sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Lähettäjä: Hannu Harju KTP:n varapuheenjohtaja


Britannian äänestys: EU:n hajoaminen on alkanut. Suomen on myös irtaannuttava EU:sta.

 
Kommunistinen työväenpuolue on ainoana poliittisena puolueena vastustanut Suomen EU-jäsenyyttä ja johdonmukaisesti jäsenyyden jälkeen vaatinut Suomen eroa Euroopan kapitalistien talous-ja rahaliitosta. KTP ei ole osallistunut EU:n parlamenttivaaleihin vaan on aktiivisesti boikotoinut niitä, emme ole halunneet mukauttaa työväenluokkaa EU-jäsenyyden hyväksymiseen.
 
Tämä linja on osoittautunut oikeaksi. EU:n hajoamisen nyt alkaessa Britannian äänestystuloksen myötä, ei maamme työtäkevällä väestöllä ole mitään menetettävää. Päinvastoin, Suomen on erottava EU:sta ja eurosta niin pian kuin on mahdollista. Näin palautamme itsemääräämisoikeuden ja mahdollisuuden omaan talous- ja yhteiskuntapolitiikkaan, sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.
 
EU:sta irtaantuminen merkitsee irtaantumista kapitalismin tuhotaloudesta, joka laajasti aiheuttaa inhimillistä kärsimystä työväestölle ja tuhoaa elinympäristöämme. On aloitettava yhteiskunnan talouden perusalojen kansallistamisen politiikka, ja suuntauduttava sosialistisen suunnitelmatalouden perusteiden rakentamiseen.
25.6.2016
Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta rp.
Poliittinen toimikunta
Klikkaa joko Vastaa tai Lähetä edelleen
0,21 Gt (1 %)/15 Gt käytössä
Viimeinen toiminta tällä tilillä: 31 minuuttia sitten
Tiedot
toimitus
Lisää piireihin
Näytä tiedot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti