tuhota anglosaksit. Tätä varten hän lisäsi Matsuoka, oli allekirjoittanut sopimuksen kolmen valtuuksia, päätteeksi, jota ei pidetä pikkumainen etuja.
Tämän jälkeen Matsuoka sanoi, että jos toveri. Stalin ymmärtää, mitä hän haluaa sanoa, ja jos Neuvostoliiton puolella olisi sopiva ymmärrys ja halu mennä yhdessä, niin totesimme Matsuoka, valmis menemään käsi kädessä teitä. Tämä Matsuoka toivoi, että ennen hänen palatessaan toveri Berliinissä. Stalin pystyi miettiä, mitä Matsuoka sanoi.
2. Sitten, viitaten Kiinan-Japanin sodan, Matsuoka sanoi Japanin on sodassa eikä kiinalaisten ja anglosaksit, t. E. Britanniassa ja Amerikassa. Japani, Matsuoka jatkoi sotaa kapitalismia ja individualismi ja Chiang Kai-shek on palvelija anglosaksisen kapitalistit. Siksi Kiinan ja Japanin konflikti on harkittava juuri tästä näkökulmasta. Yhteydessä edellä, se pyytää, että Matsuoka Japanin aikeet Kiinassa.
Kysyi toveri. Stalin, voiko hän vastata nyt, Matsuoka sanoi, että hän esitti vain yleinen ajatus ja haluaisi toveri. Stalin ajatellut näitä asioita, jotka vaikuttavat Matsuoka, ja antaisi vastauksen palattuaan Berlin, Matsuoka.
Tov. Stalin sanoi voivansa vastata lyhyesti nytkin.
Matsuoka sanoi, että olisi parempi, jos toveri. Stalin vastasi Matsuoka palattuaan Berlin.
Tov. Stalin sanoi, että jos Matsuoka halutessaan on mahdollista viivyttää ja antaa vastauksen jälkeen Matsuoka paluuta. Tämä toveri. Stalin sanoi, että mitä tahansa ideologia Japanissa tai jopa Neuvostoliitossa, ei ole käytännöllistä estää lähentymistä kahden valtion, jos on molemminpuolinen halu molempia osapuolia. Omalta, toveri. Stalin totesi, että hän tiesi, että mitään ideologiaa ei estä sitä, että merkittävästi nostaa kysymys keskinäisen suhteiden paraneminen. Mitä anglosaksit, sanoo toveri. Stalin, venäläinen ei ole koskaan ollut heidän ystäviä, ja nyt, ehkä, eivät todellakaan halua olla ystäviä heidän kanssaan. Edelleen, toveri. Stalin sanoi jotain, joka Japanissa haluavat valtion tulla ohjaimeen yksittäisten kapitalistien, jo on tehty Saksassa ja Italiassa. Se on hyvä. Valtio vain voi parantaa, jos se on täydellinen ohjain kaikki ihmiset ja kaikki luokat.
Matsuoka vastasi, että hän oli täysin vakuuttunut siitä, että ilman tuhoaminen anglosaksinen ideologia ei voi luoda uuden tilauksen, välittämättä samanaikaisesti kanssa pikkumainen etuja.
Lopuksi kiitos Matsuoka toveri. Stalin vastaanottoon.
Tov. Stalin sanoi, että ei ole tarpeen kiittää, koska se oli hänen velvollisuutensa isäntänä, ja Matsuoka hänen vieras.
Kysyi toveri. Stalin, koska matka kesti Matsuoka, ja onko vaivaa matkustaa, Matsuoka sanoi, että hänen matka meni hyvin, ja hän kiitti neuvostohallitus lämpimästä se. Tämä Matsuoka huomautti, että minun Siperian rataa, hän lepäsi jälkeen suuren työn Tokiossa.
Lopuksi toveri keskustelu. Stalin kysyi Matsuoka siirtää keula Ribbentrop. Tov. Molotov on kiinnitetty siihen ja pyysi Matsuoka siirtää keula Ribbentrop.
Tämä keskustelu on ohi.
Haastattelussa osallistui toveri. Molotov, ja Tatekawa Miyakawa.
Tallennetut Zabrodin.

Kuten voidaan nähdä sisältöä keskustelun, Matsuoka muodossa läpinäkyvän vihjeitä, yrittää koetin asemaa Stalinin noin mahdollisuus liittyä Neuvostoliiton muodossa tai toisessa, että "kolmen vallan sopimus". Samaan aikaan Japani ministeri avoimesti ehdotti, että etu "tuhoaminen anglosaksisen" - "kulkevat käsi kädessä" Neuvostoliiton kanssa. Kehittäminen ajatus Neuvostoliiton osallistumisesta tässä lohkossa, Matsuoka perustui tietoihin pidettiin marraskuussa 1940 Berliinissä Molotovin keskusteluja Hitlerin ja Ribbentrop.
Päätös Saksan hyökkäys Neuvostoliittoon teki Hitler lopussa heinäkuu 1940. "Venäjän on purettava.Term - Spring 1941 ", - sanoi Hitler 31. heinäkuuta kokouksessa hallintoneuvoston Saksan asevoimien. Näin ollen ehdotus on saksalaiset neuvostohallitus liittymään "kolmen vallan sopimus" voidaan nähdä toimintaa väärää suunniteltu tuudittaa Stalinin nousu hänen ajatus puuttuminen Saksan aggressiivinen aikeita Neuvostoliittoa kohtaan. Siksi ehdotetaan, Ribbentrop ensimmäisen keskustelun Molotovin Berliinin 12 marraskuu 1940 "ajatella missä muodossa kolmessa maassa eli Saksassa, Italiassa ja Japanissa, voisi päästä sopimukseen Neuvostoliiton kanssa."
Aikana keskusteluja Molotovin Hitler tarjosi Neuvostoliitto "osallistua neljännen kumppani" kolmen vallan sopimus. Samalla Fuhrer teki selväksi, että puhumme yhdistävät voimansa taistelussa Britannian ja Yhdysvaltojen sanoen: "... Olemme kaikki Manner toteaa, vaikka jokaisella maalla on omat etunsa. Amerikassa ja Britanniassa ovat myös Manner-Euroopan maissa, ne vain taipumus pistekorroosiota toisiaan vastaan ​​Euroopan maissa, ja haluamme jättää ne Euroopasta. Uskon, että menestyksemme on suurempi, jos mennään takaisin takaisin ja käsitellä ulkoisia voimia kuin jos olisimme vastustanut ja taistelivat keskenään. "
Aattona Ribbentropin seuraa linjasi Saksan näkemys geopoliittisten etujen osallistujien ennustettu 'Union: "German edut ovat Itä- ja Länsi-Afrikassa ja Italia - Pohjois-Itä-Afrikassa ja Japanissa - etelässä, ja Neuvostoliitto - samassa paikassa etelässä - Persianlahdelle ja Arabianmeren ... "Ribbentropin ehdotti Neuvostoliiton, Saksa, Italia ja Japani allekirjoittavat sodanjulistus laajentamista, samoin kuin suotavaa kompromissi Japanin ja Chiang Kai-shekin.
Vastauksena tähän tietoja, Stalin antoi Berliinissä seuraava huomautus Molotovin: "Jos uusia neuvotteluja tulokset osoittavat, että et periaatteessa voi neuvotella saksalaisten kanssa, ja Moskovassa päättyy ja suunnittelu - silloin sitä parempi ... Mitä ilmoituksen sopimuksen periaatteessa kääntymättä pistettä ".
Venäjän historiankirjoituksen se viittaa siihen, että Saksan aloitteesta liittämiseksi Neuvostoliiton, että "kolmen vallan sopimus" ei ollut mitään muuta kuin bluffin suunniteltu vakuuttamaan Stalinin puute saksalaisten aikeista pahentaa suhteita Neuvostoliittoon. Bluff, ja Neuvostoliiton johdolle.Samanaikaisesti Moskova ei halua antaa Berliini aihetta kuluja sen haluttomuutta säilyttää hyvät suhteet Saksa. 25 marraskuu 1940, Molotov käytti Saksan suurlähettiläs Moskovassa, jonka mukaan Neuvostoliiton hallitus sopivat, että 13. marraskuuta Ribbentrop "Project Neljä Virta sopimus poliittista yhteistyötä ja keskinäistä taloudellista apua" edellyttäen, että Saksan joukot välittömästi poistua Suomessa, jos Neuvostoliiton aikana lähikuukausina pystyy takaamaan heidän turvallisuutensa Mustaltamereltä salmen ... jos keskellä alueellisia vaatimuksia Neuvostoliiton vyöhykkeen kirjataan etelään Batumin ja Baku yleiseen suuntaan kohti Persianlahdella, jos Japani luopua oikeudet hiilen ja öljyn myönnytyksiä Pohjois Sakhalin.
Venäjäksi tutkimuksissa Tämän kysymyksen lukee: "Olosuhteet esittämää Neuvostoliiton oli tietenkin mahdotonta hyväksyä Saksan ja sen liittolaisten ... Ei ole sattumaa, että vastaus Berliinistä Neuvostoliiton edellytykset eikä ole seurannut, johon Moskova, kuitenkin, ja erityisesti ei vaatinut."
Kuten Matsuoka sitten menee Eurooppaan, hän uskoi, että ajatus yhdistää Neuvostoliittoon "kolmen vallan sopimus" on edelleen elossa ja voi käyttää japani-Neuvostoliiton poliittinen ratkaisu Japanin ympäristössä. Kuitenkin päätarkoitus Matsuoka tapaamisia saksalaisten johtajien oli selvittää, onko Saksassa todella valmistautuu hyökkäys Neuvostoliiton ja jos on, milloin tällainen hyökkäys saattaa esiintyä. Kuitenkin Berlin pidettiin suositeltavaa ilmoittaa sen Kaukoidän liittolainen erityisiä Saksan suunnitelmia.
Valmisteltaessa vastaanottoon Japani ministeri, Hitler antoi 05 maaliskuu 1941 direktiivi №24 «On yhteistyötä Japanin", joka määriteltiin tarkoitus: mahdollisimman pian ottamaan Japanin sotaan Ison-Britannian ja siten sitomaan huomattavia brittiläiset joukot Tyynellämerellä. Tämän seurauksena amerikkalaiset on suuntaa katseensa Kaukoitään, pidättäytymistä aktiivista osallistumista sotaan Euroopassa. Japani on kuitenkin välttää sota Yhdysvaltojen kanssa. Direktiivi kiellettyä paljastaa olemassaolon suunnitelman Japanin sotaan Saksan Neuvostoliittoa vastaan ​​"Barbarossa".
Japanissa, emme voineet ymmärrä, että strateginen suunnitelma Saksa uhraa sen Kaukoidän liittolainen, rooli nuorempi kumppani, joka on tehtävä sen "kastanjat tulesta." Japani epäilyksen vilpittömyyttä Saksan liittolainen olisi mittaamattomasti vahvistuu, he tietävät todellisen arvioinnin Hitlerin Japani johtajat.
22 elokuu 1939 aattona allekirjoittamisen Saksan-Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimuksen sopimus, Fuhrer, kerääminen maansa asuinpaikka lähellä kenraaleja, laukaistiin vuodatus: "The Emperor (Japani) on sukua Venäjän tsaarit. Heikko, pelkurimainen, epämääräinen, se voi helposti pyyhkäistä pois vallankumous ... Meidän pitäisi nähdä itsemme Masters ja kohdella näitä ihmisiä parhaimmillaan kuin lakattu poluobezyanam joka on tiedettävä ruoska. "
Ovat kiinnostuneita kääntämiseksi Japani Kaukoidässä, Britannian, Hitler määräsi sydämellisesti tervehtiä Japanin ministeri, johtava neuvottelut hänen "tasavertaisesti." Vuodesta 27-29 03 Matsuoka piti kolme neuvottelukierrosta Ribbentropin ja Hitler kahdesti hyväksyttiin. Mukaan direktiivien Hitlerin Ribbentropin kehotti Japanin valtiovarainministeri hyökätä Singapore. Hän sanoi: "Jos Neuvostoliitto vastustaisi Japani, Saksa välittömästi lakko Neuvostoliiton. Lupaamme sen.Siksi Japani voivat ilman pelkoa sodan Neuvostoliiton kanssa, siirtyä etelään Singapore. "
Kysyi Matsuoka tilasta Saksan ja Neuvostoliiton suhteet, Ribbentrop sanoi: "... konflikti Venäjän kanssa on edelleen rajoissa mahdollisen. Joka tapauksessa, Matsuoka voinut raportoi Japanin keisari, vaikka mahdollisuus välinen konflikti Venäjän ja Saksan on poissuljettu paluunsa jälkeen. Sen sijaan tilanne on sellainen, että tällainen ristiriita on otettava huomioon mahdollinen, mutta ei ole todennäköistä. "
Koska Venäjän liittyminen Kolmoisliiton, kuten Molotov ehdotus tehtiin Saksan Reich ministeri totesi, että "se ei ole vain Venäjän liittymisestä Covenant itse, vaan sen sijaan. Kuten aikaisemmin ilmoitettiin, Venäjän esitettiin tapauksessa, että sen liittyminen Covenant sellaisissa olosuhteissa, että Saksa ei voi hyväksyä ", - sanoi Ribbentrop. Paljastamatta sisältö "Barbarossa" suunnitelma ja puhumattakaan siitä, Ribbentrop kuitenkin havaittu mahdolliseksi ilmoittaa vastaanottajalle, että "suurin osa Saksan armeijan on keskittynyt itärajalla valtion." Kehottaen kollegansa katoavaisuuden Saksan-Neuvostoliiton sota, hän sanoi: "Olemme tällä hetkellä pysty murskaamaan Neuvostoliiton kolme tai neljä kuukautta ... Uskon, että tappion jälkeen Neuvostoliiton romahtamisen. Jos Japani yrittää kaapata Singapore, hän ei tarvitse huolehtia pohjoiseen. "
Hitler myös kieltäytyi Matsuoka hyökkäyksen Singapore sanoen: "Ei koskaan ihmisen mielikuvitus kansakunnan ei esittää edullisempia mahdollisuuksia. Sellainen hetki ei koskaan toistu. Tämä on ainutlaatuinen tilanne historiassa. " Mitä tulee Saksan ja Neuvostoliiton suhteet Führer rajoitettu viestin, Reich on yli 160 rajapintojen keskityttiin Neuvostoliiton rajalla.
Antamien ohjeiden hänelle, Matsuoka, toisin kuin hänen tapansa kuunnellut enemmän kuin hän puhui. Hän tiesi, että oli asetettu nimenomaan sellaisena häntä saattoupseeri armeijan tiedonhankintalinjan Pääesikunnan, eversti Y. Nagai kulkee sen kanavien Tokiossa sisältö Berliinin neuvotteluja. Kuitenkin Matsuoka vakuutti hänen keskustelukumppaninsa, että "Japani on aina uskollinen liittolainen, joka omistautuvat yhteisiä ponnisteluja ja ei ota passiivinen asema."
Matsuoka selväksi saksalaiset, että hän voi ottaa mitään vastuuta ilman suostumusta Japanin armeijan. Tässä suhteessa, joka ilmaisee jakson. Ottaminen Matsuoka lahja - on japanilainen selaa maalaus, joka kuvaa Mount Fuji - valtakunnanmarsalkka Göring G. vitsinä luvannut vierailla Japanissa voidakseen nauttia tämän pyhän vuoren Japani, mutta vasta sen jälkeen "Japani vie Singapore." Matsuoka, nyökkää kohti Nagai, sanoi: "Tämä sinun täytyy kysyä häneltä."
Enemmän rehellisesti Matsuoka puhui Japanin suhteet Neuvostoliittoon, suoraan siitä, että komissio on saanut päätökseen Japanin ja Neuvostoliiton sopimus ei-aggression tai neutraalisuuden. Reaktio saksalaiset tähän tehtävään oli osoittaa, kuinka pitkälle valmistelut Saksan hyökkäys Neuvostoliittoon. Jos johtajat Reich vastustivat voimakkaasti tällaiseen sopimukseen, joka olisi merkki siitä, että päätöstä sodasta idässä teki lopullisen. Kuitenkin Hitler ja Ribbentrop reagoinut aika siistiä. Matsuoka, Ribbentrop varoitetaan vain "ei mennä liian pitkälle lähentymisen Venäjän kanssa." Myöhemmin Hitler julisti, että "Japani teki sopimuksen Neuvostoliiton kanssa suostumuksella Saksa." Syyt tällaisen aseman saksalaiset voi vain arvailla. Pikemminkin ne tukeutui siihen, että ottaa sopimuksen kanssa Stalinin, Japanin pian uskalla vangita Singapore. Toisaalta, ne voivat yllättää Matsuoka teki haastattelussa Ribbentrop tärkeä toteamus, että "no Japanin pääministeri tai ulkoministeri ei voi pakottaa Japanin pysyä puolueettomana, jos syntyy ristiriita Saksan ja Neuvostoliiton. Tällöin Japani on pakko tietenkin hyökätä Venäjän puolella Saksa. Ei ole mitään apua puolueettomuutta sopimusta. "
Poistuminen Saksa Matsuoka tiesi Reich johtajat eivät selvästikään loppuun, eivät halua paljastaa korttinsa kuin japanilaiset todella johtaa heitä harhaan. Miten muuten voisi tulkita Hitlerin sanoja "vaikka viivästyminen suunnitelman toteuttaminen Saksan laskeutuminen Brittein saarilla, luovuttamisen UK - se on vain ajan kysymys. Britannia olisi katkaistava "? Miten selittää kertyminen saksalaisten joukkojen itäosissa Reich joka Matsuoka oli nähnyt omin silmin, rajan Saksan-Neuvostoliiton rajan? Onko Saksa päätti taistella sekä länteen ja itään?
Myöhemmin Matsuoka myöntää, että seurauksena vierailut Berliiniin hän arvioi todennäköisyys puhkeaminen Saksan ja Neuvostoliiton sodan "50-50". "Jos olisin tiennyt, että he mennä sotaan, olisin mieluummin vastaan ​​Saksa enemmän ystävällinen asenne ja ei solmia neutraalisuuden sopimus (Neuvostoliiton)," - hän sanoi 25 kesäkuu 1941 kokouksessa koordinointikomitean neuvoston hallituksen ja imperial pääkonttori. Mutta se on sitten. Tällä välin tulevissa neuvotteluissa Moskovassa.
Vaikka johtajat Reich ei vaatinut osallistumisesta Japani asevoimien sodassa Neuvostoliittoa vastaan ​​ja pyrki ohjaamaan niitä Yhdistyneessä kuningaskunnassa aikana sellaisen sodan voisi luoda tilanne, jossa hallituksen Saksan vaatisi sen liittolainen velvoitteita "kolmen vallan sopimus". Tässä tapauksessa suorituskyky Japanin Neuvostoliittoa vastaan ​​oli määrä tapahtua ei kun Japanin hallitus ja komentajat katsotaan suotuisin hetki, ja kun se on tarpeen Saksa. Se ei sopinut Japani ei ole halukas alistetussa asemassa Saksan sodassa Neuvostoliittoa vastaan, suorittavat avustavia tehtäviä. Toisaalta, Japanin hallitus ei vaan huolehtia siitä, että seurauksena nopean tappion Neuvostoliiton, Saksa, Japani ei hyväksytä osio "Venäjän kakku" tai vastaanottaa vain pieniä paloja.Siksi varmistamaan toimintavapaus imperiumin, sekä eteläisen ja pohjoisten alueiden katsottiin tarkoituksenmukaiseksi olla hyökkäämättömyyssopimuksen tai neutraalisuuden Neuvostoliiton kanssa. Lisäksi tällaiseen sopimukseen voisi olla kannessa Japanin valmistautuminen hyökkäys Neuvostoliittoon. Mutta päätarkoituksena sopimusta Japanin pysyi samana - saada Neuvostoliitossa sen kieltäytyminen tuen Kiinaan, ja tarjoavat vankan taka pohjoiseen, jos sodan puhkeamista vastaan ​​Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa Tyynenmeren ja Kaakkois-Aasiassa.
Mukaan Japanin, sopimus Neuvostoliiton kanssa oli muun muassa, estyvät välisen liiton Washington, Lontoossa ja Moskovassa. Japanin merivoimien Ministeri K. Oikawa sanoi peittelemättä tyrmistyneenä: "Fleet luottavainen hänen kykynsä sodassa vain Yhdysvalloissa ja Britanniassa, mutta ilmaisi huolensa törmäys samanaikaisesti Yhdysvaltojen kanssa, Britannia ja Neuvostoliitto."
Matsuoka voinut ottaa huomioon nämä huolenaiheet. Lisäksi epäonnistuminen keisari osoitettu neuvottelut Moskovassa vahingoittaisi vakavasti uskottavuutta Japanin ulkoministeri, laskemisesta kysymys hänen edelleen oleskelun täytetyllä työpaikalla. Niinpä hän päätti silti jatkaa neuvotteluja Neuvostoliiton johto allekirjoitti Neuvostoliiton.
Neuvostohallitus ei ollut helppo päättää tekemisestä sopimuksen kanssa militaristinen Japani.Kreml on hyvä muistaa lännen reaktio allekirjoittamisen Neuvostoliiton-Saksan hyökkäämättömyyssopimuksen, pitää "pettämistä ajatus Hitlerin vastaisen liittouman." Tekemisestä samanlaisen sopimuksen toisen jäsenen kolmen vallan sopimus väistämättä uusia ongelmia suhteissa länsivallat, jota voitaisiin pitää provosoiva Neuvostoliiton Japanin laajentaa laajeneminen Itä-Aasiassa ja Tyynenmeren alueella. Jatkuva ahdistella Neuvostoliiton johdolle ja se, että allekirjoittamisen jälkeen sopimusta Japanin kanssa, se oli vaarassa pahentaa suhteitaan Kiinaan.Kuitenkin toisaalta, kuten Saksan tapauksessa, sopimus japanilaisten kanssa yleisen edun Neuvostoliiton, luoda, vaikka epäluotettavia ja selvästi tilapäinen, mutta silti takaa vähentää samanaikaisen hyökkäyksen Neuvostoliiton länteen ja itään.
Palatessaan Berlin Moskovaan, Matsuoka 7 huhtikuu haastattelussa Molotovin yrittivät työntää Japanin ehdot sopimusta Neuvostoliiton kanssa, erityisesti virallisesti tarjoutui myymään Japanin Pohjois Sakhalin. Tämä ehdotus, samoin kuin aiemmin keskusteluja Molotov kuin japanilaiset jälkeen Tatekava ja selvästi hylättiin. Samalla Neuvostoliiton puolella tukeutunut poistamista samanaikaisesti allekirjoittamisen liiton Japani myönnytyksiä Pohjois Sakhalin. Oli selvää, että neuvostohallitus ei takaisin alas paikaltaan.
Melko synkkä mieliala Matsuoka vieraili Leningrad, missä hän tutki aarteita Hermitage ja osallistui balettiesitystä. Palataksemme Moskovassa huhtikuun 12. päivänä hän lähetti sähkeen Tokio että Molotov "ei näytä myötätuntoa ja mahdollisuudet Venäjän kanssa on lähellä nollaa" 18 Yllättäen hotellihuoneessa ja japanilaisen ministerin soitettiin Stalinin sihteeristöstä. Matsuoka kutsuttiin Kremlin puhua kanssa Neuvostoliiton johtaja.
Analyysi diplomaattisia yhteyksiä Stalinin ulkopolitiikka osoittaa että hän kehitti taktiikka neuvottelu, kun esivaihe Molotovin neuvottiin ottaen melko kovan linjan, niin paljon kuin mahdollista "huijata" kumppaneita, etsimään heiltä huomioon Neuvostoliiton asentoon. Viime hetkellä, kun näytti, että sopimukseen ei päästy jo, se tulee Stalin itse, joka jossa luontainen johtaja laajaa poliittisia kantoja tarjotaan harkittua kompromissi ja, koska se oli päätellä neuvottelujen umpikujaan. Tässä tilanteessa ulkopolitiikka oli vaikea olla arvostamaan leveys näkemyksiä ja lähestymistapoja Neuvostoliiton johtaja. Tämä tapahtui tässä keskustelussa. Jo pakata laukut Matsuoka laitettiin tilanteeseen, kun ei vastata myönteisesti ehdotettuun kompromissia Stalin oli yksinkertaisesti tahditon. Erityisesti koska Stalin ehdotti versio sopimuksessa ei edellytä mitään myönnytyksiä Japanista lisäksi suostumuksen poistaminen koko Japanin järjestää ehdot myönnytyksiä Pohjois Sakhalin. Lisäksi Stalin ilmenee Frank ja ystävällinen sävy sovitteleva vaati Matsuoka että Neuvostoliiton johtaja on vilpittömästi pyrkii pitkään välttämään uusia konflikteja Japanin kanssa.
Matsuoka oli ainoa suuri japanilainen poliitikko, jonka kanssa Stalinin piti käsitellä suoraan. Siksi olen sitä mieltä, että on tärkeää kaikkia vivahteita keskustelun ja sopimukset määräävät pitkälti myöhemmät tapahtumia maailmassa.

SOC. SECRET
Special tiedostot
RECORD TALK
tov.Stalin IV Ulkoministerille
JAPAN Matsuoka
12 huhtikuu 1941
Matsuoka kiitos toveri. Stalin, lämpimästä Neuvostoliitossa ja auttamaan häntä oleskelun aikana Neuvostoliitossa, sekä kiitos siitä, että toveri. Stalin suostui se tänään jäähyväisvierailulle.
Tov. Stalin vastasi, että se oli hänen velvollisuutensa.
Matsuoka sanoo sitten, että Molotov ilmeisesti jo sille ilmoitetaan, että Matsuoka haluaisivat oleskelun aikana Neuvostoliiton tekemään sopimus puolueettomuuden, mutta ilman mitään ehtoja, jotta diplomaattinen blitzkrieg.
Matsuoka sanoi allekirjoittamisen sopimus puolueettomuuslaki hyödyllistä ja tarkoituksenmukaista paitsi Japanin vaan myös Neuvostoliitossa, ja uskoo, että se olisi tehokas allekirjoittaa sopimus on tällä hetkellä. Kuitenkin hänen halunsa ei onnistunut. Huomenna hän poistuu pääkaupunki Neuvostoliiton, vaikka hän harmissaan, että sopimus ei ole allekirjoitettu. Kuitenkin hänen oleskelu Neuvostoliitossa antoi hänelle paljon. Matsuoka sanoi, että koska hän oli vanhassa Venäjällä sekä Neuvostoliitossa, kulkee 8 vuotta sitten, hän voisi vertailla, mitä oli ennen ja mitä nyt on tyytyväinen ylimääräisen menestys kehityksessä Neuvostoliiton. Kaksi kertaa tapaaminen toveri.Stalin antoi hänelle tunne, että hän alkoi pitää itseään läheinen ystävä ja toveri varten. Stalin. Sama - Matsuoka sanoi - hän voi sanoa hänen suhteensa toveri. Molotov, jonka kanssa hänellä oli useita tapaamisia. Matsuoka mielestä tällainen henkilökohtainen tuttava voi osaltaan edistää suhteiden kehittämistä Japanin ja Neuvostoliiton.
Matsuoka sitten muistuttaa, että eilen hän sanoi toveri. Molotov että viimeksi käynyt Japanissa, niin että hän, Matsuoka voisi vastata hänelle lämpimästä vastaanotosta, että hän sai Neuvostoliitossa.Matsuoka totesi, että ei vain tekemisen sopimuksiin, mutta myös henkilökohtaiset vierailut ovat olennainen osa diplomatiaa. Henkilökohtaiset käynnit ja käynnin voi edistää lähentymistä kaksi maata, ja tämä voisi olla myönteisiä tuloksia Kiinan ja Neuvostoliiton suhteet.
Sen jälkeen Matsuoka pyytänyt lupaa puhua seuraavia kohtia.
Ensimmäinen. Japani on sopimus on Saksan kanssa. Kuitenkin, johtuen siitä, että Japani on Saksan kanssa sopimus Alliance, siitä ei seuraa, että japanilaiset täytyy liittää voimat Neuvostoliiton.Toisaalta, jos jotain tapahtuu välillä Neuvostoliiton ja Saksan, hän haluaa toimia välittäjänä välillä Neuvostoliiton ja Saksan. Japanin ja Neuvostoliiton ovat rajaosavaltioissa, ja hän haluaisi parantaa suhteita Japanin ja Neuvostoliiton.
Tov. Stalin retorted - sopimus kolmesta eivät estä tätä?
Matsuoka vastasi, että päinvastoin, sopimus Saksan kanssa pitäisi parantaa Kiinan ja Neuvostoliiton suhteet, ja tässä mielessä hän puhui Berliinissä Ribbentrop. Matsuoka sanoi, että hän aina puhuu ja toimii rehellisesti, ei tee pieniä asioita ja tinkimistä.
Toinen. Resoluutioon suhteiden Japanin ja Neuvostoliiton olisi sallittava näkökulmasta suuria ongelmia, viitaten Aasiassa, koko maailma, joka ei rajoitu eikä kuljettaa pois pikkuasiat. Jos tämä lähestymistapa keskeinen ratkaisu Kiinan ja Neuvostoliiton suhteet, pieniä ongelmia voidaan ratkaista kanssa ajan kulumisen ja pienissä asioissa on vielä uhrata. Jos tällainen pieni saari kuin Sakhalin, sanoo Matsuoka, hukkui mereen, sillä ei olisi mitään vaikutusta Kiinan ja Neuvostoliiton suhteet. Matsuoka toteaa lisäksi, että jos hän sanoo niin, se ei tarkoita, että hän ei pidä tarpeellisena ratkaista pieniä ongelmia. Nämä kysymykset on myös sallia, mutta ei nyt, myöhemmin.
Jos edelleen Matsuoka, lähestymistapa näkökulmasta suuria ongelmia silloin, kun Neuvostoliitto pyrkisi läpi Intian lämpimät vedet Intian valtameren, hän uskoo, että on tarpeen estää, ja jos Neuvostoliitto halusi Karachin sataman edustalle, niin Japani läpi sormien . Matsuoka myös ilmi, että samalla Stamere (Stahmer -. AK) Japanissa Matsuoka kertoi hänelle, että Saksa vain katsoi jos Neuvostoliitto pyrkisi mennä lämmin meri kautta Iranista.
Matsuoka sanoi, että hän oli nuorena oli vakuuttunut, että kohtalo Aasian ratkaista kahden suurvallan - Japani ja Neuvostoliiton. Tämän hän sanoi puheissaan, kirjoja ja siksi on vakuuttunut, että Japani ja Neuvostoliiton parasta mennä käsi kädessä, kuin riidellä.
Kolmas. Jotta vapauttaa Aasiassa, meidän täytyy päästä eroon anglosaksit, mutta koska ennen tätä tehtävää on tarpeen luopua pieniä asioita ja yhteistyötä suurempia asioita.
Neljäs. Japani on nyt taistelevat Kiinan kanssa, mutta ei kiinalaiset, jonka kanssa Japani ei halua taistella. Mitä Japani haluaa saavuttaa Kiinassa? Hän haluaa karkotus Kiinasta anglosaksit. Chiang Kai-shekin - agentti angloamerikkalaisten pääomaa, ja vuoksi pääoman, hän on taistellut Japanin kanssa. Japani on päättäväisesti torjua Chiang Kai-shekin loppuun, mutta koska myötätunto Chiang Kai-shekin on tukea angloamerikkalainen pääomaa. Tässä yhteydessä Matsuoka korosti, että hänen mielestään se olisi tarkoituksenmukaista luopua tuen Chiang Kai-shekin ja varmistaa, että karkottaminen anglosaksit Kiinasta oli menestys.
Viides. Tämä on kysymys niin sanottua moraalisen kommunismi. Matsuoka sanoi, että hän ei hyväksy poliittisia ja sosiaalisia kommunismi, mutta yleensä se myös tarttuu kommunismia ja vastustaa jyrkästi anglosaksisen kapitalismin. Heti Matsuoka lisäsi, että hänen ehdotus on, että Neuvostoliiton ja Japanin yhdessä ajoi vaikutuksen angloamerikkalaiseen pääkaupunki Aasiassa.Mitä tulee kysymykseen, jonka kommunismi on parempi - sinun tai meidän, niin se voisi puhua myöhemmin.
Seuraava Matsuoka sanoi, että hän haluaa merkitä seuraavan kerran, että ei ole väärinkäsitys. Kun hän puhui moraalista kommunismi, se ei tarkoita, että kaikki ihmiset Japanin ja kaikki Japanilaiset ovat seuraajia moraalisen kommunismin. Monet taudit kapitalismin, joka tuli Japanissa yli puoli vuosisataa sitten, sanoi leviämisen individualismin ja kapitalismin japanilaisten keskuudessa ihmisiä. Japanissa ei ole selvää, mutta kovaa taistelua välillä kapitalismin ja kommunismin, moraalista, ja hän oli varma, että Japani voisi palata moraalisen kommunismi.
Tov. Stalin sanoi, että Neuvostoliitto pitää pohjimmiltaan sallittua yhteistyötä Japanin, Saksan ja Italian suuria kysymyksiä. Tämä toveri. Molotov julisti Hitler ja Ribbentrop, kun hän oli Berliinissä, ja kun oli kysymys siitä, miten tehdä sopimus sopimus kolme neljästä. Hitler sanoi sitten toveri.Molotov että hän on sotilaallista apua ei tarvita. Mutta sopimus on neljä avunantosopimukselle. Jos Saksa ei tarvitse apua, se tarkoittaa, että sopimus neljää ei ole vielä kypsynyt. Jos Matsuoka huomautti tulostaa lisää toveri. Stalin, Hitler, ja nyt se sanoo, että se ei tarvitse sotilaallista tukea muihin maihin. Tov. Stalin sanoi tämä otetaan huomioon, se on vain siinä tapauksessa, että Saksa ja Japani, asiat menevät pieleen, voi herätä kysymys siitä sopimusta neljän ja Neuvostoliiton yhteistyöhön tärkeistä kysymyksistä. Näin ollen, toveri pistettä. Stalin, me vain sitä neutraalisuuden sopimus Japanin kanssa. Tämä kysymys on varmasti myöhässä. Tämä on ensimmäinen askel, ja on merkittävä askel kohti tulevaa yhteistyötä suuria kysymyksiä. Tämä kysymys, sanoo toveri. Stalin, hänen mielestään on kypsynyt. 30 vuotta, Venäjä ja Japani etsivät toisiaan vihollisina. Venäjän ja Japanin oli sota. Rauha tehtiin, mutta maailma ei tuonut ystävyyttä. Niinpä hän liittyy Matsuoka uskoo, että jos neutraalisuuden sopimus allekirjoitetaan, se todella kääntyvät pois vihamielisyyttä ystävyydestä.
Edelleen, toveri. Stalin jatkoi kyseenalaistaa neutraalisuuden sopimus ja sanoi, että hänellä oli jo kertonut toveri. Molotovin in Matsuoka vastusta tekstin sopimus, ja vain yksi piste Manchukuo ja Mongolian epävarma. Tov. Stalin sanoi, että hän ei vastusta tätä paikka sopimusta jätettiin, mutta se voi tapahtua, että Japanin ja Neuvostoliiton on sopimus, ja kentän välisten ristiriitojen Mongolian ja Manchukuo tahtoa. Onko syytä tähän? - Pyytää toveri. Stalin. Hän sanoo, että se on välttämätöntä tavalla tai toisella myös puhuttu Mongoliassa ja Manchukuo, koska muuten käy ilmi, että Japani voi hyökätä MPR ja Neuvostoliiton voisi hyökätä Manchukuo, sillä seurauksella, että on olemassa välinen sota Neuvostoliiton ja Japanissa.
Matsuoka sanoi, että hänellä ei ollut mitään vastusta pääasiaa, ja ehdotus Neuvostoliiton hallituksen, hän antoi Japanin hallitus. Koska osoittaa Matsuoka, Japani Manchukuo ei liittoutuneiden suhteita, hän uskoo, että on parempi Manchukuo ja Mongolian sanoa ilmoituksessa.
Tov. Stalin sanoi, että se on kuin, ja siten, välillä on erimielisyyttä osapuolten myös ei ... Siksi vain erot liittyvät protokolla selvittämisestä myönnytyksiä.
Matsuoka sanoi, että vastaan ​​sopimus ei vastustanut, lukuunottamatta toimituksellisia muutoksia.Mitä protokollaa poistamiseksi myönnytyksiä, sitten, kun kauppasopimus ja kalastusta yleissopimus tehdään pian, se luo hyvän ilmapiirin kysymyksen ratkaisemiseksi myönnytyksiä, ja vaikka hän haluaisi rajoittaa siirron toveri. Molotov luottamuksellisen kirjeen tänään allekirjoittamaan puolueettomuus sopimus, ilman protokollaa.
Tov. Stalin sanoi, että kaikki keskustelut, jotka johtivat Matsuoka toveri. Molotov, ja tänään hänen toinen keskustelun Matsuoka vakuuttunut hänelle, että neuvottelut sopimus ei ole diplomaattinen peli, ja että Japani haluaa todella vakavasti ja rehellisesti parantamaan suhteita Neuvostoliittoon.Tämä epäili sitä ennen, ja se pitäisi rehellisesti. Nyt hän on nämä epäilykset ovat kadonneet, ja nyt meillä on todella aito halu parantaa suhdetta, ei peli.
Tov. Molotov lisäsi, että hän oli neuvoteltava Matsuoka saman vaikutelman kuin toveri. Stalin.
Edelleen, toveri. Stalin sanoi, että hän nautti kuuntelee Matsuoka, joka suoraan ja välittömästi puhuu, mitä hän haluaa. Kuuntelin ilo, koska meidän aikanamme, eikä vain meidän aikanamme, eivät usein nähdä diplomaatti, joka julkisesti puhunut mikä oli hänen sydämensä. Kuten tiedätte, Talleyrand sanoi Napoleon että kieli annettu diplomaatin salatakseen hänen ajatuksiaan. Me, Venäjän bolshevikit, näyttävät erilaisilta ja ajattelevat ja diplomatian areenalla voi olla vilpitön ja rehellinen. Tov. Stalin sanoi, että hän ei halua mutkistaa tilannetta Matsuoka, joka on pakko lopettaa taistella hänen vastustajansa Japanissa, ja on valmis helpottaa hänen asentoon, että hän, Matsuoka, tänne diplomaattinen salamasodasta.
No, toveri jatkui. Stalin, esimerkiksi, että meillä on protokolla selvittämisestä myönnytyksillä korvataan kirjeen Matsuoka, johon tietenkin annetaan vastauskirjeen tov.Molotova. Matsuoka kirje on ommella sopimukseen, jos ei julkaista. Jos näin on, niin ehkä olisi mahdollista tehdä tässä kirjeessä joitakin toimituksellisia muutoksia.
Matsuoka sanoi, että hän ei halua sanoa, että hän ei voi täyttämään lupauksensa, ja niin hän antaa hänen kirjeen ja pyysi häntä vastaamaan toveri kirjain. Molotov. Matsuoka samalla huomauttaa, että kun hän puhui Molotovin paras ja radikaalein tapa ratkaista ongelma olisi myydä Japanissa Pohjois Sahalinin, mutta koska Neuvostoliiton puolella ei hyväksy tätä ehdotusta, sinun täytyy löytää tapa ratkaista ongelma myönnytyksiä.
Tov. Stalin pyytää - poistaminen myönnytyksiä?
Matsuoka vastauksia - kyllä ​​ja lisää, että se ei lykätä asian loputtomiin.
Sitten toveri. Stalin lähettää Matsuoka Matsuoka tekstin kirjoittamista toimituksellisia muutoksia.
Matsuoka sanoi, että hän ei voinut sitoutua poistamaan myönnytyksiä 2-3 kuukautta. Hän tarvitsee mennä takaisin Japaniin ja työskennellä siellä, hallituksen ja ihmiset ymmärtävät tämän tarpeen, ja jos hän voisi sopia poistamiseen myönnytyksiä, niin se on juuri nyt se ei olisi vaikeaa.
Tov. Stalin kysyy - mikä tässä tapauksessa pienentää arvoa Matsuoka kirje muutoksitta?
Matsuoka sanoi, että keskustelut hänen ja toveri. Molotovin kannalta molempien osapuolten tulee hyvin selväksi. Hän esitti kysymyksen myynnistä Japanin Pohjois Sakhalin, olisi pohjimmiltaan ongelmanratkaisua, mutta koska Neuvostoliiton puolella ei hyväksy tätä ehdotusta, sinun täytyy löytää toinen tie ulos ja mennä mukaan pöytäkirjan. Matsuoka sanoi, että hän yrittää työskennellä tähän suuntaan, ja siellä on hyvää tahtoa, eikä peli. Matsuoka pyydetään luottaa häneen ja olla tyytyväisiä hänen alkukirjain, ja osoittaa, että se olisi parempi, jos hän palasi Japaniin vapaa ja liity.Matsuoka sanoi, että hänellä oli ohjeet, joka sanoi myynti Pohjois Sahalinin, mutta Neuvostoliitto ei suostu, sitä ei voi auttaa.
Tov. Stalin tulee karttaa ja osoittavaa Primorye ja sen tulokset meressä, hän sanoo Japani pitelee kaikki lähdöt Neuvostoliiton Primorye mereen - Kuril salmen Etelä Cape Kamtšatkan, La Perouse salmen etelään Sahalinin, salmessa Tsushima Koreassa. Nyt haluat ottaa Northern Sahalinin ja täysin estää Neuvostoliiton. Mitä sinä, toveri sanoo. Stalin, hymyillen, haluat kuristaa meidät?Millainen ystävyyden?
Matsuoka sanoi, että se tarvitsee luoda uusi järjestys Aasiassa. Lisäksi sanoo Matsuoka, Japani ei vastusta Neuvostoliiton meni läpi Intian lämmin meri. Intiassa, se lisäsi Matsuoka, on hinduja, joka Japanissa voi johtaa, ei estää sitä. Lopuksi Matsuoka sanoi osoittaen kartan Neuvostoliiton, että hän ei voi ymmärtää, miksi Neuvostoliitto, joka on laajalla alueella, ei halua luovuttaa pieni alue niin kylmässä.
Tov. Stalin kysyi: miksi tarvitset kylmä alueilla Sahalinin?
Matsuoka vastasi, että se loisi mielenrauhaa tällä alalla, ja lisäksi Japanissa suostunut Neuvostoliiton pääsy lämmin meri.
Tov. Stalin vastasi, että se antaa Japanin rauhaa, ja Neuvostoliiton olisi sotia täällä (osoittaen Intia).Tämä ei ole hyvä.
Seuraavaksi Matsuoka osoittaen Etelämeren ja Indonesiassa, sanoi, että jos Neuvostoliitto on tarpeen tällä alalla, Japani voi toimittaa Neuvostoliiton kumi ja muita tuotteita. Matsuoka sanoi Japani haluaa auttaa Neuvostoliitto, ei häiritse.
Tov. Stalin vastasi, että kestää Pohjois Sakhalin - että häiritään Neuvostoliiton elää.
Sitten palaavat muutokset tekstissä kirjeen, Matsuoka sanoi, ettei vastusta sitä, että sen sijaan, että ilmaus "2-3 kuukautta", määritä "muutaman kuukauden kuluessa."
Tov. Stalin suostuu.
Matsuoka lisäksi, että koska Neuvostoliitto ei halua myydä Japanin Northern Sakhalin (tässä vaiheessa Toveri Molotov tiuskaisi: .. "Se on mahdotonta", kuten toveri Stalin sanoi hymyillen: "Japani haluaa kuristaa meille, millainen ystävyys"), se on toinen tapa linjan protokollaa. Mitä tulee kysymykseen, kuinka paljon öljyä toimittaa Neuvostoliiton Japani -. 100000 tonnia, tai hieman enemmän, sinun täytyy puhua tästä myöhemmin. Lyhyesti, Matsuoka sanoi tekee kaikkensa ongelman ratkaisemiseksi myönnytyksiä.
Tov. Stalin ehdotti kirjeen teksti Matsuoka muutos: sijaan "... kysyttävää myönnytyksiä ..." kirjoittaa "... kysymys poistamista koskevia myönnytyksiä."
Matsuoka suostuu ja sanotaan, että hän on nyt etsimään viranomaisen keisari allekirjoittamaan puolueettomuus sopimus ja pyytää toveri. Molotov opettaa Central Telegraph että ei ole yksi minuutti ei pysäyttää sähkeen Tokio.
Tov. Molotov sanoi, että hän tekisi sen.
Lopuksi toveri keskustelu. Stalin, toveri. Matsuoka ja Molotov sopia jakamisesta edustajia molempien osapuolten selventävät sopimusta, laatia yhteinen julistus koskien MPR ja Manchukuo jne
Vuodesta Japanin puolella eristettiin Nishi, Miyakawa, Sakamoto, Saito ja Hiraoka.
Neuvostoliiton puolella jaettiin Toverit Vyshinsky, Lozovsky, Pavlov AP ja Tsarapkin.
Haastattelussa osallistui toveri. Molotov, Japanin suurlähettiläs ja Tatekawa Miyakawa neuvonantaja.
Keskustelu kesti noin kaksi tuntia.
Tallennetut Zabrodin.

Kokouksessa Stalin esitti luonnoksen Japanin ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimus. 1 artiklassa säädetään velvollisuudesta molempien osapuolten ylläpitää rauhallinen ja ystävällisiä suhteita toisiinsa ja toisiaan kunnioittaa alueellista koskemattomuutta ja loukkaamattomuuden toisen sopimuspuolen. 2 artiklassa todetaan, että siinä tapauksessa, että yksi sopimuspuolista tehdään sotilaallisia toimia toisen tai useamman kolmannen valtuuksia, toisen sopimuspuolen tulee noudattaa puolueettomuutta koko selkkauksen ajan. 3 artiklassa säädetään, että sopimus on voimassa viisi vuotta.
Ehdotettu teksti Liiton, ei ollut ehtoja ja velvoitteita muita asioita. Tämä helpotti sopimuksen tekemisen.
Yhteyden Tokio, Matsuoka sovittiin allekirjoittamaan asiakirjan ehdottaman Neuvostoliiton puolella.Kuitenkin ohjeet Japanin hallituksen, korostettiin, että "kolmen vallan sopimus ei saa heikentää."
13 huhtikuu 1941 Kremlissä allekirjoitti neutraalisuuden välinen sopimus Japanin ja Neuvostoliiton.Samalla se allekirjoitti julistuksen keskinäinen kunnioitus alueellisen koskemattomuuden ja rajojen loukkaamattomuuden Mongolian kansantasavallan ja Manchukuo. Se on saavutettu ja sopimukseen resoluution useita kuukausia poistamisesta Japani myönnytyksiä Pohjois Sakhalin. Kuitenkin pyynnöstä Japanin puolella tästä sopimuksesta lehdistössä ei ole raportoitu.
Juhlapäivällisillä Kremlissä, ja sitten siellä oli ilmapiiri tyytyväisyys on suorittanut "diplomaattisen blitzkrieg". Silminnäkijöiden mukaan pyrkii korostamaan vieraanvaraisuudesta, Stalin henkilökohtaisesti siirsi vieraat ruokia lihaa ja kaatoi viiniä. Kuitenkin runsaasti kehuja voinut piiloutua tarkkailija, että taulukon olleet ystäviä, mutta vihollisia.
Osallistujat juhla kanssa Japanin puolella, erityisesti henkilökohtainen sihteeri T. Kase Matsuoka, puhui vuoropuhelu järjestetään pöydässä:
Kohotti lasia, Matsuoka sanoi: "Sopimuksen allekirjoittivat. En valehtele. Jos makaan, pääni on sinun. Jos valehtelet, tulen päätäsi. "
Stalin teki kasvot, ja sitten vakavasti sanoi: "Pääni on tärkeää maalleni. Aivan kuten omassa maassa.Varmistakaamme, että päämme jäivät meidän hartiat. "
Sitten ehdotti malja japanilainen valtuuskunta, Stalin totesi panos sopimuksen tekemistä sen jäseniä armeijan.
"Nämä ovat armeijan ja laivaston miehiä teki sopimuksen neutraalisuuden perusteella yleistä tilannetta - sanoi vastauksena Matsuoka. - Itse asiassa ne ovat aina ajatellut, miten tuhota Neuvostoliiton. " Stalin heti tiuskaisi: "Haluan muistuttaa kaikkia Japanin sotilaallisen että tänään neuvostovenäjällä - tämä ei ole mätä tsaarin Venäjän keisarikunnassa, johon yksi voitit."
Vaikka Stalin oli sanonut hyvästit Japanin ministeri Kremlissä, ja sitten yhtäkkiä hän ilmestyi asemalla suorittaa Matsuoka henkilökohtaisesti. Se oli ennennäkemätön ja ainutlaatuinen tapaus, kun Neuvostoliiton johtaja katsonut tarpeelliseksi niin epätavallinen ele korostaa Neuvostoliiton ja Japanin sopimus. Ja korostaa paitsi Japani, mutta myös saksalaiset.
Tietäen, että joukossa surevaiset oli Matsuoka ja Saksan Moskovan-suurlähettiläs von Schulenburg, Stalin mielenosoituksellisesti omaksuivat lavalla ja japanilaisen ministerin sanoen: "Sinä olet Aasian ja olen Aasian ... Jos olemme yhdessä, kaikki Aasian ongelmat voidaan ratkaista." Matsuoka vastasi: "Ongelmat maailman voidaan ratkaista."
Yleensä negatiivisesti liittyviä sopimuksia Neuvostoliiton sotilaallinen piireissä Japanissa, toisin kuin poliitikot, ei antanut puolueettomuussopimuksen erityinen merkitys. In "Secret Diary of War" Japani armeijan pääesikunnan 14 huhtikuu 1941 seuraava merkintä tehtiin seuraavaa: "Tämän sopimuksen arvo ei ole tarjota aseellinen hyökkäys etelässä. Se ei ole sopimus ja keinoja välttää sota Yhdysvaltojen kanssa. Hän vain antaa enemmän aikaa tehdä itsenäisen päätöksen siitä sodan alusta Neuvostoliittoa vastaan. " Vielä tarkemmin ilmaistuna huhtikuun 1941 sotaministeriksi HidekiTodzio: "Vaikka sopimus, tulemme aktiivisesti suorittaa sotilaallisia valmisteluja Neuvostoliittoa vastaan."
Se, että useimmat aggressiivinen ennakkoluulottomia Neuvostoliittoa kohtaan Japani kenraalit pitää neutraalisuuden sopimus vain kantena loppuun valmistelut hyökkäyksen yhteydessä havaittu näyttöä tekemät 26 huhtikuu lausuma esikuntapäällikkö on Guandong-armeija Kimura kokouksessa komentajien tämän armeijan. "On välttämätöntä - hän sanoi, - toisaalta, enemmän ja enemmän parantaa ja laajentaa valmistelut sotaan Neuvostoliittoa, ja toisaalta - ylläpitää ystävällisiä suhteita Neuvostoliiton kanssa, ne pyrkivät säilyttämään aseistettuja rauhaan ja samalla valmistautua toimintaan Neuvostoliittoa vastaan, joka tällä ratkaisevalla hetkellä tuoda tiettyjä voitto Japanissa. "
28 huhtikuu Neuvostoliiton sotilasasiamies Koreassa lähetti sähkeen Moscow: "22 huhtikuu armeijan esikuntapäällikkö (. Japanin armeijan Koreassa - AK) Takahashi kertoi:" Neuvostoliitto, joissa myönnetään ainoastaan ​​Japanin, kanssa tehtyjen puolueettomuuttaan sopimus, jotta keskittää voimia lännessä. Vain sotilaallinen voima voi varmistaa tehokkuuden parantaminen, ja siksi muodostumista uusia Kwantung eikä Korean armeija ei heikentynyt, ja ne eivät paeta asemiaan.Takahashi mainittu historiallinen esimerkkejä, kun Kiina, joka sotilaallisesti heikompi kuin Japanissa, oli allekirjoittaa tuottoisa sopimuksia Japanissa. Nyt päätehtävänä Japani, hän sanoi, on loppuun Kiinan sota ".27
Stalin tiesi, että huolimatta allekirjoittaminen neutraalisuuden sopimus, japanilaiset eivät heikennä niiden taisteluvalmiita rajoilla Neuvostoliiton kanssa. Siitä huolimatta hän uskoi, että ottaa hyökkäämättömyyssopimus Saksan ja puolueettomuus sopimus Japanin, Neuvostoliiton voi tietyn ajan oleskelun pois sodasta. Nämä toiveet täyttyivät vain osittain. Saksan petollinen hyökkäys Neuvostoliittoon ja kehittänyt Japanin halukkuutta liittyä hyökkäys idästä merkitsi tuhoaminen diplomaattisia rakenteen rakennettu Stalinin kansainvälisesti. Kuten alla tapahtumien joka seurasi, "aseellinen puolueettomuus" Japani ei takaa turvallisuutta Neuvostoliiton Kaukoidässä ja Siperiassa.
Anatoly Koshkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti